MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jesteście niesamowite !!! Bardzo się cieszę, że coraz więcej osób przyłącza się do akcji. Ja również co chwilę aktualizuję tablicę i sprawdzam czy są już jakieś wiadomości w sprawie leczenia Antka. Musi się udać
Paula i nas na początku w sypialni paliliśmy małą lampkę w nocy, ale tak przez ok 2 miesiące. Śpimy zupełnie na ciemno, jak mały postękuje w nocy to też nie zapalam światła, tylko go pogłaszczę i zasypia , chyba, że trzeba dać mu butelkę to wtedy zapalam:)
Dziś Ryś płakał przez sen i to całkiem długo. Zdarzało mu sie to kilka razy, ale zazwyczaj po chwili przechodziło. Było mi bardzo cieżko- chyba miał koszmar:( Tulił podusię i po cichutku aż zaciągał... eh nie wiedziałam co zrobić. Zdarzają się wam takie sytuacje? Wybudzacie wtedy maluszki ? Ja głaskałam i nuciłam kołysankę i po kilku minutach dopiero przewrócił się na drugi boczek i przestał. -
Kocur mi sie zdarzylo pare razy, czytalam ze to zwiazane ze skokiem rozwojowym ktory teraz przypada, ja sobie przystrawilam lozko Jasia do mojego i daje mu palec do potrzymania i przechodzi jak narazie zawsze. Leniwa jestem wstawac mi sie nie chcialo
Kocur lubi tę wiadomość
-
Kocurku Twój Ryś ma dziś swoje małe święto:)buziaczek dla niego :*
U nas lampka świeciła się gdzieś przez pierwsze 3-4tygodnie potem już nie
oświecam tylko jak ją karmie potem czy gada czy nie gada ja światło gaszę i idziemy spaćKocur, Endokobietka lubią tę wiadomość
-
Effcia dziękujemy Powiem Rysiowi jak się obudzi bo .... no właśnie Ryszard jeszcze śpi NIE PAMIĘTAM KIEDY SPAŁ TAK DŁUGO OSTATNIO obudził się o 4.3 i bawił się w łóżeczku z pół godziny, mąż dał mu butelkę przytulił odłożył do łóżeczka i po chwili zasnął. A już myślałam, że po spanii będzie hheheh Zazwyczaj budzi się ok 6.3 tak jak tata do pracy
Dziękuję dziewczyny za info o tym popłakiwaniu. Dziś na szczęście nic podobnego nie miało miejsca.
O! słyszę jakieś głosy i śpiewy z sypialni:D hehe także pobudka ! -
Kocur u nas też są poplakiwania przez sen, zazwyczaj smoczek, głaskanie, kołysanka lub tulenie pomaga. Amelce zdarza sie to popłakiwanie kilka razy w nocy.
Dziewczyny radzcie jeszcze spróbować mi za jakiś czas z glutenem? czy czekać do 10 mies już? -
z tego co wiem, to może świadczyć chociażby o nietolerancji pokarmowej i warto by było "wyłapać" przyczynę, tym bardziej skoro nie pojawia się przy każdej kupie.Bo mówimy o większej ilości tego śluzu z tego co zrozumiałąm nie takiej powiedzmy "normalnej" jak przy twardszej kupce. Kurcze nie wiem jak to napisać bardziej obrazowo ale moim zdaniem każdy taki niepokojący mamę objaw najlepiej skonsultować z lekarzem jednak. Weź próbkę kupy do próbówki i pediatry. Mój brat w wieku niemowlęcym miał spore problemy z zaparciami (zaczęło się ok 9 miesiąza życia) aż doszło do tego, że kupka była raz na tydzień jak tylko pojawił się śluz z domieszką krwi , mama zebrałą próbkę do pojemnika i umówiła się na wizytę. Pamietam, że mały miał na 100% włączony do diety błonnik, co dalej to juz nie wiem, ale po niedługim czasie wszystko wróciło do normy.
Paula to po prostu Cię uspokoi, nawet jeżeli okaże się, ze wszystko jest w jak najlepszym porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 07:18
-
No tak Kocur masz racje, bo sluz jako taki powinien byc w normalnej ilosci w kazdej kupce. mojej przyjaciolki corka robila do 2 roku zycia kupe raz na 2 tygodnie, wszystkie badnaia byly ok, chociaz mala cierpiala kazdorazowo co te 2 tygodnie, teraz ma 3 lata i wszystko jest ok.
-
Witam
Pyt. do Endokobietki- czy Ty jesteś z Hamburga? Właśnie przyjechałam tu i poszukuje jakiejś osoby do towarzystwa, do wspólnych spacerów z dziećmi ( co prawda jestem dopiero w 20 tc . Gdzieś mi śmignęłaś w jakimś poście . Czy się mylę ? Jeśli tak to przepraszam.
Pozdrawiam szczęśliwe marcowe Mamusie ja będę styczniówkąEndokobietka lubi tę wiadomość
-
Jola jestem, dzielnica Niendorf, ale w poniedzialek wracam do pracy no ale spacerek zawsze chetnie! Chetnie nawet z mezami.
Wyslalam Ci zaproszenie, mozemy pisac na priv
Jas pije sam z butelki. WOW myslalam ze to przypadek ale nie od 2 dni pije sam jak mu oczywisice dam do rak butle. Troche mu wypada bo za ciezka jeszcze, ale juz kuma o co chodzi. No i siada z lezaczka, musi sie podpierac, ale juz coraz blizej. Jutro ostatnia wspolna gimnastyka, potem juz wszystko z mezem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:07
Kocur lubi tę wiadomość
-
Alex wszystkiego najlepszego;)
od wczoraj coś sie tnie i nie mogę dodać posta tutaj;/
my po usg bioderek, wszystko jest dobrze;)
Inne mamy podziwiały Amelke, że jest taka silna i, że duża jak na swój wiek;)
Amelka mówi czasami mama, oczywiście nieświadomie wiem ale to i tak cieszy;)Kocur lubi tę wiadomość