X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • pillow Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hjkolejna była lepsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:53

• sylvia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nawet nie widać ząbków a maruda taka i tez sie wierci w nocy...

relgg7rfroacrbi5.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:54

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ten sam problem, z tym, że pobudek w nocy jest więcej, nie wiem co się Michałowi poprzestawiało, i na dodatek budzi się w nocy i gaworzy na całego, hasa po łóżeczku i ani myśli spać, taki pieron z niego, na ogół włącza mu się tryb zabawowy ok. 2 w nocy i 5 nad ranem. masakra. czasem potrafi tak przez godzinę i potem pada spać. jęki, krzyki, piski, nie mają końca... ja to już się nawet nie nastawiam, że to się mu odmieni. :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wyczytałam w książeczce zdrowia Miśka, że po 6 m-cu należy podawać kwasy DHA, akurat ostatnio takie zakupiłam na przecenie w SuperPharm i gratis była wit. D.

Kocur lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaję D z DHA z OMEGAmed :) śmierdzi jak cholera rybim tłuszczem, ale mały się już przyzwyczaił i bez problemu przyjmuje, choć na początku wypluwał

Ten mój diabeł zamiast spać coraz lepiej też mi daje popalić ;/ W nocy obudził się o 1 i też godzinka marudzenia ;/ później wstał o 6!!! oO i ani myśli spać, ale o 7 już ledwo na oczy patrzył, wiec godzinna walka z zasypianiem ... i śpi- zasnął w końcu na rękach po wielkich bojach- ssaniu palców, skakaniu po całym łóżeczku, płaczu, krzyku itd. Kurcze nie mam już pomysłu na to zasypianie. Było już tak fajnie i znó klops , ehh ;/ wczoraj rano sał ładnie zasnął i spał prawie 2 godziny a dziś już zupełnie inna bajka. Za to po południu była ostra walka i spał ledwie 0,5 h ;/ Te problemy z zasypianiem rozwalają nam cały dzień :( czytałam już milion artykułów o metodzie 3-5-7, ale nie dam rady. Jak piszczy to go wyciagam i przytulam i tak sukces że trzymam się i nie podaję cyca, bo do tej pory tak robiłam i chyba stąd wynikają teraźniejsze kłopoty.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur u mnie Amelka obudziła sie na brzuchu po 1 i ani myślała spać, troche zabawy, gadania, dostała mleko i jakoś zasnęła ale z ciągłymi pobudkami. odkąd idą jej te zęby to tylko smoczek wyleci to płacz. U nas pobudka 5-6 codziennie to norma jest. o 21 zrobiła mi taką histerie, że nie mogłam jej uspokoić nawet noszeniem i ze złości wypluła mi lek.
    Dodatkowo zgłupiałam od czego ona ma ten śluz w kupach. Odstawiony wczoraj gluten, leki zmienione i zobaczymy bo za dużo sie w czasie zbiegło bo zęby idą

lprktv73nye615w2.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

• Kocur Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilow, Paula chyba się zmówily te nasze dzieciaki :D może pogoda tak na nie działa? Jest im smutno, że lato odchodzi :D hahaha

Zauważyłam, że wszystkie bąble gorzej śpią, ale u mnie ewidentnie kwestia piersi, bo ciągle się jej domaga i nawet jak go zwyczajnie karmię to przy niej próbuje przysypiać. Zaczął ssać kciuk podczas popołudniowej drzemki i śpi tak teraz z tym kciukiem w ustach :( i się martwię( a smoczka ani myśli , eh ;/

Kurcze a moze u każdego z dzieciaczków chodzi o ssanie, tzn. o poczucie bezpieczeństwa właściwie? Może to jakiś taki czas w rozwoju, hmm...

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie Amelka teraz więcej ssie smoczek niż wcześniej szczególnie w nocy domaga sie ale wole to niż palec bo smoczka odzwyczaje a nad palcem nie będę miec takiej kontroli

lprktv73nye615w2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zgadzam się, ale co mam zrobić skoro smoka nie chce ssać ;/ chciałby tylko tego od butelki ale z zawartością, ale już to sprawdziłam i je ile by nie było, a to na pewno nie wyszłoby mu na zdrowie. Ja ssałam palce i rękę do ok 5 r. ż. kiedy mama mnie odstawiła od cyca (miałam 2,5 roku) ;/ mojego brata odstawiła jak miał chyba 2 lata i po 2 dniach już zapomniał i nic nie probował ssać. Ja w sumie Rysia nie odstawiam jeszcze (2 posiłki są z piersi normalnie) ale nie pozwalam mu na spanie przy piersi. Cóz zobaczymy jak to będzie w następnych dniach.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh u mnie to samo... ze spanie maskara :/ cała pięść w buzi. Wstaje rano jak zombi. Pewnie tak musi być skoro u każdej z nas to jest...Dodam że zębów nie widać nic a nic a niespokojnie spi, łapka w ustach i śliny litry...pewnie coś się szykuje..

Co do tego DHA to nie wiedzialam zaraz dopytam pediatry jak i co bo jeszcze nie ma 6 mc a ja daję biogaie to nie wiem czy to ma tam DHA.

4afcc1255b.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka daj znać jak dopytasz, bo ciągle mi chodzi po głowie, ze tylko w okresie jesiennym i zimowym miałam po 6 mż witaminę D podawać, ale nie mam 100% pewności, wiec daję cały czas.

Noc u mnie dziś całkiem nieźle patrząc przez pryzmat ostatnich dni. Jedna pobudka ok 24 - mała butla 120 ml i spanko. Pobudka póxniej o 6.40 standardowo jak tato idzie do pracy. Teraz dalej śpi, ale zasypianie bez buteleczki nie wchodzi w grę oczywiście, więc musiałam zrobić chociaż 90 ml żeby zasnął jeszcze z wolnym smokiem, to już w ogóle był zachwycony.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocka popłakiwana jak codzien od jakiegoś czasu. przewijanie kiedy jest rozespana a butelke ma jeśc to totalna histeria.

lprktv73nye615w2.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ładnie spała do 22 lipca od tej daty gorzej śpi wówczas mi spała od kąpieli 7-8 h nie wiem co spowodowało to albo szczepionka albo wprowadzanie słoiczków bo wówczas zaczęliśmy rozszerzać dietę.
    Wówczas też przestała sama usypiać kiedyś kładłam ją do łóżeczka włączałam odgłos odkurzacza i szła spać a teraz albo usypia przy cycu jak przestaje ssać wówczas cyca wyjmuje i zastępuje smoczkiem na szczęście się wówczas nie budzi :) albo chce być przytulona do mamy, potrzebuje podczas snu czułości.
    Śpi różnie max 5h, potem cyc potem 3h i znowu cyc 2-3h w zależności i tak między 5-7 wstaje zaczyna gaworzyć.
    Drzemki albo usypia przy cycu i znów zastępuję jak przestaje ciągnąć smoczkiem albo przytulona do mamusi. Zawsze jak chce iść spać trze oczka że pora na drzemkę :)

A dziś jestem dumna ze swojej kruszynki zaczęła się obrać z brzuszka na plecki i tak się bawiła raz na brzuszku raz na pleckach chyba jej się to spodobała. Coraz bardziej samodzielna jest :D

Kocur lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie mogę rzec : Moja Maja wczoraj usiadła samodzielnie :) :) dzisiaj już sobie ładnie siedziała z rodzicami i gaworzyła :D

ania_mr, kaaasiaczek_, Kocur, Endokobietka, juicca lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka gratulacje dla Mai !!!
    Właśnie weszłam na forum zeby podzielić się taką samą wiadomością z wami :D Ryś mimo, że miesiąc starszy ,też wczoraj po raz pierwszy usiadł samodzielnie i to na prawdę w dziwny sposób. Nauczył się raczkować i zasuwa coraz śmielej i właśnie z pozycji raczkującego dziecka wyciągnął sobie nóżki spod siebie do przodu podparł się jedną rączką i sobie usiadł :D Dziwnie, bo myślałam, że dzieci siadają z leżenia, a jednak różnie to bywa :D Od 2-3 dni rowniez próbuje wstawać z tej pozycji tzn. prostuje nóżki i podpiera się na rękach :)

Dziewczyny myślę, ze to gorsze spanie wiąże się z brakiem poczucia bezpieczeństwa i to normalny etap rozwoju.
    Aniu u nas mały też z dnia na dzień zaczął mieć problemy z zasypianiem i domagał sie spania przy piersi i nie było to związane z żadnym konkretnym wydarzeniem. Po tygodniu nie pozwalania mu na to widzę, że jest lepiej, ale czasami bieże do buzi kciuka ale teraz widzę, że na 2-3 minuty przy zasypianiu, bo nie chce smoczka. U nas dziś podobnie jak wczoraj jedna pobudka 90 ml mleczka 3 minuty się jeszcze powiercił i poszedł spać :)
    Pilow, Paula myślę, ze musicie przeczekać najgorsze - u Ryśka też był maraton beznacdziejnych nocy, ale po wprowadzeniu na nowo stałego planu dnia uspokoiło się. Tzn. posiłki o tyh samych godzinach, 2 godziny spaceru i 3 drzemki dziennie. Na początku było ciężko, jak pisałam, ale po kilku dniach widać już efekty. Rys jest spokojniejszy, drzemki w ciagu dnia coraz dłuższe-szybciej zasypia i zjada coraz częsciej cał porcje przygotowanych posiłków.

ania_mr, kaaasiaczek_, Endokobietka, juicca lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla siadających maluchów:-) u nas to raczkowanie i zawiedzanie mieszkania co chwilę tylko Aluś nie wolno Aluś nie he he he :-D

ania_mr, kaaasiaczek_, Kocur lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ