MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
wiśnia myślałam nad zadaniem podobnego pytania... mi wróciły intensywne wymioty ;(
Już byłam na etapie- tydzień spokoju, albo tylko rano. A dziś czego nie zjem to zwrócę- masakra ;( mdłości mi wróciły wieczorem od kilku dni też trzyma... eh. Już nawet nie mam ochoty cytować tego jak wszyscy mi mówili "zobaczysz w drugim trymestrze odżyjesz" ... już na nic nie liczę. Byle do 40 tygodnia !!! -
tylko że mi mdłości przeszły na początku 11 tygodnia a od kilku dni trochę mnie mdli.
aaa i mega dużo pije wody. wieczorem w ciągu 2-3 godzin potrafię wypić 1,5 litra wody.
chciałabym już poczuć to bulgotanie w brzuchu mam nadzieje ze już niedługo... -
dziewczyny podzielę się z wami moimi wrażeniami z warsztatów moda na brzuszek... ogólnie było dość sporo ludzi i podzielono nasz na trzy grupy. przy zapisie każda mama mogła wziąć sobie ciasteczko zbożowe i wodę do picia. każda dostała również ankietę do wypełnienia na koniec warsztatów i karteczkę która brała udział w losowaniu nagród.
pierwszy blok mówił o dobrym śnie dziecka - wypowiadała się pani psycholog.
było trochę o pampersach ale naprawdę minimum. i prezentowano foteliki samochodowe i wózki jednej firmy.
w drugim bloku (moim zdaniem najlepszym)położna mówiła o pielęgnacji i higienie maluszka. pokazywała na lalce jak kąpać przewijać itd. niektórzy tatusiowie nawet próbowali później był pokaz firmy sprzedającej laktatory, butelki, pasy samochodowe dla ciężarnych, elektroniczne nianie itd.(tu było osobne losowanie nagród od tej firmy) na końcu był wykład o pobieraniu krwi pępowinowej.
w trzecim bloku omawiano witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących, mleko modyfikowane jednej firmy i zalety karmienia piersią.
każdy dostał w każdej sali mały upominek (torebka z próbkami) więc się trochę uzbierało
warsztaty miały się skończyć o 20.30. skończyły się o 21.15
Jedyne co mi się nie podobało to to że losowanie nagród nie odbyło się dla wszystkich trzech grup razem tylko dla każdej grupy w kończącym pokoju. i tak u nas dziewczyny wygrywały, np. witaminy dla kobiet w ciąży, czy drobne kosmetyki a w innej sali były do wygrania fotelik samochodowy za 800 zł czy nawilżacz powietrza, laktator i inne urządzenia. Inni nie mieli szans na nagrodę główną... nie wspominając ze nagrody wygrywali wciąż ci sami uczestnicy i osoby z którymi przyszli
Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne chętnie poszłabym jeszcze raz na takie warsztaty polecam z czystym sumieniem każdej przyszłej mamieMikusia2 lubi tę wiadomość
-
kurcze ja się bardzo waham właśnie, bo mojemu mężusiowi w ogóle nie pasuje. tzn. spóźniłby się godzinę i musiałby godzinę wcześniej wyjść. Czytałam właśnie już opinie, że 'te same osoby wygrywają po kilka razy" -może sobie to po prostu ustawili Zapytam teściowej może pójdzie ze mną, hmm - w sumie i tak wybrałam już szkołę rodzenia i pewnie większość omawianych rzeczy się powtórzy... zobaczę jak się sytuacja rozwinie do 16.3
-
nick nieaktualny
-
Przekonałaś mnie Już się umówiłam z mamą i idę. Tylko najpierw niech mi te wymioty przejdą, bo nie wyobrażam sobie wychodzić co jakiś czas na pawika -_- no i wezmę ze sobą jakąś przekąskę, skoro to trwa tyle czasu, na pewno zgłodnieję
-
ja chyba czuje takie bulgotanie. w większości to zwalam to na jelita ale czasem czuję że to może być coś innego
nawet jeśli to nie jest dzieciątko to fajnie jest sobie trochę wmawiać że to właśnie ono hahaha
Endokobietka, kaaasiaczek_, Kocur, Iwo123 lubią tę wiadomość
-
No znów mnie troche nie było a tu tyle nowych rzeczy sie dowiaduje.
Endokobietko- teraz Ty masz stracha, tak jak ja wczesniej ale musimy byc pozytywnej mysli, zresztą nie będę Cię pocieszać bo i tak Wiem i reszta koleżnek z pewnością też że wszystko będzie ok.
a wiśnia11. Mi w ogole mdłości nie ustąpiły, chociaż jestem w troche wcześniejszej ciązy niż Wy, noi dziś przykładowo moja ukochana ryba po grecku poszła ze spłuczką
-
Byłam na warsztatach "mamo to ja" Generalnie strasznie długieeee, ale ogólnie było spoczko Oprócz góry darmowych próbek (Tak wiśnia, brałam podwójnie bo byłam z teściową a że dobrze się trzyma też mogła być przecież w ciąży hehe) Wygrałam jedną z nagród w tym konkursie na hasło Dostałam suplementy Omega I tak się dobrze składa że to głownie żelazo, także mam zapas na 3 miesiące i jakieś 120 zł do przodu Chciałam wygrać laktator, ale w tym losowaniu zagapiłam się inie wzięłam udziału Generalnie na plus, choć skończyło się o 21- więc 4 godziny siedzenia na tyłku Maluszek mój strasznie się wiercił na dodatek i było mi mega nie wygodnieeeee ;/ Ludzi oczywiście było dużo... no i zagadką pozostaje, kto wygrał fotelik :> bo nie było takiego losowania, hmmm :>
-
współczuję przeziębienia ja się cholernie boję jesienno- zimowych przeziębień szczególnie teraz. Na wszelki wypadek łykam codziennie wit. C no i zaczęłam nosić podkoszulki (nigdy wcześniej tego nie robiłam, choć mama nie raz mówiła;), spodnie ciążowe na szczęście mają panel, więc w nereczki i tak nie wieje i na razie odpukać nic mnie nie bierze.
-
Czesc dziewczyny. Dzisiaj o 12 mam wkoncu to padanie USG zalecone przy podwyzszonej wartosci AFP. Trzymajcie kciuki, zeby bylo ok. Wartosc wcale nie jest taka zawyzona jak mi lekarka przez telefon powiedziala. Norma jest od 0.5 do 2.5 przy czym przy wartosciach powyzej 2.0 zaleca sie to dodatkwoe USG, ja mam ta wartosc 2.3.