X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    ja mam wizytę 17.10 rano (w końcu) a II badanie prenatalne będę mieć 30.10

No to wizyte mamy tak samo, a powiedz co to za badanie prenatalne bedzie?

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:

i ja się dołączam do terminu wizyty na 17 października. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:

II badanie prenatalne wykonuje się między 18+0 a 23+0 tygodniem ciąży polega na ocenie każdej części ciała płodu, określeniu położenia łożyska, ocenie ilości wód płodowych i pomiarze wielkości płodu. Jest to badanie ukierunkowane głównie na wady rozwojowe płodu. Szczególną uwagę zwraca się na rozwoju mózgu, twarzy, kręgosłupa, serca, żołądka, jelit, nerek i kończyn płodu. U kobiet z wysokim ryzykiem przedwczesnego porodu (ciąże mnogie, poprzedni przedwczesny poród, zaburzenia w budowie macicy lub wcześniejszej operacji szyjki macicy) również przeprowadzić przezpochwowe badanie ultrasonograficzne do pomiaru długości szyjki macicy.

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dzieki za odpowiedz, to ja to badanie mialam wczoraj, ale ze wczoraj bylo na nie w zasadzie za wczesnie bede miala je powtarzane w 20 tygodniu i w 21. W 20 u mojej ginekolog, a w 21 w przychodni badan prenatalnych (tam gdzie bylam wczoraj). Z glupia nawet spytalam czy to nie jest niebezpieczne i konieczne 2 razy to badac, a lekarka wczoraj dodala: a co niechce Pani sie 2 razy dowiedziec wszystkiego. W sumie ma racje, USG nie szkodzi, a ja bede miala tez oba za darmo, wiec czemu nie. Sprawdze czy obie beda mowily to samo :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 26 września 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no a myślałam że mnie tylko nazywają inkubatorem :P

A ja jutro ide na wizyte z tym wypisem ze szpitala odnośnie tego małego krwiaczka. Mam nadzieje że tak jak po szpitalu wszystko jest ok. Ale i tak sie denerwuje.

kasiaczek - gratulacje ;* Sami chłopcy sie wytwarzają z was kobietki, hmm to tymbardziej ciekawi mnie co będzie u mnie może jako rodzynek dziewczynka ? ;)

w4sq9n73jpw2x58j.png

Endokobietka, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril wrote:
    Hehe no a myślałam że mnie tylko nazywają inkubatorem :P

A ja jutro ide na wizyte z tym wypisem ze szpitala odnośnie tego małego krwiaczka. Mam nadzieje że tak jak po szpitalu wszystko jest ok. Ale i tak sie denerwuje.

kasiaczek - gratulacje ;* Sami chłopcy sie wytwarzają z was kobietki, hmm to tymbardziej ciekawi mnie co będzie u mnie może jako rodzynek dziewczynka ? ;)

w4sq9n73jpw2x58j.png

No to trzymamy za jutro kciuki.
    Jedna dziewczynke u Ani_Mr juz na 80% przeciez mamy.

17u93e5exqfllrog.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się mam nadzieję dowiem już za tydzień. 3.10 mam usg :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiedziałam że podobno jak się tak dzidzia chowa jak u mnie to przeważnie jest dziewucha :D było by super <3

4afcc1255b.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 26 września 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko - Oj to przpraszam najmocniej nie doczytałam. ;)

No ja to najwolniej z was dziewczyny dowiem się płciiiii.... a im bardziej tego chce to czas wolniej leci ;) No ale pozostaje nam czekać ;)
    Póki co zmierzam się z wymiotami, jeden dzien tylko wytrwałam bez wymiotu i teraz znów, już mnie to powoli męczy :(

w4sq9n73ujj0fx3i.png

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zauważyłam u siebie że po kapieli mam dość spore wodniste upławy :/ nie wiem czemu tak i nie zawsze tak jest. Zapomniałam o tym wspomniec Pani ginekolog :( Czy myslicie że mogę się martwić ? na cozień praktycznie nie mam upławów żadnych raz na jakiś czas ale nie wodniste normalne ciążowe.

4afcc1255b.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Dziewczyny zauważyłam u siebie że po kapieli mam dość spore wodniste upławy :/ nie wiem czemu tak i nie zawsze tak jest. Zapomniałam o tym wspomniec Pani ginekolog :( Czy myslicie że mogę się martwić ? na cozień praktycznie nie mam upławów żadnych raz na jakiś czas ale nie wodniste normalne ciążowe.

ja myślę, że jeśli są bezbarwne czy białe i bezwonne to nie masz się czym martwić, gorzej jakby były brązowe, itp.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam,że w 2 trymestrze przybywa wydzieliny:)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaasiaczek gratuluję synusia ;) !!!
    to już są już w naszym gronie dwaj chłopcy i dziewuszka :)
    Endokobietko na mnie nie ma co czekać, bo ja 14.10 mam wizytę a USG jeszcze nie mam daty, ale obstawiam końcówkę października :)
    Dziś w Netto oglądałam sobie bodziaki :> oczywiście w rękę wpadły mi różowe z napisem Rock'n'Roll Quen <3 ale przecież nie kupię jeszcze nic, no bo jak to będzie King a nie Quen :D hue hue
    Byłam dziś u dentysty :) oczywiście bardzo się stresowałam- niesłusznie, bo było zupełnie bezboleśnie i następna wizyta kontrolna za 3 miesiące :) Mojemu Maluchowi też udzielił sie stres bo jak tylko usiadłam na fotel zaczął fikać jak szalony ;p
    Poza tym cięęężko mi i niewygodnie i mam spadek formy po raz kolejny ;( Brzuch jak bęben mam wrażenie, że rośnie teraz ze zdwojoną siłą i cycki wielkie ciężkie.... ehhh już nie chcę tyć. Teraz może już tak zostać do końca :( Muszę sobie w końcu kupić ten pas do auta, bo jak prowadzę zapinam tylko górny- niezbyt to bezpieczne, ale dołu nie dam rady bo ciśnie jak diabli ;/

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już do siebie doszłam prawie po przeziębieniu to znowu dostałam opryszczkę dopiero się z niej wyleczyłam (we wtorek) a tu taki psikus tylko teraz w innych miejscach. Na górnej wardze po dwóch różnych stronach wyglądam jak wampirek :P

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mi lekarz kiedys powiedzial ze opryszczka nienawidzi niczego co kwasne. Normalnie zawsze rozpuszczalam w na lyzeczce aspiryne, polopiryne itp i nakladalam na opryszcze po paru godzinach przechodzilo, ale w ciazy to moze z sokiem z cytryny warto sprobowac. A na przeziebienie mi najbarzdiej pomagaja maliny. Kupuje czasem mrozone w Lidlu (bo swieze nie zawsze sa) + herbata z cytryna i miodem. Ja bylam w zeszlym tygodniu przeziebiona i w ten sposob mi przeszlo.

17u93e5exqfllrog.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 27 września 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey no i jestem po wizycie i szczerze mówiąc nie wiem co mam sobie myśleć, ponieważ moj lekarz powiedział mi że to nie był krwiaczek ( what the fuck ?)
    ale pokazał mi na usg że mam trochę za krótką szyjkę macicy i odrywała się troche od łożyska dlatego krwawiłam, oczywiście dostałam kategoryczny zakaz współżycia i tabletki na podtrzymanie. Diagnoza została powiedziana mi w sposób taki iż wszystko jest jeszcze małe więc powinno się dobrze ułożyć ale wrazie krwawień muszę pędzić do szpitala. Dzidzia rozwija się dobrze (chociaż tu dobra nowina ;*)
    No i wizyty musze zmienić z co miesiąca na co dwa tygodnie.
    Niby mówił, że nie mam się czym martwić ale stres wziął górę :(

w4sq9n73ywkjmce9.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril wrote:
    Hey no i jestem po wizycie i szczerze mówiąc nie wiem co mam sobie myśleć, ponieważ moj lekarz powiedział mi że to nie był krwiaczek ( what the fuck ?)
    ale pokazał mi na usg że mam trochę za krótką szyjkę macicy i odrywała się troche od łożyska dlatego krwawiłam, oczywiście dostałam kategoryczny zakaz współżycia i tabletki na podtrzymanie. Diagnoza została powiedziana mi w sposób taki iż wszystko jest jeszcze małe więc powinno się dobrze ułożyć ale wrazie krwawień muszę pędzić do szpitala. Dzidzia rozwija się dobrze (chociaż tu dobra nowina ;*)
    No i wizyty musze zmienić z co miesiąca na co dwa tygodnie.
    Niby mówił, że nie mam się czym martwić ale stres wziął górę :(

w4sq9n73ywkjmce9.png

Napewno bedzie dobrze, dobrze ze bylas na tej wizycie i sie tego wszystkiego dowiedzialas. Teraz musisz uwazac i sie nie stresowac, bo Twoj stres nie pomoze a moze zaszkodzic. Wiem z wlasnego doswiadczenia, ja po tych podwyzszonych wynikach AFP tez staram sie nie stresowac i cierpliwie czekac na "rozwoj sytuacji". Trzymaj sie! Musimy byc dzielne! Teraz juz nie mamy wyjscia.

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril, wszystko będzie dobrze, tylko nie myśl negatywnie. dużo odpoczywaj. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co sadzicie o czyms takim?

http://www.ma-and-ma.com/Tobi-BABYBAY-DAS-ORIGINAL-Beistellbett-/-Baby-Bettchen-natur-lackiert/en

opis po angielsku ale poogladajcie zdjecia.

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Dziewczyny, a co sadzicie o czyms takim?

http://www.ma-and-ma.com/Tobi-BABYBAY-DAS-ORIGINAL-Beistellbett-/-Baby-Bettchen-natur-lackiert/en

opis po angielsku ale poogladajcie zdjecia.

fajne rozwiązanie, ale cena też nie mała :)

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ