X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie a nam na SR mówiono ze przy zapaleniu nadal się karmi, że to pomaga..

Patryk tez ulewa.. Czasem mleko nosem leci a wtedy charczy, po godzinie ulewa przetrawionym mlekiem..

Gratuluję dziewczynki maluszków

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    A tak się odezwę ;) pesel to teraz z automatu chyba idzie i nie musisz tego załatwiać. A ja też z Tczewa :) pozdrawiam kwietniowka :)
    Witaj a ty planujesz rodzic w Tczewie czy Gdansku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 18:00

860isg18r6bpss11.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:

W Tczewie. Rodzilam 3,5 roku temu i byłam zadowolona a teraz blok porodowy jest świeżo po remoncie. Nie widzę potrzeby jechać do Gdańska, poza tym nie zdarzylabym raczej :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:

Moja siostra za pól roku chyba będzie rodziła na Zaspie bo ma tam blisko

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    Wiadomość od Belly: Joshua przyszedł na świat o 20.04 przez cc. Ważył 3420, 54cm 10 punktów :-)

Bella gratuluje :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A ja dzis goncem dobrych nowin:-) o godz. 0:30 przyszedl na swiat synus MisiMonisi - Nikodem:-) porod SN w 40t5d. Waga 3570 i 58 cm. Witamy:-)

Misia rowniez gratuluje :)

Sie dziewczyny dzisiaj rozpedzily :)

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaminisia i Bella gratuluję :)
    ja sudocrem używam na odparzenia tak to linomag. Co do ulewania moja tez ulewa nawet jak jej się odbije. Ma za malutki ząladek a za dużo je.
    Co do seksu to mam mega ochote na to ale co zrobić jak ja jestem z mala szpitalu i dopiero dwa tyg pologu minelo. Dziewczyny czy to normalne ze po dwóch tyg od porodu bym juz nie krwawila? Od kilku dni mam czystą podpaski nie wiem czy to normalne.
    Kurcze nie wiem ile jeszcze poleżymy bo stan zdrowia malutkiej juz jest calkiem niezły. Wczoraj ordynator mowila ze może wyjdziemy w środę a dzis inna doktor mówi ze do konca tyg tu na bank pobędę. Nie chodzi o to ze juz chce wyjść (chociaz chce) ale najwazniejsze jest zdrowie małej tu dwie różne teorie to w końcu jest poprawa u mojego dziecka czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 19:08

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dostałyście jakieś prezenty z pracy z okazji narodzin? u meża w pracy wszyscy sie zlozyli i dali nam bon do smyka na 300zł jak wrocil do pracy, normalnie bylismy w szoku, myslelisamy ze jakis upominek bo zawsze jak jest okazja to tak robia, np na nasz slub mielismy sobie wybrac co cchemy do 600zł. bardzo to miłe :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja już nie krwawiłam tydzień chyba po porodzie, ale potem znów się zaczęło i tak do teraz niewielkie ilości krwi ze mnie lecą.
    Sarah u mojego M w pracy znajomi się złożyli i dali nam 500 zł, a u mnie w pracy koleżanki mają kupić leżaczek-bujaczek. Oczywiście ja im w tym pomogę, ale zawsze to jakieś odciążenie finansowe. No i oczywiście bardzo to miłe.

4e3f84b95f.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisa Bella Noa gratulacje:-*

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka ja karmiłam przy zapaleniu ale jak spadla gorączka miałam antybiotyk ale normalnie można karmić a nawet trzeba żeby nie stracić pokarmu Anet super ze jest poprawa trzymam kciuki za wypis i zdrowie malutkiej;-) moja ma straszny katar odciagamy co 3 godz juz wszystkiego próbuje i nic nie pomaga Sarach do mnie też z pracy się wybierają ale czekają aż malutka trochę podrosnie bo tak cis napimnialam w ciąży żeby się nie spieszyli faktycznie jest to mile a za taki bon kupisz to co będzie wam potrzebne ja też krutko krwawilam mój polog chybazakonczony kontrolę u gina juz miałam nie nadal mnie na fotelu co mnie zdziwiło pewnie dla tego ze cc miałam ale do seksu nie ciągnie mnie wcale mężowi mówię ze jeszcze nie wolno hehe i muszę się pochwalić wbilam się dzis w jeansy z przed ciąży i były dobre a przytyłam 27 kg wiec dziewczyny jeśli puchniecie to woda szybko schodzi choć po samym porodzie byłam jeszcze bardziej spuchnieta a na wadze tylko 5 kg mniej

gosiaczek31, anet525 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mamusie czy byla u was polozna na patronazu? Musialyscie po nia dzwonic i sie umawiac czy sama sie z wami kontaktowala?
    Ze mną sama się skontaktowała, bo ze szpitala ją poinformowali

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    To bardzo szybko u ciebie byla
    U mnie też tak szybko była

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss dajesz nadzieje hehe na nie wymianę całej garderoby :)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem i nie wiem co robić. Wczoraj nagle zatkało mi się ucho. Prawie nic nie słyszę na nie i w środku mi coś szymi i piszczy. Do tego dzisiaj zaczęło kręcić mi się w głowie. Najpierw przy odchylaniu głowy do tyłu i gwałtownych ruchach, a teraz to nawet przy wstawaniu i chodzeniu. Nie wiem czy jedno ma z drugim coś wspólnego i nie mam pojęcia co to. Nigdy uszy mi się nie zatykały. No ewentualnie w górach przy zmianie ciśnienia na wysokościach. Macie jakieś pomysły co to może być i czemu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 21:15

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentow ja pracuje w panstwowce ktora jest "molochem" wiekszosc pracownikow nawet sie nie zna. Moj "zespol" z dzialu owszem zawsze przy okazjach robil skladke i cos kupowal tylko od siebie w naszym gronie czyli 5 osob. Przy starszej coreczce dostalam juz w szpitalu ciuszki. Teraz nie widzialam sie z nikim z pracy i szybko sie nie zobacze wiec nie wiem czy cokolwiek dostaniemy:-) Ale zgadzam sie z Wami to mily zwyczaj.

a krwawieniem po porodzie powiem Wam ze ja mam juz teraz niewielkie i to bardziej takie sluzowe niz mocne krwawienie. Po pierwszym porodzie krwawilam strasznie pierwsze dni to az po nogach mi cieklo jak wstawalam z lozka. A teraz bylo duzo mniej. prawie wcale nie odczulam tego poprostu jak miesiaczka i tyle. A wtedy to normalnie trauma tak ze mnie lecialo. Balam sie podnosic w szpitalu z lozka bo wiedzialam ze bede musiala korytarzem leciec do lazienki cala zakrwawiona...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Konwalianka ja karmiłam przy zapaleniu ale jak spadla gorączka miałam antybiotyk ale normalnie można karmić a nawet trzeba żeby nie stracić pokarmu Anet super ze jest poprawa trzymam kciuki za wypis i zdrowie malutkiej;-) moja ma straszny katar odciagamy co 3 godz juz wszystkiego próbuje i nic nie pomaga Sarach do mnie też z pracy się wybierają ale czekają aż malutka trochę podrosnie bo tak cis napimnialam w ciąży żeby się nie spieszyli faktycznie jest to mile a za taki bon kupisz to co będzie wam potrzebne ja też krutko krwawilam mój polog chybazakonczony kontrolę u gina juz miałam nie nadal mnie na fotelu co mnie zdziwiło pewnie dla tego ze cc miałam ale do seksu nie ciągnie mnie wcale mężowi mówię ze jeszcze nie wolno hehe i muszę się pochwalić wbilam się dzis w jeansy z przed ciąży i były dobre a przytyłam 27 kg wiec dziewczyny jeśli puchniecie to woda szybko schodzi choć po samym porodzie byłam jeszcze bardziej spuchnieta a na wadze tylko 5 kg mniej
    Wlasnie ja zauwazylam ze po porodzie mam nogi spuchniete, kostki i stopy szczegolnie. A przez cala ciaze nie mialam zadnych obrzekow. Dziwne. I jak wazylam sie po powrocie do domu to tez mialam tylko 4 kg mniej. A brzucha juz praktycznie nie mam. Przytylam ogolnie tylko 8 kg. wiec mam nadzieje ze zejdzie opuchlizna a z nia kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się zastanawiam co tam ewelaa u ciebie nic pewnie jeszcze nie wiesz. i pewnie po 3 dniach cie wypisza jak to w naszych szpitalach bywa ???? tak sobie dzisiaj pomyślałam i tobie ze jak cie wypisza to pewnie we wtorek a mała postanowi wyjść w nast weekend czyli byś miała trzeci weekend w szpitalu. chociaż mam nadzieje ze wyjdziesz juz teraz tym razem z mala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka jak Wasze badania z Natalka? Powtarzaliscie ta genetyke?

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyskatu jesteś szczupła i wysoka to szybciej zgubisz dodatkowe kg u mnie położna była w poniedziałek a wyszliśmy w piątek maz do niej dzwonił ze urodziłam gosiaczek dla mnie ten polog wcale nie był straszny jak go opisują a teraz to juz w ogóle super się czuje ciśnienie Książkowe tylko ciągle mi zimno a zawsze było mi gorąco w szpitalu nawet szlafroka nie nosiłam a jak Corcia zareagowała na siostrzyczkę?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 1563 1564 1565 1566 1567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ