X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu mogę bezkarnie na moje kochane ovu i zobaczyć co tam u was słychać Kochane :) Na uczelni mam już mały młyn ale sama sobie narzucam takie tempo , bo chcę jak najszybciej wszystko pięknie zaliczyć na koniec :) Wykładowcy różnie do mnie podchodzą, jedni z troską inni pytają o płeć itd. a jeszcze inni pozwalają sobie na jakieś dziwne miny, ale daję radę. Dużo działam, żeby mnie nikt nie posądził o to, ze próbuję wziąć kogokolwiek na litość ;p Mój maluch szaleje jak głupi :D na wykadach ostatnio inne studentki siedzące obok mnie śmiały sie cały czas z mojego brzucha. Miałam opiętą koszulkę a mały przez dobre pół godziny popisywał się jak szalony ;) Ostatnio ciągle szaleje, najgorzej jak mam oczywiscie isć spać złośliwiec mały ;) Cieszę sie, że coraz wiecej z was dziewczyny czuje już kopniaki, to prawda są juz dość mocne, najgorsze są takie w kilku miejscach jednocześnie, ale wolimy chyba to niż sie zamartwiać czy wszytsko jest ok :)
    Endokobietko życze Ci udanego urlopu!!!
    I kochane nie martwcie się wizytami na zapas jestem pewna że wszystko będzie dobrze i wszystkie z nas urodzą śliczne, zdrowe maluszki.
    Na uczelnie jeżdżę na zmianę autobusem lub samochodem, zależy od samopoczucia i pogody. Zauważyłam że czasto ludzie ustepuja mi miejsca ale z reguły sa to młodzi mężczyźni. Najgorzej jest oczywiście ze starymi babami (nie mówię o takich co mają problem z chodzeniem lub widać, ze są starzy i schorowani)- ostatnio w ełnym tramwaju mało się nie przewróciłam a później pyrgałam właśnie takiego babsztyla brzuchem brzez dobre 10 minut ale jakoś nie poczuła się do tego zeby chociaz zapytac czy nie było by bezpiecniej jakbym usiadła, ehhh -_- szkoda gadać.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do kawy Paula ja piję raz na jakiś czas , ale wyłącznie latte albo piję colę, bo też ma kofeinę i pobudza kiedy jestem zmęczona na zajęciach, ale też nie codziennie.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kawy tylko inke ale wlasnie ostatnio do pepsi mnie ciągnie i czasami kilka lyczkow wezme;) kawa kofeinowa jakoś mnie odpycha;) no i raz na kilka dni zazwyczaj popijam sobie gorąca czekolade;)

lprktv73nye615w2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic mi nie mów Endokobietko :P, tyle że rano mam o polowe mniejszy brzusio hehe ;) A synek wcale taki duży nie jest i przytyłam dopiero nie cale 1,5 kg więc sama niewiem skąd taki ogromny brzuszek :)

e747632e2c.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 19:33

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur dzieki.

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    W koncu mogę bezkarnie na moje kochane ovu i zobaczyć co tam u was słychać Kochane :) Na uczelni mam już mały młyn ale sama sobie narzucam takie tempo , bo chcę jak najszybciej wszystko pięknie zaliczyć na koniec :) Wykładowcy różnie do mnie podchodzą, jedni z troską inni pytają o płeć itd. a jeszcze inni pozwalają sobie na jakieś dziwne miny, ale daję radę. Dużo działam, żeby mnie nikt nie posądził o to, ze próbuję wziąć kogokolwiek na litość ;p Mój maluch szaleje jak głupi :D na wykadach ostatnio inne studentki siedzące obok mnie śmiały sie cały czas z mojego brzucha. Miałam opiętą koszulkę a mały przez dobre pół godziny popisywał się jak szalony ;) Ostatnio ciągle szaleje, najgorzej jak mam oczywiscie isć spać złośliwiec mały ;) Cieszę sie, że coraz wiecej z was dziewczyny czuje już kopniaki, to prawda są juz dość mocne, najgorsze są takie w kilku miejscach jednocześnie, ale wolimy chyba to niż sie zamartwiać czy wszytsko jest ok :)
    Endokobietko życze Ci udanego urlopu!!!
    I kochane nie martwcie się wizytami na zapas jestem pewna że wszystko będzie dobrze i wszystkie z nas urodzą śliczne, zdrowe maluszki.
    Na uczelnie jeżdżę na zmianę autobusem lub samochodem, zależy od samopoczucia i pogody. Zauważyłam że czasto ludzie ustepuja mi miejsca ale z reguły sa to młodzi mężczyźni. Najgorzej jest oczywiście ze starymi babami (nie mówię o takich co mają problem z chodzeniem lub widać, ze są starzy i schorowani)- ostatnio w ełnym tramwaju mało się nie przewróciłam a później pyrgałam właśnie takiego babsztyla brzuchem brzez dobre 10 minut ale jakoś nie poczuła się do tego zeby chociaz zapytac czy nie było by bezpiecniej jakbym usiadła, ehhh -_- szkoda gadać.

wiem o czym mowa z tym ustępowaniem miejsca;)
    tacy ludzie;)
    mi w laboratorium pani powiedziała, że w poniedziałek na glukoze mam wejść bez kolejki ale ludzie mnie tam zlinczują, ost tam stałam to ja z brzuchem i omal mnie nie powypychali;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 14:31

lprktv73nye615w2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula 22 - Ja właśnie tylko na pepsi mam zachcianki nie moge sie od niej oderwać, musze powiedziec lekarzowi żeby pomógł mi się odciąć od Tego zła :D
    Nie pije ogromnych ilości ale myśle ze w ostatnim czasie troche przesadziłam z Pepsi :)

Kocur- tak potwierdzam w 100 % to co sie dzieje w autobusie ja ostatnio tak sie wkurzyłam że w myślach wyzywałam na każdego z ludzi który był w tym autobusie,o ludziach starszych to nie ma co dyskutowac bo z nim zawsze bylo jest i bedzie tak samo, jak jest promocja w sklepie to umieją biegać i latać a jak nie ma miejsca w autonusie to wygladaja jakby umierali, dobrzy aktorzy.
    Ja ostatnio jechałam do teściowej i jechała wycieczka ( gimnazjalistów) żaden mi nie ustąpił, nauczycielki ich też nie zwróciły uwagi, kierowca jechał jakby był dosłownie pijany, latałam jak worek w autobusie, po wysiadce z nerwów się popłakałam... niewiem czemu strach czy emocje , ale normalnie nie pojęte jest dla mnie ludzkie zachowanie...

e747632e2c.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 19:34

• paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril w ciąży jestesmy bardziej wrazliwe, widze po sobie. niech mi tylko coś nie podpasuje itp to zaraz płacz sama do siebie.

ja nie wiem jak będzie z tym wejściem przed ludźmi na tą glukozę w poniedziałek...

lprktv73nye615w2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 - Ja we wtorek ide jeszcze na krew i mocz , to samo mnie czeka -ostatnio opisałam jak kobieta mnie popchnela bo grzecznie zapytalam czy moge wejsc przed nią, więc teraz mnie to tez czeka ale bede twarda, niech tylko ktoś mi zwróci uwagę... :P:P

565bb4c647.png

• paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wepchnę;) jestem niby spokojna ale jak mi coś nie pasuje to potrafie byc wredna i wygadana;p jak się ktos odezwie to powiem, że tak mi kazali i już. może być ciężko ale podejdę do pielęgniarek i mnie przyjmą pewnie skoro same mówiły, że mam wejść przed ludzi;)

lprktv73nye615w2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ludzie są tak beszczelni, ze wisza dwa OGROOOOOMNE plakaty ze kobiety w ciazy maja pierszenstwa a i tak udaja że nie widzą, a grosika na podłodze zawsze by dostrzegli ;)

e747632e2c.png

• paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszędzie sa tacy tylko nie każdy;) ja pamiętam jak w ciąży juz miałam jelitówke i ledwo siedziałam nawet to jakis facet przyszedl i był 10 w kolejce jakos to wszedł pierwszy i jeszcze przepuścił kogos znajomego. myslałam, ze mnie cos trafi wtedy. gdybym miała sile wtedy wepchnela bym sie ale jak wyszedl powiedziałam, że jest napisane, że ciężarne wchodza pierwsze a on spojrzenie i w druga strone z fochem.

lprktv73nye615w2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to miałam na myśli, dlatego jak oni mogą to my też, wydre sie jak ktos mnie wkurzy juz nie bede siedziec cicho i czekac 3 godziny na swoją kolej :)

e747632e2c.png

• Kocur Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takich przykładów jest mnóstwo niestety. Ostatnio byłam w realu na zakupach są tam 2 kasy przy których jest wyrażnie napisane , że kobiety w ciaży, opiekunowaie z małymi dziećmi i osoby niepełnosprawne podchodzą bez kolejki (celowo to piszę bo słowa o staruszkach nic nie ma oczywiscie ;]) no więc sobota podchodzę z mężem do kasy oczywiście kolejka- ludzie wszyscy nagle patrzą w drugą strone, byle nie przepuścić. No trudno mówię do męża ze jestesmy razem jak sie źle poczuje to pojde usiąć na ławeczce a on bedzie dalej stał... az tu nadle wchodzi przede mnie jakis stary babsztyl i stęka ze mam ja przepuscic ... dziewczyny ja też się raczej staram nie denerwowac ale tak mi podniosła ciśnienie ze nie pytajcie- wydarłam się na nia ze nie jest to kasa pierszeństwa dla niej tylko dla cieżarówek, matek i niepełnosprawnych a jaka ona niepełnsprawna jak w wózku miałam 10 kg worek ziemniaków ;] i ze ja w ciazy stoje jak kazdy a ona fochy robi , mąż mnie musiał uspokajać :D wkurzyłam się i wyszłam a baba stanęła w kolejce i odstała swoje... kasjerka oczywiscie zero reakcji ;] innym razem przy tej samej kasie kasjerka jak tylko mnie zauwarzyła na końcu kolejki zawołała zebym podeszła z drugiej strony i ze mnie skasuje, wiec miło z jej strony ze przynajmniej nie musiałam sie przeciskać :) Ludzie oczywisce ze sie krzywia ale mam to za przeproszeniem w głębokim powazaniu, a jestem teraz tak bojowa nastawiona wiec niech tylko mi ktos cos powie :D heheh to mu dopiero nagadam, także dziewczyny nie krępujcie sie tylko się upominajcie o swoje prawa, a jak się komuś nei podoba niech sie w dupsko cmoknie;]

Viril, kaaasiaczek_, wisnia11 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle od paru dni Dziewczyny tak sie czuje jakbym w ogole nie była w ciązy juz niewiem czy to moje paranoje. I ciagle mam w głowie najczarniejsze scenariusze , nie mam pojęcia czemu, ja to chyba bym musiała z aparatem usg chodzić 24 na dobe,żeby sie nie martwić.

e747632e2c.png

• Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O,o poczułam ruch takie puk puk puk <3<3<3
    Chyba synek czyta w moich myślach, że napisałam że nie czuje się jakbym była w ciązy i dał o sobie znać :P

e747632e2c.png

• paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril na pewno;) ja czasami jak chce zeby malutka się ruszyła to mówie do niej i czesto odpukuje:D

dziewczyny może pochwalicie się co jecie przez cały dzien?:) ja osobiście uwielbiam gotowac, piec ciasta i lubię poznawac cos nowego;)

lprktv73nye615w2.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril wrote:
    O,o poczułam ruch takie puk puk puk <3<3<3
    Chyba synek czyta w moich myślach, że napisałam że nie czuje się jakbym była w ciązy i dał o sobie znać :P

565bb4c647.png

No to dokladnie to co mamy <3 puk puk :D

Ja na dole czuję jak najbardziej jeszcze pod pępkiem :)

Viril lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 - O.o Paula upiecz mi ciasssto :P , ja w ogole nie mam ręki do gotowania i żyje na gotowcach ;P tzn surówki kupne lub sałatki , chyba ze teściowa zrobi ( ale to sie zdarza raz na rok) lub mama :)
    Ja właściwie jem to co wcześniej + warzywa i owoce, dużo soków jabłokowych multiwitamina , staram się je urozmaicać. Czasami podjem tez czipsy lub napije sie coli, na moje to bez przesady nikt jeszcze od tego nie umarł, a dziecku po sporadycznych ilościach też nic strasznego się nie stanie :) i do tego łykam Witaminer + Dha :)

88495b4254.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 17:35

• paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam gotowac i piec dla kogoś bo to sprawia mi frajde;)

ja jem to co przed ciąża ale np wiadomo, że serów plesniowych itp nie;)
    Viril w poniedziałek robię napoleonke chyba a na kolejny weekend jakieś 2 ciasta to chetnie bym sie podzieliła;) na ten weekend marzą mi się faworki ale zobaczymy;)
    z witamin biorę ciągle prenatal classic i od kilku dni z dha zamiennie z classic;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 19:47

Viril lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ