X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • pillow Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:54

Kocur lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wrocilismy z wakacji. Bylo super ale bardzo meczaco. Jas zniosl podroz i pobyt u dziadkow super.
    U nas z nowosci to to, ze Jas obraca sie na brzuszek swobodnie i nawet lubi na nim spac, niestety nie za bardzo wychodzi mu obrot na plecki wiec mama musi w nocy wstawac i tego marude obracac :) Co dziwne od razu podnosi sie na brzuszku na wyprostowanych rekach. Na wakacjach bylo malo okazji kiedy sobie swobodnie lezal, wiec moze umie cos tam jeszcze ale nie zauwazylam.
    Zabkow nie widac, raczkowania tez nie, siadac by chcial, ale koniecznie z pozycji lezenia na pleckach wiec jest ciezko, nie umie sie jeszcze tak wysoko podniesc, a nie bardzo zalapal ze mozna inaczej :)
    Jas polubil gre na pianinku, zalapal o co chodzi i wali w te klawisze jak oszalaly.

Co do kwasow Omega 3 to my mamy w mleku modyfikowanym i w oleju ktory dodaje do warzyw i owocow. W czwartek mamy bilans 6-7 miesieczny wiec sie wszystkiego dopytam.

Bede z Wam ijeszcze 2 tygodnie, potem wygasa mi abonament i postanowilam nie przedluzac, pewnie i tak nei bede miala czasu, za 2 tygodnie wracam do pracy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 14:37

ania_mr, Kocur, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Bede z Wam ijeszcze 2 tygodnie, potem wygasa mi abonament i postanowilam nie przedluzac, pewnie i tak nei bede miala czasu, za 2 tygodnie wracam do pracy :(

zawsze możesz wejść od czasu do czasu...
    a już dawno nie mam abonamentu ale chętnie tu wchodzę i zaglądam :) no i piszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 20:15

Kocur, juicca lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee to nie wiedzialam ze tak sie da. Myslalam ze bez abo nie mozna juz nic pisac :) czytac was bede napewno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 19:45

ania_mr lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi ja nigdy nie miałam abo ;-)

ania_mr lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wygralam rok temu w jakims konkursie roczny abonament.

ania_mr, juicca lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilow u nas po takich szalonych tygodniach dziś nocka przespana :) Jestem pewna że z dnia na dzień Dawid też się ureguluje i wszystko wróci do normy. Być może źle sypia z powodu ząbków takze. Maluchy różnie przechodzą ten okres a trzeba zaznaczyć że wcale nie jest krotki ;/ Pewnie jak u Ciebie się uspokoi u mnie od nowa się zacznie jakiśtam skos czy cokolwiek innego :D Pierwszy rok chyba jest pełen spadków i powrotów do formy :D Póxnie "tylko" bunty dwulatka, trz-, czreto-.. i tak dalej :D:D
    Ryś dziś zasnął przed spacerem,więc zawalił nam się trochę rytm, ale to nic- kiedy wstanie i tak pójdziemy chociaż na godzinkę :)

Endokobietko mam nadzieję, że mimo wszystko znajdziesz troche czasu żeby tutaj pisać i podzielić sie jak tatuś sobie radzi wraz z Jasiem i oczywiście pracująca mama. Nas też czeka powrót do pracy i pewnie Twoje doświadczenie bardzo się przyda :)

A, zęby się sypią jak głupie- widzę już wszystkie 4 na górze z czego 3 są przebite (obie jedynki i dwójka) za kilka dni myślę, że kolejna dwójka wyskoczy i będzie trochę spokoju na jakis czas.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak spytam z innego tematu. Używała któraś z Was kremu Effaclar duo?

lprktv73nye615w2.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:54

Kocur lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wyszedł 4 ząbek kolejna górna jedynka :)

pillow, szczessciara, kaaasiaczek_, Kocur lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak Wy poznajecie po dziąśle, że wyjdzie ząbek? dwie dolne 1, które ma Amelka wyszły tak nagle, że nawet nie zauważyłam przed...

wczoraj leki ost raz brane, gluten odstawiony a mimo to dziś 1 kupka jakby ze śluzem...

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojA nie ma ząbków :-(

• sylvia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jedna pobudka dzis... przeszlismy juz na mleko 2 hipp, skonczyla nam sie 1 i nie oplacalo sie kupowac calej puszki ...

Znowu wpadłam w szał zakupów dla malutkiego... straszne ale takie przyjemne heheh

relgg7rfroacrbi5.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś stała się rzecz dziwna :/ kupiłam kaszke bezglutenową malinową mała zjadla ze smakiem pi ostatnij łyżeczce wyskoczyly jej krostki czerwone nad wargami :( to chyba alergia na maline ale czy tak po kilku minutach od razu by wyskoczyły ?..bo po bananowej nic jej nie jest.

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka mozliwe, mam kumpele uczulona na truskawki, wychodzi jej po paru sekundach wrecz.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Jas mnie w balona robi, bo obraca sie juz na plecki z pozycji brzuszkowej, w nocy przyuwazylam ze spal na brzuchu jak bylam w wc a jak wstalam to lezal na pleckach. Dzis na gimnastyce tez hop sup we wszystkie strony, rehabilitantka przeszczesliwa, tylko jak sie z mama bawi to marudzi, ze niby nie umie i trzeba do niego przyjsc i go przewrocic. Maly klamczuch!

pillow, Kocur lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENdokobietko Ryś też kłamie :D i prosi o pomoc nie raz... wcześniej przy przewracaniu teraz przy siadaniu, albo przemieszczaniu się. Kiedy się nie raz zabawi radzi sobie doskonale, a nagle mu się przypomni, że jest mama i żali się, że mu nie idzie.
    Żali jak żali... znów zaczął przeraxliwie piszczeć. Uszy bolą ;/ Próbuję nie reagować ale puszczy jeszcze częściej i głośniej- uśmiecha się przy tym na dodatek ;/

Sylvia ja też wpadłam w szał... zaopatrzyłam się w mnóstwo łaszków jesienno- zimowych :)

Paula jeżeli chodzi o moje spostrzeżenia przy ząbkowaniu to dolne jedynki rozpoznałam po tym, że dziąsełka zrobiły się miękkie (ok 2 miesiące wcześniej) zupełnie jakby spuchły, a na miejscu jednej dolnej jedynki białe dziąsełko. Na ok.2 tygodnie przed tym jak się przebiły już było czuć je pod cieńką warstwą skóry dotykając palacem. Górne ząbki widac doskonale na dziąśle . Skóra jest cieńsza, więc zanim się przebiją widać bez zadnych wątpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:04

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) szczesciara zabki mają czas jeszcze się wybic , u mojego totalna cisza aczkolwiek raczkami trze o dziąsełka
    my juz mamy 7 dresików , czapeczki buciki kurtka jesienna , i nawet zimow jest w szafie bo dostalismy od siostry męza

szczessciara, Kocur lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca ale nakupowalas. Ja na zime nie mam nic i narazie nie kupouje, mam na jesien, a potem zobacze na jaki rozmiar.

Ja ogolnie mam w tej chwili na 68 cm 3 spodnie, 3 bluzeczki, 2 grubsze bluzy i 9 body i to koniec, to sa rzeczy na wyjscia, po domu mam 2 dodatkowe pary spodenek poplamionych, spranych i ktorych nie szkoda. Powiem szczerze ze z taka iloscia nie mialam problemu, do wyjscia ubieram te ladne, czasem i 3 dni ta sama bluzke, bo jak jestesmy na spacerku tylko 2 godzinki to nawet nie zdazy sie wybrudzic ani przepocic, najwiecej zuzywam body i pizamek, bo wiadomo na dzien na noc inne body i co 2 dzien inna pizamka. No wiadomo chyba ze cos sie wybrudzi, ale to bardzo zadko u nas. Na 74 za to mam juz pol szafy, ale wiekszosc dostalam.

Dajecie juz jajka swoim maluchom? Ja dalam w poniedzialek cale przepiorcze ugotowane i przuecisniete przez sitko do obiadu, Jas mial po nim gazow troche ale chyba nie szkodliwe, bo oprocz tego ze podpierdywal nie widzialam skutkow ubocznych.

Co do kaszek to ja podaje od paru dni dopiero regularnie na noc z Nestle kaszke manna na przemian z kaszka pelnoziarnista, bezsmakowe, Jas je jak opetany i narazie nie bede kupowac smakowych. Co wogole teraz podajecie maluchom, bo co schemat to inne wymagania?

My jemy narazie tak:
    1. butla 180 ml mleko modyfikowane 2 bez skrobi (31.08 dostal ostatnia porcje mojego)
    2. butla 180 ml mleko modyfikowane 2 bez skrobi
    3. obiadek co drugi dzien miesny, co 2 dzien warzywa z jajkiem, 1 w tygodniu ryba 190 g
    4. owoce ze zbozami 150 g i lyzeczka oleju dla niemowlat (zredukowalam bo Jas nie jadl po 190 kolacji, a po za tym w kazdym schemacie pisza nie wiecej niz 150 g)
    5. kaszka 180-190 g (suchej 50 g) - mam wage i mierze juz zrobiona

Jutro mamy bilans 6-7 miesiecy wiec sie dopytam czy dobrze robie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:40

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy teraz tak :
    Butla mleko z kleikiem 180ml nawet 200
    mleko 150ml
    obiadek narazie same warzywka łącze a za 2 tygodnie wprowadzimy mięsko
    dopajam mlekiem ok 100 ml jak nie doje obiadkiem ale nie od razu po obiadku zeby nie pomieszac

deserek - owoc

i na wieczór mleko z kleikiem 180 - 200 ml

w nocy 1 karmienie mleko 150 ml

wisnia11 lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ