X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0872ffa40981cef8med.jpg

udało się dziekuje

Endokobietka, Marysia0312, juicca, wisnia11, Kocur, Viril lubią tę wiadomość

w57vkrntxm40pcu0.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens brzuch oczywiście śliczny :) Co do łóżeczka 3 w 1 myślę, że to dobry pomysł i nie sugerowałabym się tym, ze dziecko przyzwyczaja się do bujania, bo przecież w wózku też jest bujane i na rączkach również, więc to raczej normalna czynność która pomaga w zaśnięciu lub uspokaja. Sama zdecydowałam się i na kołyskę i łóżeczko, a to dlatego, że nie mam zbyt wiele miejsca w sypialni i mała kołyska na kółkach to najlepsze rozwiązanie na pierwsze miesiące życia. Kiedy maluch odrobinę podrośnie mam plan na łóżeczko i samodzielne spanie w pokoiku, jest zaraz na przeciwko sypialni, ale chyba i tak zainwestuję wtedy w elektroniczną nianię... z resztą zobaczymy oczywiście jak nasza współpraca się jeszcze rozwinie ;) nie ma co planować na przyszłość za dużo ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens lozeczko super. Ja kiedys czytalam ze dziecko w brzuchu mamy tez sie caly czas kolysze i ze kolyska bezpiecznie mu sie kojarzy, wiec mysle ze to dobry pomysl. A te jest na dodatek wyjatkowo ladne i funkcjonalne.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/urodzila-w-pociagu-sama-sobie-odebrala-porod,365038,s.html

Dzielna kobieta!

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ja bym chyba spanikowała:) a kobieta jeszcze rozerwała pępowinę sama... podziwiam :)

• Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do wglądu dla tych, którzy jeszcze nie widzieli ciekawy link:
    http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

kaaasiaczek_, Viril lubią tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia bardzo ciekawy artykuł... u mnie usg bedzie w 20 tyg wiec mam nadzieje ze uda się zobaczyć i to co stwierdzi lekarz potiwerdzi sie w marcu :) zobaczymy juz niedługo:)

w57vkrntxm40pcu0.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z USG:
    Dzisiaj jest 20+6: 24 cm, 370 g, na USG wszystko wyglada OK, lekarka nie widziala nic podejrzanego, wszystko wyglada normalnie. Powiedziala, ze dzisiaj tez widzi chlopca, ale po tym artykule od Mikusi jestem bardzo sceptyczna :) i zaczynam nabierac watpliwosci.

Viril, kaaasiaczek_, pillow, Mikusia2 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/zostawila-niemowle-samo-i-wyjechala-na-swieta-dziecko-zmarlo-z-glodu,364879.html

Co się dzieję z tym światem ;(

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/zostawila-niemowle-samo-i-wyjechala-na-swieta-dziecko-zmarlo-z-glodu,364879.html

Co się dzieję z tym światem ;(

Czytalam wczoraj i ta kobieta, to nauczycielka, moza by od "wyksztalconej" kobiety wiecje wymagac.

17u93e5exqfllrog.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 23 października 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest Ci którzy chcą to nie mogą mieć dzieci a Ci którzy mogą niedoceniają. Oczywiście nawiązuje do tej psychopatki moim zdaniem, bo żadna normalna matka by tego nie zrobiła :(

98d29d9286.png

• Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Wrocilam z USG:
    Dzisiaj jest 20+6: 24 cm, 370 g, na USG wszystko wyglada OK, lekarka nie widziala nic podejrzanego, wszystko wyglada normalnie. Powiedziala, ze dzisiaj tez widzi chlopca, ale po tym artykule od Mikusi jestem bardzo sceptyczna :) i zaczynam nabierac watpliwosci.
    ja w dalszym ciągu mam cicha nadzieję na chłopca...
    wiecie... moja mama ma w sobie coś... takie przeczucie które nigdy nie zawodzi. kiedy miałam około 5-6 lat uparłam się by powróżyła mi z obrączki i od tamtej pory za każdym razem jak mi wróżyła przez te wszystkie lata to choćby nie wiem co zawsze wychodziło tak samo, moim kuzynkom sąsiadkom i innym kobietkom też się sprawdzało jak wrózyła moja mama. mi wychodzi 3 dzieci: dziewczynka, chłopiec, dziewczynka i zawsze marzyłam o takiej kolejności nawet moja mama twierdzi ze lekarz sie po prostu myli, no ja jestem tak 50/50 nastawiona... mojemu M jak wrózyła to wychodzi tak samo nawet wiek pójscia za mąż sie zgadzał i mojemu M też w co nie wierzyłam że bedę mieć 18 lat a mój mąż 21 w zyciu bym nie powiedziała, że po prostu weźmiemy ślub cywilny to był czysty spontan z miłości.
    normalnie nie zastanawiala bym się nad tym ale moja mama nigdy się nie pomyliła. nawet poronienia wywrozyla mojej kuzynce i sasiadce. i kto mnie widzi to kazdy bedzie chlopak bedzie chlopak moj maz ze bedzie chlopak bo on to po prostu wie tak twierdzi, siostra tak samo a ta nalezy do nastepnych co kracze i sie sprawdza. jak juz mowilam 50/50... okaze sie tym bardziej ze corke juz mam...

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia no to trzymam kciuki za chlopaka.

Mikusia2 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz mi wczoraj powiedzial, ze widzi jakas bule na moim brzuchu a dzisiaj sie okazalo, ze dziecko ma w tym miejscu glowe :)
    Glowa jest powyzej pepka, caly czas myslalam, ze cale dziecko jest ponizej pepka. Przylozylam sobie w pracy linijke do brzucha no i te 24 cm to juz jest cos.
    Aha maly mial kolo nosa kolana :)

Viril, pillow, Mikusia2 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia mi też wychodziło z obraczki ze będę miała 2 chłopców , i jak narazie ma być chłopczyk , ale w pierwszej ciazy była dziewczynka i z zapytania o płeć dziecka niedonoszonego to zawesze kółko pokazuje

niby fajna zabawa w te wróżenie ;) ale trzeba miec do tego dystansik ;P

a i ze będe miała 24 lata jak wyjdę za mąż też wybilo ;P

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Mikusia mi też wychodziło z obraczki ze będę miała 2 chłopców , i jak narazie ma być chłopczyk , ale w pierwszej ciazy była dziewczynka i z zapytania o płeć dziecka niedonoszonego to zawesze kółko pokazuje

niby fajna zabawa w te wróżenie ;) ale trzeba miec do tego dystansik ;P

a i ze będe miała 24 lata jak wyjdę za mąż też wybilo ;P
    jasne ze mam dystans :) inaczej jakbym zawsze wierzyła to bym z domu nie wyszła :)
    ale dzisiaj byla u mnie moja mama i przy okazji przypadkiem moja przyjaciolka i sluchajcie moja mama zaczela wrozyc jej i jej mężowi i wyszlo im dziewczynka chłopiec chłopiec i koniec troje dzieci i jak na razie ma coreczke jest w 33 tc i ma byc chlopiec nawet ma fajne zdjecie z 4D jaderek i siusiaczka :)

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Mikusia no to trzymam kciuki za chlopaka.
    a napisz jakie jest tentno twojego maluszka jakie wychodzi z USG?

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia2 wrote:
    a napisz jakie jest tentno twojego maluszka jakie wychodzi z USG?

Mikusia wczoraj bylo ok 130, a moje 70.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    W sobote wybieram sie na 2 tygodnie na urlop do Polski, w zwiazku z tym mam do Was 2 pytania:

1. czy znacie premy perfecta mama? czy sa godne polecenia (lubie bardzo polskie kosmetyki i zawsze kupuje jak mam okazje)
    2. jest w Polsce moze jakas fajna ksiazka o ciazy i pierwszych dniach zycia Malucha, ktora mozecie polecic?

i tak ogolnie, co jest w Polsce czego nie ma u mnie, a napewno jest mi potrzebne ;) ?

Z gory dzieki za porady!

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko, odnośnie pierwszego pytanie to Ci niestety nie odpowiem, a co do książki to ja ostatnio zakupiłam w Biedronce "Wielką księgę dziecka", pierwszy rok, wszystko opisane co i jak. jak kłaść, co robić jak płaczę, rodzaje płaczu, itd. dość przyjemnie się ją czyta. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ