MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a ciągle nie biorę żadnych witamin. Tylko to żelazo i witaminę c, poza tym lekarz na razie nic nie kazał przyjmować, więc chyba nie będę się zbędnie faszerować skoro wyniki dobre
Gotować również lubię, ale nie mam teraz tyle czasu jak wcześniej więc nie raz użyje jakiś przetworzonych czy gotowych produktów. Najbardziej ubolewam nad świeżą rybką, bo z racji, że szybciej i łatwo dostępne przerzuciłam się na mrożone filety chyba że rzucą patroszone pstrągi w biedronce, to też może byc a wystarczy garść warzyw do tego, oliwa czosnek i pietruszka, sok z cytryny- na grila lub do piekarnika no i smaczny, szybki obiad gotowy
Powiem wam, że ostatnio wszyscy mnie podpytują o płeć, już mnie to męczy. Im więcej słyszę takich pytań tym mniej chcę wiedzieć W sumie jeszcze bym się wstrzymała, ale mój mąż taki niecierpliwy, że musiałam mu obiecać, że jeżeli w czwartek będzie coś wiadomo to mu powiem, ale nikomu nic nie mówimy. Mam nadzieję, ze skubaniec wytrzyma, bo mu chyba język utnę ;p w przeciwnym razie teściowa zacznie szał zakupów, albo męczenie buły o dziecku , więc jej na pewno powiem, że odwróciło się na USG i nie było widać -
nick nieaktualny
-
właśnie też mi się tak wydawało, ale ovu liczy w ten sposób widocznie przy okazji znalazłam kilka różnych metod wyliczania i wg niektórych to już 6 a wg innych jeszcze 5
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"
1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.
2. Sposób ściągnięty z innego forum
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":
1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
4. Wg encyklopedii Larousse:
1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz -
a ja licze to po prostu tak że jak ostatni okres miałam 3 czerwca to 3 każdego miesiąca zaczynam kolejny miesiąc. i tak wg moich obliczeń 3 listopada zacznę 6 miesiąc ale ogólnie jak ktoś mi się pyta który to miesiąc to zawsze odpowiadam że 20/21 tydzień. niech sobie liczą ;P
-
Hey Mamuśki, Ja przedwczoraj skorzystałam sobie ze stronki
http://blog.zapytajpolozna.pl/kampanie-spoleczne/opowiem-o-wspanialej-kampanii-po-prostu-polozna/
Wpisujecie tam swoje imie i meila tylko i co 2 dni polozna wysyła Wam różne ciekawostki (jest 25 lekcji), można też z nią pogadać online lub jak ktoś jest z Warszawy spotkać zupełnie za darmo i tak oto wczoraj mi wysłała taką tabelkę :
Pierwszy miesiąc to: 1- 4 tygodnie
Drugi miesiąc to; 5- 8 tygodnie
Trzeci miesiąc to: 9 - 13 tygodni
Czwarty miesiąc to: 14 do 17 tygodni
Piąty miesiąc to: 18 - 22 tygodni
Szósty miesiąc to: 23 do 27 tygodni
Siódmy miesiąc to: 28 do 31 tygodni
Ósmy miesiąc to: 32 do 35 tygodni
Dziewiąty miesiąc to: 36 do 40 tygodni
Więc mi wychodzi też 5 miesiąc, ja troszke wcześniej jestem od Was bo termin mam dopiero na koncówke marca (28.03) Ale z tego wszystkiego tez wole sobie liczyć tygodniami.
Kocur - to faktycznie też bym nie chciała mówić teściowej, chociaż mojej mogłam bo to typ osoby która przez chwile się ucieszy obiecuje góry a jak przyjdzie co do czego to wychodzi na pięcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 11:14
-
nick nieaktualnywisnia11 wrote:a ja licze to po prostu tak że jak ostatni okres miałam 3 czerwca to 3 każdego miesiąca zaczynam kolejny miesiąc. i tak wg moich obliczeń 3 listopada zacznę 6 miesiąc ale ogólnie jak ktoś mi się pyta który to miesiąc to zawsze odpowiadam że 20/21 tydzień. niech sobie liczą ;P
Ja tez tak liczę wiec 1 listopada juz zacznę 6 miesiac:) -
nick nieaktualnyViril wrote:Hey Mamuśki, Ja przedwczoraj skorzystałam sobie ze stronki
http://blog.zapytajpolozna.pl/kampanie-spoleczne/opowiem-o-wspanialej-kampanii-po-prostu-polozna/
Wpisujecie tam swoje imie i meila tylko i co 2 dni polozna wysyła Wam różne ciekawostki (jest 25 lekcji), można też z nią pogadać online lub jak ktoś jest z Warszawy spotkać zupełnie za darmo i tak oto wczoraj mi wysłała taką tabelkę :
Pierwszy miesiąc to: 1- 4 tygodnie
Drugi miesiąc to; 5- 8 tygodnie
Trzeci miesiąc to: 9 - 13 tygodni
Czwarty miesiąc to: 14 do 17 tygodni
Piąty miesiąc to: 18 - 22 tygodni
Szósty miesiąc to: 23 do 27 tygodni
Siódmy miesiąc to: 28 do 31 tygodni
Ósmy miesiąc to: 32 do 35 tygodni
Dziewiąty miesiąc to: 36 do 40 tygodni
Więc mi wychodzi też 5 miesiąc, ja troszke wcześniej jestem od Was bo termin mam dopiero na koncówke marca (28.03) Ale z tego wszystkiego tez wole sobie liczyć tygodniami.
Kocur - to faktycznie też bym nie chciała mówić teściowej, chociaż mojej mogłam bo to typ osoby która przez chwile się ucieszy obiecuje góry a jak przyjdzie co do czego to wychodzi na pięcie.
Własnie sie zapisałam:)Viril lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny w ogole przerzuciłam się z żeli na mydło BAMBINO ;p nie pytajcie bo niemam pojęca czemu Do higieny intymnej używam Lactacyd, tak jak przed ciązą, ponieważ jest on moim zdaniem najlepszy . a Żele lub plyny do kompieli wklewam tylko do wytworzenia piiiiaaaaaany w wannie hehe
A dziś wam musze powiedziec że jak Boga kocham jeszcze nie podniosłam się z łóżka jestem zakryta po szyje koldrą i wegetuje , pogoda do bani, deszcze i szaruga,krzyżówki mi się znudziły, partner w pracy , i ogólnie do dupy.
Ale mały daje o sobie znać coraz częsciej co mnie bardzo cieszy.
-
nick nieaktualnyJa uzywam tych kosmetyków co przed ciaza i póki co mi służą Jedynie kupiłam oliwkę w żel johnson&johnson oraz bio oil - z tego drugiego jestem zadowolona bo ładnie pachnie i nie jest tłusty:) a w dodatku skóra dobrze nawilzona. Mam nadzieje ze po tym mniej rozstępów bede miała:)
-
Marysia0312 wrote:Ja uzywam tych kosmetyków co przed ciaza i póki co mi służą Jedynie kupiłam oliwkę w żel johnson&johnson oraz bio oil - z tego drugiego jestem zadowolona bo ładnie pachnie i nie jest tłusty:) a w dodatku skóra dobrze nawilzona. Mam nadzieje ze po tym mniej rozstępów bede miała:)
też używam tej oliwki z żelu i smaruje się dwa razy rano i wieczorem;) -
wisnia11 wrote:a ja licze to po prostu tak że jak ostatni okres miałam 3 czerwca to 3 każdego miesiąca zaczynam kolejny miesiąc. i tak wg moich obliczeń 3 listopada zacznę 6 miesiąc ale ogólnie jak ktoś mi się pyta który to miesiąc to zawsze odpowiadam że 20/21 tydzień. niech sobie liczą ;P
Ja również uzywam tych samych kosmetyków plus krem dla ciężarówek , na razie odpukać rozstępów brak, oby tak do końca.
A tak z innej paki ostatnio coraz częściej dokuczają mi bóle kręgosłupa ;/ jak za długo siedzę- źle, stoję- źle, leżę- też źle... nie mogę sobie kompletnie znaleźć miejsca żeby odciażyć ten kręgoslup i przynieść sobie trochę ulgę. Nie wiecie czy można smarować jakąś maścią przeciwbólową plecy?
No i kolejna sprawa czy któraś z was używa już tej poduszki do spania. Mam na myśli takiego rogala , który sprawdza się przy karmieniu. Ja chcę sobie w poniedziałek właśnie takiego kupić bo z wygodną pozycją do snu jest niestey już coraz ciężej