MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Klemens brzuch oczywiście śliczny Co do łóżeczka 3 w 1 myślę, że to dobry pomysł i nie sugerowałabym się tym, ze dziecko przyzwyczaja się do bujania, bo przecież w wózku też jest bujane i na rączkach również, więc to raczej normalna czynność która pomaga w zaśnięciu lub uspokaja. Sama zdecydowałam się i na kołyskę i łóżeczko, a to dlatego, że nie mam zbyt wiele miejsca w sypialni i mała kołyska na kółkach to najlepsze rozwiązanie na pierwsze miesiące życia. Kiedy maluch odrobinę podrośnie mam plan na łóżeczko i samodzielne spanie w pokoiku, jest zaraz na przeciwko sypialni, ale chyba i tak zainwestuję wtedy w elektroniczną nianię... z resztą zobaczymy oczywiście jak nasza współpraca się jeszcze rozwinie nie ma co planować na przyszłość za dużo
-
nick nieaktualny
-
Wrocilam z USG:
Dzisiaj jest 20+6: 24 cm, 370 g, na USG wszystko wyglada OK, lekarka nie widziala nic podejrzanego, wszystko wyglada normalnie. Powiedziala, ze dzisiaj tez widzi chlopca, ale po tym artykule od Mikusi jestem bardzo sceptyczna i zaczynam nabierac watpliwosci.
Viril, kaaasiaczek_, pillow, Mikusia2 lubią tę wiadomość
-
Oleńka wrote:http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/zostawila-niemowle-samo-i-wyjechala-na-swieta-dziecko-zmarlo-z-glodu,364879.html
Co się dzieję z tym światem ;(
Czytalam wczoraj i ta kobieta, to nauczycielka, moza by od "wyksztalconej" kobiety wiecje wymagac. -
Endokobietka wrote:Wrocilam z USG:
Dzisiaj jest 20+6: 24 cm, 370 g, na USG wszystko wyglada OK, lekarka nie widziala nic podejrzanego, wszystko wyglada normalnie. Powiedziala, ze dzisiaj tez widzi chlopca, ale po tym artykule od Mikusi jestem bardzo sceptyczna i zaczynam nabierac watpliwosci.
wiecie... moja mama ma w sobie coś... takie przeczucie które nigdy nie zawodzi. kiedy miałam około 5-6 lat uparłam się by powróżyła mi z obrączki i od tamtej pory za każdym razem jak mi wróżyła przez te wszystkie lata to choćby nie wiem co zawsze wychodziło tak samo, moim kuzynkom sąsiadkom i innym kobietkom też się sprawdzało jak wrózyła moja mama. mi wychodzi 3 dzieci: dziewczynka, chłopiec, dziewczynka i zawsze marzyłam o takiej kolejności nawet moja mama twierdzi ze lekarz sie po prostu myli, no ja jestem tak 50/50 nastawiona... mojemu M jak wrózyła to wychodzi tak samo nawet wiek pójscia za mąż sie zgadzał i mojemu M też w co nie wierzyłam że bedę mieć 18 lat a mój mąż 21 w zyciu bym nie powiedziała, że po prostu weźmiemy ślub cywilny to był czysty spontan z miłości.
normalnie nie zastanawiala bym się nad tym ale moja mama nigdy się nie pomyliła. nawet poronienia wywrozyla mojej kuzynce i sasiadce. i kto mnie widzi to kazdy bedzie chlopak bedzie chlopak moj maz ze bedzie chlopak bo on to po prostu wie tak twierdzi, siostra tak samo a ta nalezy do nastepnych co kracze i sie sprawdza. jak juz mowilam 50/50... okaze sie tym bardziej ze corke juz mam... -
Moj maz mi wczoraj powiedzial, ze widzi jakas bule na moim brzuchu a dzisiaj sie okazalo, ze dziecko ma w tym miejscu glowe
Glowa jest powyzej pepka, caly czas myslalam, ze cale dziecko jest ponizej pepka. Przylozylam sobie w pracy linijke do brzucha no i te 24 cm to juz jest cos.
Aha maly mial kolo nosa kolanaViril, pillow, Mikusia2 lubią tę wiadomość
-
Mikusia mi też wychodziło z obraczki ze będę miała 2 chłopców , i jak narazie ma być chłopczyk , ale w pierwszej ciazy była dziewczynka i z zapytania o płeć dziecka niedonoszonego to zawesze kółko pokazuje
niby fajna zabawa w te wróżenie ale trzeba miec do tego dystansik ;P
a i ze będe miała 24 lata jak wyjdę za mąż też wybilo ;PMikusia2 lubi tę wiadomość
-
juicca wrote:Mikusia mi też wychodziło z obraczki ze będę miała 2 chłopców , i jak narazie ma być chłopczyk , ale w pierwszej ciazy była dziewczynka i z zapytania o płeć dziecka niedonoszonego to zawesze kółko pokazuje
niby fajna zabawa w te wróżenie ale trzeba miec do tego dystansik ;P
a i ze będe miała 24 lata jak wyjdę za mąż też wybilo ;P
ale dzisiaj byla u mnie moja mama i przy okazji przypadkiem moja przyjaciolka i sluchajcie moja mama zaczela wrozyc jej i jej mężowi i wyszlo im dziewczynka chłopiec chłopiec i koniec troje dzieci i jak na razie ma coreczke jest w 33 tc i ma byc chlopiec nawet ma fajne zdjecie z 4D jaderek i siusiaczka -
Czesc dziewczyny!
W sobote wybieram sie na 2 tygodnie na urlop do Polski, w zwiazku z tym mam do Was 2 pytania:
1. czy znacie premy perfecta mama? czy sa godne polecenia (lubie bardzo polskie kosmetyki i zawsze kupuje jak mam okazje)
2. jest w Polsce moze jakas fajna ksiazka o ciazy i pierwszych dniach zycia Malucha, ktora mozecie polecic?
i tak ogolnie, co jest w Polsce czego nie ma u mnie, a napewno jest mi potrzebne ?
Z gory dzieki za porady! -
Endokobietko, odnośnie pierwszego pytanie to Ci niestety nie odpowiem, a co do książki to ja ostatnio zakupiłam w Biedronce "Wielką księgę dziecka", pierwszy rok, wszystko opisane co i jak. jak kłaść, co robić jak płaczę, rodzaje płaczu, itd. dość przyjemnie się ją czyta.