MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja teściowa dzwoni na szczęście rzadko. mamy dobre relacje raczej ale ja niczego od niej nie oczekuje bo później moge całe życie słyszeć jak to ona mi pomagała... mieszkamy z mężem u moich rodziców. na moją mamę mogę zawsze liczyć. bezinteresownie
jeśli chodzi o kąpiele to ja też panikuje. Z prysznicem nie mam problemu bo to raz dwa i gotowe. nawet jak jest ciepła woda. Gorzej z wanną. zastanawiam się 5 razy zanim wejde. a i tak staram się nie być dłużej niż 10/15 minut. -
No dobra zostawmy juz te tesciowe, teraz z innej beczki:
ja zauwazylam ostastnio ze mi wlosy na brzuchu rosna
Wszedzie mi wlosy szybciej rosna i staly sie bardziej ciemne na rekach i na nogach. Czyzby to futro na zime....?
Ale na glowie tez przestaly mi wypadac, wiec wszystko ma swoje plusy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 14:18
Kocur, Viril lubią tę wiadomość
-
hłehłe w końcu temat o teściowych Moja zawsze gadała że nie chce być babcią i na początku trochę mnie to wkurzało- zwłaszcza jak się staraliśmy bezskutecznie i zarzucałam jej w myślach że to przez jej gadanie . Teraz zwariowała , jest uciążliwa do granic! ciągle gada tylko o tym jak będzie przytulać i całować wnusia ... -_- ostatnio cośtam gadając użyła nawet sformuowania 'nasze dziecko' na co oboje z moim mężem wybuchliśmy śmiechem- na prawdę zachowuje się jak opętana. Ciągle męczy mnie żebym powiedziała jaka płeć, że pewnie wiem a nie chcę powiedzieć itd. itp. -_- masakraaaaaaaaaaa tydzień temu powiedziała, że jak będzie wracała o 15 z pracy to może ode mnie zabierać dziecko codziennie żebym miała czas dla siebie... eee ? Czy jakbym chciała mieć czas tylko dla siebie decydowałabym się na dziecko? Już zapowiedziałam mężowi że jak będę rodzić to ma nic im nie mówić bo się zesra i przyleci na porodówkę... w szpitalu też raczej nie chcę odwiedzin bo zakładam, że nie będę się czuła na siłach na jakiekolwiek spotkania oczywiście opróćz obecności mojego kochanego męża, bo jego towarzystwo wpływa na mnie kojąco.
Co do gorących/ciepłych kąpieli- też często o tym myślę, ale uwielbiam je i chyba najtrudniej mi z nich zrezygnować... więc może nie kąpię się już w mega gorącej wodzie, ale cieplutkiej i przyjemnej i lubie sobie poleżeć w wannie nawet z pół godzinki ;ppillow, Viril, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Endokobietko mi się już na początku ciąży sypnęły ciemne włoski na brzuchu Byłam przerażona bo wyglądało to ohydnie (na samym środku takie wzdłuż ciemnej linii na brzuchu) - teraz jak brzuch duży, skóra naciągnięta to na szczęscie nie są już tak gęsto i nie rzucają się w oczy A kondycja włosów oprócz tego też wydaje mi się że na plus
-
ja też potwierdzam.
włosy są bardzo długo świeże i puszyste.
i na brzuchu na początku ciąży mi się sypnęły ciemne kłaczki (na linii pępka). teraz są jaśniejsze ale jest ich dużo i na całym brzuchu. ale mi to nie przeszkadza bo ja od urodzenia mam na wysokości żołądka taką jakby myszkę z jaśniutkich włosów. -
Viril sprawdze to!
Jutro mam USG polowkowe u mojej ginekolog, zobaczymy czy plec sie potwierdzi (plec stwierdzona byla w osrodku badan prenatalnych).
Mam nadzieje ze te wysokie AFP to tez bylo tylko blad w badaniach i ze wszystko jest OK. Napisze jutro kolo 12 co i jak.
Kocur, pillow, Viril lubią tę wiadomość
-
Ja dziś odebrałam wyniki krwi i moczu przed niedzielną wizytą u lekarza
Wyniki Badań:
Leukocyty 10,6 tys/µl
Erytrocyty 3,8 mln/µl
Hemoglobina 10,5 g/dl
Hematokryt 30 %
MCV 79 fl
MCH 28 pg
MCHC 34,9 g/dl
Płytki krwi 304 tys/µl
RDW-CV 14,9 %
PDW 14,8 fl
MPV 8,2 fl
Neutrofile 7,58 tys/µl
Limfocyty 2,55 tys/µl
Monocyty 0,40 tys/µl
Eozynofile 0,09 tys/µl
Bazofile 0,0 tys/µl
Neutrofile 71,3 %
Limfocyty 24,0 %
Monocyty 3,8 %
Eozynofile 0,8 %
Bazofile 0,1 %
Atypowe limfocyty# 0,08
Atypowe limfocyty% 0,80 %
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)# 0,04 tyś/ul
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)% 0,30 %
Badanie ogólne moczu
Przejrzystość przejrzysty
Barwa żółty
Ciężar właściwy 1,005 g/ml
pH 7,00
Glukoza nie wykryto
Ketony nieobecne mmol/l
Urobilinogen prawidłowy
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecne
Azotyny nieobecne
Erytrocyty nieobecna
Osad moczu
Nabłonki płaskie nieliczne
Nabłonki okrągłe 0-1
Leukocyty 3-5 wpw
Erytrocyty wyługowne 0-1 wpw -
nick nieaktualny
-
pillow - taa... no wiesz nie chce zapeszać ale stosuje go od pocaatku ciązy i.. nie mam dobrych wieści... bo na boczkach mam takie rozstepy jakby conajmniej mi wybuchły petardy, więc dla mnie skuteczność 0 a smaruje od poczatku ciązy tym olejkiem z babydream jeśli o ten sam chodzi, a nawet te z AA nic nie pomogły... , no ale mam nadzieje że Was laski tak nie pokaże
endokobietko - no to czekamy na werdykt