MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewuszki ja od soboty czuję ruchy jest to takie niezwykłe uczucie że po prostu aż się łza kręci pierwszy raz takie stuk puk 2 razy a teraz juz codziennie o różnych porach i wcale nie muszę leżeć choć przyznaję że najwięcej jest kiedy się kładę spać takie przyjemne pukania od środka. Może to jeszcze nie kopniaki ale i tak jest cudnie Jestem pewna że to dzidzi bo przecież wcześniej tego nie było a to już 20 tydzień
Imiona wybrane Szymon albo Liliankawisnia11, Iwo123, Viril, juicca, paula22 lubią tę wiadomość
-
Oleńka ja mam takie samo uczucie od czwartku/piątku czuje pukanie od środka. we wtorek i środę czułam bardzo rzadko i takie delikatne ze powiedziałam mężowi że jest leniwiec bo nic nie czuje. za to wczoraj i dzisiaj wierci się cały czas. z przerwami na sen chyba.
-
nick nieaktualnyKlemens ja też na wizytę idę we wtorek:) Wszystko będzie dobrze:) Ja mojego synusia też czuje już porządnie ( czasami jak kopnie to aż podskoczę) Smieje się że zostanie piłkarzem
Zauważyłam ,że troszkę spuchły mi dłoni bo pierścionek i obrączka jakby ciasna się zrobiła...no i rozstępy na piersiach - kurczę smaruję i nic ( od 2 dni mam nową oliwke bio oil mam nadzieję ,że pomoże -
Dziewczyny opuszczam Was na 2 tygodnie, dzisiaj jedziemy do Polski na urlop. Mama od 3 dni gotuje moje ulubione potrawy, moglam sobie zamowic, normalnie to tylko mojego meza pytala co mu zrobic do jedzenia, tym razem ja jestem najwazniejsza, takze beda pierogi, pasztet wlasnej roboty, barszcz ukrainski, grzybowa i wiele innych. Kurcze na sama mysl padam z glodu. Wracam 10.11 z 10 kg wiecej.
Trzymajcie sie cieplo i nie robcie glupstw pod moja nieobecnosc!kaaasiaczek_, paula22, pillow lubią tę wiadomość
-
Marysia0312 wrote:Ja mam dokładnie takie same uczucie, głównie mnie po bokach ciągnie ale gadałam z przyjaciółką i innymi kumpelami i mówiły że to normalne. Ja sama po sobie zauważyłam ,że jak za dużo się nachodzę lub długo siedzę to później dziwne uczucie brzucha mam. A wcale dużo nie chodzę bo od początku na L4 jestem ale to z powodu mojego wcześniejszego poronienia oraz w 7tyg ciąży miałam krwiaka który się wchłonął.
A w 17 tyg. jeszcez widać u ciebie tą wadę?bo u mnie powiedział że teraz juz nic nie widać -tylko we wczesnej ciąży mógł to dostrzec (ale tak jak mówiłam wcześniej ja mam podobno bardzo małą tą wadę)
Propo tych odczuć to czasami myślę że to mój synuś sie rozpycha i dlatego takie głupie odczucie. A Ty juz czujesz ruchy?
Na szczęście jak się położę to bóle i ciągniecia ustępują -też tak masz?
Od 2 tygodni czuje juz takie rozciąganie maluszka czasem, takie kapniecie a dzis jak połozyłam się na plecach na 20 min i przyłozyłam ręke do brzucha to poczyłam jak mi taka kulka sie rusza po wewnętrznej stronie dłoni
a tez czujesz maluszka nisko ??
-
Endokobietko- to będziesz miała zaległości w czytaniu. Mmmm uwielbiam pasztet własnej roboty, narobiłaś mi smaka
Klemens - ja też nic nie czuje znaczy wczoraj poczułam przez chwile takie bulgotanie ale niewiem czy to jest to, chcoaż mały był na każdym USG bardzo ruchliwy więc moge przypuszczać tylko że to on. Wizyte mam teraz 5.11. Tez mam nadzieje ze wszysko jest wporzadku.
A W poniedziałek ide odebrać wyniki prenetalne. Tak sie denerwuje dziewczyny że nie macie pojecia od 3 dni o niczym innym już nie myśle jak tylko o tym aby było dobrze. Rano przed wyjściem pewnie dostane dawkę wymiotów związanych ze stresem jak to zawsze przed wizytą u lekarza.
-
Viril w przerwie na jedzenie moze bede podczytywac co u Was slychac Ale mama ma 1 komputer a beda nas 4 osoby dorosle od niego uzaleznione, tak tak moi rodzice oboje sie wiecznie o komputer kloca, bo ojciec jakies mecze oglada a mama wszystko czyta, takze moze byc ciezko. Takie nowe hobby ludzi po 60-tce.
-
ja to jak sie stresuje , i mimo ze jestem np po wypróznieniu to i tak dalej mi sie chce... ehhhh i od razu pot na ciele rece zimne
Klemens na pewczno nie długo poczujesz ruchy szkraba -
Endokobietka wrote:Viril w przerwie na jedzenie moze bede podczytywac co u Was slychac Ale mama ma 1 komputer a beda nas 4 osoby dorosle od niego uzaleznione, tak tak moi rodzice oboje sie wiecznie o komputer kloca, bo ojciec jakies mecze oglada a mama wszystko czyta, takze moze byc ciezko. Takie nowe hobby ludzi po 60-tce.
Powiedz, ze musisz poczytać co u nas słychać, bo jak nie, to bedziesz zestresowana, a przeciez nie chcą żeby Wnuczek źle się poczuł ;P
-
Viril wrote:
przed ciąża piłam z 3 dziennie nawet czasami a odkad wiem, że jestem w ciąży niepijam bo mi przestała smakowac;) raz dziennie pije inke;) ale pytałam lekarza na początku to pozwalał czasami słabej się napić -
nick nieaktualny
-
Ja wogole przestalam pic kawe na 2 miesiace przed ciaza, teraz ani razu nie wypilam.
Viril jaki brzuchol, kurcze co bedzie w 9 miesiacu
Moj Rysiek mi w tylek i biodra bardziej poszedl, jak jestem w kurtce to wygladam na wieloryba a nie na babke w ciazy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 14:10