MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, wrocilismy z wakacji. Bylo super ale bardzo meczaco. Jas zniosl podroz i pobyt u dziadkow super.
U nas z nowosci to to, ze Jas obraca sie na brzuszek swobodnie i nawet lubi na nim spac, niestety nie za bardzo wychodzi mu obrot na plecki wiec mama musi w nocy wstawac i tego marude obracac Co dziwne od razu podnosi sie na brzuszku na wyprostowanych rekach. Na wakacjach bylo malo okazji kiedy sobie swobodnie lezal, wiec moze umie cos tam jeszcze ale nie zauwazylam.
Zabkow nie widac, raczkowania tez nie, siadac by chcial, ale koniecznie z pozycji lezenia na pleckach wiec jest ciezko, nie umie sie jeszcze tak wysoko podniesc, a nie bardzo zalapal ze mozna inaczej
Jas polubil gre na pianinku, zalapal o co chodzi i wali w te klawisze jak oszalaly.
Co do kwasow Omega 3 to my mamy w mleku modyfikowanym i w oleju ktory dodaje do warzyw i owocow. W czwartek mamy bilans 6-7 miesieczny wiec sie wszystkiego dopytam.
Bede z Wam ijeszcze 2 tygodnie, potem wygasa mi abonament i postanowilam nie przedluzac, pewnie i tak nei bede miala czasu, za 2 tygodnie wracam do pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 14:37
ania_mr, Kocur, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Endokobietka wrote:Bede z Wam ijeszcze 2 tygodnie, potem wygasa mi abonament i postanowilam nie przedluzac, pewnie i tak nei bede miala czasu, za 2 tygodnie wracam do pracy
zawsze możesz wejść od czasu do czasu...
a już dawno nie mam abonamentu ale chętnie tu wchodzę i zaglądam no i piszęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 20:15
Kocur, juicca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pilow u nas po takich szalonych tygodniach dziś nocka przespana Jestem pewna że z dnia na dzień Dawid też się ureguluje i wszystko wróci do normy. Być może źle sypia z powodu ząbków takze. Maluchy różnie przechodzą ten okres a trzeba zaznaczyć że wcale nie jest krotki ;/ Pewnie jak u Ciebie się uspokoi u mnie od nowa się zacznie jakiśtam skos czy cokolwiek innego Pierwszy rok chyba jest pełen spadków i powrotów do formy Póxnie "tylko" bunty dwulatka, trz-, czreto-.. i tak dalej :D
Ryś dziś zasnął przed spacerem,więc zawalił nam się trochę rytm, ale to nic- kiedy wstanie i tak pójdziemy chociaż na godzinkę
Endokobietko mam nadzieję, że mimo wszystko znajdziesz troche czasu żeby tutaj pisać i podzielić sie jak tatuś sobie radzi wraz z Jasiem i oczywiście pracująca mama. Nas też czeka powrót do pracy i pewnie Twoje doświadczenie bardzo się przyda
A, zęby się sypią jak głupie- widzę już wszystkie 4 na górze z czego 3 są przebite (obie jedynki i dwójka) za kilka dni myślę, że kolejna dwójka wyskoczy i będzie trochę spokoju na jakis czas. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dziś stała się rzecz dziwna kupiłam kaszke bezglutenową malinową mała zjadla ze smakiem pi ostatnij łyżeczce wyskoczyly jej krostki czerwone nad wargami to chyba alergia na maline ale czy tak po kilku minutach od razu by wyskoczyły ?..bo po bananowej nic jej nie jest.
-
A Jas mnie w balona robi, bo obraca sie juz na plecki z pozycji brzuszkowej, w nocy przyuwazylam ze spal na brzuchu jak bylam w wc a jak wstalam to lezal na pleckach. Dzis na gimnastyce tez hop sup we wszystkie strony, rehabilitantka przeszczesliwa, tylko jak sie z mama bawi to marudzi, ze niby nie umie i trzeba do niego przyjsc i go przewrocic. Maly klamczuch!
pillow, Kocur lubią tę wiadomość
-
ENdokobietko Ryś też kłamie i prosi o pomoc nie raz... wcześniej przy przewracaniu teraz przy siadaniu, albo przemieszczaniu się. Kiedy się nie raz zabawi radzi sobie doskonale, a nagle mu się przypomni, że jest mama i żali się, że mu nie idzie.
Żali jak żali... znów zaczął przeraxliwie piszczeć. Uszy bolą ;/ Próbuję nie reagować ale puszczy jeszcze częściej i głośniej- uśmiecha się przy tym na dodatek ;/
Sylvia ja też wpadłam w szał... zaopatrzyłam się w mnóstwo łaszków jesienno- zimowych
Paula jeżeli chodzi o moje spostrzeżenia przy ząbkowaniu to dolne jedynki rozpoznałam po tym, że dziąsełka zrobiły się miękkie (ok 2 miesiące wcześniej) zupełnie jakby spuchły, a na miejscu jednej dolnej jedynki białe dziąsełko. Na ok.2 tygodnie przed tym jak się przebiły już było czuć je pod cieńką warstwą skóry dotykając palacem. Górne ząbki widac doskonale na dziąśle . Skóra jest cieńsza, więc zanim się przebiją widać bez zadnych wątpliwości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:04
-
hej szczesciara zabki mają czas jeszcze się wybic , u mojego totalna cisza aczkolwiek raczkami trze o dziąsełka
my juz mamy 7 dresików , czapeczki buciki kurtka jesienna , i nawet zimow jest w szafie bo dostalismy od siostry męza
szczessciara, Kocur lubią tę wiadomość
-
Juicca ale nakupowalas. Ja na zime nie mam nic i narazie nie kupouje, mam na jesien, a potem zobacze na jaki rozmiar.
Ja ogolnie mam w tej chwili na 68 cm 3 spodnie, 3 bluzeczki, 2 grubsze bluzy i 9 body i to koniec, to sa rzeczy na wyjscia, po domu mam 2 dodatkowe pary spodenek poplamionych, spranych i ktorych nie szkoda. Powiem szczerze ze z taka iloscia nie mialam problemu, do wyjscia ubieram te ladne, czasem i 3 dni ta sama bluzke, bo jak jestesmy na spacerku tylko 2 godzinki to nawet nie zdazy sie wybrudzic ani przepocic, najwiecej zuzywam body i pizamek, bo wiadomo na dzien na noc inne body i co 2 dzien inna pizamka. No wiadomo chyba ze cos sie wybrudzi, ale to bardzo zadko u nas. Na 74 za to mam juz pol szafy, ale wiekszosc dostalam.
Dajecie juz jajka swoim maluchom? Ja dalam w poniedzialek cale przepiorcze ugotowane i przuecisniete przez sitko do obiadu, Jas mial po nim gazow troche ale chyba nie szkodliwe, bo oprocz tego ze podpierdywal nie widzialam skutkow ubocznych.
Co do kaszek to ja podaje od paru dni dopiero regularnie na noc z Nestle kaszke manna na przemian z kaszka pelnoziarnista, bezsmakowe, Jas je jak opetany i narazie nie bede kupowac smakowych. Co wogole teraz podajecie maluchom, bo co schemat to inne wymagania?
My jemy narazie tak:
1. butla 180 ml mleko modyfikowane 2 bez skrobi (31.08 dostal ostatnia porcje mojego)
2. butla 180 ml mleko modyfikowane 2 bez skrobi
3. obiadek co drugi dzien miesny, co 2 dzien warzywa z jajkiem, 1 w tygodniu ryba 190 g
4. owoce ze zbozami 150 g i lyzeczka oleju dla niemowlat (zredukowalam bo Jas nie jadl po 190 kolacji, a po za tym w kazdym schemacie pisza nie wiecej niz 150 g)
5. kaszka 180-190 g (suchej 50 g) - mam wage i mierze juz zrobiona
Jutro mamy bilans 6-7 miesiecy wiec sie dopytam czy dobrze robie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:40
-
My mamy teraz tak :
Butla mleko z kleikiem 180ml nawet 200
mleko 150ml
obiadek narazie same warzywka łącze a za 2 tygodnie wprowadzimy mięsko
dopajam mlekiem ok 100 ml jak nie doje obiadkiem ale nie od razu po obiadku zeby nie pomieszac
deserek - owoc
i na wieczór mleko z kleikiem 180 - 200 ml
w nocy 1 karmienie mleko 150 mlwisnia11 lubi tę wiadomość