X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu daj znać co z wami dziewczyny . Widziałam na fejsie, że chyba całą rodzinka chorujecie biedaczki :( Oby łagodnie i szybko sobie choróbsko wstrętne przeszło.
    Byliśmy na weekend u rodziców. Mama 3 dni temu chorowała, ale się wykurowała a dziś obudziła sie z wysypką Bostońską;/ małemu wyskoczył pęcherzyk na ustach, więc mam już mega stresa, ze do rana może go wysypać :( Mam jednak wielką nadzieją, ze tak się nie stanie.

Rysiek zaczął stać sobie bez trzymaki... i cieszę się i mam taaaaakiego stresa za każym razem kiedy to robi. Wyciąga ręce i chce iść, a gibie się na wszyetkie strony. Diablisko moje małe. I gadała i śpiewak się zrobił strrraszny. Wyszeptuje i wyśpiewuje przez cały dzień tata w różnych tonacjach :D

ania_mr lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszel u mnie dokuczliwy jest jak się leży, suchy. Do lekarza z małą idziemy po południu jak tatuś wróci aby ją autobusem nie ciągnąć tylko od razu w samochód. Jakieś przeziębienie nas dopadło pewnie tatuś z pracy przewiózł. Jak chorujemy to razem, za jednym razem. Oczywiście na mnie w domu wyzywają moja babcia że nie potrzebnie na cmentarz z małą poszłam ale miała wówczas tylko katarek a było naprawdę ciepło, ja uważam że z przegrzania jest chora bo jak w domu mamy 25C i zazwyczaj ubieram ją w body i śpioszki, ewentualnie jakieś spodenki jak idzie na podłoże a jak babcia w chodzi to mówi ubierz cieplej te dziecko bo zmarznie, a to jak z dworu przychodzę to mówi zimnie ma rączki zimni jest. Po prostu masakra. I ona uważa że ja jestem złą matką bo to moja wina że mała jest chora. I nie da się jej przemówić że lekarze zalecają mniejszą temperaturę i nawilżanie pokoju. Po prostu mam czasami dość ale ma prawie 80 lat trzeba być wyrozumiałym. Mam nadzieje że nam się uda w przyszłym roku się z tą wprowadzimy. Choć nadal będziemy na tym samym placu ale inny budynek oddzielnie będziemy mieszkać.

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu duzo zdrowka dla Was wszystkich.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciolka, okropna panikara, urodzila wczoraj synka. Dziecko urodzilo sie w terminie, dokladnie w dniu terminu, przyjaciolka cala ciaze lezala (bez zalecen lekarskich), bo strasznie bala sie ze urodzi przedwczesnie, od 2 tygodni, panikowala ze przenosi. Ogolnie oni oboje strasznei panikuja. Potrafili byc 2-3 razy w miesiacu na pogotowiu, zeby sprawdzic czy wszystko jest ok, chociaz ciaza byla perfekcyjna. A Maly Macius zrobil rodzicom sliczny prezent i rpzyszedl na swiat w terminie, teraz nie beda mogli na nic narzekac, bo znajac ich to 2 dni wczesniej czy pozniej, bylaby tragedia :)

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mnie nie raz też mama czy teściowa próbują namówić, że mam cieplej małego ubrać, ale jestem nieugięta.Mały zawsze chodzi na bosych stopach cały dzień i się nie ugnę. body z krótkim rekawkiem i cieniutkie dresy. Kaloryfery w dzień przykręcone, okna rozszczelnione,lub otwarte jedno w sypialni. Ktar miał raz i to latem ;p Spacer codziennie niezależnie od pogody 10-12, chyba ze bardzo pada, ale na dobra sprawe raz czy dwa razy tylko tak sie zdarzyło. Trzymaj sie swoich przekonań kochana. Jak bedziesz mała rozbierac a babca bedzie ja ubierac nic dobrego z tegonie wyjdzie. Bo będzie się przegrzewać, az w końcu jak ja rozbierzesz zacznie marznąć. Zdrówka kochani !

Endokobietko chwal się jak tam straaaaszny ;) weekend w Berlinie :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur nie ma sie czym chwalic, z 4 par, byly 2, 1 kumpela w szpitalu ze skurczami (ta co wczoraj urodzila), 2 w szpitalu z zapaleniem pluc i zapaleniem miesnia sercowego, wiec nic tam wielce nie poszalelismy. Jas byl super grzeczny, caly dzien sie tulil, w nocy z soboty na niedziele troche plakal i mielismy problem go uspokoic, pierwszy raz, trwalo to chyba z godzine, Dostal mleczko, troche wypil i usnal. Nadmiar emocni, albo zeby..... ale wiesz jak to jest z zebami u nas :)
    Ja nienawidze Berlina, masakrczne drogi, masakryczne oznakowania, masakrycznie brudno wszedzie. Znajomi ktorzy tam mieszkaja, rowniez nie cierpia tego miasta. Ale maz przyjaciolki dostal tam prace i sie przeprowadzili z Hamburga, wiec nie maja wyjscia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 08:00

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama się tak nie wtrąca mieszka na górze przyjdzie od czasu do czasu do małej i na tym koniec gorzej jest z moją babcią bo mieszkamy na dole razem z nią i od początku wszystko co robimy to źle bo kiedyś to dziecko w beciku cały czas było, bo ciepło się ubierała, ale kiedy to było 60 lat temu...po prostu mam dość czasami

• paula22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniu zdrowia dla Was!

Amelka zrobiła dziś 2 kupy i w tym 1 niedawno ze śluzem... ehh...
    ja już panikuje bo teściowa w czwartek wróciła od drugiej wnuczki, która po wirusie jest... mogła sprowadzić gdyby co do nas do domu?

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytania o ksiazki. Czy ma moze ktoras z was ksiazki z serii poczytaj mi mamo np taka:
    http://www.wersalik.pl/sklep/86/1052161

Szyukuje sie zeby kupic Jasiowi pare kaiszek w wysylkowej ksiegarni, ale chcialabym kupic cos z polecenia, mam pare po polsku ale szczerze powiedziawszy wiekszasc to badziew jakis., Z obrazkami wszystkie super, ale te do czytania to chyba podostawalam tylko dlatego ze komus tez sie nie podobaly.
    Poczytaj mi mamo ma az 5 czesci i to wydatek ok 170 zl, wiec wolalabym byc pewna. A moze polecacie jakies inne serie na teraz lub na przyzslosc. najbardziej interesowalyby mnie jakies zbiory opowiadan.

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja mam podobnie , tez mam cieplej ubierac , tez mam dawac nierozcienczone soczki a to a tamto , ja próbuje byc nieugieta a oni swoje robia jak dawida biorą , nosz kurr.........
    ja rozumiem duzo mi pomagają rodzice czy babcia ale tez duzo sie wtrącają ;( niestety a potem mój mąż wkurzony
    czasem mamy wrażenie że my jestesmy zbędni :(

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    płucka czyste, mamy przepisaną fleganine ka kaszelek i do noska krople. Na dwór mamy nie wychodzić.

A dziś mała dała mi popis jak nigdy od 9.30 płakała do 10.30 potem 15 min snu i znowu płacz przez 2 godziny i półgodziny snu potem znowu płacz i znowu półgodziny snu. Potem już było lepiej

A teraz jak tatuś jest to taka szczęśliwa...pewnie odreagowuje bo 4 dni był z nią tatuś

Kocur lubi tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak popłakuje, bo się źle czuje przez to przeziębienie malutka, hm. Jutro będzie na pewno lepiej :)

Endokobietko domyślam się, ze pod względem komunikacyjnym Berlin może nie być zbyt łaskawy, ale ja nie mam doświadczenia, bo jeździmy tam wyłącznie pociągiem albo busem a później wiaodmo najszybciej s-bahnami u -bahnami bez korków mozna dotrzeć niemal wszędzie :)
    Gratulacje dla koleżanki :) Dzidziuś idealnie w terminie , piękna sprawa !

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do książek to my lubimy:

całą serię Pana Pierdiołka :) to są zbiory różnych rymowanek i wierszyków :)
    Kupiłam też jedną z książek A. Chylińskiej puki co "Zezia i Giler" i jak nam się spodoba sięgniemy z pewnością po następną.
    A dziś skończyliśmy "Dom żywych trupów" J.R.Black'a to taki straszak dla nastolatków wygrzebany z młodzieńczych czasów męża ;)
    Mam ochotę również przedstawić Rysiowi moją absolutnie ukochaną grupę dzieciaczków z Bullerbyn <3 ale to w okolicach świąt ;) bo to moja coroczna lektura w tym czasie.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała widać jak na razie lepiej się czuje ja natomiast gorzej :(

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur dzieki za ksiazki.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z nowosci to to, ze Jas wkoncu zaczyna raczkowac, narazie porusza sie dalej glownie na brzuchu, ale juz przybiera pozycje na czworaka, kiwa sie w niej i pieknie z niej siada, tak jak chciala pani rehabilitantka.
    Zebow nadal brak.

17u93e5exqfllrog.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas maruda ze szok zeby gorne daja sie we znaki... spuchniete dziasła nawet posmarowac nie daje.... zmeczona jestem ze szok.... terrorysta taki sie zrobil nie usiedzi na miejscu ani chwili...

A my z ksiazeczek to uwielbia o zwierzatkach i kubusiu puchatku... teraz ma taka z dzwiekmi zwierzat i sam przekłada kartki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 09:28

relgg7rfroacrbi5.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzeiwczyny od 4 dni mimo zaznaczonej opcji zeby nie wysylali mi wiadomosci od Ovu na skrzynke mailowa (nic tu nie zmienialam), jest ona codziennie pelna, mam tyle osob w ulubionych ze codziennie dostaje 50-60 maili, mam dosc, juz pisalam do Ovu, tez tak macie?

17u93e5exqfllrog.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas zapalenie oskrzeli się nawinęło.. :( mamy zalecone inhalacje ale ciężko, oj ciężko nam idą. mały chwile wytrzyma i jest płacz. potem jak tylko zobaczy maseczkę zaczyna płakać. ja nie wiem kto zapisuje niemowlakowi inhalacje... :/ poza szczekającym kaszlem nic innego mu nie dolega. ani katar ani temperatura na szczęście. bawi się sam. i co najważniejsze nie płacze cały dzień i nie marudzi.

aniu zdrówka dla was.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    a u nas zapalenie oskrzeli się nawinęło.. :( mamy zalecone inhalacje ale ciężko, oj ciężko nam idą. mały chwile wytrzyma i jest płacz. potem jak tylko zobaczy maseczkę zaczyna płakać. ja nie wiem kto zapisuje niemowlakowi inhalacje... :/ poza szczekającym kaszlem nic innego mu nie dolega. ani katar ani temperatura na szczęście. bawi się sam. i co najważniejsze nie płacze cały dzień i nie marudzi.

aniu zdrówka dla was.

z tego co piszesz masz maseczkę można do kupić do inhalacji smoczek my właśnie kupiliśmy jutro pewnie przyjdzie to wówczas mogę ci powiedzieć jak się sprawdza

wisnia11 lubi tę wiadomość

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ