X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny;)
    ja od wczoraj w domu, jestem obolała jeszcze ale i tak gorsze jest to, że Amelka ciągle chce na rece, żeby ją bujać, podnosić itd a ja tego nie moge...
    jak bede wieczorem to poczytam co tam u Was bo jestem do tyłu;)

Kocur lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula z kazdym dniem bedzie lepiej:-)

paula22 lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula duzo zdrowia dla Ciebie! Ciesze sie ze juz po i ze jest ok.

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula duuużo zdrówka !!! Dobrze, że już po i że ejsteś razem z Amelką :)

Dziewczy tak z innej beczki? Macie jakieś sposoby na wyciszanie maluchów? Pani w żłobku dziś mi powiedziała, że na srodku sali stoi kojec i że dziś Rysiu bywał tak niegrzeczny, że musiała go tam na kilka minut wkładać żeby się wyciszył i opanował nerwy. Przyznałam jej racje, ze to dobry i bezpieczny sposób na ujarzmienie emocji, albo "ukaranie" psotnego malucha, ale już w domu zapaliła mi sie czerwona lampka - "czy aby nie nadużywają tej metody" "czy to na pewno dobrze wpływa na dziecko" itd. Pani przyznała, że przedwczoraj był w kojcu razem z inną koleżanką, którą pogryzł ;/ to z jednej strony oczywiste, ze takiego małego, pełnego złości gargamelka trzeba na chwilę odizolować, ale kurde sama nie wiem. Jak ostatnio próbowałam posiedzieć z nim w kącie jak uporczywie gryzł kabel podczas odkurzania i na upomnienia każdorazowo reagował śmiechem i ucieczką, to ze złości walił głową w ścianę i sie rzucał na wszystkie strony. Kurde, Rysiek jest na prawdę pociesznym stworzeniem, ale jest również wyjątkowo psotny. Na tle całej grupy to go bez dwóch zdań wyróznia, a może to jakieś poważniejsze problemy emocjonalne? Kurde nie wiem naet kogo się poradzić :( Dziś na spacerze przez pół godziny bawił się, "że ucieka" a kiedy próbowałam go złapać gryzł, kopał, bił i wił sie jak mała gliza. Z trudem przytargałam jego i rowerek do domu. Z rowerka też wieje i z wózka też. nauczyć sie nawet nie wiem kiedy :[ Kurde jak sobie radzić z takim cwaniakiem ? żeby robić to skutecznie ... powiem wam że ostatni tydzień to apogeum rozrabiania. Cały czas chce robić głównie niebezpieczne rzeczy (wchodzenie, na krzesło, stoł, wspinanie się po reagale, samodzielne schodzenie ze schodów itd.) ... moje zdecydowane NIE kończy sie oczywiście piskiem, wiciem się po podłodze, szarpaniem, krzykiem itd. Poczytałam trochę w internecie i niby nie ma w tym nic nadzwyczajnego, ale nie znalazłam jednoznaczenj odpowiedzi CO ROBIĆ??? Jak mu pomóc zrozumieć, co jest dobre a co złe i go łagodnie uspokajać... no i czy metoda żłobkowa nie jest zbyt drastyczna? A może przez to on sie denerwuje jeszcze bardziej?

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlobek po 10 dniach przerwy - ryk byl niesamowity, ale musialam wyjsc, przeciez nie bede stala i sluchala pod drzwiamy, jak juz bylam ubrana, to go nie slyszalam. Moze bedzie dobrze. Oj biedny ten moj syneczek.
    Mamy zab nr 5! przebil sie juz w calosci, jest to gorna jedynka - bo przeciez u nas nic nie idzie po kolei :) W natarciu zab nr 6 - gorna dwojka.
    Jas nauczyl sie juz biegac, ale nie ucieka, wogole ostatnio jakis wzor grzecznego dziecka, pewnie zlobek znowu zrobi z niego lobuza.

My przygotowujemy sie ostro do przeprowadzki, glowny nasz problem to redukcja piwnicy z 2 ogromnych pomieszczen na strychu do jednej zapyzialej komorki. Do tej pory mialam na strychu szafy z zamienialam ciuchy i buty zesonowo, w piwnicy juz nie jest tak sucho i czysto, wiec musze myslec o maksymalnej ilosci szaf w sypialni i przedpokoju. Logisytycznie przeprowadzka z malym dzieckiem bez zadnej opieki to tragedia. Maz nie dostanie urlopu, bo dopiero co zaczal pracowac, u nas sklepy w dni normalne do 20 (takie meblowe itp), a w niezdiele wszystko zamkniete, nawet nie wiem kiedy ja mam te meble i wszystko powybierac, jak wracam do domu o 18:15 z pracy :( Klucze od nowego dostaniemy najpozniej 1.6, nasze musimy oddac 30.6 wiec mysle ze nie bedzie tak zle, zalaszcza ze juz bardzo duzo zrobilismy chociaz konca i tak nie widac :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur jak u Was zlobek?
    U nas wczorja katastrofa Jas wyl jak go zostawialam i tak wyl podobno ok 7:30 do 12 az zasnal na chwile, potem znowu wyl do ok 14 :(
    Dzis rano tez byl napad histerii :(
    Ja tego nie przezyje

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szoku :(

Wyszedł mi test pozytywny...Przepraszam że się wtrącilam w rozmowe ale jestem załamana i przerażona... :(

ania_mr, Kocur lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka bedzie dobrze, nie boj sie. Gratulacje!!! Szok minie i sie bedziesz cieszyc :)

Oj powiem , ze zazdroszcze i to bardzo (my sie nie staramy, ale i tak zazdorszcze).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 15:18

Oleńka lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gartki Oleńka :)

My w szpitalu Alex sie przewrócił i upadł na głowe i zemdlał mi na rekach... masakra ryczałam jak wół ... ale juz lepiej i chyba do czwartku bedziemy... Tylu przyjaciół znalazł w szpitalu taki szczesliwy :)

ania_mr lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje oleńka;)
    rozumiem, że sie boisz ale będzie dobrze. też bym sie bała ale przecież to szczęście;)

sylvia ale nic poważnego nie stwierdzili?

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia nawet nieche sobie wyobrazac co musialas czuc. Jestescie w szpitalu na obserwacji czy cos sie stalo?

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem chcieliśmy mieć drugie dziecko ale teraz przy jego chorobie to nie wiem czy będziemy się starać i tak nie możemy wcześniej niż za 2 lata teraz zaczął kuracje a po skończeniu jej od razu nie można.
    Dzięki rodzicom męża 25 maja kuzyn robi nam dom czyli kafelkowanie gładzie malowanie panele czyli centralnie wszystko bierze 8 tysięcy. Czyli możliwe że moje 30 urodzinki spędzimy już na swoi. Już się nie mogę doczekać.
    Alicja marudna bo ząbki jedna trójka dolna się przebiła jeszcze została jedna.

Ponadto w sobotę Alicja zaliczyła swoje pierwszego fryzjera była bardzo grzeczna :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania ja muszę Amelke podciąć ale sama sie boje i licze, że jak zabiore ją do fryzjera to da sie obciąć

lprktv73nye615w2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    ania ja muszę Amelke podciąć ale sama sie boje i licze, że jak zabiore ją do fryzjera to da sie obciąć

też się sama bałam a z moimi zdolnościami fryzjerskimi to już wogóle. Poszukaj fryzjera który też obcina dzieci. Ja akurat miałam szczęście że moja fryzjerka też dzieci obcina i miała podejście do samochodziku nie chciała wejść ale na kolanach taty chętnie w tym samym czasie druga fryzjerka mnie podcinała aby mała też patrzała co mamie robią ;)

Endokobietka lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie dowiedzialam ze od piatku w zlobku strajk bezterminowy. No kur.....mac.

17u93e5exqfllrog.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jutro wychodzimy podobno tylko obserwacja jest dzieki Bogu nic mu sie nie stało...

ania_mr, juicca lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff Sylvia to dobrze.

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia zdròwka dla Alexa oj to musislas sie wystrszyc
    Olenka gratulacje :-) bedzie dobrze
    Endokobietko znow strajk?

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawid ma wysypke rozyczke po szczepieniu wrrr wszystko idzie nie tak eh

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki jak mnie tutaj dawno nie było.
    U nas dobrze Magdalenka nam rośnie ma obecnie 7 ząbków dobrze się rozwija:) My nie mamy problemu z żłobkiem bo ja w domu jestem więc nie podziele się info.
    Moją Magdusie czeka zabieg przepuklinki pępkowej ale to za 2 latka.
    Nie wiem od czego ale ma jakiś brązowy nalot z tyłu na języku od jakiegoś czasu martwi mnie bo nie znika więc trzeba odwiedzić pediatrę.
    Oby to nie było nic grożnego.

Oleńka kochana dlaczego jesteś przerażona pozytywnym testem?trzeba się cieszyć kochana.Sama mam dwójkę dzieci łatwo nie jest ale napewno sobie poradzisz. Majcia będzie miała 2 latka jak kolejne bąbelek się urodzi.
    Odezwij się

Dziewczynki pozdrawiam Was serdecznie a bąbelki całuję :*

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ