X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur i wisnia11 dziękuję;) to dopiero cywilny a wesele i kościelny w lipcu bo juz zaplanowany od początku roku jest;)

co do ruchów to codziennie w miarę je czuje ale raz delikatnie bardzo a raz wyraźniej;) liczę, że będa intensywniejsze z dnia na dzień;)

Viril lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 16 października 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chciałam nawrócić do humorków, mi sie wydaje że jestem bardziej rozdrażniona i czepiam się wszystkiego i czasem zachowuje sie jak dzieko nigdy nie chce isc z Moim na ustępstwo tylko zawsze chce wywalczyć swoje a jak nie to sie obrażam :P , nawet jakbym tego chciała to cięzko wychodzi mi kontrolowanie swojego zachowania. Czasem dlatego mniewamy ciche dni.Mój Łukasz gada tylko do brzucha a mnie udaje że nie widzi :D A ja czekam aż On się pierwszy odezwie hehe a co :P :) Póki co nie ma poważniejszych kłotni ;)

aaa.. zapomniałabym wczoraj tak mnie wkurzyła teściowa,że myślałam że oszaleje dziewczyny bite 40 minut mi wymieniała jak mam nazwać Swojego synka ... kurcze to Moje dziecko a nie jej... nie nawidze takiego czegoś tymbardziej że tłukmacze jej że już imię mamy wybrane to ona sie obraża że jej sie nie podoba... masakra :[

oar8dqk31240xgd2.png

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa też powiedziała że Franek jej się nie podoba i że tak mamy go nie nazywać...nie skomentowałam tego:) i tak zrobie jak ja chcę:) tylko coś ostatnio mój mąż zaczął marudzić że mu się nagle już nie podoba ichce Michałka...

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, niedobre jestescie :) Wedlug wykladu na ktorym byla Ania_Mr, wlasnie nastawiacie negatywnie swoje dzieci do babci :)

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie teściowej to ja swojej wszystkiego nie mówię, żeby właśnie nie ględziła. :D co do imienia to też udajemy, że jeszcze mamy dużo czasu, żeby wybrać, choć już wiemy jakie ;D ale po co ma wiedzieć wszystko, hehehe :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostantio sie zwolnilam z pracy bo sie zle czulam i spotkalam pod domem tesciowa (mieszkamy blisko siebie) i jej mowie, ze sie zwolnilam bo nie moglam wysiedziec, a ona do mnie: a co Ty masz za prace, caly dzien sobie przy komputerze tylko siedzisz, jak ja bylam w ciazy to musialam naprawde pracowac... Cale zycie pracowala tylko na pol etatu no i miala 22 lata, a ja mam 35 i powiem Wam ze naprawde nie mam takiej kondycji, ktora mialam 10 lat temu.

17u93e5exqfllrog.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril powiedz teściowej że jak sobie chce nazwać tak synka jak chce to niech go sobie najpierw zrobi. bo to jest twoje dziecko i twojego męża i czy jej się to podoba czy nie musi zaakceptować imię które wybraliście.

Endokobietka, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 16 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama w telewizji usłyszała imię Gabryś i powiedziała mi że jej się nie podoba, a ja na to że właśnie tak damy na imię jeśli to będzie chłopczyk (oczywiście w żartach bo nie mamy jeszcze wybranego a nawet nie znamy płci). No to powiedziała że nazwiemy jak chcemy bo to do nas należy ale jej się i tak nie podoba. Przynajmniej nie kazała nam zmieniać zdania ;-)

Endokobietka lubi tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:46

• juicca Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to z teściową od 4 mcy sie nie widziałam i jest mi z tym nawet dobrze ;)

mam do niej dystans , przesrała sobie u mnie i ona dobrze o tym wie hehe , gdyby tylko coś powiedziała ze jej sie imie nie podoba albo co innego wie ze bym jej uwage zwróciła ;p

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 16 października 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiśnia11 - dokładnie chciałam jej powiedzieć ze ma sobie zrobic jak imion się zachciało, pozatym ona jest taką babcią, że i tak za przeproszeniem wszystko ma w dupie, więc niewiem po co się wtrąca...

KlaraM- Moja mamusia też mówi co jej się podoba ( Jasiu ;) ) ale nic mi nie narzuca i to jest cudowne hehe :)

Endokobietko- no to nie sympatycznie masz, zresztą co ją obchodzi czy sie zwolnisz do domku czy nie... to Twoje zdrowie i dzidzi są teraz najważniejsze, ja własnie mam 22 lata heh i moja teściowa ma dopiero 42 a zachowuje się jak 70 letnia zrzęda za przeproszeniem. Masakra.

Marysia0312 - Mój też coś zaczął wymyślać o zmianie imienia i co chwile slysze a może to a może to hehe :)...

oar8dqk3w4vdqm1b.png

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my praktycznie w ogóle nie myślimy o imieniu :) teraz w sumie żyje od USG do USG i modlę się żeby było wszystko ok...a imie myslę że przyjdzie samo jak zobacze dziecko :)

Co do teściowych moja mi też zasugerowała pewne imiona ale nie narzucała zresztą i tak nie wziełabym ich pod uwagę :D

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow no to uwazaj na siebie.

Viril, ja tesciowej specjlanie troche pomarudzilam, ze sie zle czuje, zeby moze mi jakas pomoc zaproponowala, mieszka budynek obok, wiec obiad albo co niepowinno byc problemem. Jest od 5 lat w domu, tesc tez, wiecznie marudzi, ze jej sie nudzi. No ale widocznie jeszcze nie az tak, zeby mi pomoc :)
    A tam dam sobie rade sama. Na ewentualna pomoc przy dziecku tez nie mam niestety co liczyc. Moj bratanek byl u mojej mamy od 3 miesiaca do 4 roku, codziennie i jeszcze jak go odbierali to obiad od mojej mamy dostali, ale moja mama 800 km ode mnie. Powiedziala, ze moze pryzjechac, ale w 2 pokojach to chyba bysmy sie zbytnio meczyli.

17u93e5exqfllrog.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi teściowymi to tak jest:/ Moja teściowa to nawet przez całą ciąże nie zapytała się jak się czuję... Poza tym przeprowadzamy się teraz do nowego domu, ani razu nie zapytała czy coś pomóc...
    Nie to co mama moja, na którą zawsze mogę liczyć:)

Endokobietka lubi tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba teściowe mają to do siebie, że ciąża synowej jakoś im nie leży. Moja teściowa (generalnie mamy dobre relacje) na samym początku zapytała mnie jak się czuję, odpowiedziałam, że trochę się męczę, bo mdliło mnie strasznie i ciągle chciało mi się spać. A ona na to, że ciąża to nie choroba i muszę znaleźć sobie jakiś sposób, żeby to przetrwać. Fajna rada, tym bardziej, że rad nie oczekiwałam, tylko pocieszenia, że będzie lepiej :) Od tej pory jak mnie pyta, odpowiadam że super i ekstra. O swoich dolegliwościach, zarówno z przeszłości jak i tych aktualnych mogłaby sporo opowiadać, dlatego wydaje mi się, że przeszkadza jej to, że ktoś inny jest w centrum zainteresowania.
    Mojej mamy niestety już nie ma od prawie dwóch lat… Była wspaniałą, kochającą osobą i bardzo mi brak jej wsparcia, szczególnie teraz. Doceniajcie dziewczyny swoje mamy, jeśli są z Wami i możecie na nie liczyć, nawet, jeśli są bardzo daleko.

Endokobietka, Viril, pillow lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 16 października 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nie ma to jak mamunie :)
    Ewelina - Na pewno masz oparcie w swoim mężu/ chłopaku to też warto docenić ;*

Dziewczyny chciałam zapytać czy też macie takie dziwne jazdy bym to nazwała przed kąpiela ,że np woda jest za gorąca jak sobie napuścicie do wanny, bądź bierzecie prysznic ? ja zaraz sobie wyobrażam, że coś się stanie dzidzi że jest za ciepło !? to już chyba panika ;O

oar8dqk3pknro821.png

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, moja teściowa za to wiecznie się pyta jak się czuje, a to, żebym nie dźwigała, a to, żebym się nie schylała, a ja dobrze wiem co mam robić, a czego nie. i powiem Wam, że na dłuższą metę to jest upierdliwe. :/ zresztą ja mam ją na co dzień :D bo mieszka piętro niżej. :)

Viril, odnośnie Twojego pytania dot. wody, to ja przed ciążą uwielbiałam gorące kąpiele, a teraz to sama nie wiem czy woda jest odpowiednia czy nie. :/ czy nie za gorąca, bo w taką pogodę to też w letniej się kąpać nie będę. też mnie to czasem schizuje.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tesciowej, to moja sie o nic nie pyta, nie daje wskazowek, tylko jak uslyszala ze chce za 2 tygodnie jechac do mamy do Polski, to sie wkurzyla i powiedziala, ze jazda samochodem 8 godzin to nieodpowiedzialne. Ale jak nie teraz to kiedy, w sumie ostatnia szansa. Spytam lekarza, jak pozwoli to jedziemy.

Viril co do wody, to ja tez kochalam gorace kapiele (mamy niestety tylko prysznic), a teraz troche chlodniejsze, ale sobie napuszczam wody do brodzika i sobie tak siedze czasem w wodzie o glebokosci 10 cm, brzuszek nie jest pod woda, bo mi sie juz stac pod prysznicem czasem nie chce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 13:47

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam spoko teściową mieszkamy od siebie jakieś 30 km, pyta jak się czuje czy coś nam potrzeba czy kasę mamy na badania, a nawet mówiła że jak przyjdzie dziecko na świat to zrezygnuje z pracy aby mi pomagać;) Gorzej z moją mamą mieszkamy w tym samym budynku tylko ona na górze to ciągle mówi że ciąża nie choroba że mogę robić w ogródku, inne rzeczy choć ja przy większym wysiłku nie najlepiej się czuję. Więc jak robię coś w domu to z przerwami ;) I nie wiem czy będę mogła liczyć na jej pomoc jak nasza kruszynka przyjdzie na świat, gdyż mój tata nie żyje 5 lat choć przed śmiercią byli jakieś 7 lat w separacji, rozmawiali ze sobą ale nie mieszkali już, a rok temu znalazła sobie pana, no i cały czas gdzieś wyjeżdżają więc jej nie ma. I zawsze mówi nam że ona wychowała 4 dzieci sama i nikt jej nie pomagał a my (czyli bardziej chodzi na razie o moje siostry) nie dajemy radę z jednym. Ale się cieszę choć że mam teściową na która mogę liczyć, zobaczymy jak przyjdzie na świat czy będzie babcią która będzie pomagać czy tylko babcią która chce wnuczki zdjęcia umieścić tylko fabeook-u ;)

Viril lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 16 października 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zalewam po piersi hehe :P ale w temperaturze 37 stopni mówią ze do 38 stopni można 10 minut kąpieli ;) ale i tak zawsze panikuje, no to fajnie nie jestem sama ;)

A Moja teściowa wydzwania do mnie środnio z 6 razy dziennie pyta jak sie czuje,i tak jak mówi kasiaczek to uciążliwe, po drugie ona tylko gada a nie robi że tak to ujmę więc dla mnie to zbędne czasem przykładam telefon do poduszki i co jakis czas biore go do ucha i mówie "mhm" , "tak" heh :P, ciekawe kiedy palnę jakąś głupotę przez to :D

oar8dqk3pknro821.png

Endokobietka, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ