X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu też wydaje mi się, ze ząbki. Rysiowi druga dolna dwójka wychodzi i też od 3 dni głównie na butelce jest i kaszkach. Owocki i obiadek w mini porcjach niestety ;/ ale liczę na to, że się uspokoi, choć zauwazyłam na dziąśle górną trójkę jeszcze, ale mam nadzieję, że na spokojnie.
    Gdzieś przeczytałam, że niby niemowlakom wychodzą 4 zęby na pół roku. Jak widać raczej się nie sprawdza ;]

Oleńka to Maja mądrasek mały:) Super !!! Mój bąbel ma za to swoje ulubione reklamy ;p tzn. uwielbia reklamę Kubusia. a muzyczkę puszczamy mu rockowe nuty takie łagodniejsze i szaleje przy nich, bo jak większość bąbeklów uwielbia muzę ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Moja Maja też bije brawo już jakoś od miesiąca a jej ulubiona piosenka jest "Na obcy ląd " E. Lisowskiej. Mowię Wam niesamowite to jest jak mnie ta piosenka nie raz uratowała żeby dokonczyc jogurta lub obiad. Jak tylko usłyszy początek to jest takie podnoszenie dupska i kręcenie się że można paść ze śmiechu . Nagrałam mała lejdi jak tynia hehe :D Najlepsze jest to że żadna inna piosenka na nią nie dziala :P

A pokazywalam jej zdjęcia Waszych maluchów na Fejsie. Ale się usmialiśmy z mężem po prostu mało nie wyszła z siebie calym ciałem piski, krzyki wyciągala ręcę do zdjęć hehehe . Najbardziej przypadla jej do gusty AMELKA mało nie zjadła komputera hahaha :D

o to bardzo nam miło;D ciekawe czemu jej sie tak spodobała. Ja jej też pokazuje dzieci forumowe i tłumacze kto jest kto i jakiej cioci;) uwielbia oglądać;)
    a z piosenek to moja pannica uwielbia piosenke M jak miłośc, usłyszy to nawet jedzenie przerwie bo musi obejrzeć. i jeszcze piosenke pszczółka maja lubi;)

u nas noc fatalna, pobudek tyle, ze nie jestem w stanie policzyć. od 12 spała z nami a mimo to chciała tylko u mnie na rękach, każda próba odłożenia to płacz. głowa mnie bolała i boli nadal a dziś nie pośpie w dzień nic bo gości mamy

Oleńka lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co zamówiłam małemu ubranko św Mikołaja na święta :) ciesze sie jak dziecko tak słodko bedzie wygladac i nikomu nie mowie z rodziny beda sie cieszyc :)

ania_mr, Kocur lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki ok o 3 pobudka potm przed 7 ale w ciagu dnia maruda taka zeby do gory ida...

relgg7rfroacrbi5.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Ali ma ulubione piosenki : koła autobusu kręcą sie... kaczuszki.. i gumi miś bańkę łap :)

Kocur lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie mam czasu dokładnie przejrzec waszych profili bo co sie zabiore to may sie budzi a jak mąż wraca z pracy to mi kompa zabiera :)

ania_mr lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój uwielbia jadą jadą misie, jagódki, i wszystkie reklamy tvn

sylvia ja też nie mam czasu na przeglądanie profili bo mały mi cały czas trzaska w klawisze :) hehe

sylvia, Kocur lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Dawid też uwielbia kaczuszki i jada jadą misie ;) az skacze z radości jak słyszy te piosenki :)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    wiecie co zamówiłam małemu ubranko św Mikołaja na święta :) ciesze sie jak dziecko tak słodko bedzie wygladac i nikomu nie mowie z rodziny beda sie cieszyc :)

u mnie z siostrą myślałam tak samo że Alicje kupie sukieneczkę a łukaszkowi który będzie miała wówczas ponad miesiąc kupi się mikołajkowe body :)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O świętach jeszcze nie myślę na razie Ryś ma całą kolekcje strojów na Halloween :D choć w sumie nosi je cały rok. Mamcia uwwwwiiieeelbia takie niegrzeczne łąszki ;) hihi

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na diecie a właśnie pochłonęłam całą puchę orzeszków !!!!!!!!!!!! ;[

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty na diecie a ja muszę przytyć:-)

relgg7rfroacrbi5.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Ty masz genialną figurę !!! Co ja bym dała zeby mieć taki brzuch <3 :D

ale podobno ten, kto ma kręcone włosy chce mieć proste i odwrotnie, więc z przybieraniem i gubieniem na wadze jest podonie ;) choć pewnie zdecydowanie więcej bab na świecie chce jednak mimo wszystko pozbyć się nadmiaru tu i ówdzie ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zęby, żęęęby dajcie matce się wyspać plisssssssssssssssssssss !!!
    Ryś spał z nami i średnio co godzinę postękiwał przez sen :< na szczęście mamine ręce i całuski działają przeciwbólowo <3 choć jak sie obudzę to standardowo trudno mi zasnąć ;/ jeszcze obudził nas tel do tatusia o 7 i Ryszard oczywiście zerwał sie na równe nogi z energią godną pozazdroszczenia... ;p

Dziś Haloween !!! Bawcie się dobrze :) My dziś pieczemy dyniowe babeczki, robimy straszne przysmaki, przystroimy okna i idziemy na wieczór do babci troche ją postraszyc ;) A przy drzwiach wyjściowych ustawilam już sobie całą michę przysmaczków <3, więc na małe strachy też jesteśmy przygotowani:)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur u nas zebow brak, wiec nie wiem co czujesz. Ja juz nawet nie sprawdzam czy cos wyroslo. Bo zazwyczaj po pracy, przybiegalam do domu, mylam sie, zmienialam ciuchy na "nieskazone praca" i wkladalam Jaskowi palec do buzi.

My jedziemy na Halloween do Berlina, wracamy w niedziele wieczorem. Chlopcy maja mnie odebrac z pracy i ruszamy, od nas w piatek to 4-5 godzin jazdy. Zobczymy czego tata zapomnizabrac z domu. Zrobilam liste, ale kto wie. Mnie by tez nie bylo latwo spakowac sie na wyjazd samej i wszystko zabrac. Wiec trzymajcie kciuki zeby dali rade.

Oj Kocur wogole nie po katolicku z tymi slodyczami. Tu masz "poradnik" na dzisiaj ;)

http://wiadomosci.onet.pl/religia/w-halloween-zapuka-do-ciebie-dziecko-katolicki-dwumiesiecznik-radzi-co-zrobic/5zk1b

http://www.milujciesie.org.pl/pg/pl/gorace_tematy/halloween_kontra_wszystkich_swietych.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 08:33

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah :D
    Nie otwieram ! Nie czytam ! :) :D

Nie ukrywam, że jesteśmy wierzący, może odrobinę antyklerykalni ale do kościoła lubię się wybrać, bo to świetne miejsce, gdzie można się wyciszyć.
    Absolutnie nigdy, przenigdy nie śmiałabym komentować czy też negować innych przekonań/wierzeń/niewierzeń, bo 99% naszych znajomych i przyjaciół ma kompletnie inne podejście do religii :) ale to dla mnie żadna przeszkoda. Nawet przyznam bez bicia, że chrzestni naszego małego nie mają z Kościołem wiele wspólnego, ale są bardzo bliscy naszemu sercu i zaprzyjaźniony ksiądz przez wzgląd na nas pomógł załatwić nam formalności :)
    A Halloween uwielbiam, strachy uwielbiam i horrory i duchy <3 i wszystko nieco z przymróżeniem oka ale bawi mnie i relaksuje i jest to to i kompletnie nie zważam na to co ma do powiedzenia Kościół w tej sprawie .

Na groby się jutro nie wybierzemy, ale może za tydzień lub dwa odwiedzić dziadka i odmówić 'wieczny odpoczynek..' why not ? :)

Ale super, że do Berlina<3 Kocham to miasto <3 będziesz już całkiem blisko nas :) ! zanim zaszłam w ciaże często spedzaliśmy tam Halloween i nie tylko :) Gł. na koncertach :) Moze za rok się wybierzemy :)
    Udanej zabawy raz jeszcze !!! Oby mąż o niczym nie zapomniał :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur a przeczytaj, ja tez jestem wierzaca, ale naprawde usmialam sie prawie do lez. Masakra jakas.
    Ehh pamietam jak na spowiedzi przed I komunia ksiadz mnie w konfesjonale pytal o "czystosc" powiedzialam mu ze sie myje codziennie i zeby tez :) Dopiero po latach wpadlam ze mu o sex chodzilo :) Ale co ja biedy wafelek mialam wtedy dopiero 8 lat!!!

sylvia lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam zapalenie piersi prawej :( bądź coś innego ale pierś boli...

Alicja od środy katarek niby jest wszystko ok słychać jak charczy jak w nocy ssie smoka i pije pierś oaz lekki kaszelek wcześniej było tylko pokaszliwanie w nocy teraz trochę jeszcze w dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 19:53

• sylvia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhm... idz lepiej do lekarza niech osłucha moze to nic jak u Alusia ale lepiej zobaczyc

relgg7rfroacrbi5.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziałek idę

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ