X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto mi wyjmie mała stopke spomiędzy żeber?
    Bo już nie mogę wytrzymać

201503231678.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obwod glowy i brzucha bedziecie mialy w ksiazeczcr zdrowia. Moja ma 32cm i brzuch i glowe

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Kto mi wyjmie mała stopke spomiędzy żeber?
    Bo już nie mogę wytrzymać
    Ja nigdy nie czulam mojej malej w zebrach, ale za to wypina dupke w jednym boku a w drugim chyba nozki :)
    Jak wypina sie to mamusia musi ja posmyrac troszeczke to Nadulce pasuje wtedy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 16:46

loszcz lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też czasem dupke wypina.Dziwnie wyglądam z takim guzem na brzuchu ;-)

Ewelaa, nick nieaktualny, bella82 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to tak mi wykrzywia ten brzuch ze masakra :P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypadałoby pochwalić się brzuchem co nie Ewelaa?
    Dziewczyny dodają zdjęcia swoich słodkich bobasow to my też musimy ;-)
    Brzuchatki w dwupaku prosimy się przyłączyć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 16:51

Ewelaa, noa8 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka przeszlas swoje w tym szpitalu jak mozna w ogole tak traktowac pacjentki ale wazne ze wszystko dobrze sie skonczylo
    Scarlet nie pociesze cie ale pierwsze dni po powrocie ciezko bylo znaleźć czas zeby sie wykąpac a do tej pory nie robilam makijazu
    mamuski jak sciagam pokarm i zwykle w jednej piersi jest polowe mniej pokarmu boje sie ze pozniej bedzie jedna mniejsza druga wieksza ale co mam zrobic?
    A mam jeszcze pytanie bo przyszedl pesel Julki i pierwsze cyfry to jest dzien miesiac i rok urodzenia a ona tam gdzie jest miesiac zamiast 02 ma 22 nie wiem czy sie pomylili?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem moge pochwalic sie tatusia malowidlami na moim brzuchu, ktore mi w niedziele zrobil na pamiatke dla malej :)

loszcz, nick nieaktualny, Rubi lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss w peselu powinno byc Dzien Miesiac Rok. Pesel w USC sie zalatwia?? To moze zadzwon do swojego i spytaj, zebys pozniej nie miala problemow

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass z peselem to nie pomylka. Kiedys pierwsze cyfry to zawsze byla data urodzin. Teraz tak nie musi byc. Moja starsza corczka tez ma inne cyfry. To wynika z tego ze moze sie zdarzyc ze nasze dzieci urodzone w 2015 roku moglyby miec pesel taki jak osoba ktora urodzila sie z taka sama data ale 1915 r :-) bo takie moga jeszcze przeciez zyc:-) tak mi tlumaczyla babeczka w urzedzie. Datego to zmienili i pesele sa rozne nie konicznie z data urodzenia. Czyli w jakims stopniu wyczerpala im sie pula wolnych numerow pesel.

loszcz lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek to dobrze wiedziec, ze pesel taki moze byc, bo podejrzewam ze jakbym zobaczyla u siebie inna date to dzwonilabym pytac czy to pomylka

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowych rozwiązań jak ten czas leci juz tyle dzieciaczków z Marca :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9eb57e0fa1be.jpg
    A tu my big belly :)

nick nieaktualny, Ewelaa, Niunia86, bella82, Krokodylica, kasss, Kasha, Emca, noa8, SunSun lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz noce mam rozne teraz bezsennosc obolale biodra od spania na bokach masakra:) ale jest ok z samopoczuciem :) skurcze mam co jakis czas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 17:26

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie moja tez wypina dupkę z jednej strony brzucha z drugiej wyciąga nóżki czasem wydaje mi się ze na kręgosłup mi wejdzie bo tak czasem na boki nogi wyciąga. w zebrach tez jeszcze małej nie czułam.
    a co do chwalenia się brzuszkiem wieczorem tez się pochwale zdj zrobione od piątku tylko zapominam wstawić.
    zapomniałam pochwalić się kupiłam wanienke ze stelażem i wkładkę plastikowa do środka niewiem czy to praktyczne będzie ale zobaczymy. i wczoraj dostałam pościel do łóżeczka małej i w sumie mam wszystko juz tylko zastanawia mnie jeszcze poduszka klin i nawilzacz powietrza

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka wspolczuje przejsc w szpitalu ale najwazniesze ze szczesliwie sie wszystko skonczylo. I malutka jest juz z toba. Pochwal sie fotka skarbusia.

Ewela ja jak zobaczylam pesel corki to tez myslam ze to pomylka i wlasnie zadzwonilam do urzedu:-) i tam mi to wytlumaczyli.

Scarlet nie przejmuj sie chyba kazda kobieta po porodzie czuje sie malo atrakcyjna. Z czasem to sie zmieni. Trzeba najpierw ogarac nowa sytuacje i wypracowac staly rytm dnia obowiazkow a wtedy i znajdzie sie czas dla siebie:-)
    Niestety porod weryfikuje wobrazenie troche o tym jak chcialybysmy wygladac ale to chwilowe. Pozniej wszystko wraca do normy sprzed ciazy:-)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila chodzi o to,ze jak ją przewijam to odchyla strasznie główke do tylu razem z nóżkami i robi literke C. A jak śpi to przewaznie głowke ma odchylona micno do tylu i musimy ja nosic przodem w pozycji jakby siedzącej zeby glowka byla oparta o moja klatke piersiowa,zeby nie miala mozliwosci jej odchylac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 18:13

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak serio to o wyglądzie nawet nie mam siły teraz myśleć :) tylko ze zdziwieniem odkrywam kolejne siniaki poporodowe :)
    Ale kiedyś wrócę do tematu:) niedługo mam nadzieję :)

Dziewczyny mam na świeżo dwa hity z wyprawki które mi bardzo pomagają. Przede wszystkim poduszka dobranoc karmienia! Mi bardzo pomaga i Junior zaczyna kumać że jest ssakiem. A druga rzecz to przeiwjak na łóżeczko. W szpitalu przewijam na łóżku i plecy dają mi popalić. Może to przez nacięcie ale czasami nie mogę się podnieść po zmianie pieluszki i marzę o moim przewijaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 18:35

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Kaczamila chodzi o to,ze jak ją przewijam to odchyla strasznie główke do tylu razem z nóżkami i robi literke C. A jak śpi to przewaznie głowke ma odchylona micno do tylu i musimy ja nosic przodem w pozycji jakby siedzącej zeby glowka byla oparta o moja klatke piersiowa,zeby nie miala mozliwosci jej odchylac.

u mnie z mniejszym jest identyczny problem...

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia loszcz gosiaczek i ewelaa dziewczyny zw zgaga znalazłam sposób na zgage :) znaczy mama mi podpowiedziała i skutkuje o dziwo jak macie zgage to przegryzajcie migdały masakra jak zaczęłam mieć zgage zjadłam kilka i przeszlo wiec może coś działa :). Znów moja fryzjerka podpowiedziala mi żebym piła wodę z cytryna i mięta wiec zrobiłam i pije może coś da

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ