X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do życzeń, właśnie zerknęłam na suwaczek. Madzia sto lat ! :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny w imieniu Madzi .

Mnie wczorajsze informacje ,ta operacja i w ogóle to całe cierpienie dziecka tak pochłoneło że całkiem mi wyleciało z głowy że ona ma swoje małe święto.

Dziękuję Bogu za to że moje dzieci są zdrowe a za małego Marcelka synka Karoli jak również Antosia Rycerzyka gorąco się modle.

Masz racje Kocur jeśli on tak dzielnie walczy i jego rodzice też to i nam pozostaje wierzyć że wszystko się uda i małego wyleczą.

Sylwia nie zazdroszcze życzę zdrówka Wam :)

Kocur lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia duzo zdrowka, masakra takie podejscie do tematu.
    moja mama mi ciagle powtarza ze nie wiadomo jakby sie skon

Kocur ogladalam filmik, niestety tez bez glosu. Rys super, alez on smiga po tej podlodze i slicznie siedzi.

Dziewczny to nie nasze Maluchy sa do tylu tylko Rys wyprzedza wszystkie na maxa.
    I nasze niedlugo beda siedziec i biegac po pokojach. Moja przyjaciolka mi powiedziala w piatek ze nim sie obejrze Jas dziewczny bedzie sprowadzal do domu.

Milego i zdrowego tygodnia Wam i Maluchom zycze. Cieszcie sie chwilami, bo ja od jutra Matka-Polka-Pracujaca na caly etat!

Bede wpadac!

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia zdrówka dla Was !

Życzonka dla Madzi i Jasia ;)

a my dziś z apetytem mamy lepiej Dawidek zjadł obiadek i podwieczorek

Effcia28, Kocur lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś Jas ma małe święto najlepszego dla Ciebie przystojniaku :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat dla Madzi, Jasia i zdrówka dla Alexa;)
    Endokobietko u mnie masa rzeczy poplamiona jest:| Amelka je tak, że cała wybrudzona. Zakupiłam takie silikonowe śliniaki w tesco ale Amelka je zdejmuje ciągle;/
    Kocur super Rysio;) jak dużo już potrafi, Amelka podobnie robi;)
    co do Antosia to także śledze jego losy i serce mi pęka przez co przechodzi on i rodzice.

Byliśmy dziś z Amelką w kościele, do połowy mszy było ok ale później znudziła sie i marudziła.
    Jak ją próbuje nagrać jak gada to zajęta telefonem i po fakcie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 21:14

Effcia28, Kocur lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o rozwijanie się maluchów to strasznie indywidualna sprawa moja Madziulka dopiero teraz stabilnie usiadła choć jeszcze nie opanowała tego do perfekcji z obracaniem na plecki brzuszek też dłuzej jej szło niż Waszym pociechą ale widocznie tyle potrzebowała czasu i już

Rysik ale Ty zdolniacha jesteś mój Madzik takich umiejętności nauczy się pewnie dopiero mając 10 miechów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 21:25

Kocur lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny w imieniu Jasia i pozdrowienia z pracy!
    Dobra wiadomosci to taka ze mam 23 dni urlopu z 2014 i 4 z 2013 i jeszcze 33 nadgodziny do wykorzystania!!!

Kocur, juicca, pillow lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za tyle miłych słów dla Rysia :) Chciałam wam jednak przypomnieć, że Ryś jest najstarszy z całej "naszej" gromadki a w przypadku takich maluszków każdy tydzień a nawet dzień ma znaczenie. Większość jego umiejętności pojawiła sie z dnia na dzień i to całkiem nie dawno, więc przygotujcie się mamy bąbelków które tylko kręcą się na boki że nim się obejrzycie, wasze dzieciaczki w ciągu 2 minut będa pokonywały długość pokoju na czworaka:P

Jasiu stówka !;) Mamo Jasia jak znajdziesz czas podzel się z nami koniecznie swoimi doświadczeniami związanymi z powrotem do pracy i jak sobie tato z maluszkiem radzi. W październiku wracam na studia (ostatni rok - już :) uff!) więc weekendy też będą należały do tatusia u nas. A wiosną do pracy i ciągle nie wiem co lepszze: żłobek, niania, czy jakaś inna mama na wychowawczym brrrr :(

Paulamy chodzimy z Rysiem na całe msze od Wielkanocy i róznie to bywa:D czasem przesypia całą, czasem pół, innym razem mąż chodzi wokół kościoła a jeszcze innym karmię go w przedsionku ;) także co niedziela to inaczej u nas ;)

Juicca baardzo sie cieszkę, ze Dawidek zjadł ladnie posiłki :) Wszystko wraca do normy- to najważniejsze !!! :)

Wczoraj po wpisie Antka mamy kompletnie się załamałam. Na myśl o popłakującym z bólu maluszku pękło mi serce. Życie bywa diabelnie niesrawiedliwe, ale trzeba się z tym mierzyć i co najtrudniejsze przyjmowac z pokorą. Antek to siłacz. Musi wygrać !!! Dzis poniedziałek ściskamy kciuki za pozytywny wynik rozmów lekarzy z CZD i kliniki w USA a później błyskawiczna podróż i zadowalające wyniki leczenia. Takie rzeczy się zdarzają ! Uda sie :)
    Miłego dnia forumowe mamuśki ! :)

Aaaa dziś zamierzam kupić nocnik :D Czyli rozpoczynamy meeega wyzwanie na dłuuugie miesiące ;) Rysiek juz stabilnie siedzi i ocywiście bez spiny będę go czasem nasadzała tylko po przebudzeniu, jak będęwiedziała że na 100% czas na siusiu. Małymi krokami bez przetrzymywania na nocniku itd. Już go kilka razy nastadzilam na próbę do siusiania po przebudzeniu nad toaletą i się udawało kilka razy- sucha pieluszka na dłużej :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już siadamy na nocnik nawet kilka razy sie udało zrobić siusiu :) Aluś wraca do zdrowia energia go rozpiera :) za to ja masakra... zarąbana że szok... jutro mamay wizyte u pediatry zobaczymy co powie,... wczoraj malutki nie chciał jeść za bardzo co dziwne...
    ;/

relgg7rfroacrbi5.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nudno w tej pracy :(
    My jeszcze wogole nie sidzimy wiec nigdzie nie siadamy :), tylko na rogu basenu i Jas na 1,2,3 potrafi wybic sie z bioderek i jakby skoczyc, ale to tez cwiczylismy na basenie od 3 miesiecy :) no ale oczywiscie z podtrzymywaniem. W nastepnym kursie dzieci siedzace powinny umiec same skakac, no zobaczymy...

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2tyg kup bez śluzu i dziś znowu jedna taka...
    akurat teraz jak dojrzałam te dwie maleńkie kropeczki na górnych dziąsłach.
    w czwartek wyznaczone szczepienie na wzw i co zrobić...

mi kiedyś koleżanka mówiła, że sadzała na nocnik od 8 miesiąca ale lekarka powiedziała jej, że ok roku najwcześniej bo dziecko nie wszystko ma dobrze już ukształtowane. ile w tym prawdy nie wiem ale zapytam przy okazji naszej lekarki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 09:42

lprktv73nye615w2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas sledzę wpisy o Antosiu na fb , mam nadzieję że klinika w Stanach podejmie sie leczenia dzielnego Rycerza

pillow, Effcia28 lubią tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko , tak jak Kocur napisała czekamy na wpis o powrocie do pracy a i fajnie ze masz tyle urlopu ja jak wroce tez bede miała z 14 dni z 2013 , cały z 2014

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny dzwonil maz Jas placze i niechce jesc :((((
    Zjadl rano 100 ml, teraz 50 ml mleka i to koniec a ja do 16 musze siedziec, potem godzinka do domu. Cos czuje ze dzisiaj szybciej bedzie koniec pracy.
    Serce mi peka

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:55

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca u mnie za miesiace macierzynskiego odejmuja urlop ale tylko za Cale miesiace, wiec zaliczyli mi 1-5 i 9-12/2014

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiadek warzywka z jajem zjedzone CALE! Uffff Mama moze do 16 zostac i zawalac forum glupotami:)

Wiecie jakie fajne przyjecie w pracy, kwiaty na stole, jutro uroczyste sniadanie powitalne (kolezanki i koledzy sie skladali). WOW jestem pod wrazeniem, zwlaszcza ze ja jedyny obcokrajowiec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 14:05

Kocur, juicca lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się przeraziłam jak napisałaś,ze mały popłakiwał :( mnie też to czeka !!! aż ścisk w żołądku poczułam, kiedy podczytywałam :D ale grunt, że się chłopaki dogadali :) !!!
    Teraz jak mama dorwała Jasia po pracy to go pewnie wyściska za cały dzień ;) A tako dopiero zobaczy jak to jest zajmować sie domem i dziećmi :) Zamiana ról- super sprawa !!!

Ja mam urlopu zaległego z 2013 chyba aż 35 dni, za 2014 kolejne 26 i za 2015 kolejny będzie mi przysługiwał więc jakiej dodatkowe 3-4 miesiace posiedzę w domu po roku macierzyńskiego :) zanim się Rysiem rozstaniemy :<

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nas jutro czeka 3 dawka na żółtaczkę.

I kolejne noce nie przespane mała budzi się co 2 godziny czasami co godzinę na cyca już nawet kaszkę daję jej przed snem nic nie pomaga nadal to samo, może jakiś skok, jutro idę do lekarza zobaczymy co ona powie.

A dodatkowe w dzień myślałam że się z nią zdrzemnę a ona po 20 min wstała. Dopiero jak poszliśmy na spacer to się porządnie wyspała.

Dziś dodatkowo Alicja zaczęła w końcu pić soczki może nie z butelki ale pije z kubka nie kapka :) i zauważyłam że na 3 sekundy ustawiła się na pozycję na czworaka :) więc tylko patrzeć jak będzie raczkować :)

Kocur lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ