X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja podaje sloiczki glownie i tam sa tylko ziola koperek, pietruszka, bazylia, tymianek, oregano, gdzieniegdzie jest papryka ale tak 1-2% i mysle, ze to jest dodawane jako przyprawa a nie warzywo.

To najciekawsze co znalazlam na ten temat:

http://www.mjakmama24.pl/niemowle/karmienie/rozszerzanie-diety/sol-cukier-i-przyprawy-w-diecie-dziecka-czy-mozna-solic-i-slodzic-potrawy-dla-niemowlat,191_3650.html

Wogole nie sprawdza sie z tym co w sloiczkach, ale wydaje mi sie w miare rozsadne.

I jeszcze tutaj:

http://dziecisawazne.pl/sol-w-diecie-dziecka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:36

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super stronka , ja pietruszkę i koper podaje juz dobry miesiąc , ale też nie do każdego posiłku.Bazylie też okazyjnie raczej. Tą sól jedak oleję, czasem wydawało mi się coś zbyt jałowe. Szczególnie drób, dzięki za link bardzo pomocny !

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze bardzo, troche mi sie nudzi czasem w pracy to grzebie w necie na temat dzieciakow.
    Nie wszyscy wiedza ze wrocilam do pracy, wiec mam w tym tygodniu spokoj, od przyszlego jestem przez 2 miesiace sama, wiec nie bede miala juz wolnego czasu.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam maila z Hippa. Wklejam:

Mamy pytają:

Dlaczego maluszek czasami ma większy, a czasem mniejszy apetyt?

Ekspert odpowiada:

Zapotrzebowanie na pożywienie zmienia się zależnie od samopoczucia i aktywności dziecka. Pozwól maluszkowi, aby sam decydował o tym, ile chce zjeść. Jeżeli chwilowo ma słabszy apetyt, możesz podgrzać tylko część dania ze słoiczka, a resztę przechowywać w lodówce. Nie martw się, bo wkrótce dziecku wróci ochota na większą porcję jedzenia (o ile nie będziesz go zmuszać!)

U nas ostatnio Jas je obiad na 2 razy, bo stwierdzilam ze wole zeby zjadl obiadek 2 razy niz pol obiadku i pol owocow, w warzywach i miesku chyba wiecej wartosci niz w jablku, a owockow tez tam zawsze na dzien troche zje, wiec nic mu nie brakuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:59

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam sie skoncza pomysly na zabawe, to polecam kocykowa hustawke. Wczoraj Jasia polozylam na kocu i z mezem zlapalismy za konce i hustalismy go, na boki i do przodu do tylu, smial sie jak szalony, bardziej podobalo mu sie do przodu i do tylu. 10 minut czystego smiechu - bezcenne.

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) przepraszam ze wchodze wam w watek bo bede marcowa mamusia 2015 ;)
    ale mam tylko 1 do was pytanie odnosnie wozka: czy potrzebna jest regulacja zaglowka w gondoli?????????
    W niektorych firmach zaczynaja to wycofywac by dziecko tylko lezalo w gondoli a mam jeszcze opcje kupienia wozka z ta regulacja ale musialabym kupic go jak najszybciej bo zaraz wyprzedaja te starsze modele a;e z dugiej strony mam jeszcze duzo czasu na kupno wozka dlatego prosze was o wasze opinie na temat tego zaglowka ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka ja nie mialam, moje dziecko do polowy 7 miesiaca jezdzilo w gondoli bez problemow. Wedlug mnie to wiecej szkodzi na kregoslup niz pomaga, ale np przy ulewajacych dzieciach moze byc przydatne. Moj materacyk w gondoli byl przy glowce 2 cm szerszy niz w nozkach i to wystarczylo.

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka, ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć że nie. Lepiej wybierz wózek z porządną spacerówką, bo kiedy dziecko będzie chciało siedzieć w wózku, lepiej będzie przenieść się do spacerówki , która MA ZAPINANE PASY i jest bezpieczniejsza. Ja kupiłam fajną gondolę a beznadziejną spacerówkę, która była żle wyprofilowana i kompletnie nie przystosowana do 5 miesięcznego dziecka, które samo nie siedziało, ale chciało być w pozycji 3/4 żeby sobie oglądać, bo było niezwyle ciekawe świata.
    Piękne imię dla synka :) Mam juz Rysia i w przyszłosci marzy mi się jeszcze Stasiu do parki :D

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak ten mój RYś śpi bez cyca?!?! SZOK już 1,5 h oO Kurcze nie wiem co ze sobą zrobić, jak normalnie zasyiał przy cycu to pół godzinki i pobudka z rozczarowaniem, ze mamy nie ma obok .

Endokobietka lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje wam za info ;) faktycznie przekonalyscie mnie ze ta regulacja nie ma sensu ;)

milego dnia zycze ;)
    i tego Stasia do pary ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wam powiem, ze o 3.50 dostałąm smsa z Chin, że chłopak mojej siostry oswiadczył jej się na Murze Chińskim- alllleeee rooommmaantiko <3 :D

Endokobietka, szczessciara lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur no to teraz czekaj na Foto ze slubu w Las Vegas :)

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:57

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow mi tez wypadla polowa wlosow calkiem niedawno, ale od 4 tygodni rosna jak szalone, mam wszedzie pelno malych klaczkow, codziennie rano musze walczyc z polcentymetrowa grzywka, smiesznie to wyglada, ale najwazniejsze ze odrastaja. Podobno w ciazy i przy karmieniu wypadaja mniej a potem to nadrabiaja.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja uwielbia gryźć wszystkich ręka nogą wszystko co popadnie a jak ugryzie to już boli. Wczoraj babcia wzięła Alicję na rączki a ona babcię ugryzła w policzek :P

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja! Włosy to wina karmienia dziewczyny ;) Mi też wypadają. U fryzjera byłam ostatnio miesiac temu ale tylko podciąći odświeżyć odkąd mam bąbla sama maluję zawsze, bo nie mam szans na 2-3 godziny bez malucha. Tzn. pewnie mam , bo mam teściową :D ale nie wierze, że sobie poradzi- jestem psychomatką ;)

No u nas obiadek w bólach pół ziemiaczka, trochę mięska i 1/3 papryki ;p zrobiłam mu 180 butli wypił 60, zakrył się kołderką i śpi ;)

Zaliczyliśmy dziś razem biblitekę :) Razem zamawiamy książki, kiedy przyjeżdża Szymon mam godzinę na ksero i skany, bo do 19 jest otwarta Książnica i wracam do domu :) Wszystko dogadane, będę pisała kiedy bąbel będzie spał i po nocach pewnie, ale dam radę :) Poza tym w końcu zmotywowałam mojego męża żeby zrbił kursy na jakieśtam uprawnienia, których mu brakuje do niektórych rodzajów spawania. Z wykształcenia jest mgr socjologii ale prowadzi warsztat spawalniczy czy ślusarski nie jestem pewna jak to się nazywa. W każdym razie nie ma to nic wspólnego z jego wykształceniem, a licencjat zrobił z pedagogiki opiekuńczej i resocjalizacyjnej :D Nie raz mu dogaduje, ze skończył studia pedagogiczne a nie zna się na wychowaniu dzieciaczków :D:D

ania_mr lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Alicja uwielbia gryźć wszystkich ręka nogą wszystko co popadnie a jak ugryzie to już boli. Wczoraj babcia wzięła Alicję na rączki a ona babcię ugryzła w policzek :P

Rysiek też gryyyzie strasznie mocno!!! Podgryza nas w stopy nie raz :D Jak gryzoń jakiś :D

PILOW zrób się na bóstwo u tego fryza :)

ania_mr lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Monia11111 Debiutantka

Wysłany: 1 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny !

Chciałam się Was poradzić... staram się z narzeczonym o dziecko już dłuższy czas. Miesiączkę powinnam dostać w przyszły weekend, w ostatni tydzień września robiłam testy owulacyjne i wychodziły pozytywnie więc przytulaliśmy się ;) Wczoraj plamiłam na brązowo... tylko wczoraj i od wczorajszego dnia przy wysiłku zaczyna mnie pobolewać podbrzusze i kilka razy w ciągu dnia kłóje jajnik. Chciałam zrobić BETĘ , ale nie wiem kiedy mogę najwcześniej. Co myślicie o tym dziewczyny?

Pozdrawiam !

Monia
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie od owulacji

17u93e5exqfllrog.png
  • Monia11111 Debiutantka

Wysłany: 1 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wypadało by mniej więcej w dzień miesiączki? Nie wiem czy dobrze słyszałam ale bętę chyba wcześniej można robić.. ?

Monia
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ