MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś miałam super noc mała obudziła się tylko dwa razy, za 3 razem wstała. Obudziła się o 7 a zwlekliśmy się z łóżka po 8, ja oczywiście co chwila się budziłam bo się zastanawiałam czy wszystko w porządku... ciekawe co będzie dzisiaj...
a co do pasty my używamy takiej pasy
http://www.aleleki.pl/produkt/3222-nenedent-baby-pasta-do-nauki-pielegnacji-zebow-20mlszczoteczka.html
pasta była wraz z szczoteczką na palec
ciężko się małej myje ząbki bo od razu jak wkładam palec to gryzie -
polecam z nowości u nas jabłuszko z ryżem, może spróbuj inne owocki? Brzoskwinie, śliwki?
Ja pisałąm, że zdarzało mi się dać rogala maślanego, ale myślę, że bułeczki nawet maślane i chlebek to jeszcze za szybko jednak. Mieszamy owocki z jogurtem i twarożkiem chudym, kilka razy zrobiłam też domowy kisiel z malin i porzeczek (pamietam, ze Endokobietka też robiła i od niej podkradłąm ten pomysł na deser .
Gruszki mięciutkie uwielbia, bo moze jesc sam tak jak brzoskwinię, śliweczkę czy banana -
Ja daje na podwieczorek tylko owoce, chociaz wczoraj maz zrobil tak kwasne ze Jas nie chcial, wiec dalam butle mleka, bo jak widzial cokolwiek na lyzeczce to uciekal, a butle wypil:)
Ja rozgniatam banana troche wczesniej, bo wtedy robi sie mega slodki i moge przemycic z nim inne kwasne owoce, ostatnio dodalam mandarynki i zjadl, wczoraj maz przesadzil z iloscia mango. Czasami jako "cukier" dodaje platki zbozowe tez nadaja z natury slodszy smak.
Sylvia ja sie tyle naogladalam o jakosci chleba, ze chleb chce odciagnac jak tylko najdalej sie da, podobno w marketach ciasto przychodzi z Chin, a piekarnie tez wcale nie sa duzo lepsze, chyba ze ma sie jakas zaufana, ja nie mam.
My mamy problem od 3 dni, Jas sie budzi punktualnie 5:45 i wypija cala butle, zasypia potem znowu, no ale caly czas jadl dopiero 6:30-7:00, jest obojetne o ktorej zje kaszke na kolacje w sobote zjadl o 21, wczoraj o 19:30 i pobudka byla tak samo. Moze mu przejdzie.... -
Endokobietko podbijam, Rysiek od 2 dni tez dubluje śniadania.
Wczoraj Rysiek wstał o 5.30 wypił 180 i ok 6 poszedł spać. Wstał o 8 i o 8.30 zjadł kolejną butlę 180.
Dzis obudził się o 3.30 na butlę 180 zasnął po 10 minutach, wstał 7.20 i o 7.50 dałam mu 150. Przedwczoraj poszedł spać po 21 a wczoraj ok 20.15. Myślę, ze przejdzie samo.
No właśnie czasem dawałam do owocków też zmieloną granolę :)Wydaje mi się, ze zdrowiej niż chlebek ale właśnie ostatnio rzadko dawałąm, muszę znó wrócić do procederu. Tylko dodawaj jakby co kilkanaście minut wcześniej do mokrych owocków, zeby zdążyła zmięknąć -
heheh może
A ile Jaś śpi w dzień, bo u nas były 2 drzemki po 1,5 godziny, a od 4 dni mięliśmy bardzo dziwnie. Od dłuższego czzasu już mamy 2 drzemki, ale w piatek i sobotę były 3 drzemki 2*po 45 minut i jedna godzinna, a ostatnie 2 dni jedna 45 minut a druga do 2 godzin. Dziś tez będą pewnie 2 , bo widzę, że gdzieś za godzinkę powinien paść, a później standardowo 15 do ok 17. Kiedy w ogóe planujecie dziewczyny przestawić maluchy na jedną drzemkę? ok roczku ? -
A u nas to wogole jest roznie wczoraj byly 3 spania, po butli o 6 rano do 8, potem Kolo 10 45 min, potem ok 14 1,5 godziny, z tym mamy najwiekszy Problem, jest totalnie neregularnie. W sobote padl o 18 i spal do 21, dostal kaszke i spal potem dalej do 5:45.
Ja planuje od roczku zeby spal wtedy kiedy spi sie w zlobku czyli po obiedzie, ktory jest o 11:30Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 09:45
-
Ania , chyba dzieci cycusiowe częstotak mają, że śpią przy cycu z pół godzinki. Rysiek tak miał, na podczytywanych pamietanikach też zauważyłam, ze dzieciaczki tak śpią i nasz znajomy Wojtek też tyklko 2 poł godzinne drzemki. My odkąd przeszliśmy na mm to Ryś po jakimś czasie zaczął ładniej spać, tzn. dluzej a dla mnie przy nauce i pisaniu pracy to ratunek Bo tak zostałby mi się tylko uczyć po nocach, a tak albo odsypiam z nim w dzień nocne wkuwanie, albo kiedy spi w dzień śleńczę nad zadaniami, jakie mam do wykonania.
No to widzę, ze różnie sypiaja maluszki, mi się zdaje, że Ryś się coś sam zaczyna przestawiać pomaleńku. Bo dziś pierwsza drzemka tylko pół godziny! -
w zależności o której wstanie, a wstaje 6-7 to pierwsza drzemka jest po 3,5-4 godzinach czyli 10-11, następna drzemka jest po 3,5-4 godzinach czyli między 14-15 a potem spamie też po 3,5-4 godzinach między 19-20 w zależności jak długo pośpi. Spi jak w zegarku
Kocur lubi tę wiadomość