MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a, może się przyda. My już wykorzystaliśmy gotowe kaszki, które mięliśmy i dziś podałam małemu zwykłą kaszkę kukurydzianą na mleku modyfikowanym i do tego 2 łyżki przetartych owoców (żeby nieco osłodzić) i bardzo mu smakowało jeśli macie dodatkowe 3 minuty i chęć to polecam Obiady też staram się sama przygotowywać (w weekendy mama ma wolne, więc podaję słoiki:D) dziś np. serwuję makaron razowy z dorszem i cukinią
-
Kocur zazdroszczę tak urozmaiconego menu dla Rysia.
Ja uwielbiam gotować Amelce a przez te kupy teraz wszystko sie odwleka... raz z mięsa z 2 tyg temu jadła pół słoiczka z indykiem i tyle z mięsa. zamierzam jej dziś ugotować indyka z ryżem i jakimś warzywem ale tego indyka dodam troszeczkę. U nas te kupy chyba przez zęby ale nie wiem czy rozszerzać diete czy dalej te delikatne.... -
Małą ostatnio jak ładnie spałą budziła się po 6h to ostatnie 2 dni były masakryczne zaczynała płakać smoczka nie chciała cyca tak, aż sutki mnie bolą bo tak mymla je
I znalazł się powód idą nam jeszcze 2 dwójki górneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 17:14
-
Ania miałam to samooo !!
Czekamy na zdjecie z popisowego tortu
Paula skonsultuj te kupki z pediatrą. Ja bym tak zrobiła na pewno i też byłabym za rozszerzaniem diety w warzywka
Mam do was OGROMNĄ prośbę !!! To bardzo ważne- wpiszcie na facebooku WALKA O ŻYCIE ANTOSIA na tym fanpage jest opisana poruszająca, trudna droga przez piekło zaledwie 1,5 rocznego chłopca... któremu lekarze w Polsce nie dają już nadziei. Maluszek jest na morfinie... wymiotuje, nie je... rodzice prowadzą na prawdę heroiczną walkę szukając wśród klinik na całym świecie lekarza,który podejmie się leczenia i dziś pojawiła się iskierka. Antos nie ma czasu. Liczy się każda godzina. Potrzeba 600 tysięcy a rodzice mają póki co... 10 jeżeli możecie przelejcie chociaż 10 zł.
Kiedy patrzę na zdjęcia tego słabnącego chłopca widzę mojego syna i nie wyobrażam sobie, że z dnia na dzień mogłoby go zabraknąć.
Dziewczyny bardzo was proszę- przynajmniej udostępnijcie na tablicy. Każda złotówa się liczy i każda sekunda jest na wagę złota...ania_mr, Effcia28, pillow, juicca lubią tę wiadomość
-
Też o tym myślałam pillow
pRZECZYTAŁAM HISTORIĘ Antosia , łzy ciekły po policzkach eh , udostępniłam na fb , a po wypłacie od razu wpłacam na konto kasiure , wspólnymi siłami , pomożemypillow, Kocur lubią tę wiadomość
-
Dzięki juicca musimy zdążyć !!! Kto moze niech się przyłącza do akcji
My dziś cały dzień na dworze Może to ostatni tak ciepły weekend w tym roku? Rysiek chyba z nadmiaru wrażeń coś zasnąć nie może ;/ a mama ma wychodne ! Do taty wpada koleżka z czteropakiem karmi:D i będą męczyć konsole a mamcia ze swoimi "psiapsi" idzie na ploty
ania_mr lubi tę wiadomość
-
Kocur wrote:Dzięki juicca musimy zdążyć !!! Kto moze niech się przyłącza do akcji
My dziś cały dzień na dworze Może to ostatni tak ciepły weekend w tym roku? Rysiek chyba z nadmiaru wrażeń coś zasnąć nie może ;/ a mama ma wychodne ! Do taty wpada koleżka z czteropakiem karmi:D i będą męczyć konsole a mamcia ze swoimi "psiapsi" idzie na ploty
i dlatego nie może zasnąć, bo mama ma wychodne. A dziś z moją mamą o tym opowiadała że jak miała gdzieś wyjść to nie chcieliśmy spać że jakoś to dzieci wyczuwają że rodzice chcą wyjść -
Ania masz absolutną rację !!! Kiedyś był nawet o tym jakiś reportaż w Faktach Podobno dzieci nawet wyczuwają ekscytację rodziców związaną z planowaniem 'romantycznego wieczoru' i próbują im przeszkodzić, bo są gorącymi przeciwnikami seksu rodziców Brzmi to absolutnie abstrakcyjnie ale podobno coś w tym jest. Mama ma być na wyłączność malucha.
Mama wypiła Radlera i grzecznie o 23 wróciła do domu
Pilow bardzo się cieszę że także się dołączyłaś. W tę noc, której pisałam przybyło 10 tys. nowych lajkujących , następnego dnia kolejne 10 tys. !!! Akcja nabiera rozgłosu. Teraz tak jak napisałaś trzeba się modlić z całych sił, żeby znalazł się lekarz, który będzie potrafił pomóc małemu Antkowi.pillow lubi tę wiadomość
-
Alicja wszystkiego dobrego (mama Ci przeczyta)!!!
A u nas dzis maz poszedl sam na spacer. Zaraz sie bedziecie smiac ale pierwzy raz bylam bez Jasia 2,5 godziny. W sumie to 4 raz gdy musielismy sie rozstac, 2 razy bylam w pracy ok 2 godzin i raz w urzedzie niecala godzine. Przez ponad 6 miesiecy nawet na spacer mi nikt Jasia nie zabral sam. Jak ja Wam zazdroszcze tych znajomych, rodzin pod nosem itp. My wszystko sami od samego poczatku. A za tydzien do pracy, ciekawe jak ja przezyje te 11 godzin dziennie bez mojego Skarba.ania_mr lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
Oczywiście ,że Was czytam jest to co prawda póżnym wieczorem ale czytam:)
Kocurku ja też staram się udostępniać sama też zrobiłam przelew może nie wiele ale jak to się mówi grosz do grosza.... tak bardzo bym chciała żeby zakończyło się to dla niego dobrze.
Modlę się też codzień za niego i za synka Karoli również
U nas ok choć Madzik przechodzi ostatnio trudny czas i jest bardzo absorbująca dlatego brak mi czasu na forum
Wszystkim maluszką życzę dużo zdrówka i wszystkiego najlepszego
Buziaki dla każdej z Was :*
juicca, ania_mr, pillow, Endokobietka, Kocur lubią tę wiadomość
-
Kocurku historia Antosia mnie tak poruszyła że powiem szczerze nie zasnę teraz bez modlitwy w jego intencji przelałam pieniądze, udostępniłam na facebooku z prośbą o przelew , każda złotówka się liczy... Łzy same lecą po policzku patrząc na tego skarbka jest taki malutki jakbym widziała moją córkę ;-( straszne co muszą przeżywać rodzice Antosia coś nie do wyobrażenia płaczę za każdym razem jak na niego patrzę ...
Kocur lubi tę wiadomość