X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u nas w miarę ok. Tzn.ładnie po przeczytanej bajce poszedł spać ok 21, obudził się o 7, ale w nocy strasznie kaszlał :( próbuję się od rana zarejestrować do lekarza. Niby mamy syrop na taki męczący kaszel, ale lepiej żeby go osłuchała mimo wszystko. Katar lepiej- choc odciaganie go to walka mma normalnie. Jak na początku dawał tak teraz jak widzi aspirator to już ucieka ;/

W nocy kiedy tak kaszlał dałammu się na śpiocha napić wody, ale po chwili wszystko zwymiotował :( więc przebierałam go na śpiocha. Takmi się śmiać z mężem chciało, bo normalnie szmaciana laleczka- tylko się uśmiechał i jdno oko mrużył a drugie zamknięte :D i był kompletnie zaspany. Odłożyłam go od razu przekręcił się na brzuszek, zakrył kocykiem i spał do rana.

Co do buraków Ryś lubi i je. Całe kawałki jemy już od dość dawna, ale Ryś w wielu 7 miesięcy miał już 6 zębów, więc jest mu pod tym wzgledem łatwiej odrywać kawałki pokarmów i gryźć- także problemów z dławieniem sie nie mięliśmy w ogole, bo ok 7-8 miesiąca zaczął dostawać coś innego niz papki.
    Kasze także różne, głównie kukskus,jaglaną i jęczmienną, oprócz tego ryż basmati, brązowy. Makarony razowe i jajeczne i kluseczki ucierane i lane. Jest już tego na tyle dużo, że wiele składników w jego obiadkach pokrywa się z naszymi. Liczę na to, że po roczku będziemy już jadali to samo, ew. będę mu robiła wersje mniej doprawione, kiedy będziemy mięli ochotę na coś ostrzejszego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 08:18

Endokobietka lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktore dziecko ma pierwsze urodziny? Rysiek?
    Ojej pamietacie jak wyczekiwalysmy rok temu?
    Az ciarki przechodza mi po plecach jak wspomne sobie, ktora nie pisala od 2-3 dni byla podejrzana :)

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mąż do piątku jak na razie w szpitalu zrobili mu badania, potwierdziło się wzw B i C. Teraz muszą zrobić dalsze badania

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko ja rok temu leżałam w szpitalu z rozwarciem i zagrożeniem porodu

lprktv73nye615w2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rysiek jest najstarszy :D Notak było:D Termin miałam na 1 marca, 7 lutego pojechałam rano na egzamin i słuch po mnie pierwszej zaginął, a 8 urodziłam :D chyba 11 czy 12 zameldowałam się rozpakowana. Było poruszenie, bo każda z nas myślała, że ma jeszcze tyyyyyle czasu ( ja też tak myślałam) a tu później Endokobietko Wy po tygodniu też przyspieszeni i później chyba już marzec zgodnie z planem :)

Dziś cyrk przy zasypianiiu - ŁÓŻECZKO PALI W DUPKĘ ;/ zdecydował, ze dziś zasypia TYLKO przytulony do mamy ;/ wiec pół godziny darcia i awantury z tatą, który się poddał i po wejściu mamy okazało sie, że żadne próby negocjacji nie przyniosą juz rezultatu. Tylko trzeba się z Ksieciuniem położyć, poniuniać i on może teraz spać żehej!

No i mam 33 dzień cyklu. Staram sie jeszcze nie panikować, bo przed ciążą zdarzały mi się max 35 dniowe, ale po ciąży jeszcze tak długie nie. Z reszta dużo się zmieniło w kwesti odczuwania symptomów zbliżającej się @ itd. nie będę się rozpisywać. W każdym razie muszę się z kimś podzielić swoim niepokojem bo zwariuję. Kurde. Powiem wam, że bardzo chcę mieć drugie dziecko, ale tak sie nastawiłąm na powrót do pracy, zmiany itd. że tym razem jeszcze nie terazzzz ....

ania_mr lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu- zdrówka dla męża !!! Wy też się trzymajcie dziewczyny teraz, same zostałyście w domu. Oby nie na długo !

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, pamiętam! Ty miałaś w sumie ztego co kojarzę chyba skomplikowaną dość ciażę. Nawet wydaje mi się, że w podobnym czasie leżałyśmy na powstrzymaniu, ale ja byłam juz w bardziej zaawansowanej, bo w 34/35 tc i w sumie 2 tyg później urodziłam. Ja pojechałam z bólem brzucha, a się okazało na ktg, że to skurcze :D ale chyba 2-3 dni leżałam i po jednej cieżkiej nocy i lekach wszystko było w jak najlepszym porządku. W szpitalu mi powiedzieli, żeto były przepwiadające, a jak poszałam z tym potem do ginekologa swojego topowiedzaił, że przepowiadajace są na 2 tyg przed porodem i, że to za wcześnie (choć na wcześniejszych wizytach mnie straszył, ze mogę wcześniej urodzić) , więc miałam już niezły mętlik hehe Mniejsza o to. To cudownie, że każda z nas urodziła zdrowe dzieciątko :) Szkoda tylko, że nie wszystkie już sie na forum udzielają:<

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dzialo sie rok temu, pamietam modlilam sie o kazdy dzien. Moja ginekolog powiedziala ze optymalnie bedzie do 37 tygodnia, w grudniu zaznaczylam dni w kalendarzu 50 dni do 37 tygodnia, 13 grudnia zostal 1 dzien, polozylam sie spac, zbudzilam sie o 6 i wiedzialam ze to juz, chociaz skurczu nie poczulam zadnego przez cala ciaze i wtedy tez Jas przyszedl na swiat :)

U nas wczoraj tez Problem z zasypianiem, usnal u nas ok 21:30, polozylam go do jego lozeczka, zbudzil sie o 24, ale wystarczylo poglaskanie i spal do 2, o 2 zbudzil sie i wstal, ja nie wiem co on ostatnio ma, budzi sie i natychmiast wstaje a to oznacza ze juz u siebie nie zasnie, wzielam go do nas. Kurcze wiem ze nie powinnam a robie tak prawie codziennie, ale kiedys spal zawsze osobno, widocznie teraz potrzebuje bliskosci, to chyba ten durny skok rozwojowy, bo mezowi caly czas wczoraj marudzil, a jak ja przyszlam z pracy cudowne dziecko sie zrobilo.
    Apropo wracam z pracy a Jas po calym pokoju pedzi z malym autkiem, pieknie sunie nim po dywanie i robi "brummmmm", oczywiscie slina po pepek od tego brumowania, ale widok piekny, nie myslalam ze bedzie umial sie juz tak slicznie bawic autkiem, no mowie Wam po dywanie, po szafkach, auto tak jak ma byc 4 kola przyklejone do podlogi, ba nawet kierunek byl ok :)

sylvia lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur to juz tylko miesiac. Gratulacje dla Ryska z okazji 11 miesiaca!

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur czyli podejrzewasz ciaze- sorry czytm na szybkiego mały zasnal wlasnie i mam chwile wiec szybki odpoczynek :) hehe
    moj terrorysta wszedzie wchodzi wczoraj zamrazarke otwieral... a wogole mnie nie slucha.... kurcze juz niedlugo rok dzieciaki skoncza... ale przelecialo

Rysiek sto lat.... !!!!

Ali zasypia przy projektorze teraz ... z 15-30 min i kima i nie musze go tulic ani nic ... czasami sie zdarzy.. szukam juz spacerowki bo w tej sie nie miesci :)

Aniu zdrowia dla meza wszytsko bedzie oki :)

Endokobietka, ania_mr, Kocur lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no tak rok temu czekałyśmy na Nasze mALUSZKI z niecierpliwoscią ... wiecie ja teraz co chwile mam sentymentalne wspomnienia rok temu maż cieszył sie razem ze mną a teraz... :( eh teraz bedzie czekał na drugiego dzidziusia tyle ze nie z nami :( eh eh eh dzis byłam po wniosek o alimenty w sądzie nie tak miało być, wyglądać

Aniu mój tata ma WZW B gdzies go zarazono i zyje normalnie chociaz dieta musi byc więc będzoe dobrze

Endokobietka, Kocur lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat Rysio;)
    Kocur ja miałam termin na 6 marca a urodziłam w lutym 18, potem pillow 22 urodziła Dawidka a potem już marcowe;)

u nas noc ciężka.. Amelka tylko na rękach chciała spać i jestem nieprzytomna i głowa mi pęka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 16:11

Kocur lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Zuzu-La Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie i przyszłe mamusie:). Jestem mamą małej Zuzi. W ciąży miałam pomysł stworzenia czegoś dla najmłodszych. Odkąd urodziła się moja córeczka wzięłam się ostro do roboty i udało się realizować zamierzony plan. Proszę odwiedźcie naszą stronę jeśli szukacie czegoś wyjątkowego dla swojego malucha i w przystępnej cenie. Serdecznie was zapraszam i trzymam kciuki za każdą z was aby poród przebiegł szybko, bezboleśnie i z pięknym happy endem, a za te które już mają swe maleństwa zdrowia i miłości:* oto nasza strona facebook.com/zuzulakids

• pillow Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:05

Kocur lubi tę wiadomość

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mojej malej idą 1 gorne, 3 i 4 :( jest masakra nie chce jesc pić nie spi :( i ma okropny katar....nie prechodzi i nie widze poprawy :/ czy moze to byc od zębów ? nie ma temp ani nic

4afcc1255b.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka u nas tez jak 1 szly to katar masakra i sliny nie chciał jesc mleka i maruda taka...

Oleńka lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis w miare ok, Jas spal u siebie od 21 do 3:30, nad ranem pobudka, glodny byl, dostal 100 ml mleka, wypil na mojej poduszce odwrocil sie w strone meza, wtulil sie w niego i zasnal, nie mialam sumienia go przekladac do lozeczka, spal z nami.
    On od 3 dni strasznie duzo je, tylko butla zostala przy 170 ml, normlanie je co 3,5 godziny, teraz po 2,5-3 glodny, na deser po 2 banany zjada. Chyba jednak skok, on tak ma ze wtedy sie najada na maxa, a jak skok mija to 1-2 dni diety i potem znowu normalnie.
    Tych nieszczesnych zebow ni widac ni slychac.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miasto Hamburg wydalo 2 ostrzezenia pogodowe o sztormie, porywistych powiewach wiatru i burzy. Aktualnie za oknem ciemno, pala sie latarnie, flagi ze sklepu obok pozrywane, wieje 120 km/h. Na najgorsze czekamy....a ja do 16 w pracy, ciekawe jak wroce, pewnie powoli.

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś noc taka, że większość Amelka spała na moich rękach...
    nie było mowy o odłożeniu nawet obok mnie... płacz a na rękach spała... jestem wykończona tymi ost nocami... dziś ujrzałam, że mamy 6 ząb- dolna 2 ;)
    z mlekiem bez zmian... normalnie ucieka... udaje jej sie dać tylko przy zasypianiu

lprktv73nye615w2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam tylko podziekowac za życzenia dla Rysia. Jutro mam dosć cieżki egz, trzymajcie kciuki. I wam tez napiszę co się u nas od wczoraj dziwnego wydarzyło, ale chyba pozytywnie ;)

35 dc - dostałam dzis jednak @, kurde a po początkowym przerażeniu już zaczynałam sie cieszyć z kolejnej ciąży hehe ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ