X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula masakra, ja nie mam w lozeczku nic oprocz przescieradla na gumke, zeby go przypadkiem nie wyciagnal i Jasia w spiworku.
    Strasznie boje sie takich rzeczy. Wczoraj Jas podczas jazdy samochodem naciagnal sobie, celowo, czapke na twarz, no porabalo go pociagnal i za chwile caly byl w czapce. Na szczescie ja jezdze zawsze z tylu, ae jakby maz jechal sam....

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW wisnia to pieknie je, u nas duzo mniej, przede wszystkim tylko 5 posilkow, mleka max 170 (dzis w nocy wyjatek), obiadku max 190, deserku max 160.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i to mój bąbel z tatą
    4e890fc8551fad3am.jpg

z mamą
    2cdc338cc856e54dm.jpg

rodzinnie
    0849a09ec633be3em.jpg

i najnowsze, działkowo
    78748846cda5011bm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 11:42

Endokobietka, juicca, paula22, ania_mr, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nono sliczny babel, a Mama jaka ladna figura :)

wisnia11 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endokobietko ja mam jeszcze 8 może 9 kg na plusie i za choinke nie mogę tego zrzucić. ;(

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisnia ja juz bylam na minusie i jestem teraz znowu na +5 przy moich hormponach na endometioze :(

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:56

Kocur, ania_mr, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnie to Ty przed ciążą staraszny chudzielec musiałaś byc skoro teraz taka szczuplutka i jeszcze plus kilka kg Ci zostało . Super wygladasz na prawdę!!

Ja nie mogłam zrzucić też, ale zaczęłam ćwiczyć coodziennie z Chodakowską i Mel B i jakoś poszło :) Teraz się troche rozleniwiłam, ale jestem już od jakiegoś czasu z wagą sprzed ciąży i czuje się usatysfakcjonowana ;)

Super masz ten porządek karmienia :) U nas też mniejsze porcje, ale Ryś podjada miedzy posiłkami chrupki kukurydziane, co kilka dni pozwalam na biszkopta i cycem dopija, choć zdecydowałam że będę już tylko 1 raz dziennie dawała- rano.

SPACER był super dziś:) przez 40 minut sobie gadał 'bababa' i bawił się swoją ulubioną zabawką, troszkę pierdział buźka i nagle zorientowałąm się, że już śpi:) Teraz zjadł kawałek indyka z 1 ziemnikiem i 1 marchewką, wypił 40 ml wody i się bawi ładnie :) Zobaczymy jak dalej nam dzień minie po tym wczorajszym spadku formy ;)

Endokobietka lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Ryś też śpi czasem buźką do materaca, myślę, ze to normalne. Musiałabym nie spać całą noc żeby mu przekładać twarzyczkę, bo często tak robi.

Pilow współczuje tych ósemek ;/ ja też mam małą szczękę i pewnie jak mnie kiedyś dopadną w końcu to też będę miała z nimi problem, ale na razie nic mi tam nie rośnie jeszcze ;) To zęby mądrości, więc chyba dlatego sie nie śpieszą :D.... mój mąż też jeszcze nie ma... :D

W ogóle dziś dzwoniła moja siostra , bo wylatuje na urlop do Chin... :D kurde ja nawet nie wyjechałam w tym roku nad Polskie Morze :D hue hue, na początku przyszłego roku jedzie na 3 miesiące do Walii , a poźniej na kilka tygodni do USA ale to juz w ramach pracy doktorskiej, więc będzie tam pracować a nie się lenić. W każdym razie trohe jej pozazdrosciłam :D Ale coś za cos- ja mam rodzinę juz mmimo, że ejstem 2 lata młodsze i swoje mieszkanie i samochód, a ona ciągle gdzieś lata, ale mieszkana stancji z chłopakiem i chyba jeszcze nie planują poważniejszych zmian ;) To prara szalonych naukowców ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:03

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur zazdroszcze siostrze podroz, mnie juz tez nosi, ohhh do USA chetnie bym pojechala, chociaz teraz nawet niemieckie morze by mnie zadowolilo. Po 10 dniach pracy marzy mi sie urlop :)

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hj

Kocur lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi 8 tez wyrosly calkiem niedawno, jakies 6-7 lat temu, a mam juz 36, kuzwa ale to bolalo.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hj

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pomyslcie jak czuja sie nasze maluchy jak im zeby rosna, tylko my wiemy o co chodzi, a te biedactwa nie :(
    Ja mam naszczescie dobre zeby i jeszcze wszystkie, pare plomb i nic, 0 leczenia kanalowego, nigdy zastrzyka u dentysty nie dostalam, szczerze mowiac chodze z przyjemnoscia. Mam nadzieje ze Jas odziedziczy zeby po mnie, bo w rodzinie meza jakas masakra po 50 juz sztuczne szczeki, moja mama 62 tez ma wszystkie zeby jeszcze i niewiele problemow.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Kocur lubi tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wam zazdroszę ja mam 25 lat i niemal wszystkie zęby robiłam z przodu mam licówki, ale to raczej ze wzgledów estetycznych, bo nie chciałam nosić aparatu ;p ale jedynki górne od tyłu też plombowane, na jednej dwójce korona na cyrkonii, a od trójek to juz wszystkie mam robione. Na rzut oka każdy myśli, że mam śliczne, zdrowe zęby a jak mówię, że niestety więkoszość już leczona, to nikt mi wierzyć nie chce :( dbam jak mogę, ale nistety taka słaba kość, nawet na skalingu nigdy nie byłam bo kamień mi się nie zbiera. Po mamie takie mam, bo ona ma 47 lat i od ponad 10 ma most na przednich zębach ;/ słabizna, ale co mamy zrobic... za to mój mąż pierwszy raz był u dentysty jak miał 18 lat... ma wszystkie zdrowe, tylko raz na ok pół roku chodzi na skaling i piaskowanie bo mu sie kamień strasznie osadza, ale podobno na zdrowych zębach to jest normalne.
    Bałam sie przez te zęby ciąży, bo moja mama bardzo dbała o zęby przyjmowała witaminy itd. a po urodzeniu mojego brata (miała 33 lata) straciła zęba :( mi przybyły 4 ubytki, ale już zaleczone. Generalnie w swoim życiu (wcale nie długim) u dentysty zostawiłam juz mnóstwo pieniędzy, myślę że kilkanaście tysiecy spokojnie :< Oby Rysiek miał po ojcu !

Drzemka popołudniowa zaliczona , bez smoka, bez butelki z ulubioną zabawką za to :) sobie śpi bąbel mój. Zupełnie inne dziecko niż wczoraj.

Endokobietka lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Śliczna rodzinka Wiśnia :)

Ja dalej jestem -3kg i nie mogę wrócić do wagi sprzed ciąży

U nas od jakiegoś czasu ze spaniem w nocy super, a w dzień śpi przed południem, a po południu różnie - jak pada deszcz i jesteśmy w domu to często już nie śpi, a na spacerku śpi drugi raz

Dziś miałam wizytę u stomatologa i tak jak myślałam moja ósemka jest do wyrwania, bo nie ma szans aby wyrosła. Jakąś mam strasznie małą dolną szczękę i nie mieszczą mi się zęby. Jak byłam mała miałam krzywe zęby i usunięto mi stałą 2 !!! (mój mąż do dziś się śmieje) ale nosiłam aparat i nawet szczelinki nie ma po niej ;) Dzięki temu dziś mam proste zęby. Pierwszą dolną ósemkę mam usuniętą, bo wrastała mi w policzek i teraz mam z drugą to samo. Dodatkowo ma wykrzywiony korzeń. Okropnie się boję :( A górna ósemka od kilku lat nie ma oparcia i schodzi mi w dół i też będzie do wyrwania. Na zdjęciu rtg widać, że szóstka leczona kiedyś kanałowo nie została dobrze wyczyszczona i pozostał nerw, więc trzeba będzie jeszcze raz czyścić by nic złego się tam nie zrobiło. Nie sądziłam, że usłyszę dziś tyle niedobrych wiadomości. Ogólnie mam zęby zdrowe, ale jak na moją szczękę jest ich za dużo. Usunięcia boję się chyba bardziej niż porodu :/

ja chodziłam długo do ortodonty a efektu nie ma ;( powinni mi wyrwać zęba aby wszystko się pomieściło a nie rozszerzać i tak mam nadal krzywe już nie miałam sił już do nich a leczyłam się ponad 10 lat i nie było efektu mam nadzieję że Alicja zgryz i ząbki odziedziczy po tatusiu :)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio natknęłam się w necie na Tunezyjską wyspę Djerba i bardzo spodobały mi się widoki :)[/QUOTE]

Jak dobrze pamiętam to właśnie tam jest Kozgo z kwietniówek ;-)

pillow lubi tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piątek :)
    u Rysia ewidentnie w kratkę, czyli chyba ten paskudny skok rozwojowy.W nocy popłakiwał, ale zasypiał znów z kciukiem po kilku chwilach :< miał wczoraj problem z zaśnięciem w ogóle , chyba z 15 minut mąż go nosił, bo popłakiwał. W końcu przytulił sie do pluszaka i o 20 padł. I rano jak się obudził to też nie radosny jak zazwyczaj tylko popłakując :( Teraz się ładnie bawi na szczęście, moją starą komórą i kawałkiem kabla ...-_-
    W ogóle Ryś wczoraj kilka razy pokasływał, ale nie było to nagminne i w nocy też nie kaszlał. Gorączki nie ma, kataru jakotakiego też nie (czasem charczy przy karmieniu)ale codziennie oczyszczam mu i nawilżam śluzówke i jest czysto, albo jakiś suchy kawałek, więc jest ok. Ja mam dokładnie tak samo.

Co do przyszłorocznych planów urlopowych, to ja mam nadzieję na Pragę i troche wycieczek górskich również. Choć nie wiem czy będę miała szansę na urlop w sezonie wakacyjnym :< bo pewnie na wiosnę do pracy wrócę. Zobaczy się ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kocur, u nas strajk jedzeniowy, wczoraj na obiad pol porcji, jak wrocilam z pracy to zamiast owockow dalam mu reszte obiadu, bo stwierdzilam ze lepiej zeby zjadl indyka niz jablko, wieczorem totalny strajk przy kaszce, przy butli tez, powiem szczerze pierwszy raz mu wcisnelam butle na sile, jak poczul smak mleka nie mogl sie juz od niej oderwac i wypil calutka, widac blo ze jest glodny a niechce jesc, na szczescie zbudzil sie dzis dopiero o 6, niestety z calym mokrym spiworkiem, wiec dalismy butle przed moja praca, wypil cala i poszlam do pracy. Kurcze czasami jak lezy cala noc na brzuchu to sie budzi z mokrym brzuchem, nie wiem jak dlugo byl mokry, o 4 wstalam i sprawdzalam, spiworek byl suchy, rano byl nawet spiworek przemoczony, kurcze przeziebia mi sie to moje dziecko przez to, no ale przeciez nie moge go wiezcnie wyjmowac ze spiworka i sprawdzac czy nie ma mokro. Paskudnie sie z tym czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 07:25

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ