MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kocur wrote:właśnie zerknęłam w kartę ciąży to mam wpisane 109/76/120 i jeszcze podkreślone o_O Szczerze mówiąc nie znam się specjalnie na normach , ale wcześniej miałam np. 129/79/109 lub 104/74/112 i wszystko było dobrze, a skok widać niewielki, więc czasem sami lekarze niestety nakręcają niepotrzebnie stres mam wrażenie
Właściwie nie wiem czy jeste wstydnisiem, bo ostatnie USG miałam jakoś w 14 tygodniu i nic lekarz nie mówił, nawet mi w monitor nie dał popatrzeć -_- a badanie trwało może ze 3 minuty ... liczę na to, że za te 2 tygodnie będę już potraktowana nieco 'czulej' a jak nie pójdę prywatnie.
Wiśnia , po tym co piszesz równiez myślę, że to ruchy Gratuluję Miłe uczucie, prawda ? Mój maluch z kolei mam wrażenie że na początku był bardziej figlarny teraz zazwyczaj mnei okłada jak jade autem , albo próbuję zasnąć, a tak to w ciągu dnia leniuchuje
ja myślę, że głównie chodzi o tą drugą wartość, bo gdzieś kiedyś czytałam, że w ciąży powinno być w okolicy 80, a 90 to już tak średnio dobrze. więc Twoje jest jak najbardziej w porządku.
Kocur lubi tę wiadomość
-
I ja zerknęłam na swoj wyniczek i od początku ciązy mam tak samo tzn 140/80. Ostatnio też mierzyła mi 2 razy bo na początku wyszlo jej ze 150 na 95 , ale na starszym sprzęcie po chwili było w normie.
Wiśnia- gratulacje że czujesz już ruchy ;* , też na to czekam z niecierpliwością
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 15:37
-
i u mnie leje właśnie wróciłam z zajęć - nie znoszę jeździć w deszczu na dodatek kiedy jest ciemno bo nie widzę pasów w ogóle Już w ostatnich godzinach popijałam colę, bo traciłam koncentrację, więc maleństwo tak świrowało w brzuchu, że miejsca sobie nie mogłam znaleźć żeby notować, grrr jutro czeka mnie jeszcze jakaś pewnie ultra nudna konferencja i weeeekend
-
U mnie też pogoda nie zaciekawa, za to w końcu miałam czas na spotkanie swojej przyjaciółki z podstawówki która termin porodu ma tydzień po mnie, miłe spotkanie po latach. Jutro natomiast jadę na 14 do dentysty, a potem odebrać wyniki - formę papierkową a po drodze spotkanie u kolejnej przyjaciółki ze studiów zrobi mi manicure oraz maseczki na twarz ;)mały relaksik w miłym towarzystwie
pillow lubi tę wiadomość
-
Kocur wrote:i u mnie leje właśnie wróciłam z zajęć - nie znoszę jeździć w deszczu na dodatek kiedy jest ciemno bo nie widzę pasów w ogóle Już w ostatnich godzinach popijałam colę, bo traciłam koncentrację, więc maleństwo tak świrowało w brzuchu, że miejsca sobie nie mogłam znaleźć żeby notować, grrr jutro czeka mnie jeszcze jakaś pewnie ultra nudna konferencja i weeeekend
ja mam to samo jak jest ciemno i mokro. a jak jedzie coś z przeciwka to już w ogóle. jadę jak kret
-
Dzien dobry:)
Moj Rysiek sie obrazil na mnie ze wczoraj poskarzylam sie lekarce, ze nie czuje ruchow i wieczorem kolo 21 mnie troche skopal, az sie wystraszylam, nawet maz czul przez brzuch. Byly 4 solidne kopniaki i potem poszedl sobie spac jakby nigdy nic Dzisiaj narazie jest grzeczny i troche laskocze.Viril lubi tę wiadomość
-
Dobrze, ze dzisiaj juz piatek, bo naprawde ledwo siedze w pracy.
Jeszcze tylko przyszly tydzien i wyjazd do Polski! Nawet nie wiecie jak sie ciesze. Bylam w Polsce ostatni raz na Boze Narodzenie i pewnie po tym pobycie niepredko znowu pojade.
Dalam mamie cala liste potraw jakie ma mi zrobic do jedzenia jak przyjadekaaasiaczek_, pillow lubią tę wiadomość
-
Siedzialam wczoraj u mojej ginekolog i byla babka z 2 dzieci: chlopczyk na oko 2-2,5 roku, duzy fajny i niemowle. Niemowle wygladalo na super malutkie, bylo cale czerwone, zapytalam ile ma tygodni, a babka na to, ze za 10 dni mialaby termin porodu, dziecko urodzilo sie w 31 tygodniu ciazy z waga 1200 g. Szok, po tych 8 tygodniach balabym sie je wziac na rece. Ale z drugiej strony super ze przezylo i po za tym ze jest niewielkie nic mu nie jest. Babka powiedziala, ze chlopiec tez pryzszedl na swiat 5 tygodni za wczesnie z waga urodzeniowa 2000 g i po pol roku sie wyrownal i nic mu nie brakuje
Nie moge zapomniec tego widoku.