Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka1501 wrote:A tak się odezwę
pesel to teraz z automatu chyba idzie i nie musisz tego załatwiać. A ja też z Tczewa
pozdrawiam kwietniowka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 18:00
-
gosiaczek31 wrote:A ja dzis goncem dobrych nowin:-) o godz. 0:30 przyszedl na swiat synus MisiMonisi - Nikodem:-) porod SN w 40t5d. Waga 3570 i 58 cm. Witamy:-)
Misia rowniez gratuluje
Sie dziewczyny dzisiaj rozpedzilyMisiaMonisia lubi tę wiadomość
-
Misiaminisia i Bella gratuluję
ja sudocrem używam na odparzenia tak to linomag. Co do ulewania moja tez ulewa nawet jak jej się odbije. Ma za malutki ząladek a za dużo je.
Co do seksu to mam mega ochote na to ale co zrobić jak ja jestem z mala szpitalu i dopiero dwa tyg pologu minelo. Dziewczyny czy to normalne ze po dwóch tyg od porodu bym juz nie krwawila? Od kilku dni mam czystą podpaski nie wiem czy to normalne.
Kurcze nie wiem ile jeszcze poleżymy bo stan zdrowia malutkiej juz jest calkiem niezły. Wczoraj ordynator mowila ze może wyjdziemy w środę a dzis inna doktor mówi ze do konca tyg tu na bank pobędę. Nie chodzi o to ze juz chce wyjść (chociaz chce) ale najwazniejsze jest zdrowie małej tu dwie różne teorie to w końcu jest poprawa u mojego dziecka czy nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 19:08
Dorka.1979 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny dostałyście jakieś prezenty z pracy z okazji narodzin? u meża w pracy wszyscy sie zlozyli i dali nam bon do smyka na 300zł jak wrocil do pracy, normalnie bylismy w szoku, myslelisamy ze jakis upominek bo zawsze jak jest okazja to tak robia, np na nasz slub mielismy sobie wybrac co cchemy do 600zł. bardzo to miłe
-
Anet ja już nie krwawiłam tydzień chyba po porodzie, ale potem znów się zaczęło i tak do teraz niewielkie ilości krwi ze mnie lecą.
Sarah u mojego M w pracy znajomi się złożyli i dali nam 500 zł, a u mnie w pracy koleżanki mają kupić leżaczek-bujaczek. Oczywiście ja im w tym pomogę, ale zawsze to jakieś odciążenie finansowe. No i oczywiście bardzo to miłe. -
Konwalianka ja karmiłam przy zapaleniu ale jak spadla gorączka miałam antybiotyk ale normalnie można karmić a nawet trzeba żeby nie stracić pokarmu Anet super ze jest poprawa trzymam kciuki za wypis i zdrowie malutkiej;-) moja ma straszny katar odciagamy co 3 godz juz wszystkiego próbuje i nic nie pomaga Sarach do mnie też z pracy się wybierają ale czekają aż malutka trochę podrosnie bo tak cis napimnialam w ciąży żeby się nie spieszyli faktycznie jest to mile a za taki bon kupisz to co będzie wam potrzebne ja też krutko krwawilam mój polog chybazakonczony kontrolę u gina juz miałam nie nadal mnie na fotelu co mnie zdziwiło pewnie dla tego ze cc miałam ale do seksu nie ciągnie mnie wcale mężowi mówię ze jeszcze nie wolno hehe i muszę się pochwalić wbilam się dzis w jeansy z przed ciąży i były dobre a przytyłam 27 kg wiec dziewczyny jeśli puchniecie to woda szybko schodzi choć po samym porodzie byłam jeszcze bardziej spuchnieta a na wadze tylko 5 kg mniej
gosiaczek31, anet525 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Anastacia33 wrote:Mamusie czy byla u was polozna na patronazu? Musialyscie po nia dzwonic i sie umawiac czy sama sie z wami kontaktowala?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam problem i nie wiem co robić. Wczoraj nagle zatkało mi się ucho. Prawie nic nie słyszę na nie i w środku mi coś szymi i piszczy. Do tego dzisiaj zaczęło kręcić mi się w głowie. Najpierw przy odchylaniu głowy do tyłu i gwałtownych ruchach, a teraz to nawet przy wstawaniu i chodzeniu. Nie wiem czy jedno ma z drugim coś wspólnego i nie mam pojęcia co to. Nigdy uszy mi się nie zatykały. No ewentualnie w górach przy zmianie ciśnienia na wysokościach. Macie jakieś pomysły co to może być i czemu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 21:15
-
nick nieaktualnyCo do prezentow ja pracuje w panstwowce ktora jest "molochem" wiekszosc pracownikow nawet sie nie zna. Moj "zespol" z dzialu owszem zawsze przy okazjach robil skladke i cos kupowal tylko od siebie w naszym gronie czyli 5 osob. Przy starszej coreczce dostalam juz w szpitalu ciuszki. Teraz nie widzialam sie z nikim z pracy i szybko sie nie zobacze wiec nie wiem czy cokolwiek dostaniemy:-) Ale zgadzam sie z Wami to mily zwyczaj.
a krwawieniem po porodzie powiem Wam ze ja mam juz teraz niewielkie i to bardziej takie sluzowe niz mocne krwawienie. Po pierwszym porodzie krwawilam strasznie pierwsze dni to az po nogach mi cieklo jak wstawalam z lozka. A teraz bylo duzo mniej. prawie wcale nie odczulam tego poprostu jak miesiaczka i tyle. A wtedy to normalnie trauma tak ze mnie lecialo. Balam sie podnosic w szpitalu z lozka bo wiedzialam ze bede musiala korytarzem leciec do lazienki cala zakrwawiona... -
nick nieaktualnykasss wrote:Konwalianka ja karmiłam przy zapaleniu ale jak spadla gorączka miałam antybiotyk ale normalnie można karmić a nawet trzeba żeby nie stracić pokarmu Anet super ze jest poprawa trzymam kciuki za wypis i zdrowie malutkiej;-) moja ma straszny katar odciagamy co 3 godz juz wszystkiego próbuje i nic nie pomaga Sarach do mnie też z pracy się wybierają ale czekają aż malutka trochę podrosnie bo tak cis napimnialam w ciąży żeby się nie spieszyli faktycznie jest to mile a za taki bon kupisz to co będzie wam potrzebne ja też krutko krwawilam mój polog chybazakonczony kontrolę u gina juz miałam nie nadal mnie na fotelu co mnie zdziwiło pewnie dla tego ze cc miałam ale do seksu nie ciągnie mnie wcale mężowi mówię ze jeszcze nie wolno hehe i muszę się pochwalić wbilam się dzis w jeansy z przed ciąży i były dobre a przytyłam 27 kg wiec dziewczyny jeśli puchniecie to woda szybko schodzi choć po samym porodzie byłam jeszcze bardziej spuchnieta a na wadze tylko 5 kg mniej
-
nick nieaktualnytak się zastanawiam co tam ewelaa u ciebie nic pewnie jeszcze nie wiesz. i pewnie po 3 dniach cie wypisza jak to w naszych szpitalach bywa ???? tak sobie dzisiaj pomyślałam i tobie ze jak cie wypisza to pewnie we wtorek a mała postanowi wyjść w nast weekend czyli byś miała trzeci weekend w szpitalu. chociaż mam nadzieje ze wyjdziesz juz teraz tym razem z mala
-
nick nieaktualny
-
Justyskatu jesteś szczupła i wysoka to szybciej zgubisz dodatkowe kg u mnie położna była w poniedziałek a wyszliśmy w piątek maz do niej dzwonił ze urodziłam gosiaczek dla mnie ten polog wcale nie był straszny jak go opisują a teraz to juz w ogóle super się czuje ciśnienie Książkowe tylko ciągle mi zimno a zawsze było mi gorąco w szpitalu nawet szlafroka nie nosiłam a jak Corcia zareagowała na siostrzyczkę?
[/url]