X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobote poczulam coś co chyba moge w końcu nazwać ruchami dziecka. Jakby pukał od środka raz mocniej raz slabiej. Ale do dziś już nie czuję tego a tak strasznie tego wyczekuje :( cudowne to było... myślicie że to normalane że już 3 dzień wyczekuję tego ?

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka chyba na tym etapie normalne. Ja czulam dosc mocne kopniaki w czwartek, 1 w sobote i od tego sobotniego tez cisza.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur od kiedy ja zaczelam cwiczyc co drugi dzein po 30 minut (stepareobik itp, lekkie cwiczenia) to nawet schudlam 1,5 kg I wogole moja waga teraz stoi w miejscu. Czytalam gdzies ze od 20 tygodnia powinno sie jesc ciut wiecej, bo dzidzius wiecje potrzebuje, ja nie czuje sie glodna, ale strasznie wykonczona mimo odpoczynku, takze chyba Maluch ciagnie ode mnie wiecej kalorii.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę ponarzekam...nie wiem czy to maluch gdzieś uciska na moją szyjkę czy inne narządy ale jak chodze to takie dziwne uczucie mam- nie jest to ból ale jakby w dole mnie coś ciągneło - w zasadzie nie wiem jak to opisać. Jak leże jest ok. Czy Wy macie jeszcze podobne bolączki?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    A ja trochę ponarzekam...nie wiem czy to maluch gdzieś uciska na moją szyjkę czy inne narządy ale jak chodze to takie dziwne uczucie mam- nie jest to ból ale jakby w dole mnie coś ciągneło - w zasadzie nie wiem jak to opisać. Jak leże jest ok. Czy Wy macie jeszcze podobne bolączki?

Mamy, mnie cos gdzies wiecznie boli, najbardziej wlasnie ze tak powiem miedzy nogami i iutke powyzej pepka w prawej strony.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze Wam powiem że już bym chciała aby był marzec 2014:) jak nigdy chcę aby ten czas szybko leciał:) Nie mam żadnych poważnych problemów , ciąża przebiega super ale mimo wszystko mam dziwne obawy aby wszystko było ok ,dbam o siebie i maluszka jak o jajko:)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia ja tez nie moge doczekac sie marca.

17u93e5exqfllrog.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, też mam takie ciągnięcia. nie jest to ból ale uciążliwe uczucie. Moja lekarka mówi że to normalne. a że mam krzywy kręgosłup to mogę odczuwać różne bóle częściej i mocniej. ;/

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasem uczucie jakby mi brzuch ciągnał :P ale to normalne ;) natomiast ja się nie mogę doczekać 28 lutego :D bo mam taki termin :D

4afcc1255b.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur od początku ciąży przytyłam 2kg z kawałkiem;) sama jestem zaskoczona, że jest tak duzy ale ja chuda nie byłam przed ciążą. raczej taka normalna;) niecale 2 tyg temu dziecko miało 30cm długości juz

lprktv73nye615w2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Paula, no to bajka - zazdroszczę. Ja mam wrażenie, że tyję jak słoń, ale co już pisałam o dziwo mieszczę się w ciążówki 36/38 więc mam nadzieję, że tak zostanie, bo chyba się załamię, tym bardziej, że nigdy nie stroniłam od śmieciowego jedzenia i nie miało to żadnego wpływu na moją wagę, a teraz jak już zjem jakieś fryteczki to na prawdę rzadko i dobiłam już niemal do 70 kg !!! :/
    Endokobietko dzięki za podpowiedź, chyba na prawdę zacznę wykonywać jakieś ćwiczonka- najchętniej to pobiegałabym na bieżni albo popływała, ale teraz z moim żółwim tempem to chyba nie miałoby sensu ;p

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur bieganie nie, bo Maluch bedzie skakal jak szalony.
    Ja cwicze na Wii, mam taki balace bord i najbarzdiej lubie wlasnie step areobik tak 10 minutek, jakies cwiczonka na kregoslup, joge i wirtualny hula hoop :), 3 minutki bioderka w lewo i 3 minutki w prawo, niby nie wiele, no ale napewno lepsze to niz siedzenie na kanapie. Tylko moj maz jak widz ten hula hoop to sie smieje, ze dziecku robie karuzele i bedzie mu niedobrze.

PS Wlasnie tak delikatnie poczulam Maluch, pierwsz raz dzisiaj, chyba mu surowka z jalbka i marchewki zasmakowala :)

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Kurcze Paula, no to bajka - zazdroszczę. Ja mam wrażenie, że tyję jak słoń, ale co już pisałam o dziwo mieszczę się w ciążówki 36/38 więc mam nadzieję, że tak zostanie, bo chyba się załamię, tym bardziej, że nigdy nie stroniłam od śmieciowego jedzenia i nie miało to żadnego wpływu na moją wagę, a teraz jak już zjem jakieś fryteczki to na prawdę rzadko i dobiłam już niemal do 70 kg !!! :/
    Endokobietko dzięki za podpowiedź, chyba na prawdę zacznę wykonywać jakieś ćwiczonka- najchętniej to pobiegałabym na bieżni albo popływała, ale teraz z moim żółwim tempem to chyba nie miałoby sensu ;p

to mamy podobne wagi. ponad rok temu przy wzroście 170cm miałam niedowage, że zatrzymała mi się miesiączka i dostałam leki po których tak nabrałam wody, że zostało ale po ciąży będę wracac do formy bo teraz najważniejsze jest dzieciątko. wtedy tez zaczełam wiecej jesc bo sie wystraszyłam, że nie bede miec dzieci kiedys przez brak miesiaczki i moze i troche jojo doszlo.

Endokobietka lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    863cbec84be11575m.jpg

:)

oar8dqk3vjjhznw9.png

kaaasiaczek_, pillow, Marysia0312, wisnia11, szczessciara, paula22 lubią tę wiadomość

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril wrote:
    863cbec84be11575m.jpg

:)

Super!!! ja mam podobny :) czujesz już wyraźne ruchy ?

oar8dqk3vjjhznw9.png

Kocur lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka - Właśnie chyba w ogóle jeszcze nie poczułam, 2 razy mi sie wydawało w zeszłym tygodniu ale niewiem czy to było to a od tego czasu cisza ;(

oar8dqk38m451qk4.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 18:31

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril super brzuch :)
    laski powiem wam że co brzuszek to lepszy :) po prostu uwielbiam te nasze brzuchowe krągłości :)

Viril lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak dodajecie zdjęcia ? chcialam wrzucic ale nie moge :(

w57vkrntxm40pcu0.png
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa jeszcze jedno co sądzicie o łózeczkach z funkcją kołyski ?
    Sama nie wiem każdy mówi co innego ze super, inni ze dziecko przyzwyczai sie do bujania i bedzie problem ...

Poniżej link do tego łóżeczka wydaje mi sie to dość fajny pomysł i pewnie ułatwienie przez pierwsze miesiace tym bardziej ze na pocatku planujemy wstawić łóżeczko do naszej sypialni ...

http://allegro.pl/producent-3w1-lozeczko-kolyska-z-szuflada-materac-i3643721824.html

w57vkrntxm40pcu0.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodaje na fotosik.pl (nie musisz byc zalogowana), dostajesz linka i tego linka tutaj wklejasz :)

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ