MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w sobote poczulam coś co chyba moge w końcu nazwać ruchami dziecka. Jakby pukał od środka raz mocniej raz slabiej. Ale do dziś już nie czuję tego a tak strasznie tego wyczekuje cudowne to było... myślicie że to normalane że już 3 dzień wyczekuję tego ?
-
Kocur od kiedy ja zaczelam cwiczyc co drugi dzein po 30 minut (stepareobik itp, lekkie cwiczenia) to nawet schudlam 1,5 kg I wogole moja waga teraz stoi w miejscu. Czytalam gdzies ze od 20 tygodnia powinno sie jesc ciut wiecej, bo dzidzius wiecje potrzebuje, ja nie czuje sie glodna, ale strasznie wykonczona mimo odpoczynku, takze chyba Maluch ciagnie ode mnie wiecej kalorii.
Kocur lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja trochę ponarzekam...nie wiem czy to maluch gdzieś uciska na moją szyjkę czy inne narządy ale jak chodze to takie dziwne uczucie mam- nie jest to ból ale jakby w dole mnie coś ciągneło - w zasadzie nie wiem jak to opisać. Jak leże jest ok. Czy Wy macie jeszcze podobne bolączki?
-
Marysia0312 wrote:A ja trochę ponarzekam...nie wiem czy to maluch gdzieś uciska na moją szyjkę czy inne narządy ale jak chodze to takie dziwne uczucie mam- nie jest to ból ale jakby w dole mnie coś ciągneło - w zasadzie nie wiem jak to opisać. Jak leże jest ok. Czy Wy macie jeszcze podobne bolączki?
Mamy, mnie cos gdzies wiecznie boli, najbardziej wlasnie ze tak powiem miedzy nogami i iutke powyzej pepka w prawej strony. -
nick nieaktualnySzczerze Wam powiem że już bym chciała aby był marzec 2014:) jak nigdy chcę aby ten czas szybko leciał Nie mam żadnych poważnych problemów , ciąża przebiega super ale mimo wszystko mam dziwne obawy aby wszystko było ok ,dbam o siebie i maluszka jak o jajko:)
-
Kurcze Paula, no to bajka - zazdroszczę. Ja mam wrażenie, że tyję jak słoń, ale co już pisałam o dziwo mieszczę się w ciążówki 36/38 więc mam nadzieję, że tak zostanie, bo chyba się załamię, tym bardziej, że nigdy nie stroniłam od śmieciowego jedzenia i nie miało to żadnego wpływu na moją wagę, a teraz jak już zjem jakieś fryteczki to na prawdę rzadko i dobiłam już niemal do 70 kg !!!
Endokobietko dzięki za podpowiedź, chyba na prawdę zacznę wykonywać jakieś ćwiczonka- najchętniej to pobiegałabym na bieżni albo popływała, ale teraz z moim żółwim tempem to chyba nie miałoby sensu ;p
-
Kocur bieganie nie, bo Maluch bedzie skakal jak szalony.
Ja cwicze na Wii, mam taki balace bord i najbarzdiej lubie wlasnie step areobik tak 10 minutek, jakies cwiczonka na kregoslup, joge i wirtualny hula hoop , 3 minutki bioderka w lewo i 3 minutki w prawo, niby nie wiele, no ale napewno lepsze to niz siedzenie na kanapie. Tylko moj maz jak widz ten hula hoop to sie smieje, ze dziecku robie karuzele i bedzie mu niedobrze.
PS Wlasnie tak delikatnie poczulam Maluch, pierwsz raz dzisiaj, chyba mu surowka z jalbka i marchewki zasmakowala -
Kocur wrote:Kurcze Paula, no to bajka - zazdroszczę. Ja mam wrażenie, że tyję jak słoń, ale co już pisałam o dziwo mieszczę się w ciążówki 36/38 więc mam nadzieję, że tak zostanie, bo chyba się załamię, tym bardziej, że nigdy nie stroniłam od śmieciowego jedzenia i nie miało to żadnego wpływu na moją wagę, a teraz jak już zjem jakieś fryteczki to na prawdę rzadko i dobiłam już niemal do 70 kg !!!
Endokobietko dzięki za podpowiedź, chyba na prawdę zacznę wykonywać jakieś ćwiczonka- najchętniej to pobiegałabym na bieżni albo popływała, ale teraz z moim żółwim tempem to chyba nie miałoby sensu ;p
to mamy podobne wagi. ponad rok temu przy wzroście 170cm miałam niedowage, że zatrzymała mi się miesiączka i dostałam leki po których tak nabrałam wody, że zostało ale po ciąży będę wracac do formy bo teraz najważniejsze jest dzieciątko. wtedy tez zaczełam wiecej jesc bo sie wystraszyłam, że nie bede miec dzieci kiedys przez brak miesiaczki i moze i troche jojo doszlo.Endokobietka lubi tę wiadomość
-
aaa jeszcze jedno co sądzicie o łózeczkach z funkcją kołyski ?
Sama nie wiem każdy mówi co innego ze super, inni ze dziecko przyzwyczai sie do bujania i bedzie problem ...
Poniżej link do tego łóżeczka wydaje mi sie to dość fajny pomysł i pewnie ułatwienie przez pierwsze miesiace tym bardziej ze na pocatku planujemy wstawić łóżeczko do naszej sypialni ...
http://allegro.pl/producent-3w1-lozeczko-kolyska-z-szuflada-materac-i3643721824.html