X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy klucze do nowego mieszkania!!!
    Nie jest na 100% skonczone przez spoldzielnie, ale zostaly drobnostki.
    I nie musimy malowac!!!
    Wszystko jest na bialo wymalowane, w duzym pokoju i przedpokoju gladzie, w pozostalych Raufaser - nie lubie, ale w sypialni i u Jasia moze byc.
    Kuchnie maja robic w przyzslym tygodniu nowa. Lazienka jest stara ale wymienili ubikacje, spluczke, umywalke i wszysktie krany, wiec tylko wanne trzeba porzadnie umyc.
    Od poniedzialku zaczynamy z Jaskiem sprzatanie :) bo zlobke strajkuje jeszcze caly przyszly tydzien.
    Dzis walczymy znowu z Jaksiem w biurze, wczoraj byla masakra ledwo dalam rade.

Na haslo: musimy teraz cos wydrukowac Jas leci do drukarki, odbiera kazdy telefon, ba odbiera nawet jak nie dzowni :) umie wlozyc wszystkie wtyczki do gniazdek (jak mama nie widzi), otworzyc wszystkei szuflady, tzn. wlozyc klucz do zamka i przekrecic i co najwazniejsze wie grzei nacisnac Automat zeby nalac mamie do kubka kawy.

sylvia, Kocur, juicca lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy taki problem Alex budzi sie w nocy z krzykiem i płaczem dosłownie histeria i nie idzie go uspokoić, ostatnio nie spał przez prawie 2 godz w nocy.... no płacz taki że szok. Nie wiem czym to może być spowodowane nie krzyczymy n niego nie bijemy no nic... :(

relgg7rfroacrbi5.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia skok? ząbki? zły sen? jest mnóstwo powodów? U nas nieprzespane nocki - stęki jęki i płacze najczęścniej miały związek z bolesnym ząbkowaniem. Po pierwsze ibuprofen, po 2 spróbuj go czymś zainteresować ja Ryśkowi włączałam bajki babybeatles na telefonie (znajomi nam polecili, bo ich dziecko w podobym wieku uwielbia ten cykl) i się uspokajał. Poogladałam 15 minut i zasypiał. Czasem przytulenie i zabranie do łóżka pomaga. Na chwile obecną średnio 5 na 7 nocek w tygodniu Ryś śpi sam. Pozostałe dwie- wybudza sie w nocy i chce spać z nami.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko to na pewno musi byc meczace ze tak strajkują.a to tylko zlobek Jasia tak dlugo czy innr tez bo nie doczytalam. I super ze juz nuedlugo wchodzicie do nowego mieszkania

Sylvia tak jak Kocur pisze rozne moga byc powody ataku histerii Oby to minęlo

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca w samym Hamburgu strajkuje ponad 190 zlobkow i przedszkol. W calych de ponad 240 tys wychowawcow. Ale wszyscy naja to w dupie i nawet nie jest to w tv.

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem na telefonie wiec jutro postaram sie nadrobic co u Was:*
    Amelka wazy ponad 12kg jak ost ja jako tako zwazylam a wzrostu nie wiem ile ma ale zmierze ja;)
    U nas bunt na mycie zebow. Przebija sie ost czworka dolna, slinienie wkladanie raczek to norma. Mamy juz 12zebow i ida inne ale ona ost za nic sobie nie da zobaczyc albo dotknac.
    Jest teraz etap ze wszystko sama. Co do mowy to mowi malo raczej. Wiecej po swojemu mowi i kloci sie. Do domu ciezko ja sciagnac. Od rana leci do drzwi;) niestety je malo owocow ale za to pije soki z woda.
    Jak bede miec sprawnego laptopa to nadrobie i wiecej bede sie udzielac;)
    Planuje juz ktoras drugiego szkraba?;)

ania_mr lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byśmy chcieli ale nie możemy się do 2 lat starać z powodu terapii męża

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nie możemy musimy poczekc z 3 lata bo ja mam rh-, a mąż + i moge miec kłopoty ze zdrowiem albo ja albo bobo... ale nie powiem chciałabym czasami drugie dziecko najlepiej dziewczynke :)

relgg7rfroacrbi5.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh ja baaardzo chciałam dopóki siedziałam w domu, ale też po rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku, że jeszcze trochę poczekamy. Teraz wpadłam w wir pracy i oczywiście kolejnej ciąży w najbliższym czasie kompletnie nie biorę pod uwagę. Rzecz jasna brzuszki i maluchy rozczulają mnie niezmiennie, niemniej chcę się jeszcze trochę porealizować zawodowo ;) więc póki co odkładam te zamiary na bliżej nieokreśloną przyszłość.

Ryś znów chory - ŻŁOBEK.
    obudził sie z gorączką. Bieżemy małą dawkę antybiotyku, bo kaszel się pogorszył i gile gęste, lepkie i zielone. Pani doktor bała się, że może skończyć sie zapaleniem ucha, a tego nie chcemy. Za tydzień planowo z powrotem do żłobka i dalej walka z zarazkami. Pracuję na raty po kilka godzin w domu i kiedy mąż wróci, a czegoś nie mogę zrobić w domu to jadę do pracy.
    Tydzień mam rozplanowany bez mieszania w grafiku, więc luz.

Paula z wychodzeniem z domu i powrotami u nas to samo :) Rychu zaraz jak wstanie, ogarnie się leci do drzwi macha ręką (papa) i mówi "dada" i już gotowy do wyjścia.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. U nas przeprowadzka na calego. Mamy czas do konca miesiaca wiec robimy powoli. Zlobki zawiesily strajk. Jas idzie w poniedzialek po ponad miesiacu przerwy.
    Dzis bylismy na szczepieniu. Meningokoki b 2 dawka. Jas mierzy 78 cm i wazy 9.7.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:50

juicca lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie umie korygowac wiadomosci jak pisze z telefonu. Koncze poprzedni post. Jas urosl 5 cm w 4 mce czyli jedt ok. Lekarz zadowolony. Mowi ze nie ma powodow do zmartwien. Za miesiac 2 dawka mmr i spokoj do 6 roku zycia ze szczepionkami.

juicca lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ten strajk byl zawieszony juz na stale
    To fajnie Jas rosnie:-)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tam u Was nowego?

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie remont dobiegł prawie końca jeszcze tylko założyć kontakty, czyli elektryka a we wtorek gaz i powoli można się przenosić :)

• juicca Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co nowego hmmmm zmiemil stan cywilny z mezatki na rozwodke :-\ mam przysadzone alimenty a ex chce sie odwolywac ze 500 to za duuzo. tamta podobno tez go poda jak urodzi

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• paula22 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ost noce kiepskie
    Co chwile doslownie pobudki z placzem. Wczoraj w nocy byl stan podgoraczkowy.
    Gorszy apetyt i furczenie w nosku...

lprktv73nye615w2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula u nas tez tragedia w nocy non stop pobudki eh

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś w nocy też w pobudka od 23 do 2 nad ranem mała chciała abym ją cały czas przytulała w nocy trzymała za rączkę jak ją puściłam to wołała mama mama nie wiem czy to wynik że wczoraj ja sprzątała sobie tom a mała zajmowali wszyscy moja mama, babcia, brat, siostra.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja sie cieszylam ze Jas swietnie poradzil sopbie 4 dni w zlobku, a w piatek o 12 zadzwonili ze mam go odebrac bo ma goraczke, przyxjechalam a on zimny, nie mial goraczki ale marudzil i im sie nie chcialo go nosic. Pwoiedzieöi ze nic nie je, a Jas poprostu nie ma czasu jesc, zje sam 4-5 lyzeczek i ucieka, wiec ja go dokarmiam w domu i w zlobku w piatek z moja mala pomoca zjadl caly talerz zupy i bulke, panie byly zdzwione. On jest Drobny i dla nich to sie rowna ze malo je. Dziecko wraca ze zlobka totalnie wyglodzone, wiec nie dziwota ze im tam marudzi. A bylo tak fajnie, nie wiem co zrobic z tym jedzeniem w zlobku. Mam dosc, ze nie chca go dokarmiac.
    Przeprowadzka idzie pelna para, ale dopiero w srode przyjda listwy podlogowe a bez listem niewiele moge zrobic.
    Mysle ze za tydzien moze bedziemy juz spac w nowym mieszkaniu. Dobrze ze to tylko klatke obok, to sobie coddziennie powoli przenosze rzeczy.

ania_mr, juicca lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak nie urok to sraczka. Maz mi sie rozchorowal, wczoraj mial 40 stopni, wiec moze Jas byl chory w ten piatek ale bez temperatury i maz sie zarazil, bo tesciowa ktora opiekowala sie Jasiem przez weekend tez chora.
    W pracy nie przyznali mu tydzien temu urlopu, a od dzis jest na chorobowym - no masakra, wyglada jakby poszedl specjlani ena chorobowe, ehhhh naprawde kiedy te problemy u nas sie skoncza. Dupa z przerpowadzka, wczoraj nic nie zrpobione, bo maz w lozku "umieral", dzis idzie do lekarza (nasza lekarka dopiero od 15).

Jutro kontorlna wizyta u ortopedy Jasia i wizyta w urzedzie: przemedlowanie naszej 3 i 2 samochodow.

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ