Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0872ffa40981cef8med.jpg

udało się dziekuje

Endokobietka, Marysia0312, juicca, wisnia11, Kocur, Viril lubią tę wiadomość

w57vkrntxm40pcu0.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens brzuch oczywiście śliczny :) Co do łóżeczka 3 w 1 myślę, że to dobry pomysł i nie sugerowałabym się tym, ze dziecko przyzwyczaja się do bujania, bo przecież w wózku też jest bujane i na rączkach również, więc to raczej normalna czynność która pomaga w zaśnięciu lub uspokaja. Sama zdecydowałam się i na kołyskę i łóżeczko, a to dlatego, że nie mam zbyt wiele miejsca w sypialni i mała kołyska na kółkach to najlepsze rozwiązanie na pierwsze miesiące życia. Kiedy maluch odrobinę podrośnie mam plan na łóżeczko i samodzielne spanie w pokoiku, jest zaraz na przeciwko sypialni, ale chyba i tak zainwestuję wtedy w elektroniczną nianię... z resztą zobaczymy oczywiście jak nasza współpraca się jeszcze rozwinie ;) nie ma co planować na przyszłość za dużo ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens lozeczko super. Ja kiedys czytalam ze dziecko w brzuchu mamy tez sie caly czas kolysze i ze kolyska bezpiecznie mu sie kojarzy, wiec mysle ze to dobry pomysl. A te jest na dodatek wyjatkowo ladne i funkcjonalne.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/urodzila-w-pociagu-sama-sobie-odebrala-porod,365038,s.html

Dzielna kobieta!

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ja bym chyba spanikowała:) a kobieta jeszcze rozerwała pępowinę sama... podziwiam :)

• Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do wglądu dla tych, którzy jeszcze nie widzieli ciekawy link:
    http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

kaaasiaczek_, Viril lubią tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia bardzo ciekawy artykuł... u mnie usg bedzie w 20 tyg wiec mam nadzieje ze uda się zobaczyć i to co stwierdzi lekarz potiwerdzi sie w marcu :) zobaczymy juz niedługo:)

w57vkrntxm40pcu0.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z USG:
    Dzisiaj jest 20+6: 24 cm, 370 g, na USG wszystko wyglada OK, lekarka nie widziala nic podejrzanego, wszystko wyglada normalnie. Powiedziala, ze dzisiaj tez widzi chlopca, ale po tym artykule od Mikusi jestem bardzo sceptyczna :) i zaczynam nabierac watpliwosci.

Viril, kaaasiaczek_, pillow, Mikusia2 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/zostawila-niemowle-samo-i-wyjechala-na-swieta-dziecko-zmarlo-z-glodu,364879.html

Co się dzieję z tym światem ;(

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/zostawila-niemowle-samo-i-wyjechala-na-swieta-dziecko-zmarlo-z-glodu,364879.html

Co się dzieję z tym światem ;(

Czytalam wczoraj i ta kobieta, to nauczycielka, moza by od "wyksztalconej" kobiety wiecje wymagac.

17u93e5exqfllrog.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 23 października 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest Ci którzy chcą to nie mogą mieć dzieci a Ci którzy mogą niedoceniają. Oczywiście nawiązuje do tej psychopatki moim zdaniem, bo żadna normalna matka by tego nie zrobiła :(

98d29d9286.png

• Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Wrocilam z USG:
    Dzisiaj jest 20+6: 24 cm, 370 g, na USG wszystko wyglada OK, lekarka nie widziala nic podejrzanego, wszystko wyglada normalnie. Powiedziala, ze dzisiaj tez widzi chlopca, ale po tym artykule od Mikusi jestem bardzo sceptyczna :) i zaczynam nabierac watpliwosci.
    ja w dalszym ciągu mam cicha nadzieję na chłopca...
    wiecie... moja mama ma w sobie coś... takie przeczucie które nigdy nie zawodzi. kiedy miałam około 5-6 lat uparłam się by powróżyła mi z obrączki i od tamtej pory za każdym razem jak mi wróżyła przez te wszystkie lata to choćby nie wiem co zawsze wychodziło tak samo, moim kuzynkom sąsiadkom i innym kobietkom też się sprawdzało jak wrózyła moja mama. mi wychodzi 3 dzieci: dziewczynka, chłopiec, dziewczynka i zawsze marzyłam o takiej kolejności nawet moja mama twierdzi ze lekarz sie po prostu myli, no ja jestem tak 50/50 nastawiona... mojemu M jak wrózyła to wychodzi tak samo nawet wiek pójscia za mąż sie zgadzał i mojemu M też w co nie wierzyłam że bedę mieć 18 lat a mój mąż 21 w zyciu bym nie powiedziała, że po prostu weźmiemy ślub cywilny to był czysty spontan z miłości.
    normalnie nie zastanawiala bym się nad tym ale moja mama nigdy się nie pomyliła. nawet poronienia wywrozyla mojej kuzynce i sasiadce. i kto mnie widzi to kazdy bedzie chlopak bedzie chlopak moj maz ze bedzie chlopak bo on to po prostu wie tak twierdzi, siostra tak samo a ta nalezy do nastepnych co kracze i sie sprawdza. jak juz mowilam 50/50... okaze sie tym bardziej ze corke juz mam...

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia no to trzymam kciuki za chlopaka.

Mikusia2 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz mi wczoraj powiedzial, ze widzi jakas bule na moim brzuchu a dzisiaj sie okazalo, ze dziecko ma w tym miejscu glowe :)
    Glowa jest powyzej pepka, caly czas myslalam, ze cale dziecko jest ponizej pepka. Przylozylam sobie w pracy linijke do brzucha no i te 24 cm to juz jest cos.
    Aha maly mial kolo nosa kolana :)

Viril, pillow, Mikusia2 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia mi też wychodziło z obraczki ze będę miała 2 chłopców , i jak narazie ma być chłopczyk , ale w pierwszej ciazy była dziewczynka i z zapytania o płeć dziecka niedonoszonego to zawesze kółko pokazuje

niby fajna zabawa w te wróżenie ;) ale trzeba miec do tego dystansik ;P

a i ze będe miała 24 lata jak wyjdę za mąż też wybilo ;P

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Mikusia mi też wychodziło z obraczki ze będę miała 2 chłopców , i jak narazie ma być chłopczyk , ale w pierwszej ciazy była dziewczynka i z zapytania o płeć dziecka niedonoszonego to zawesze kółko pokazuje

niby fajna zabawa w te wróżenie ;) ale trzeba miec do tego dystansik ;P

a i ze będe miała 24 lata jak wyjdę za mąż też wybilo ;P
    jasne ze mam dystans :) inaczej jakbym zawsze wierzyła to bym z domu nie wyszła :)
    ale dzisiaj byla u mnie moja mama i przy okazji przypadkiem moja przyjaciolka i sluchajcie moja mama zaczela wrozyc jej i jej mężowi i wyszlo im dziewczynka chłopiec chłopiec i koniec troje dzieci i jak na razie ma coreczke jest w 33 tc i ma byc chlopiec nawet ma fajne zdjecie z 4D jaderek i siusiaczka :)

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Mikusia no to trzymam kciuki za chlopaka.
    a napisz jakie jest tentno twojego maluszka jakie wychodzi z USG?

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia2 wrote:
    a napisz jakie jest tentno twojego maluszka jakie wychodzi z USG?

Mikusia wczoraj bylo ok 130, a moje 70.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    W sobote wybieram sie na 2 tygodnie na urlop do Polski, w zwiazku z tym mam do Was 2 pytania:

1. czy znacie premy perfecta mama? czy sa godne polecenia (lubie bardzo polskie kosmetyki i zawsze kupuje jak mam okazje)
    2. jest w Polsce moze jakas fajna ksiazka o ciazy i pierwszych dniach zycia Malucha, ktora mozecie polecic?

i tak ogolnie, co jest w Polsce czego nie ma u mnie, a napewno jest mi potrzebne ;) ?

Z gory dzieki za porady!

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko, odnośnie pierwszego pytanie to Ci niestety nie odpowiem, a co do książki to ja ostatnio zakupiłam w Biedronce "Wielką księgę dziecka", pierwszy rok, wszystko opisane co i jak. jak kłaść, co robić jak płaczę, rodzaje płaczu, itd. dość przyjemnie się ją czyta. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ