X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia no wkoncu cos skrobnelas. My tez goraco pozdrawiamy.
    U daj znac co to bylo na tym jezyku.

Effcia28 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca a to chyba w miare normalna reakcja po szczepienna. Jas tez mial pare kropek, ale moze 3-4. Lekarz nam moiwl ze niektore dzieci przechodza te wszystkie choroby (oczywisice delikatnie) przeciwko ktorym byla ta szczepionka i to nawet do 4 tygodni po szczepieniu.

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawid jest obsypany caly na plecach brzuszku za uszami buzia troszke
    Oby to szybko minelo. Bo od pon. Wracam do pracy
    Effcia milo Cie tu znow widziec:-) pojawiaj sie czesciej

Effcia28 lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Dziewczyny jestem w szoku :(

Wyszedł mi test pozytywny...Przepraszam że się wtrącilam w rozmowe ale jestem załamana i przerażona... :(

he he Tylko się cieszyć :) ja tez czekam na drugie maleństwo - będzie Amelka :P i to już we wrzesniu, więc róznica jeszcze mniejsza niż u Ciebie :P

Mlody najbardziej lubi z nami chodzic na usg, po kazdej wizycie po kilkarazy na godzine powtarza dźwiek bicia serca małej :) :)

Endokobietka, juicca, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i nadrabiam szybko :)
    Sylvia, kurde, ale akcja. DObrze, że nic poważnego. Tylko sobie wyobrażam co mogłaś czuć... MASAKRA :(
    Oleńka WIELKIE GRATULACJE :) Na pewno też bym się troche bała, ale będziesz miała super różnicę wieku między maluszkami :) i będą się razem chować. Na prawdę same plusy takiej szybkiej akcji :)
    Efcia super , ze sie odezwałaś :) Daj znac co z Madzią i z tym nalotem na języku.
    Endokobietko... co za cyrk z tym żłobkiem, masakra jakaś ;/ Co do Jasia, to powiem CI , ze dzieci u nas w grupie też jeszcze płaczą pomimo, że już 4 i 5 tygodni chodzą.
    Juicca oby szybko Dawidkowi przeszło !!! I powodzenia w pracy, zaraz po powrocie :)
    Ania remont się posuwa do przody widzę !- super wieści :) No i gratulacje, że Alusia dała się obciąć :)
    Paula ja też nie wiem jak sie zabrać za przycięcie włosków Ryśkowi, chyba mu zapuszczę :D

Teraz co u nas...
    Wróciłam do pracy. Jest ok, poznaję nową załogę, dziś układałam im już pierwszy grafik, sprawy kadrowe staram się jak najszybciej ogarnąć. Generalnie puki co jest ok. Wożę Rysia na 7 lub na 9 do żłobka ok 14.30 odbieram. Jak idę na popołudnie to wiozę go na 11 a babcia odbiea go o 15, a o 18 od niej mąż.
    Ryś w żłobku super się odnajduje. Panie bardzo go chwalą, choć zawsze słyszę, że wszędzie włazi, grzebie, nauczył sie nawet otwierać furtkę na tarasie !!! i probuje im uciekać ;/ je, śpi, bawi sie, nauczył naśladować się pociąg i robi ciagle "tuuu tuuu" Jedna z Pań stwierdzila nawet dzis, ze to jedyne dziecko, które chyba w ogóle nie tęskni... aż mi sie smutno zrobiło:p ale też znam go trochę i wiem, ze On sie na maksa szybko dostosowuje do nowych sytacji, po pierwszym tygodniu z lepszymi i gorszymi dniami w sumie załapał, ale serio jest jedyny w grupie, wiekszosć maluszków płacze szczeólnie przy rozstaniach :< Od ostatniego ncydentu nikogo nie pogryzł na szczęscie. Miewa lepsze i gorsze dni.Jest pogodny, ale wiadomo, ze czasem ucieka i sie buntuje. Na makas dużo kuma już co się do niego mówi, co oczywiście nie oznacza, że się słucha ... szczególnie mam na myśli zakazy oczywiscie ;/

Generalnie u nas na plus jak na razie, tylko, że znów katar i kaszel , wiec jutro kontrolnie lekarz, no i ta atopia na policzkach bez zmian:(( Boje się sterydow wiec na razie poproszę rodzinnego o recepte na maść bezsterdyową, którą poleciła nam przyjaciółka.

A.. no i praca magisterka jeszcze ze 20 stron mi zostało. Miałam po nocach pisać, ale w nocy.... no własnie katar i górne trójki sprawiają, że niekoniecznie śpimy ;/ ;/ Rysiek od jakiegoś tygodnia znów od połowy nocy śpi z nami i postękuje przez sen

ania_mr lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam :) już się pozbierałam i cieszę się :D strach jest ale już o maleństwo <3

Endokobietka, Effcia28 lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur ciesz sie ze Rys nie teskni. U nas podobno lepiej, ale wydaje mi sie ze Jas w zlobku nic nie je, bo w domu rzuca sie na jedzenie. Sa w domu z mezem ok 17 i nie wiem co mu dawac wtedy do jedzenia. Obednie je 1/2 porcji obiadu, owoce i do tego jeszcze czesto jeszcze zaagryza chlebem ze sniadania. Z jednej strony wydaje mi sie ze to ok, bo mam andzieje ze polowe obiadu i polowe owocow je juz w zkobku a chcialabym zeby jadl wszystkiego po trochu. W sumie obiad by zjadl chyba caly, ale wtedy by juz nie zjadl owocow ani zboz. Gubie sie powoli w tym wszystkim. On czesto jest po zlobku tak wyjkonczony ze je i zasypia od razu, spi do 7 i potem dopeiro zasypia ok 21-22 to tez mi sie nie podoba. Mam nadzieje ze keidys sie unormuje.
    Dzis siedze tzn. pracuje z domu. Jas jak na zlosc zbudzil sie o 5:30, wypil swoje mleko, pobawil sie godzine i usnal, spi juz 2 godziny. Wykonczony jest tym zlobkiem biedak.

17u93e5exqfllrog.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super Oleńka że pierwszy szok już minął i że Majcia będzie miała rodzeństw:)

Z tym nalotem na języku podobno to od picia i samo przejdzie:) chwilowo tylko woda do picia nic więcej.Cieszę się że to nic poważnego.

Kurczę laski współczuję Wam że musicie zostawiać swoje bąble no ale praca też jest ważna.Wszystkiego dobrego dla Waszych dzieciaczków

Juicca Wy też się szybko nauczycie nowej sytuacji a Dawidek zniesie rozstanie dobrze nie martw się mama :P

Aleks dużo zdrówka :)
    Pozdrawiam dziewczynki i postaram się częściej bywać :)

Oleńka, juicca lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. A u nas furczenie monentami w nosku i dzisiaj do tej pory 6 kup...
    Widze ze bieli sie dolna 3. Kupy nie bardzo wodniste ale sporo no i sluzem podchodza
    Amelka bunt picia najgorsze a herbaty slabej owocowej nie chce ruszyc...
    Tylko woda z sokiem i jakies niewielkie ilosci.

Endokobietko ale akcja z tym zlobkiem:/

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziewczyny zlobki strajkuja juz do konca tygodnia. Planowo mialo byc do jutra. Ehhh rece mi opadaja. Dzis Jas byl ze mna w pracy. Bylo lepiej niz sie spodziewalam. Bylo w sumie ok. Ale czy on wytrzyma caly tydzien???

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wszystkie żłobki strajkują czy tylko wasz? Niskie płace? O co właściwie chodzi? Najgorsze że przy tym wszystkim dzieci i rodzice najbardziej cierpią ;/I rodzice się narażają w pracy ;/ Kuriozum. Na makasa słaba sytuacja.

W ogóle mąż mój musiał nagle polecieć do Szkocji na 4 dni i od niedzieli jesteśmy z Rysiem sami. Radzimy sobie, choć bycie "samotna", pracujacą matką nie jest łątwe. Trzeba być ciagle na chodzie, ciągle w dobrym nastroju, ciagle cierpliwa i wyspana - a kiedy nie wyspana - to trzeba pić wiadro kawy i udawać wyspaną. W ogóle tak dziwnie sie zrobiło nie gotuję, nie wstawiam codziennie zmywarki, ze sklepu biorę tylko w bułki na kolacje dla nas, dziwnie tak. Juicca mam trochę namiastkę tego co Ty teraz po powrocie do pracy, dzielna babka z Ciebie naprawdę. Dacie radę z Dawidkiem.
    Wyjazd z pracy przełożyłam na połowę września. 14-18 dokładnie, wiec mam jeszcze czas przed rozstaniem z moim maluchem. Szef dał mi opcję zabrania dziecka ze sobą do Wrocławia , musiałabym tylko opłacić opiekunkę na czas podbytu. Hotel i przejazd dla naszej trójki poszedłby w koszta... super, bardzo spoko opcja... tylko, że ja nie mam opiekunki ...

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur strajkuje wiekszosc zlobkow i przedszkoli w DE, w samym Hamburgu popnad 200 placowek.
    Ja jestem z Jasiem od poniedzialku w pracy, 2 dni byly super, a od wczoraj wieczorem zabkowanie na calego. Nie chce jesc, nie chce pic, jest marudny, 4-5 kup na dzien + mokre baki, czyli zmiana pieluchy non stop, spi na szczescie dosc duzo, no ale marudzi i placze, bo dziasla bola do tego odparzona pupa, a wpracy nie bardzo mam jak temu zaradzic. Na 100% strajkuja do poniedzialku wlacznie, planowane jest narazie do 26.05 jesli do tego czasu sie nie dogadaja beda strajkowac dalej.
    Moj zlobek ma miejsce dla 40 dzieci (normlanie jest 120), ale Jasia nie chca wziab bo jest za maly i placze.
    W pracy idzie chetnie do wszystkich, wszyscy moga go nosic, ja go moge w kazdym biurze zostawic nawet na 20-30 minut bez zadnych protestow.
    Ostatnie 2 dni byly naprawde bezproblemowe, dzis pomarudzil 1,5 godziny i zasnal, mysle ze dzis bedzie ciezko.

Bycie matka praujaca w biurze z dzieckiem jest rowzniez mega ciezkie, bo i na niego trzeba uwazac i prace zrobic, a mam wyjatkowo duzo: swoja robote i 2 zastepstwa, dlatego nie moglam zostawc w domu. Sprobuje wywalczyc home Office na poniedzialek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 09:47

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisałaś, ze bierzesz Jasia do pracy to myślałąm, ze macie jakąś nianie pracowniczą na etacie, czy tam coś w rodzaju żłobka dla dzieci pracowników w budynku firmy. O kurde to i tak szacun na dla szefa, że się zgodził. W sumie pewnie nie miał wyjścia ;) Rycha sobie kompletnie w takiej sytuacji nie wyobrażam. CHyba całe biuro by rozniósł. W 3 minuty potrafi zdemolować wszystko co leży na okienku na poczcie a co dopiero biuro... ksero,komputer, zszywacze, dziurkacze<3 RAAAJJJJ. A na każde "nie wolno" jak już nieednokrotnie wam relacjonowałam jest szarpanka lub protestacyjne leżenie na podłodze ;] a w żlobku podobno takie kochane dziecko. W domu ADHD , ale to chyba dlatego że jestem frajerem i on to skruppulatnie wykorzystuje. Kiedyś pewnie dojdziemy do porozumienia.
    Endokobietko oby ten strajk jednaak skonczył się w poniedziałek. Powodzenia dla Jaśka w jego pierwszej pracy :D i przybijam piątkę ząbkową i łączę się w bólu u nas górne trójki = ten sam stan u nas. Tylko niech mi ktos wyjaśni dlaczego Ryś zaczyna ząbkować od 15, kiedy go już odbiorę ze żłobka ? Bo w żłobku oprócz tego, zę go kilka razy dziennie przebierają z powodu mega ślinooku, (+ kupa ze śluzem na zmianę z kupą żrącą na zmianę z brakiem kupy na zmianę z wodo-kupą) to żadnych innych symptomów ząbkowania nie wykazuje... -_-

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur dzieki. Mam dosc tych kup. U nas sa 2-3 kupy dziennie ale sa mokre pierdy i trzeba zmieniac pieluche. Ile to moze trwac. Mam dosc. Do tego ja mam mega katar. Dzis swieto mamy. Jutro ja mam wolne. Maz do pracy wiec walcze z zabkowaniem sama. W sumie Jas ma 5.5 zeba. Ten 6 dopiero co sie przebija w natarciu naliczylam jeszcze 6. Masakra jakas. Jedyny plus ze duzo spi. Wczoraj w pracy spal w wozku 2 razy po 2 godziny. Niestety mamy mega strajk jedzeniowy.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlobek Jasia bedzie jeszcze caly przyszly tydzien strajkowal.

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakas paranoja.... Tyle czasu ? Nie myslą o tych malych dzieciaczkach
    a ja po pierwszym tygodniu pracy... Pomalu wdrazam sie
    Dawid od momentu jak wrocilam do pracy budzi sie w nocy o nie spi po 2-3 godz
    ale ogolnie dobrze znosi moja nieobecnosc
    Dupek daleh sie nie odzywa

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3mam kciuki za Was i Maluchy w sprawie zlobka;)
    Podziwiam Was ze i tak super sobie radzicie jeszcze pracujac.
    Ja juz prawie 3tyg po zabiegu, nie powinnam dzwigac ale ost Amelka jest momemtami niegrzeczna i biore ja. Nie slucha sie za bardzo i nie chce za reke isc, jest bardzo odwazna i sama idzie nawet jak mowie nie. Przy zabieraniu jej do domu robi akcje rzucania sie na podloge i wali nozkami doslownie histeria a rano wstanie to leci od razu do drzwi. Popsulo sie tez jedzenie a najgorzej je sniadania bo ost nic jej nie odpowiada.

A w spr obciecia to tesciowa bez pytania mnie sama ja podciela...

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strajk w zlobku - kolejny tydzien.
    Dzis Home Office, jutro praca, pracujemy w tym tygodniu w kratke: raz w domu, raz w pracy - tzn. Taki jest plan, a co z tego wyjdzie nie wie nikt.
    Czyli, o ile, zaczna w nastepny poniedzialek pracowac, beda 3 tygodnie przerwy w zlobku.
    Masakra!

Jas strajkuje jedzeniowo - od srody nie je prawie nic, tzn. je mleko, jogurty, banany i generalnie wszystko co miekkie. W sobote zjadl juz wszyskto, a wczoraj i dzis znowu strajk. Ida zeby cala gromada, dziasla spuchniete, ale narazie nic sie nie przebilo. Do tego ostati tydzien byl pod znakiem 4-5 kup dziennie, teraz jest lepiej bo sa 2-3. Nie wiem skad tyle kup jak nic prawie nie je.

Jak wiecie Jas jest bardzo maly, 76 cm i ok 9.5 kg, nie jest to duzo, dlatego zawsze sie martwie jak nie chce jesc, ale dalam mu juz spokoj i jak nie chce jesc niech nie je.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jas od 16 nadrobil jefzenie i doslownie zarl i z tego zarcia rozrabial i biegal po calym domu jak szalony. Wlazl na 2 polke regalu podciagajac sie na rekach. Na minute nie mozna juz wyjsc.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Jakie duze sa juz Wasze dzieciaki? Ale chodzi mi o prawfziwe wymiary a nie rozmiar ciuchow bo np. Na jaska juz mase ciuchow 86 jest za male a on ma dopiero 76 cm

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ