Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja podaje sloiczki glownie i tam sa tylko ziola koperek, pietruszka, bazylia, tymianek, oregano, gdzieniegdzie jest papryka ale tak 1-2% i mysle, ze to jest dodawane jako przyprawa a nie warzywo.

To najciekawsze co znalazlam na ten temat:

http://www.mjakmama24.pl/niemowle/karmienie/rozszerzanie-diety/sol-cukier-i-przyprawy-w-diecie-dziecka-czy-mozna-solic-i-slodzic-potrawy-dla-niemowlat,191_3650.html

Wogole nie sprawdza sie z tym co w sloiczkach, ale wydaje mi sie w miare rozsadne.

I jeszcze tutaj:

http://dziecisawazne.pl/sol-w-diecie-dziecka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:36

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super stronka , ja pietruszkę i koper podaje juz dobry miesiąc , ale też nie do każdego posiłku.Bazylie też okazyjnie raczej. Tą sól jedak oleję, czasem wydawało mi się coś zbyt jałowe. Szczególnie drób, dzięki za link bardzo pomocny !

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze bardzo, troche mi sie nudzi czasem w pracy to grzebie w necie na temat dzieciakow.
    Nie wszyscy wiedza ze wrocilam do pracy, wiec mam w tym tygodniu spokoj, od przyszlego jestem przez 2 miesiace sama, wiec nie bede miala juz wolnego czasu.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam maila z Hippa. Wklejam:

Mamy pytają:

Dlaczego maluszek czasami ma większy, a czasem mniejszy apetyt?

Ekspert odpowiada:

Zapotrzebowanie na pożywienie zmienia się zależnie od samopoczucia i aktywności dziecka. Pozwól maluszkowi, aby sam decydował o tym, ile chce zjeść. Jeżeli chwilowo ma słabszy apetyt, możesz podgrzać tylko część dania ze słoiczka, a resztę przechowywać w lodówce. Nie martw się, bo wkrótce dziecku wróci ochota na większą porcję jedzenia (o ile nie będziesz go zmuszać!)

U nas ostatnio Jas je obiad na 2 razy, bo stwierdzilam ze wole zeby zjadl obiadek 2 razy niz pol obiadku i pol owocow, w warzywach i miesku chyba wiecej wartosci niz w jablku, a owockow tez tam zawsze na dzien troche zje, wiec nic mu nie brakuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:59

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam sie skoncza pomysly na zabawe, to polecam kocykowa hustawke. Wczoraj Jasia polozylam na kocu i z mezem zlapalismy za konce i hustalismy go, na boki i do przodu do tylu, smial sie jak szalony, bardziej podobalo mu sie do przodu i do tylu. 10 minut czystego smiechu - bezcenne.

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) przepraszam ze wchodze wam w watek bo bede marcowa mamusia 2015 ;)
    ale mam tylko 1 do was pytanie odnosnie wozka: czy potrzebna jest regulacja zaglowka w gondoli?????????
    W niektorych firmach zaczynaja to wycofywac by dziecko tylko lezalo w gondoli a mam jeszcze opcje kupienia wozka z ta regulacja ale musialabym kupic go jak najszybciej bo zaraz wyprzedaja te starsze modele a;e z dugiej strony mam jeszcze duzo czasu na kupno wozka dlatego prosze was o wasze opinie na temat tego zaglowka ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka ja nie mialam, moje dziecko do polowy 7 miesiaca jezdzilo w gondoli bez problemow. Wedlug mnie to wiecej szkodzi na kregoslup niz pomaga, ale np przy ulewajacych dzieciach moze byc przydatne. Moj materacyk w gondoli byl przy glowce 2 cm szerszy niz w nozkach i to wystarczylo.

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka, ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć że nie. Lepiej wybierz wózek z porządną spacerówką, bo kiedy dziecko będzie chciało siedzieć w wózku, lepiej będzie przenieść się do spacerówki , która MA ZAPINANE PASY i jest bezpieczniejsza. Ja kupiłam fajną gondolę a beznadziejną spacerówkę, która była żle wyprofilowana i kompletnie nie przystosowana do 5 miesięcznego dziecka, które samo nie siedziało, ale chciało być w pozycji 3/4 żeby sobie oglądać, bo było niezwyle ciekawe świata.
    Piękne imię dla synka :) Mam juz Rysia i w przyszłosci marzy mi się jeszcze Stasiu do parki :D

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak ten mój RYś śpi bez cyca?!?! SZOK już 1,5 h oO Kurcze nie wiem co ze sobą zrobić, jak normalnie zasyiał przy cycu to pół godzinki i pobudka z rozczarowaniem, ze mamy nie ma obok .

Endokobietka lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje wam za info ;) faktycznie przekonalyscie mnie ze ta regulacja nie ma sensu ;)

milego dnia zycze ;)
    i tego Stasia do pary ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wam powiem, ze o 3.50 dostałąm smsa z Chin, że chłopak mojej siostry oswiadczył jej się na Murze Chińskim- alllleeee rooommmaantiko <3 :D

Endokobietka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur no to teraz czekaj na Foto ze slubu w Las Vegas :)

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:57

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow mi tez wypadla polowa wlosow calkiem niedawno, ale od 4 tygodni rosna jak szalone, mam wszedzie pelno malych klaczkow, codziennie rano musze walczyc z polcentymetrowa grzywka, smiesznie to wyglada, ale najwazniejsze ze odrastaja. Podobno w ciazy i przy karmieniu wypadaja mniej a potem to nadrabiaja.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja uwielbia gryźć wszystkich ręka nogą wszystko co popadnie a jak ugryzie to już boli. Wczoraj babcia wzięła Alicję na rączki a ona babcię ugryzła w policzek :P

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja! Włosy to wina karmienia dziewczyny ;) Mi też wypadają. U fryzjera byłam ostatnio miesiac temu ale tylko podciąći odświeżyć odkąd mam bąbla sama maluję zawsze, bo nie mam szans na 2-3 godziny bez malucha. Tzn. pewnie mam , bo mam teściową :D ale nie wierze, że sobie poradzi- jestem psychomatką ;)

No u nas obiadek w bólach pół ziemiaczka, trochę mięska i 1/3 papryki ;p zrobiłam mu 180 butli wypił 60, zakrył się kołderką i śpi ;)

Zaliczyliśmy dziś razem biblitekę :) Razem zamawiamy książki, kiedy przyjeżdża Szymon mam godzinę na ksero i skany, bo do 19 jest otwarta Książnica i wracam do domu :) Wszystko dogadane, będę pisała kiedy bąbel będzie spał i po nocach pewnie, ale dam radę :) Poza tym w końcu zmotywowałam mojego męża żeby zrbił kursy na jakieśtam uprawnienia, których mu brakuje do niektórych rodzajów spawania. Z wykształcenia jest mgr socjologii ale prowadzi warsztat spawalniczy czy ślusarski nie jestem pewna jak to się nazywa. W każdym razie nie ma to nic wspólnego z jego wykształceniem, a licencjat zrobił z pedagogiki opiekuńczej i resocjalizacyjnej :D Nie raz mu dogaduje, ze skończył studia pedagogiczne a nie zna się na wychowaniu dzieciaczków :D:D

ania_mr lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Alicja uwielbia gryźć wszystkich ręka nogą wszystko co popadnie a jak ugryzie to już boli. Wczoraj babcia wzięła Alicję na rączki a ona babcię ugryzła w policzek :P

Rysiek też gryyyzie strasznie mocno!!! Podgryza nas w stopy nie raz :D Jak gryzoń jakiś :D

PILOW zrób się na bóstwo u tego fryza :)

ania_mr lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Monia11111 Debiutantka

Wysłany: 1 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny !

Chciałam się Was poradzić... staram się z narzeczonym o dziecko już dłuższy czas. Miesiączkę powinnam dostać w przyszły weekend, w ostatni tydzień września robiłam testy owulacyjne i wychodziły pozytywnie więc przytulaliśmy się ;) Wczoraj plamiłam na brązowo... tylko wczoraj i od wczorajszego dnia przy wysiłku zaczyna mnie pobolewać podbrzusze i kilka razy w ciągu dnia kłóje jajnik. Chciałam zrobić BETĘ , ale nie wiem kiedy mogę najwcześniej. Co myślicie o tym dziewczyny?

Pozdrawiam !

Monia
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie od owulacji

17u93e5exqfllrog.png
  • Monia11111 Debiutantka

Wysłany: 1 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wypadało by mniej więcej w dzień miesiączki? Nie wiem czy dobrze słyszałam ale bętę chyba wcześniej można robić.. ?

Monia
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ