MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
juicca wrote:Mój młodzieniec dalej nie chce stałych pokarmów , zrobiłam dziś jabłuszko na parze z dodatkiem borówek ale nie chciał
Ale te dzieciaki sa, mama sie natrudzila, a temu sie nawet sprobowac nie chce
no i tak bywa nie ma sie co przejmowac, ja dopiero to pojelam tydzien temu ale jest o wiele lepiej z tym jedzeniem od tego czasu, Jas teraz zjada wszystko, moze dlatego ze karmiaca go reka jest niezestresowana i na luzie.
Jezu dziewczyny caly dzien wylam, bo to ostatni nasz dzien we 2 byl
Od poniedzialku PRACA! -
U nas nowy rodzaj mięsa na początek raz w tygodniu, teraz już próbowaliśmy wszystkich, które chce żeby jadł, więc co drugi dzień dostaje danie mięsne - w piątki zamiast mięsnego jest ryba , czyli tak jak jadamy w domu.
Jajko próbowaliśmy na początku tygodnia kurzego (z wolnego wybiegu) i było ok W pozostałe dni dostaje zupkę (typu koperkowa, pomidorowa) lub danie warzywne z kluseczkami/ makronem razowym lub brązowym ryżem. Od przyszłego tygodnia zamierzam włączyć kaszę jaglaną również.
Papryki jeszcze nie próbowaliśmy z tego rodzaju warzyw to na razie wyłącznie pomidory a tak to głównie marchew, pasternak, szpinak, seler, pietruszka, buraki, ziemniaki, kalafior i brokuł.
Chrupki Ryś wsuwa już od wakacji ciamka chętnie i codziennie takiego jednego paluch sobie zje, ale obklei się przy tym niemiłosiernie i wszystko do prania, wiec staram mu sięnie dawać na spacerze, bo wózek jest wtedy tak brudny, że był czas że musiłam codziennie wózek prać -_-
Oleńka nie pomogę niestety Nigdy się nie zajmowałam malutką księżniczką. Zayptaj na pielęgnacji może
U nas od nowe słówko 'a dadada' bądź 'atatata' (trudno rozszyfrować czy to 'd' czy 't' ale, zeby było miło tacie mówimy, że tata ) i tak cały dzień dziś raz krzyczane, raz szeptane, ale przykleiło się do niego i tak sobie w kółko gada. No i wstaje psotnik. Utrzymuje się na nogach kilka chwil i ląduje na kolanach ale próbuje się łapać i wspinać.
Nie wiem czy śledzicie dalej losy Antosia, ale dziś padła informacja, że kliniki w Unii nie podejmą się leczenia Być może Stany... eh serce pęka, ale najważniejsze, że rodzice nie tracą nadziei. Oby nigdy żadnej z nas nie przytrafiło się coś równie bolesnego:(Endokobietka, ania_mr lubią tę wiadomość
-
W Netto promocja jest na Pampersy activ baby- dry 89 zł za 3paczki ja używam Dady, ale w tej promce wychodzi mniej więcej za tyle samo, więc pozwolimy sobie na namiastkę luksusu hehehe
A Rossmanie na mleko Bebilon 1,2 kg niecałe 55 zł ! (jak dziś byłam to jeszcze były w promocji, ale nie wiem do kiedy) i chyba tylko dla posiadaczy karty Rossnę, ale nie pamiętam na 100% można sobie w necie dla pewności sprawdzić
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Kasza jaglana podobno super. My tez mamy pelnoziarnisty makaron i ryz. Jas je ciekawiej niz my, bo my dzis pomidorowka na wolowinie i swiezych pomidorach, a Jas dorsz z kluseczkami z pelnoziarnistej maki, brokul, marchew, cebulka, sok z cytryny, smietana a wyobrazcie sobie ze jutro ma lasanie warzywna: pelnoziarnisty makaron, marchew, pomidor, szpinak, pasternak, szczypiorek i ser cheddar hmmm brzmi ciekawie.
Maz ma trudne zadanie bo musi w tym tygodniu wprwadzic oberzyne, cukienie, tunczyka, mozarelle i tymianek a z owockow kiwi, czarny bez i ananasa. Kurcze ja robie zawsze jadlospis na miesiac do przodu teraz mam do 5.10 zrobiony wiec wiem co i jak, na szczescie Jas wszystko dobrze znosi i nie byla potrzebna modyfikacja w obiadkach czasem w owockach jak np ma problemy z wyproznianiem, to zamieniam na sliwke i klopot znika.
Jas przestal jesc kaszki ryzowo-mleczne, moge tylko zbozowe robic i to bez zadnych dodatkow, w sumie super, bo najzdrowiej i bezcukru. W przyszlym tygodniu wyprobujemy zboza z lipa.Kocur lubi tę wiadomość
-
Ja sie zapisalam do klubu pampers w DE i dostaje od nich regularnie bony znizkowe mniej wiecej co 3 miesiace 4 bony kazdy na 4 Euro, kupuje pomaranczowe pampersy 90 sztuk kosztuje u mnie 11,50 - 4 = 7,5 czyli jakies 30 zl za 90 sztuk, to sie mega oplaca, sa to wtedy najtansze pieluchy na rynku dla mnie. Na noc kupuje baby dry i na nie tez ten bon dziala.
Zwracajcie uwage zawzse na ilosc bo pampers robi milion roznych wielkosci pudelek, przynnajmniej u mnie te pomaranczowe sa od 66 do 113 sztuk (jumbo packi), te 90 sa w standardzie wiec sa zawsze, pare razy udalo mi sie 113 kupic.
Widze ze na PL stornie tez jest taki klub.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:51
-
dziewczyny czy Wy ten makarony np to dajecie w ramach glutenu?
zobaczyłam dziś u Amelki na górnym dziąśle dwie małe kropeczki białe w miejscu miejscu jedynki i dwójki.
u nas na II śn. dziś była brzoskwinka z odrobiną banana a na obiad indyk z cukinią, ziemniakiem i odrobią pietruszki i selera;) -
Paula, ja podaje jako normalny posilek, mieszam do warzyw, my juz gluten od 3 miesiecy jemy i zadnych reakcji nie bylo. Od miesiaca Jas je na dobranoc kaszke 7 zboz, wiec tez gluten.
U nas zabkow btrak, chociaz mi sie co jakis czas wydaje ze tuz tuz, rozmawialam na ten temat z lekarzem powiedzial ze wiekszosc dzieci dostaje kolo 6 miesiaca, ale pomiedzy 4 a 12 jest wszystko w normie, mam 2 kupele ich dzieci dziela 2 tygodnie, jedna miala juz 8 zabkow, gdy drugiej wyszedl pierwszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 21:46
-
Paula ja jak tylko skończyłam testowanie glutenu przeskoczyłam od razu na makaron razowy, bo wyszłam z założenia że daję Ryśkowi tylko ziemniaki na zmianę z ryzem. Na rynku są również makarony bezglutenowe np. kukurydziane, wiec jeśli ciagle testujecie z Amleką, to moze lepiej na początek coś takiego spróbować ja podaję kaszkę kukurydzianą więc chciałam uniknąć monotonii w diecie. Poza tym makaron podaję nie częściej niż raz w tygodniu.
Endokobietko, widzę że sporo nowości przewidujesz. Ja jestem jakaś uprzedzona chyba do owoców egzotycznych. Raz podczas karmienia napiłam się soku z dodatkiem wyciśniętej pomarańczy i małego od razu wysypało.Może w przyszłym miesiącu coś dołączę na razie chcę jeszcze obiadki rozbudować Po kaszy, chyba najpierw papryka później strączki, brukselka i bakłażan.
Fajnie, ze bawicie się posiłkami Ja również w miarę możliwości serwuję Rysiowi różne smaczki
Chciałam się podzielić z wami 'dadaniem' Rysia Od wczoraj się tak do niego przykleiło tak jak pisałam i tak sobie gada cały czas Jak macie jakieś filmiki ze swoimi bąbelkami to wrzuuucajcie mega chętnie pooglądamy !!!!!!!!!!
Przepraszam za ten rozgardiasz w tle i taki niewyjściowy strój ale byliśmy jeszcze w proszku bo dopiero chwilę wcześniej wstaliśmy
http://w87.wrzuta.pl/film/0uxvHpvtBdY/dada
-
Zęby to mega indywidualna sprawa to prawda. Ryś ma już 6, a jego 11 miesięczna 'kolezanka' ani jednego, więc reguły nie ma żadnej
Paula jak już dojrzałaś u małej górne to raz dwa wszystkie 4 wyskoczą, u nas tak było i u Ani z tego co pamiętam też.
Oleńka, to prawda. Co chwile aktualizuję jego funpage na fejsie. Mam przeogromną nadzieję na to leczenie w Stanach. Musi się udać !!!
Endokobietko ja prałam w odplamiaczach i nic nie pomogło- pieluszki flanelowe i śliniaki do wyrzucenia ;/ teraz mam taki jakby foliowy sliniaczek i problemu się pozbyłam -
mnie ostatnie informacje o Antosiu tak dobiły że nie mogę przestać o nim myśleć biedny brzdąc taki mały a tyle cierpienia i bólu no poprostu nie potrafie tego pojąć.
Tak bardzo chciałabym aby któraś klinika się określiła i dała mu szanse&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Pozdrawiam Was -
Jak chce nakręcić Alicję jak ładnie się obraca to jak wyjmują telefon bądź aparat to przestaje cwaniara
A z ząbkami mamy ładnie 4 ząbki, mała nieźle gryzie, budzi się co 2 h w nocy bo jeszcze się nie przebiły kolejne więc czekamy....
A jeśli chodzi o ząbek to mojej mamy pana urodził się wnuczki i też późno ząbki dostały a jak już wyszły to 6 na raz szok...
A mi jak mówiłam że ząbki idą to cały czas wmawiał że za wcześnie bo jego wnuki jeszcze nie mają, a Alicja zrobiła nazłość i szybko jej wyszłyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 07:53
-
wiecie ze wrocilismy dopiero co ze szpitala przezylismy koszmar... mały w swoje pół roku zaczal sie dusic nic nie pomagalo wezwalam karetke czekalismy 50 minut myslalam ze ich zajebie brzydko mowiac. Pani dr ktora przyjechala beszczelna baba spierdolilam ja.. zawiezli nas do szpitala tam tez wielka łaska aby dzieckiem sie zajac oczywiscie za gruby jest hahaha musialam ich tez tam ustawic maly tak plakal. Okazalo sie ze dostal wirusowe zapalenie krtani biedak moj... dostaje inhalacje w domu juz. A w szpitalu oczywiscie wenflon dla doroslych i mi sie pytaja dlaczego taki mu założono... poprostu nasza służba zdrowia MASAKRA@!!!!!!
teraz jestesmy juz w domu ale za to ja sie przeziebilam w szpitalu bo tak zimno i grypa mnie łapieania_mr lubi tę wiadomość
-
Sylvia to koszmar jakiś Jak Rysiek miał anginę, to prawie 4 h w poczekalni na IP spędziliśmy, a kolejki nie było ;] a to tylko angina była!? tylko i aż (bo taki maluszek), ale rozumiesz, wystarczyło antybiotyk i do domu. Procedury i bałagan jest po prostu skandaliczny w szpitalach. Najważniejsze że Alex już jest zdiagnozowany i że wraca do zdrowia. Teraz ty się kuruj koniecznie !!! Oby Cię nie rozwaliło
Ania tak to jest. Ja też nie raz jak Rysiek jakoś np. szybko raczkował, albo robił jakąś śmieszną rzecz próbowałam nakręcić i jak wyciągałam tel to już zaczynał się nim interesować ipo wszystkim. Teraz to gadulstwo się do niego tak przyczepiło, że nie miałam problemu z nakręceniem, bo wszystkie chyba dotychczasowe słówka zastąpił 'dadada'
Pilow wszysko z dnia na dzień przychodzi. Jeszcze miesiąc temu Rysiek przewracał sie tylko na boki, a teraz siada, raczkuje, próbuje wstawać itd. więc jak Dawid dostanie powera to stanie się jeszcze bardziej zwinny \
Effcia, pilow na 100% znajdzie się klinika w USA ja nie przyjmuję w ogóle innej opcji. Skoro rodzice się nie poddają, ty my tym bardziej nie możemy. Antos przechodzi przez piekło, ból niewyobrażalny - to jest cholernie nie w porządku ! Niemoc jest najgorsza, ale czekam na dobre wieści ile mogłam tyle wpłaciłam. Mąż też przelał kaskę, swoich znajomych niejako przymusiłam i rodzine najbliższą też. Musi się udać !!!pillow lubi tę wiadomość