Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu mogę bezkarnie na moje kochane ovu i zobaczyć co tam u was słychać Kochane :) Na uczelni mam już mały młyn ale sama sobie narzucam takie tempo , bo chcę jak najszybciej wszystko pięknie zaliczyć na koniec :) Wykładowcy różnie do mnie podchodzą, jedni z troską inni pytają o płeć itd. a jeszcze inni pozwalają sobie na jakieś dziwne miny, ale daję radę. Dużo działam, żeby mnie nikt nie posądził o to, ze próbuję wziąć kogokolwiek na litość ;p Mój maluch szaleje jak głupi :D na wykadach ostatnio inne studentki siedzące obok mnie śmiały sie cały czas z mojego brzucha. Miałam opiętą koszulkę a mały przez dobre pół godziny popisywał się jak szalony ;) Ostatnio ciągle szaleje, najgorzej jak mam oczywiscie isć spać złośliwiec mały ;) Cieszę sie, że coraz wiecej z was dziewczyny czuje już kopniaki, to prawda są juz dość mocne, najgorsze są takie w kilku miejscach jednocześnie, ale wolimy chyba to niż sie zamartwiać czy wszytsko jest ok :)
    Endokobietko życze Ci udanego urlopu!!!
    I kochane nie martwcie się wizytami na zapas jestem pewna że wszystko będzie dobrze i wszystkie z nas urodzą śliczne, zdrowe maluszki.
    Na uczelnie jeżdżę na zmianę autobusem lub samochodem, zależy od samopoczucia i pogody. Zauważyłam że czasto ludzie ustepuja mi miejsca ale z reguły sa to młodzi mężczyźni. Najgorzej jest oczywiście ze starymi babami (nie mówię o takich co mają problem z chodzeniem lub widać, ze są starzy i schorowani)- ostatnio w ełnym tramwaju mało się nie przewróciłam a później pyrgałam właśnie takiego babsztyla brzuchem brzez dobre 10 minut ale jakoś nie poczuła się do tego zeby chociaz zapytac czy nie było by bezpiecniej jakbym usiadła, ehhh -_- szkoda gadać.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do kawy Paula ja piję raz na jakiś czas , ale wyłącznie latte albo piję colę, bo też ma kofeinę i pobudza kiedy jestem zmęczona na zajęciach, ale też nie codziennie.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kawy tylko inke ale wlasnie ostatnio do pepsi mnie ciągnie i czasami kilka lyczkow wezme;) kawa kofeinowa jakoś mnie odpycha;) no i raz na kilka dni zazwyczaj popijam sobie gorąca czekolade;)

lprktv73nye615w2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic mi nie mów Endokobietko :P, tyle że rano mam o polowe mniejszy brzusio hehe ;) A synek wcale taki duży nie jest i przytyłam dopiero nie cale 1,5 kg więc sama niewiem skąd taki ogromny brzuszek :)

e747632e2c.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 19:33

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur dzieki.

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    W koncu mogę bezkarnie na moje kochane ovu i zobaczyć co tam u was słychać Kochane :) Na uczelni mam już mały młyn ale sama sobie narzucam takie tempo , bo chcę jak najszybciej wszystko pięknie zaliczyć na koniec :) Wykładowcy różnie do mnie podchodzą, jedni z troską inni pytają o płeć itd. a jeszcze inni pozwalają sobie na jakieś dziwne miny, ale daję radę. Dużo działam, żeby mnie nikt nie posądził o to, ze próbuję wziąć kogokolwiek na litość ;p Mój maluch szaleje jak głupi :D na wykadach ostatnio inne studentki siedzące obok mnie śmiały sie cały czas z mojego brzucha. Miałam opiętą koszulkę a mały przez dobre pół godziny popisywał się jak szalony ;) Ostatnio ciągle szaleje, najgorzej jak mam oczywiscie isć spać złośliwiec mały ;) Cieszę sie, że coraz wiecej z was dziewczyny czuje już kopniaki, to prawda są juz dość mocne, najgorsze są takie w kilku miejscach jednocześnie, ale wolimy chyba to niż sie zamartwiać czy wszytsko jest ok :)
    Endokobietko życze Ci udanego urlopu!!!
    I kochane nie martwcie się wizytami na zapas jestem pewna że wszystko będzie dobrze i wszystkie z nas urodzą śliczne, zdrowe maluszki.
    Na uczelnie jeżdżę na zmianę autobusem lub samochodem, zależy od samopoczucia i pogody. Zauważyłam że czasto ludzie ustepuja mi miejsca ale z reguły sa to młodzi mężczyźni. Najgorzej jest oczywiście ze starymi babami (nie mówię o takich co mają problem z chodzeniem lub widać, ze są starzy i schorowani)- ostatnio w ełnym tramwaju mało się nie przewróciłam a później pyrgałam właśnie takiego babsztyla brzuchem brzez dobre 10 minut ale jakoś nie poczuła się do tego zeby chociaz zapytac czy nie było by bezpiecniej jakbym usiadła, ehhh -_- szkoda gadać.

wiem o czym mowa z tym ustępowaniem miejsca;)
    tacy ludzie;)
    mi w laboratorium pani powiedziała, że w poniedziałek na glukoze mam wejść bez kolejki ale ludzie mnie tam zlinczują, ost tam stałam to ja z brzuchem i omal mnie nie powypychali;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 14:31

lprktv73nye615w2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula 22 - Ja właśnie tylko na pepsi mam zachcianki nie moge sie od niej oderwać, musze powiedziec lekarzowi żeby pomógł mi się odciąć od Tego zła :D
    Nie pije ogromnych ilości ale myśle ze w ostatnim czasie troche przesadziłam z Pepsi :)

Kocur- tak potwierdzam w 100 % to co sie dzieje w autobusie ja ostatnio tak sie wkurzyłam że w myślach wyzywałam na każdego z ludzi który był w tym autobusie,o ludziach starszych to nie ma co dyskutowac bo z nim zawsze bylo jest i bedzie tak samo, jak jest promocja w sklepie to umieją biegać i latać a jak nie ma miejsca w autonusie to wygladaja jakby umierali, dobrzy aktorzy.
    Ja ostatnio jechałam do teściowej i jechała wycieczka ( gimnazjalistów) żaden mi nie ustąpił, nauczycielki ich też nie zwróciły uwagi, kierowca jechał jakby był dosłownie pijany, latałam jak worek w autobusie, po wysiadce z nerwów się popłakałam... niewiem czemu strach czy emocje , ale normalnie nie pojęte jest dla mnie ludzkie zachowanie...

e747632e2c.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 19:34

• paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril w ciąży jestesmy bardziej wrazliwe, widze po sobie. niech mi tylko coś nie podpasuje itp to zaraz płacz sama do siebie.

ja nie wiem jak będzie z tym wejściem przed ludźmi na tą glukozę w poniedziałek...

lprktv73nye615w2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 - Ja we wtorek ide jeszcze na krew i mocz , to samo mnie czeka -ostatnio opisałam jak kobieta mnie popchnela bo grzecznie zapytalam czy moge wejsc przed nią, więc teraz mnie to tez czeka ale bede twarda, niech tylko ktoś mi zwróci uwagę... :P:P

565bb4c647.png

• paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wepchnę;) jestem niby spokojna ale jak mi coś nie pasuje to potrafie byc wredna i wygadana;p jak się ktos odezwie to powiem, że tak mi kazali i już. może być ciężko ale podejdę do pielęgniarek i mnie przyjmą pewnie skoro same mówiły, że mam wejść przed ludzi;)

lprktv73nye615w2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ludzie są tak beszczelni, ze wisza dwa OGROOOOOMNE plakaty ze kobiety w ciazy maja pierszenstwa a i tak udaja że nie widzą, a grosika na podłodze zawsze by dostrzegli ;)

e747632e2c.png

• paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszędzie sa tacy tylko nie każdy;) ja pamiętam jak w ciąży juz miałam jelitówke i ledwo siedziałam nawet to jakis facet przyszedl i był 10 w kolejce jakos to wszedł pierwszy i jeszcze przepuścił kogos znajomego. myslałam, ze mnie cos trafi wtedy. gdybym miała sile wtedy wepchnela bym sie ale jak wyszedl powiedziałam, że jest napisane, że ciężarne wchodza pierwsze a on spojrzenie i w druga strone z fochem.

lprktv73nye615w2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to miałam na myśli, dlatego jak oni mogą to my też, wydre sie jak ktos mnie wkurzy juz nie bede siedziec cicho i czekac 3 godziny na swoją kolej :)

e747632e2c.png

• Kocur Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takich przykładów jest mnóstwo niestety. Ostatnio byłam w realu na zakupach są tam 2 kasy przy których jest wyrażnie napisane , że kobiety w ciaży, opiekunowaie z małymi dziećmi i osoby niepełnosprawne podchodzą bez kolejki (celowo to piszę bo słowa o staruszkach nic nie ma oczywiscie ;]) no więc sobota podchodzę z mężem do kasy oczywiście kolejka- ludzie wszyscy nagle patrzą w drugą strone, byle nie przepuścić. No trudno mówię do męża ze jestesmy razem jak sie źle poczuje to pojde usiąć na ławeczce a on bedzie dalej stał... az tu nadle wchodzi przede mnie jakis stary babsztyl i stęka ze mam ja przepuscic ... dziewczyny ja też się raczej staram nie denerwowac ale tak mi podniosła ciśnienie ze nie pytajcie- wydarłam się na nia ze nie jest to kasa pierszeństwa dla niej tylko dla cieżarówek, matek i niepełnosprawnych a jaka ona niepełnsprawna jak w wózku miałam 10 kg worek ziemniaków ;] i ze ja w ciazy stoje jak kazdy a ona fochy robi , mąż mnie musiał uspokajać :D wkurzyłam się i wyszłam a baba stanęła w kolejce i odstała swoje... kasjerka oczywiscie zero reakcji ;] innym razem przy tej samej kasie kasjerka jak tylko mnie zauwarzyła na końcu kolejki zawołała zebym podeszła z drugiej strony i ze mnie skasuje, wiec miło z jej strony ze przynajmniej nie musiałam sie przeciskać :) Ludzie oczywisce ze sie krzywia ale mam to za przeproszeniem w głębokim powazaniu, a jestem teraz tak bojowa nastawiona wiec niech tylko mi ktos cos powie :D heheh to mu dopiero nagadam, także dziewczyny nie krępujcie sie tylko się upominajcie o swoje prawa, a jak się komuś nei podoba niech sie w dupsko cmoknie;]

Viril, kaaasiaczek_, wisnia11 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle od paru dni Dziewczyny tak sie czuje jakbym w ogole nie była w ciązy juz niewiem czy to moje paranoje. I ciagle mam w głowie najczarniejsze scenariusze , nie mam pojęcia czemu, ja to chyba bym musiała z aparatem usg chodzić 24 na dobe,żeby sie nie martwić.

e747632e2c.png

• Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O,o poczułam ruch takie puk puk puk <3<3<3
    Chyba synek czyta w moich myślach, że napisałam że nie czuje się jakbym była w ciązy i dał o sobie znać :P

e747632e2c.png

• paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril na pewno;) ja czasami jak chce zeby malutka się ruszyła to mówie do niej i czesto odpukuje:D

dziewczyny może pochwalicie się co jecie przez cały dzien?:) ja osobiście uwielbiam gotowac, piec ciasta i lubię poznawac cos nowego;)

lprktv73nye615w2.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril wrote:
    O,o poczułam ruch takie puk puk puk <3<3<3
    Chyba synek czyta w moich myślach, że napisałam że nie czuje się jakbym była w ciązy i dał o sobie znać :P

565bb4c647.png

No to dokladnie to co mamy <3 puk puk :D

Ja na dole czuję jak najbardziej jeszcze pod pępkiem :)

Viril lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 - O.o Paula upiecz mi ciasssto :P , ja w ogole nie mam ręki do gotowania i żyje na gotowcach ;P tzn surówki kupne lub sałatki , chyba ze teściowa zrobi ( ale to sie zdarza raz na rok) lub mama :)
    Ja właściwie jem to co wcześniej + warzywa i owoce, dużo soków jabłokowych multiwitamina , staram się je urozmaicać. Czasami podjem tez czipsy lub napije sie coli, na moje to bez przesady nikt jeszcze od tego nie umarł, a dziecku po sporadycznych ilościach też nic strasznego się nie stanie :) i do tego łykam Witaminer + Dha :)

88495b4254.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 17:35

• paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam gotowac i piec dla kogoś bo to sprawia mi frajde;)

ja jem to co przed ciąża ale np wiadomo, że serów plesniowych itp nie;)
    Viril w poniedziałek robię napoleonke chyba a na kolejny weekend jakieś 2 ciasta to chetnie bym sie podzieliła;) na ten weekend marzą mi się faworki ale zobaczymy;)
    z witamin biorę ciągle prenatal classic i od kilku dni z dha zamiennie z classic;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 19:47

Viril lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ