Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • juicca Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Kasią ;)
    a to że przestajesz karmic , to na pewno potęguję Twoją frustrację i negatywne emocje

Ja pomimo że karmiłam 3 miesiące , i zaprzestałam z powodów alergicznych Dawidka , wystarczyło że ktoś na mnie krzywo popatrzył , oczywiście milion rad (babci mojej i ciotki której córka urodziła miesiąc wczesniej i ze ona nadal karmi) miałam ochotę uderzyc , chciało mi się płakac , bo czułam się że jestem zła matką i czułam to równiez że ona tak mysli
    więc kocurku na pewno nie jestes wariatką. Ty decydujesz z mężem a nie mąz ze swoją mamą

kaaasiaczek_, Kocur lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam takich doswiadczen z komentarzami odnosnie karmienia, ja odciagalam do 6 miesiaca, Jas odstawal 6,5 moj pokarm i pobilam chyba rekord w mojej rodzinie, wiec czesciej spotykalam sie z komentarzami " jeszcze" niz ze juz nie.
    Nie przejmujcie sie komentarzami.

U nas w piatek jedzenie super 100% normy, w sobote i niedziele gorzej, marudzenie, wczoraj tylko 60% kaszki na noc, no ale od 3 dni znowu jest na noc kaszka a nie butla, wiec i tak jestem mega zadowolona. U nas dziw w Lidlu kombinezony zimowe dla maluchow, wiec maz z Jasiem odwiezli mnie o 6:30 do pracy (dzis prezglad auta wiec nie moglam jechac, a na szczescie Jas wstal o 6 i wypil cala butle) i o 8 beda polowac. Mam nadzieje ze zdobeda :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, dzięki, dzięki <3

W soboteę się trochę pozbierałam i pogadalam (właściwie wypłakałam) z mężem. Miałam kompletną załamkę, bo ostatni raz płakałam chyba rodząć dziecko :D
    W każdym razie mega mi to pomogło. Przy okazji zwróciliśmy uwagę na to, że nasze relacje też bardzo się popsuły i musimy nad tym popracować. Plan już mamy. Teściowa niech sobie czeka ;) Na wszystko przyjdzie czas. Przekopałam internet i wiem na 100%, że tak jsugerujesz juicca moje samopoczucie ma bezwątpienia związek z zaprzestaniem karmienia. Musze się uporać z hormonami, ale od niedzieli już jest lepiej.
    Zato Ryś skok lub tęsknota za cycem na całego. Od 2 dni pudzi się ok 22 z płaczek i nic go nie ulula tylko ciepła buteleczka mleka- płacze głośno :( i rano dziś wstał też o 5 wypił mleczko, bawił się i o 5.50 znów wpadł w tę histerię, chciał wszystko ssać i pomogła dopiero butelka z cieplutką wodą i pospaliśmy do 8.

Endokobietko też pomalutko rozglądamy się za kombinezonem, ale nic mi jeszcze nie wpadło w oko. Wiem, na pewno, ze chcę osobno spodnie i kurtkę i kupuję na 86, bo od dłuższego czasu nic nam sie w rozmiarówce nie zmienia, mały cały czas nosi gł. 80 :)
    Zaczyna też próbować przemieszczać się obok mebli, wyglada to dość szkaradnie ;) , ale nauczył sie już obracać ze stania i siadać, wiec przynajmniej nie zalicza juz tyle upadków.
    Wczoraj od 9-17 byłam na zajeciach i RYś byl nawet grzeczny z tata i (babcią i dziadkiem, ale mial problemy ze spaniem, na spacerze spał tylko półgodziny!!! a później dopiero o 15.30 zasnął na kolejnym spacerze na godzinke ;/ więc słabo trochę, ale przynajmniej jadł nie najgorzej i zjdał tacie cale lub 2/3 prcji posiłków.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz zdobyl kombinezony 2 na rozmiar 74/80 ale Jas ma teraz 69 cm, wiec powinno do konca zimy wystarczyc. Ale walczyl dziennie, powiedzial ze nie spodziewal sie takich tlumow a z wozkiem nie tak latwo. A nigdy mi nie wierzyl ze tak trzeba na promocjach trezba walczyc jak lew :)

Kocur to na 100% hormony, tez tak mialam jak przestalam karmic i uwaga od razu przytylam 3 kg, produkcja mleka naprawde pochlania mase kalorii, ale tez rzucilam sie na to co zakazane, wiec uwazaj :)

Kocur my kjupilismy takie, w krate i niebieski:

http://www.lidl.de/de/lupilu-baby-/kleinkinder-winteroverall/p185093

Za niedlugo powinny byc w Polskim Lidlu o ile jeszcze nie bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 09:49

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny! teraz myślę, że może jeden kupię taki a drugi osobno spodnie osobno kurtka :) U nas był szał na croksy w Lidlu :D i na torebki skórzane, chyba wittchen. Ludzie kupowali na ślepo bo prawie połowę taniej i później albo sie rozmiarami wymieniali, albo gonili o kilkadziesiąt złotych więcej na allegro;)

U nas te kombinezony jak będa to wyjdzie na to że ok 45 zł, więc nie wiem czy to jakaś super promo, bo wczoraj w realu widziałam 2 kombinezony w cenach ok 35-45 zł i było ich tyle, że raczej na wiosne na promocji jeszcze będą wisiały ;) inna sprawa, ze w Lidlu z serii Lupilu są na prawdę fajne rzeczy , nie raz kupowałam pajace, bodziaki, skarpetki czy ostatnio rajstopki i jestem zawsze bardzo zadowolona z jakości :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam od miesiaca i najtanszy jaki znalazlam byl za 39,90, wiec dla mnie super cena. U nas ciuchy dla dzieci w "normalnych" sklepach Maja masakryczne ceny. Ja tez lubie Lidla pod tym wzgledem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 15:06

Kocur, ania_mr lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Lidlu mają być kombinezony od 16 października za 49,99

http://gazetka.lidl.pl/019d2366-a4e2-475c-93d3-c45c6ca2faf0/#/28

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 18:40

Kocur, Endokobietka lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam te kombinezony z lidla jestem super zadowolona, mamy 2, ten w kratke sie super otwiera ma 2 zamki. Rozmiary sa dosc duze.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jeden kupie skoro piszesz, że takie fajne. I chyba w tym samym rozmiarze 74-80,bo to będzie miał na teraz bo w listopadzie pewnie bedzie już nosił a drugi licytuję na allegro na 86 inny :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś Alicji zrobiła mi prezent na swoje 7 miesięcy, nagrywałam sobie filmik jak sobie pełza...doszła do komody a tu patrze a ona otwiera szufladę, myślę pewnie przypadek... a więc położyłam ją w innym miejscu i poszłam makaron odcedzić ja przychodzę a ona inną szufladę otworzyła z bielizną tatusia :P mała spryciula :)

Kocur, pillow lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu najlepszego dla Alicji z okazji 7 miesiecy. No to teraz musicie na paluszki uwazac. U nas tez pelzanie cala para i probu samodzielnego siadania i wstawania, jak go posadzimy to Jas siedzi juz pewnie i probuje z tej pozycji wstawac, stac kolo szafki tez juz umie sam, chociaz dla mnie to zbyt niebezpieczne.

ania_mr, Kocur, pillow lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację dla rozbrykanych maluchów :)
    Aniu polecam blokady do szuflad:) U nas się sprawdzają przy kuchennych szufladach, bo suwają się na kółaczkach i nie ma opcji żeby przytrzasnąć paluchy :) są też takie blokady do drzwi, szafek i do kotaktów :) Początki mogą być niestety bolesne :<

U nas raz słoneczko raz chmurka czyli trzeci tydzień skoku plus 8 dzień bez cyca i płacze bąbel mój przy zasypianiu wdzień :(:( i szuka dalej :( ale mam nadzieję, że jesteśmy na dobrej drodze :) i jeszcze tydzień może dwa i będzie lepiej.

ania_mr lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ktoś karmi piersią oprócz mnie ?

Wszystkiego Najlepszego dla Rysia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 08:48

Kocur, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rysiek najlepszego!

Ale ten czas szybko leci :)

U nas poprawa w jedzeniu, Jas zjada prawie wszystko od paru dni i nie wstaje przed 6. Dzis w nocy 2 razy zaplakal tak mocno ze musialam go wziac na rece, ale natychmiast usnal i spal dalej. Nie wiem co to bylo.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję w imieniu Rysia :) Jestem wyrodną matką i zapomniałam ;D

Aniu jesteś chyba najwytrwalsza :) oby tak dalej !

ania_mr lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur ja tez zawsze pamietam, a jak przychodzi ten dzien to zapominam :)

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:58

Endokobietka lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mam nadzieje, że jeszcze mnie i Amelke pamiętacie;)

dziś wyszłyśmy ze szpitala uff...
    od wczoraj stan Amelki sie poprawił i kup zrobiło sie mniej i lepszej konsystencji a stan podgorączkowy minął sam więc dziś ordynatorka postanowiła nas wypisać. Jesteśmy od niedawna w domu. Nadrobie posty jak wszystko ogarne bo wszystko myje, piore po szpitalu.
    Amelka źle zniosła tam pobyt a ja razem z nią i przez ost dni mogła bym policzyć ile spałam albo jadłam:|
    w piątek jedziemy do pediatry do kontroli jeszcze. Mam nadzieje, że Amelka wróci całkiem do zdrowia lada chwila. Są problemy z piciem bo ona od urodzenia nie chce za bardzo pić i kombinuje różnie a to łyżeczką a to strzykawką aby sie coś napiła.

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a co sie stalo? Czy ja cos przegapilam, dlaczego bylyscie w szpitalu?

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko byłyśmy od niedzieli gdyż Amelka zaczęła mieć biegunke i stan podgorączkowy a nie chciała pić.
    Dziś wyszłyśmy

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ