MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
śliczne ciuszki i już masz całkiem sporo tego Ja ciągle niezmiennie nic, ale na pewno w swoim czasie nadrobię zaległości
-
oleńka mam kilka ciuszków rozpinanych przy główce. ale uwierz mi w tej chwili ciężko jest znaleźć bodziaki rozpinane. Wszystkie są teraz rozszerzane przy główce. Rozmawiałam z kilkoma mamami w różnych sklepach i wszystkie powiedziały ze kupują tylko przez główkę bo rozpinane są niewygodne. nie wiem. nie próbowałam zobaczymy w praktyce
-
Gratulacje.... widze ze nie które z Was mają juz mnóstwo ciuszków dla maluszka... hm chyba tez musze się z to wziąć. Mam do Was pytanie czy któraś z Was ma może tez taki uciązliwy ból brzucha wieczorem i w nocy ??? moj lekarz powiedzial ze szczupłe kobiety moga bardziej odczuwać rościaganie się macicy etc i stad ten ból... nie daje mi to jakos spokoju i tez boli codziennie biore po 2 nospy ale to nic nie pomaga
-
Klemens86 wrote:Gratulacje.... widze ze nie które z Was mają juz mnóstwo ciuszków dla maluszka... hm chyba tez musze się z to wziąć. Mam do Was pytanie czy któraś z Was ma może tez taki uciązliwy ból brzucha wieczorem i w nocy ??? moj lekarz powiedzial ze szczupłe kobiety moga bardziej odczuwać rościaganie się macicy etc i stad ten ból... nie daje mi to jakos spokoju i tez boli codziennie biore po 2 nospy ale to nic nie pomaga
Mnie tak boli brzuch, glownie w nocy, ale od kiedy biore magnez w duzych ilosciach sie uspokoilo. -
Gratulacje !!! Na razie ostra przewaga małych chłopców
Endokobietka, Viril, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Dziekuje ślicznie
klemens86 - mnie tez pobolewa brzuch wlasnie wieczorem lub w nocy,teń biore nospe 2x1 pytalam dzis lekarza mowil ze to normalne w naszych tygodniach.
Od poczatku ciązy przytyłam 0.5kg z czego ogromnie się ciesze chodz moj brzuch jest ogromny ;O co mnie zdziwiło.
A tu pochwale się wózeczkiem jaki ja kupiłam Tylko kwiatki są w kolorze fioletu i zieleni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 12:48
Kocur, wisnia11 lubią tę wiadomość
-
sylvia wrote:hej dziewczyny... własnie wrociłam o lekarza za duzo to sie nie dowiedziałam jak to na NFZ lekarz kazał mi zrobić badania tzw. anatomia i biometria płodu.... miałyście coś takiego?? na czym one polegają??
Ja mialam, to jest USG prenatalne, sprawdzaja wszystkie ograny i przeplywy (serce, wody plodowe itp). Na opisie wynikow tego USG jest wlasnie napisane anatomia i biometria i tam sa podane wszystkie wymiary poszczegolnych czesci ciala itp. Ja mialam to badanie w ostanitm dniu 16 tygodnia ciazy i bylo jeszcze za wczesnie zeby wszystko sprawdzic (zrobili mi je ze wygledu na podwyzszone AFP), nastepne sprawdzajace mam w w ostatnim dniu 21 tygodnia.
Z internetu: Za pomocą tego badania możliwe jest wykrycie około 95% wad rozwojowych u dziecka
Jeszcze to znalazlam:
http://www.ambulatorium.ujastek.pl/usg-genetyczne-podu.html
Tam jest dokladnie opisane co badaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 14:38