X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki ja od soboty czuję ruchy <3 jest to takie niezwykłe uczucie że po prostu aż się łza kręci :D pierwszy raz takie stuk puk 2 razy a teraz juz codziennie o różnych porach i wcale nie muszę leżeć choć przyznaję że najwięcej jest kiedy się kładę spać :D takie przyjemne pukania od środka. Może to jeszcze nie kopniaki ale i tak jest cudnie :D Jestem pewna że to dzidzi bo przecież wcześniej tego nie było a to już 20 tydzień :D

Imiona wybrane Szymon albo Lilianka <3

wisnia11, Iwo123, Viril, juicca, paula22 lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Was jak jest z ruchami podobne odczucia do moich ?

4afcc1255b.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka ja mam takie samo uczucie :) od czwartku/piątku czuje pukanie od środka. :) we wtorek i środę czułam bardzo rzadko i takie delikatne ze powiedziałam mężowi że jest leniwiec bo nic nie czuje. za to wczoraj i dzisiaj wierci się cały czas. :) z przerwami na sen chyba. :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje bardzo mocne kopniaki:) aż mi brzuch cały skacze:)

Też jeszcze pracuje i chciałabym jak najdłużej ale zobaczymy ja będzie.

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje kopniaki czesto dopiero jak sie klade, pare razy w nocy sie ich az wystraszylam i krzyknelam glosno ala az sie maz zbudzi i pyta co jest, a ja mu ze dziecko sie rusza, powiedzial, ze jestem nienormalna :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosheeeeea ja nic nie czuje ... troche mnie to martwi mam nadzieje ze we wtorek na usg okaze sie ze wszystko ok :)

w57vkrntxm40pcu0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens ja też na wizytę idę we wtorek:) Wszystko będzie dobrze:) Ja mojego synusia też czuje już porządnie ( czasami jak kopnie to aż podskoczę) ;) Smieje się że zostanie piłkarzem :)
    Zauważyłam ,że troszkę spuchły mi dłoni bo pierścionek i obrączka jakby ciasna się zrobiła...no i rozstępy na piersiach - kurczę smaruję i nic ( od 2 dni mam nową oliwke bio oil mam nadzieję ,że pomoże :)

• pillow Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:48

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opuszczam Was na 2 tygodnie, dzisiaj jedziemy do Polski na urlop. Mama od 3 dni gotuje moje ulubione potrawy, moglam sobie zamowic, normalnie to tylko mojego meza pytala co mu zrobic do jedzenia, tym razem ja jestem najwazniejsza, takze beda pierogi, pasztet wlasnej roboty, barszcz ukrainski, grzybowa i wiele innych. Kurcze na sama mysl padam z glodu. Wracam 10.11 z 10 kg wiecej.
    Trzymajcie sie cieplo i nie robcie glupstw pod moja nieobecnosc!

kaaasiaczek_, paula22, pillow lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Ja mam dokładnie takie same uczucie, głównie mnie po bokach ciągnie ale gadałam z przyjaciółką i innymi kumpelami i mówiły że to normalne. Ja sama po sobie zauważyłam ,że jak za dużo się nachodzę lub długo siedzę to później dziwne uczucie brzucha mam. A wcale dużo nie chodzę bo od początku na L4 jestem ale to z powodu mojego wcześniejszego poronienia oraz w 7tyg ciąży miałam krwiaka który się wchłonął.
    A w 17 tyg. jeszcez widać u ciebie tą wadę?bo u mnie powiedział że teraz juz nic nie widać -tylko we wczesnej ciąży mógł to dostrzec (ale tak jak mówiłam wcześniej ja mam podobno bardzo małą tą wadę)
    Propo tych odczuć to czasami myślę że to mój synuś sie rozpycha i dlatego takie głupie odczucie. A Ty juz czujesz ruchy?
    Na szczęście jak się położę to bóle i ciągniecia ustępują -też tak masz?
    Ja ma ciągniecia i po bokach i na brzuchu takie dziwne uczucie , no w 17 tygodniu widział ta wadę zobaczymy w ten czwartek co mi powie na ten temat a to będzie leciał 20 tydzień

Od 2 tygodni czuje juz takie rozciąganie maluszka czasem, takie kapniecie a dzis jak połozyłam się na plecach na 20 min i przyłozyłam ręke do brzucha to poczyłam jak mi taka kulka sie rusza po wewnętrznej stronie dłoni ;)

a tez czujesz maluszka nisko ??

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko- to będziesz miała zaległości w czytaniu. Mmmm uwielbiam pasztet własnej roboty, narobiłaś mi smaka :P

Klemens - ja też nic nie czuje :( znaczy wczoraj poczułam przez chwile takie bulgotanie ale niewiem czy to jest to, chcoaż mały był na każdym USG bardzo ruchliwy więc moge przypuszczać tylko że to on. Wizyte mam teraz 5.11. Tez mam nadzieje ze wszysko jest wporzadku.

A W poniedziałek ide odebrać wyniki prenetalne. Tak sie denerwuje dziewczyny że nie macie pojecia od 3 dni o niczym innym już nie myśle jak tylko o tym aby było dobrze. Rano przed wyjściem pewnie dostane dawkę wymiotów związanych ze stresem jak to zawsze przed wizytą u lekarza.

565bb4c647.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i tez czuje takie pukanie i tez czasem podskocze z tego powodu ;P

Viril lubi tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Bym zapomniała, chciałam jeszcze zapytać jak to jest u Was z kawą, czy zupełnie przestałyście ją pić czy od czasu do czasu wypijacie lekką ? :)

565bb4c647.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril w przerwie na jedzenie moze bede podczytywac co u Was slychac :) Ale mama ma 1 komputer a beda nas 4 osoby dorosle od niego uzaleznione, tak tak moi rodzice oboje sie wiecznie o komputer kloca, bo ojciec jakies mecze oglada a mama wszystko czyta, takze moze byc ciezko. Takie nowe hobby ludzi po 60-tce.

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to jak sie stresuje , i mimo ze jestem np po wypróznieniu to i tak dalej mi sie chce... ehhhh i od razu pot na ciele rece zimne

Klemens na pewczno nie długo poczujesz ruchy szkraba :)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Viril w przerwie na jedzenie moze bede podczytywac co u Was slychac :) Ale mama ma 1 komputer a beda nas 4 osoby dorosle od niego uzaleznione, tak tak moi rodzice oboje sie wiecznie o komputer kloca, bo ojciec jakies mecze oglada a mama wszystko czyta, takze moze byc ciezko. Takie nowe hobby ludzi po 60-tce.

Powiedz, ze musisz poczytać co u nas słychać, bo jak nie, to bedziesz zestresowana, a przeciez nie chcą żeby Wnuczek źle się poczuł ;P

565bb4c647.png

• Viril Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8af31f6fdbdbe4ebm.jpg

:)

565bb4c647.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 14:04

Endokobietka, pillow, kaaasiaczek_, juicca, Klemens86 lubią tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril wrote:
    Aaa Bym zapomniała, chciałam jeszcze zapytać jak to jest u Was z kawą, czy zupełnie przestałyście ją pić czy od czasu do czasu wypijacie lekką ? :)

565bb4c647.png

przed ciąża piłam z 3 dziennie nawet czasami a odkad wiem, że jestem w ciąży niepijam bo mi przestała smakowac;) raz dziennie pije inke;) ale pytałam lekarza na początku to pozwalał czasami słabej się napić

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca ja synusia na poczatku czułam bardzo nisko a od około tygodnia tak na poziomie pępka (powyzej nie) Zależy jak sie ułoży :)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogole przestalam pic kawe na 2 miesiace przed ciaza, teraz ani razu nie wypilam.

Viril jaki brzuchol, kurcze co bedzie w 9 miesiacu :)
    Moj Rysiek mi w tylek i biodra bardziej poszedl, jak jestem w kurtce to wygladam na wieloryba a nie na babke w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 14:10

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ