MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Klemens brzuch oczywiście śliczny
Co do łóżeczka 3 w 1 myślę, że to dobry pomysł i nie sugerowałabym się tym, ze dziecko przyzwyczaja się do bujania, bo przecież w wózku też jest bujane i na rączkach również, więc to raczej normalna czynność która pomaga w zaśnięciu lub uspokaja. Sama zdecydowałam się i na kołyskę i łóżeczko, a to dlatego, że nie mam zbyt wiele miejsca w sypialni i mała kołyska na kółkach to najlepsze rozwiązanie na pierwsze miesiące życia. Kiedy maluch odrobinę podrośnie mam plan na łóżeczko i samodzielne spanie w pokoiku, jest zaraz na przeciwko sypialni, ale chyba i tak zainwestuję wtedy w elektroniczną nianię... z resztą zobaczymy oczywiście jak nasza współpraca się jeszcze rozwinie
nie ma co planować na przyszłość za dużo
-
nick nieaktualny
-
Wrocilam z USG:
Dzisiaj jest 20+6: 24 cm, 370 g, na USG wszystko wyglada OK, lekarka nie widziala nic podejrzanego, wszystko wyglada normalnie. Powiedziala, ze dzisiaj tez widzi chlopca, ale po tym artykule od Mikusi jestem bardzo sceptycznai zaczynam nabierac watpliwosci.
Viril, kaaasiaczek_, pillow, Mikusia2 lubią tę wiadomość
-
Oleńka wrote:http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/zostawila-niemowle-samo-i-wyjechala-na-swieta-dziecko-zmarlo-z-glodu,364879.html
Co się dzieję z tym światem ;(
Czytalam wczoraj i ta kobieta, to nauczycielka, moza by od "wyksztalconej" kobiety wiecje wymagac. -
Endokobietka wrote:Wrocilam z USG:
Dzisiaj jest 20+6: 24 cm, 370 g, na USG wszystko wyglada OK, lekarka nie widziala nic podejrzanego, wszystko wyglada normalnie. Powiedziala, ze dzisiaj tez widzi chlopca, ale po tym artykule od Mikusi jestem bardzo sceptycznai zaczynam nabierac watpliwosci.
wiecie... moja mama ma w sobie coś... takie przeczucie które nigdy nie zawodzi. kiedy miałam około 5-6 lat uparłam się by powróżyła mi z obrączki i od tamtej pory za każdym razem jak mi wróżyła przez te wszystkie lata to choćby nie wiem co zawsze wychodziło tak samo, moim kuzynkom sąsiadkom i innym kobietkom też się sprawdzało jak wrózyła moja mama. mi wychodzi 3 dzieci: dziewczynka, chłopiec, dziewczynka i zawsze marzyłam o takiej kolejności nawet moja mama twierdzi ze lekarz sie po prostu myli, no ja jestem tak 50/50 nastawiona... mojemu M jak wrózyła to wychodzi tak samo nawet wiek pójscia za mąż sie zgadzał i mojemu M też w co nie wierzyłam że bedę mieć 18 lat a mój mąż 21 w zyciu bym nie powiedziała, że po prostu weźmiemy ślub cywilny to był czysty spontan z miłości.
normalnie nie zastanawiala bym się nad tym ale moja mama nigdy się nie pomyliła. nawet poronienia wywrozyla mojej kuzynce i sasiadce. i kto mnie widzi to kazdy bedzie chlopak bedzie chlopak moj maz ze bedzie chlopak bo on to po prostu wie tak twierdzi, siostra tak samo a ta nalezy do nastepnych co kracze i sie sprawdza. jak juz mowilam 50/50... okaze sie tym bardziej ze corke juz mam... -
Moj maz mi wczoraj powiedzial, ze widzi jakas bule na moim brzuchu a dzisiaj sie okazalo, ze dziecko ma w tym miejscu glowe
Glowa jest powyzej pepka, caly czas myslalam, ze cale dziecko jest ponizej pepka. Przylozylam sobie w pracy linijke do brzucha no i te 24 cm to juz jest cos.
Aha maly mial kolo nosa kolanaViril, pillow, Mikusia2 lubią tę wiadomość
-
Mikusia mi też wychodziło z obraczki ze będę miała 2 chłopców , i jak narazie ma być chłopczyk , ale w pierwszej ciazy była dziewczynka i z zapytania o płeć dziecka niedonoszonego to zawesze kółko pokazuje
niby fajna zabawa w te wróżenieale trzeba miec do tego dystansik ;P
a i ze będe miała 24 lata jak wyjdę za mąż też wybilo ;PMikusia2 lubi tę wiadomość
-
juicca wrote:Mikusia mi też wychodziło z obraczki ze będę miała 2 chłopców , i jak narazie ma być chłopczyk , ale w pierwszej ciazy była dziewczynka i z zapytania o płeć dziecka niedonoszonego to zawesze kółko pokazuje
niby fajna zabawa w te wróżenieale trzeba miec do tego dystansik ;P
a i ze będe miała 24 lata jak wyjdę za mąż też wybilo ;Pinaczej jakbym zawsze wierzyła to bym z domu nie wyszła
ale dzisiaj byla u mnie moja mama i przy okazji przypadkiem moja przyjaciolka i sluchajcie moja mama zaczela wrozyc jej i jej mężowi i wyszlo im dziewczynka chłopiec chłopiec i koniec troje dzieci i jak na razie ma coreczke jest w 33 tc i ma byc chlopiec nawet ma fajne zdjecie z 4D jaderek i siusiaczka -
Czesc dziewczyny!
W sobote wybieram sie na 2 tygodnie na urlop do Polski, w zwiazku z tym mam do Was 2 pytania:
1. czy znacie premy perfecta mama? czy sa godne polecenia (lubie bardzo polskie kosmetyki i zawsze kupuje jak mam okazje)
2. jest w Polsce moze jakas fajna ksiazka o ciazy i pierwszych dniach zycia Malucha, ktora mozecie polecic?
i tak ogolnie, co jest w Polsce czego nie ma u mnie, a napewno jest mi potrzebne?
Z gory dzieki za porady! -
Endokobietko, odnośnie pierwszego pytanie to Ci niestety nie odpowiem, a co do książki to ja ostatnio zakupiłam w Biedronce "Wielką księgę dziecka", pierwszy rok, wszystko opisane co i jak. jak kłaść, co robić jak płaczę, rodzaje płaczu, itd. dość przyjemnie się ją czyta.