MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzis ciezko. Jas wzcoraj wszystko ladnie zjadl, ale zbudzil sie ok 3 w nocy i marudzil, wzeilam go do siebie do lozka, zasnal, wstalam o 6 spal, za chwile zaczal plakac, dalam mu butle, przekazalam mezowi i poszlam do pracy. Kurcze chyba czuje ze mama wychodzi z domu
-
W końcu w miarę przespana noc obudziła się tylko 3 razy w tym że 3 raz był pół godziny przed wstaniem do lekarza to już ją nie usypiałam.
Według nowych zaleceń od 6 miesiąca mamy dawać jej 3 dozy witaminki D3.
Waży 6950gpillow, Kocur lubią tę wiadomość
-
Aniu 3 dawki dziennie?
Uwazajcie z ta witamina D, ona jest tez w kazdym mleku i kaszce, a przewitaminizowanie tez jest niebezpieczne. Mnie wyszlo ze Jas w 2 mlekach i kaszce ma 97% zapotrzebowania witaminy D, a on je porcje jak dla 3 miesiecznego dziecka na pudelku, wiec ja podaje tylko raz w tygodniu profilaktycznie jakby naprawde bylo za malo, konsultowalam to z lekarzem.
Olej rybi tez jest w moim mleku modyfikowanym i tez trzeba na to uwazac, jesli karicie sztucznie.
"Jakie mogą być objawy przedawkowania witaminy D...? Na pewno niepokój, drażliwość, zaparcia, zaburzenia łaknienia, zbyt szybkie zrastanie ciemienia przedniego, uszkodzenia nerek czy kamica nerkowa. Warto na te objawy zwrócić uwagę, choć nie są one może specyficzne."Kocur lubi tę wiadomość
-
Tak Aniu przy karmieniu piersia to inna sprawa. Jas mi zjada kaszki po 200 g, ale tylko tej 7 zboz bez dodatkow, kaszki mannej nie tknie
Jest taka kaszka Nestle z lipa podobno uspokajajaca, mam ja moze dzis wyprobuje, bo dzis od 3 tez nie spalam. Chyba czul ze niedlugo wyjde, bo jak o 6 opuscilam po cichutku sypialnie to wyl mezowi i zasnal dopiero po 12.
http://www.doz.pl/apteka/p21927-Nestle_kaszka_5_zboz_z_lipa_Zdrowy_Brzuszek_250_g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 12:58
-
sylvia wrote:Paulla22 to była przenośnia ale ok...
Endokobietko dostaje inhalacje Pulmicort, Pecto Drill oraz Aerius....Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 19:21
sylvia lubi tę wiadomość
-
U nas w zaleceniach po 6 mż tylko w okresach jesiennym i zimowym - tak zapamietałam z ostatniej wizyty "na biodrkach". Ponieważ ile nas tu na forum tyle opinii, a właściwie ile lekarzy tyle opinii)
to zapytałam na ostatnim szczepieniu czy dobrze dawkuję i powiedziano mi, ze tak. Czyli jeżeli jest słoneczko i ładna pogoda i Ryś jest wystawiony na słoneczko to nie dajemy w ogóle, w "jesienne" dni jedna kapsułka wit. D z DHA z OMEGAMED
żeby nie przedobrzyć
Jak nie podaję witaminki D , to do jedzenia kilka kropel oleju z OMEGA 3 .
Sylvia Alex na prawdę wielkie chłopiskoNiech się zdrowo chowa. Każde dziecko inaczej przybiera jak widać
Ostatnio mi koleżanka mówiła, ze podobno dzieci na mm szybciej tyją przez pierwszy rok a później wolniej, a dzieci cycowe odwrotnie. Pewnie nijak ma sie to do rzeczywistości, bo znam takiego cycowego, co w wieku mojego Ryśka a wygląda jakby był 2 razy starszy:D Dlatego jak mi ktoś mówi, że mój Ryś duży, to zawsze odpowiadam, że dużego dziecka nie widzieli ;p