MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilow, Ania- całkiem niedawno jeżli pamiętacie miałam dokłądnie ten sam problem z Rysiem. Trwało to chyba ok 2 tygodni Jak nic skok rozwojowy.
Rysiowi się za to całkiem poodmieniao z dnia na dzień. Chce tylko cycka- obiadki deserki je przez pół godziny a ja tańczę dookoła z łyżką i miseczką`i więcej z tego wypluje niż rzeczywiście zje ;/;/ W nocy budzi się nawet 5-6 razy tylko po to zeby possać pierś. Jestem mega wyczerpana. Nie chcę ale najprawdopodobniej będę musiała zakończyć przygodę z karmieniem, bo nie daję rady tak funkcjonować. Dziwne to wszystko, bo opisem bardziej pasuje do noworodka;/ania_mr lubi tę wiadomość
-
Hej kochane
Kocurku i tak długo karmiłaś , ja tylko 3 mce , może faktycznie to skok rozwojowy w dodatku w 6 mcu zycia jmoże pojawic się no a nie musi kryzys laktacyjny więc może tez to jest to?
U Nas Dawidek dziś zajadał się jabłuszkiem smakowało mu aczkolwiek na początku robił takie śmieszne miny heheh
Pillow mam pytanko bo to chyba ty tu gdzies wklejalaś swój schemat żywienia , bo ja sie troszkę pogubiłam tzn nie wiem czy dobrze robię:
6 rano mleko
9 mleko z kleikiem
12mleko
14.30 warzywko a jak nie doje to dopija mlekiem
16.30 17 owoc czyli podwieczorek i troszke mleczka
20 mleko z odrobiną kleiku
w nocy jak sie obudzi ok 2-3 mleko aczkolwiek czasem niema nocnego karmienia -
Oj to przepraszam no ale chyba dobrze to robie co??? heh jeszcze zapytam na diecie
wiecie co ? tak przeglądam wątki to my się chyba troszkę obijamy , czerwcówki czy inne watki miesięczne to już mają po kilkanascie tyś postów hehe , też o tym myślałyście ?
ania_mr lubi tę wiadomość
-
Pozdrowienia z Polski! Obijacie sie tutaj widze
U nas wszystko ok, Jas troche strajkuje przy jedzeniu wieczornym, wiec zamienilismy butle na kaszke i o dziwo kaszke je cala, obiadki tez, owocki jakos u babci mniej mu wchodza, ale 150 g zje zawsze wiec tez ok. Ogolnie dziadkowie rozpieszczaja na maxa i go nosza non stop. Na cale szczescie Jas nei marudzi i spi dalej super tak jak w domu.
Nalazilam sie przy urzedach, umiejscowilismy akt urodzenia, wzstapilismy o numer PESEL i dowod osobisty dla Jasia. Nawet szybko udalo sie to zalatwic, problem tylko taki ze dowod trzeba odebrac osobiscie 1 z rodzicow, no a nie wiem kiedy tu zawitamy.
Zapiszcie sie do klubu Hippa, my dostalismy od nich juz 2 paczki z darmowymi sloiczkami i mase bonow do Rossmanna przewaznie 20% taniej i jeden na paczke w ktorej byl duzy obiadek i soczek. Musze jeszcze kupic mase sloiczkow ktorych u mnie nie ma, ale czekam na jakies promocje, bo ceny niektorych sa duzo wyzsze niz u mnie. Dziwne to i troche smutne.
Kocur lubi tę wiadomość
-
Polecam stronę
http://www.promobaby.pl/
zawsze wiadomo w jakim sklepie jest aktualna promocja czy na żywność czy na ubrania czy pieluchy ogólnie wszystkie promocje w sklepach i to w różnychWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 12:48
Oleńka, Kocur lubią tę wiadomość
-
Endokobietka wrote:Pozdrowienia z Polski! Obijacie sie tutaj widze
U nas wszystko ok, Jas troche strajkuje przy jedzeniu wieczornym, wiec zamienilismy butle na kaszke i o dziwo kaszke je cala, obiadki tez, owocki jakos u babci mniej mu wchodza, ale 150 g zje zawsze wiec tez ok. Ogolnie dziadkowie rozpieszczaja na maxa i go nosza non stop. Na cale szczescie Jas nei marudzi i spi dalej super tak jak w domu.
Nalazilam sie przy urzedach, umiejscowilismy akt urodzenia, wzstapilismy o numer PESEL i dowod osobisty dla Jasia. Nawet szybko udalo sie to zalatwic, problem tylko taki ze dowod trzeba odebrac osobiscie 1 z rodzicow, no a nie wiem kiedy tu zawitamy.
Zapiszcie sie do klubu Hippa, my dostalismy od nich juz 2 paczki z darmowymi sloiczkami i mase bonow do Rossmanna przewaznie 20% taniej i jeden na paczke w ktorej byl duzy obiadek i soczek. Musze jeszcze kupic mase sloiczkow ktorych u mnie nie ma, ale czekam na jakies promocje, bo ceny niektorych sa duzo wyzsze niz u mnie. Dziwne to i troche smutne.
Endokobietko wystarczy się tylko zarejestrować żeby dostać te bony ? -
Cześć dziecznyny !!!
Troszkę nas nie było, ale od poniedziałku są dwie dziewczynki z rodziny zastępczej moich rodzicow i powiem wam jedno- opieka nad trójką dzieci bywa męcząca :D
Oprócz tego mam same dobre wieści od nas ;)Ostatnie kilka dni były bardzo owocne w rozwoju Rysia:) Wracamy do przespanych nocy !!! Mamusia jest przeszczęśliwa Idzie spać 19.30 budzi się ok 5 wypija butle i śpi jeszcze do 8
Od wczoraj Ryś jest dumnym posiadaczem ząbka nr 3 prognozowaną dwójkę wyprzedziła jedynka i całkiem nieźle widać już drugą także na dniach pewnie będą już 4 zęby i powiem wam że od checi gryzienia wszyskiego wogół żadnych specjalnych objawów nie było w sumie. Także mam nadzieję, ze kolejne ząbki już pójdą gładko
Z siedzeniem bez zmian czyli ciagle brakuje kilka cm Z poduuszki czy rogala już ładnie sie odbija i to nawet całkiem długo, ale z leżenia ciągle odrobinę brakuje
Za to wczoraj nagle i niespodziewanie Ryszard przyjął pozycję do raczkowaniai zrobil tak 2-3 kroki !?!?! Byliśmy w nizłym szoku z mężem , bo pełzanie ma opanowane do perfekcji, ale do raczkowania obstawialiśmy, ze jeszcze ze 2 miesiące.Chyba sprawdzą się słowa lekarki,że młody szybciej pójdzie niż będzie siedial heheh
Z jedzeniem też już ok
Paula mama nadzieję, że z Amelką lepiej Bidulka malutka oby szubko sobie poradziła z tym wirusem.
Endokobietko dzięki za info o klubie hipp , ja tak jak pilow dostałam z bobovity słoik, ale dostałam też małe kaszki i słoki darmowe od teściowej (jest przedszkolanką oprócz tego chusteczki nawilżane w sporych ilosciach, wiec korzystam z tych przybytków
Jedziemy dziś na weekend do rodziców i oczywiście odwieźć dziewczynki. Są kochane na prawde, ale marzę już o chwili spokoju :D Rysio mi póki co w zupełności wystarczy :D
pillow, ania_mr lubią tę wiadomość
-
Tak pilow była chyba kukurydziana jeśli dobrze pamiętam Marchew pierwsza łyzeszka i ten poradnik w 5 krokach
Gratulacje dla Amelki z okazji pierwszego ząbka !!! Już 3 maluchy z ząbkami w naszym gronie Paula pewnie na dniach pojawi się drugiania_mr, paula22 lubią tę wiadomość
-
Ja sie zameldowalam jednocześnie na hipp i bobovita i z bobovita nic nie dostalismy
Olenka, wystarczy na stronie hippa sie zameldowac. Fakt moze tych kuponow nie bzlo duzo ale akurat na te produkty ktore my uzywamy wiec ja duzo wykorzystalamania_mr lubi tę wiadomość