X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur witam w klubie Mombi :)
    U nas Jas zbudzil sie a raczej kichnal o 4:30 wiec szybko wstalam sprawdzic czy pielucha nie przemokla, obmacalam spiworek - suchy, ale rozpielam i na pizamce byly juz malutka plamka z przesiaknietej pieluchy. Chociaz raz zdazylam w pore. Przebralam go i polozylam spac, rozbudzil sie na calego i bawil do 5:15, o 5:20 zaczal poplakiwac wiec dostal butle, wypil 170 i zasnal, a ja razem z nim. Pierwszy raz zbudzil mnie budzik o 6:20, o 6:29 bylam juz w aucie :)

PS Kocham filmy o zombii ogladam namietnie wszystko co nakreca (niektore to straszne gnioty), teraz rozkoszuje sie w The Walking Dead, wg mnie jeden z najlepszych seriali, a wsrod filmow o zombii prawdziwa perelka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 07:39

ania_mr lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę z innej beczki...tak mnie trapi że musze się wygadać :/ okres spóźnia mi się już 3 dni ... :/ dzis rano zrobilam test neg. a okresu nadal brak :O boję się że może za wcześnie dlatego wyszedł negatywny...a z drugiej strony nie wiem czy jest to w ogóle możliwe? Omijaliśmy dni niebezpieczne i to jak robilismy to z zabezpieczeniem i to w 9dc 19 i 20 :/ a owulacje miałam w 13...nie wiem sama już wariuję a do tej pory miałam jak pisałam co 26 dni...

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Olenka, zabawy dla doroslych bywaja niebezpieczne :) Zarty na bok. Nie zostaje Ci nic innego jak czekac, z tego co opisujesz to naprawde powinno byc ok, bo ryzyko bylo minimalne przeciez.

kaaasiaczek_, pillow lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko mój mąż również jest wielkim fanem zombie i również jedden z seriali, który namiętnie wałkuje jest Walking Dead. Filmy i seriale to jedno a literatura to drugie. Półki w sypialni dosłownie uginają się od literatury postapokaliptycznej, w której jednym z motywów są wałśnie zombiaki. Cała seria Universum Metro, nie brakuje również Noczkina czy Gołkowskiego i wielu, wielu innych. Ja z kolei wolę horrory zdecydowanie bardziej . Seriali nie potrafię ogladać opróćz mojego ukochanego American Horror Story , któego 4 sezon juz niebawem <3

Oleńko ja miałam stresik jakoś 3 miesiace temu. Spokojnie poczekaj, test juz powinien wyjść. Mi pierwszy pozytyw w ciaży wyszedł 10 dni po owu. Jak jeszcze nic nie wyszło to jest duża szansa na to, że nie wyjdzie, choć wizjonerem nie jestem i na 100% Ci nie odpowiem. W sumie skoro sie zabezpieczacie to też powinno być okej. Poczekaj jeszcze ze 2 dni zrób kolejny test.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się ostatnio @ spóźniał 1,5 tygodnia, odchodziłam od zmysłów, ale się wreszcie pojawił :)

pillow lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    il

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:57

• Kocur Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej chcę spać o 8.30 <3 ale zazdroszczę <3
    U mnie codzinnie ok 7 jak tatuś wstanie - najmniejszy szelest go obudzi i zrywa sie jak poparzony, od razu siada i gada albo staje przy łóżeczku jak dziś i piszczy, nie umie się niestety bawić po cichu :D W ogóle już nie śpi tak dużo i nie zasypia po każdym jedzonku ten mój Bryś ;) Tylko chce się bawić cały czas !!! Ale się wygodna mamuśka zrobiłam ;p Tylko bym spała i spała :D

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Kocur witam w klubie Mombi :)
    U nas Jas zbudzil sie a raczej kichnal o 4:30 wiec szybko wstalam sprawdzic czy pielucha nie przemokla, obmacalam spiworek - suchy, ale rozpielam i na pizamce byly juz malutka plamka z przesiaknietej pieluchy. Chociaz raz zdazylam w pore. Przebralam go i polozylam spac, rozbudzil sie na calego i bawil do 5:15, o 5:20 zaczal poplakiwac wiec dostal butle, wypil 170 i zasnal, a ja razem z nim. Pierwszy raz zbudzil mnie budzik o 6:20, o 6:29 bylam juz w aucie :)

PS Kocham filmy o zombii ogladam namietnie wszystko co nakreca (niektore to straszne gnioty), teraz rozkoszuje sie w The Walking Dead, wg mnie jeden z najlepszych seriali, a wsrod filmow o zombii prawdziwa perelka.

Teraz o zombi wyszedł nowy serial Z Nation

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja mam tylko telewizje nieplatna niemiecka i polskie podstawowe kanaly, wiec moge sobie poogladac wszystko z lekkim opoznieniem, chodz The Walking jest akurat w polskiej 1 szybciej niz w niemieckiej tv. Zazwyczaj w PL sa szybciej bo my nie dubingujemy, a niemieckiej z dubingiem sie niektorych rzeczy nie da ogladac jak sie zna prawdziwe glosy aktorow.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Aniu ja mam tylko telewizje nieplatna niemiecka i polskie podstawowe kanaly, wiec moge sobie poogladac wszystko z lekkim opoznieniem, chodz The Walking jest akurat w polskiej 1 szybciej niz w niemieckiej tv. Zazwyczaj w PL sa szybciej bo my nie dubingujemy, a niemieckiej z dubingiem sie niektorych rzeczy nie da ogladac jak sie zna prawdziwe glosy aktorow.

to są nowości ja ściągam z internetu i czekam tylko na napisy PL na szczęście szybko wychodzą :D najgorsze to czekanie na kolejny odcinek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:04

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka rano obudziła sie z katarkiem...
    pillow dobrze, ze nie zaszczepiłaś Dawidka.
    sylvia gratuluję pierwszego ząbka;)

Dziewczyny co do włosów to ja nie kp a lecą mi bardzo ale włosy kręcone są na to poddatne niestety i ciężkie w pielęgnacji. Dbam o nie jak mogę. Słyszałam, że napar z kozieradki daje super efekty na wypadanie ale jakoś sie zebrać nie mogę do zrobienia bo jak mam chwile to zawsze coś innego.

Kocur ja też bym chciała pospać ale moja Amelka wstaje 5-6 rano dzień w dzień...
    Ostatnio zaczęła po mnie wspinać się i raczkować do łóżka np, później klęka i podnosi się do stania. Muszę ją wszędzie pilnować. Nie boi sie być przy brzegu łóżka wcale. Wczoraj zaczęła sie zsuwać z moją asekuracją i z uśmiechem na nóżki na podłoge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:23

Endokobietka, Kocur lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Jas tez zaczyna sie "poruszac", wczoraj nawet pelzal jakies 45 minut sam. My mamy troche z nim problem (nie wiem czy to wlasciwe slowo), bo on wymaga mase uwagi od nas i praktycznie nie bawi sie sam, nawet na macie musi byc ktos kolo niego, a wiec wymaga naszej uwagi non stop, ciezko cokolwiek w domu zrobic jak jest sie samym, uczymy go aby jak najdluzej przebywal "sam", wczoraj udalo nam sie 45 minut. Pelzal na macie a my siedzielismy na kanapie. No trudno kazde dziecko jest inne, nasza rehabilitantka powiedziala ze on tak ma i ze teraz moze sie to nawet wzmocnic przez "utrate" mamy i ze trzeba mu poswiecic wiecej uwagi zeby zbudowac poczucie bezpieczenstwa. Powiedziala tez ze ta niechec do jedzenia moze byc spowodowana tym ze Jas "obarcza" tate utrata mamy, na zasadzie ze on mu mnie zabral i dlatego mu wiecej marudzi i niechce od niego jesc. Powinno mu niedlugo przejsc. Przed nami dlugi weekend wiec zobaczymy jak to bedzie przez najblizsze 3 dni.

Wczoraj tez byl problem z jedzeniem, dzis zjadl rano cala butle ode mnie, od meza 70 ml.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:58

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow wspolczuje, ale kamien z serca ze nie jestesmy jedyni. Bo jak tylko cos powiem gdzies, ze maz na tacierzynskim wykonczony, to wszedzie slysze ze oni w pierwszym roku sie nudzili z dzieckiem w domu, bo nie bylo co robic. A u nas walsnie jest tak ze maz jest szczesliwy jak zje w spokoju sniadanie lub wypic kawe.

pillow lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie okres własnie zawitał........ Bogu niech będą dzięki :D

Ja mam też cyrki z małą nie wiem chyba skok albo zęby strasznie krzyczy przy jedzeniu, zasypianiu budzi sie w nocy....nie pamiętam kiedy spałam choć 4 h jednym ciągiem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 13:42

Endokobietka, kaaasiaczek_, pillow, Kocur lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas jest to samo. Michał też sam nie pobawi się dłużej niż 5 minut. Zaraz zaczyna się denerwować i jest ryk. Szczególnie teraz, gdy zaczyna pełzać po podłodze, chce usiąść, ale jeszcze nie umie i się zaraz wkurza. Zabawkami się pobawi tylko chwilę i też jest płacz. Ogólnie to tak samo jak Twój mąż Endokobietko, marzę o tym, żeby zjeść śniadanie w spokoju, a mam możliwość dopiero wtedy jak Misiek zaśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:06

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaczek u nas Jas spi ostatnio tylko na spacerkach :) i ewentualnie po sniadaniu, ale wtedy spia razem.

Plusy pracy: widze codziennie mega postepy w rozwoju Jasia, wczesniej ich nie dostrzegalam tak mocno, a wczoraj bylam w szoku jak sie z nim troche pobawilam, jak pieknie sie obracal i przemieszczal, nie jest to jeszcze takie prawdziwe raczkowanie ale jakims cudem sie przemieszcza.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i tak, że Jaś śpi na spacerach, bo Michał od dłuższego czasu już nie daję się nabrać na spanie w wózku. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:58

Kocur, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to jest taki len, ze jak mu smoczek wypadnie, albo go wypluje to potem probuje buzia na niego najechac, zamiast wziac do reki, do reki wezmie jak buzia sie nie uda.

pillow, Kocur lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ