X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u Hani to samo najpierw były pomarszczone jak u starej babci a później zaczęła tak skóra schodzić ze zaczęłam się martwić aż dzwoniłam do położnej z SR

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyska skonczylabys juz panikowac i lamentowac i wziela sie w garsc,myslalam ze po porodzie Ci sie to juz skonczy... a poza tym jak bylas jeszcze w ciazy to pisalysmy o tym ze skora schodzi...mojego urodzilam kilka dni przed terminem i tez schodzila,nie trzeba przenosic

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze ty nigdy nie lamentowalas i panikowalas często pisałaś o bzdurnych rzeczach podciągając je pod tragedie to po pierwsze. A po drugie jeśli chodzi o moje dziecko będę panikować ile się da.a po trzecie jeśli nie chcesz czytać moich postów lamentów poprostu omijaj moje posty. Jesli chodzi o tą skórkę tylko zapytałam każdy na forum może pytać o co chce i można powielać pytania może wcześniej przeoczylam

Emrica, Krokodylica, CzaryMary, kasss lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu tez skóra schodziła z rączek nóżek i na brzuszku troche. Posmarowałam maścią witaminową raz i przeszło.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) hahaha,jakby sie dalo omijac robilabym to,bo jestes najwieksza panikara na forum.ja nie robie tragedii z odparzen i schodzacej skory,no sorry, skoro nie pamietasz postow to na pewno mnie z kims pomylilas :) juz nie raz ktos Ci pisal ze przesadzasz

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Pytanie mam czy waszym dziecia schodziła skórka z rączek i nóżek ??? Jak dzwoniłam do mojej położnej to powiedziała ze tak mają dzieci z ciaz poterminowych a ciekawa jestem jak było u was ???
    Mojemu Fabisiowi schodziila skora z nóżek rączek i brzucha.teraz jeszcze schodzi mu z nnozekdlatego codziennie natluszczam

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kazdemu dziecku schodzi, szczegolnie na stopach. Moim urodzonym w 37 i 39tc tez schodzila. Nic z tym nie robilam

Moja ma chyba skok rozwojowy. Wczoraj spala 3x po 30minut i to wszystko :/ chciala byc na rekach i ogladac lampy, firany i inne interesujace rzeczy. Od wczoraj gada jak najeta. Caly dzien "a bu" i " a gu" albi "uuuu". Usmiecha sie non stop i sie ogolnie bardziej kumata w jeden dzien zrobila. Dam jej dzisiaj mate edukacyjna bo chyba juz czas

czekaja, gosiaczek31, Emrica, Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem z kupami :( od 3 w nocy juz chyba z 5 czy 6pampersow zuzylam, bo ciagle kupa i jak ja przebieram to co podloze nowego pampersa to leci kupa ale taka jakby musztardowa woda z kupa i tak caly czas. Czy to normalne czy moze biegubka??boje sie ze sie odwodni mi

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kupe robi co 2 godziny tez taka musztarde

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie zadna matka nie przesadza jesli chodzi o martwienie sie o dziecko. Ja tez jestem panikara i wole wszystko sprawdzic i zaputac kilka razy niz cos przeoczyc i potem miec do siebie pretensje

Emrica, Krokodylica lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah niw raz zaciskałam zęby czytając twoje odpowiedzi na posty innych dziewczyn. Ostatnio już przeszłaś samą siebie, ale nie chciałam rozdmuchiwać sprawy. Każda z nas ma prawo pisać i pytać o co ma ochotę, a jeżeli komuś się nie spodoba to niech zignoruje. Jesteś wredna i tyle.

Ja tez bardzo czesto panikuje. Moze tutaj tego nie widac, bo moja mama jest pielegniarka w mojej przychodnj rejonowej i jak do niej zadzwonie to po 15 min juz wiem cl na ten temat sadzi polozna i pediatra, a czesto nawet dwoch pediatrow ;) wiec dzwonie czesto ;)

Ewelaa, calines, Justyska89, czekaja, Emrica, Krokodylica, kasss, SunSun lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    mój kupę to robi średnio co dwa dni... ale zdarzały się dni że czekałam na kupę nawet 8 dni :(

właśnie wczoraj zdałam sobie sprawę ze odciągając pokarm 8 razy na dobę po godzinie że spędzam nad ta czynnością 1/3 doby straszne to :( .... ale nie mam wyjścia jak karmiłam teraz tydzień tylko piersią to mały szybko się nudził i zasypiał i mało przez tydzień przybrał bo tylko 100g...

powiedzcie mi jak to jest z tym aspiratorem katarek on jest do każdego odkurzacza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 08:02

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Pytanie mam czy waszym dziecia schodziła skórka z rączek i nóżek ??? Jak dzwoniłam do mojej położnej to powiedziała ze tak mają dzieci z ciaz poterminowych a ciekawa jestem jak było u was ???

justyśka, ja urodziłam przed terminem (39+1) i u małej też schodziła skórka z dłoni i stópek. dzwoniłam do położnej, powiedziała , że to normalne i nie ma sie czym martwić. kazala mi posmarować kremem linomag bobo A+E, na rączki dodatkowo zakładałam rękawiczki aby mała nie włozyła posmarowanych rączek do buzi... pomogło, po 3 dniach nie było sladu po skórce.

• belladonna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na suchą i schodzącą skórkę używam oleju ze słodkich migdałów. Teraz jest ślicznie gładziutka.
    A przy okazji używam tego oleju do swojego brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 08:22

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zignoruje post Sarah bo nie ma po co na niego reagować

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi nniewiem.dlaczego tak mi powiedziała o ciąży przenoszonej skoro wszystkim schodzi skorka widocznie to taka adaptacja ze światem zewnętrznym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 08:41

• czekaja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    justyska skonczylabys juz panikowac i lamentowac i wziela sie w garsc,myslalam ze po porodzie Ci sie to juz skonczy... a poza tym jak bylas jeszcze w ciazy to pisalysmy o tym ze skora schodzi...mojego urodzilam kilka dni przed terminem i tez schodzila,nie trzeba przenosic

przeczytalam to i nie moge uwierzyc. Sarah naprawde moglas sie ugryźć w jezyk. Jestesmy tu zeby sie wspierac tym bardziej ze Justyska urodzila kilka dni temu i naprawde trzeba ja podnosic na duchu. jesli nie mialas baby bluse to pozazdrosci a jesli mialas to powinnas zrozumiec i chociazby przemilczec jesli tak cie to drazni.

Justyska spokojnie u mojej malej tez schodzila szczegolnie na stopkach. wygladala jakby jej skora pekala. zaczelismy smarowac emoilium po kapieli i odrazu pomoglo chociaz pewnie samo by tez przeszlo:) zobaczysz za kilka dni bedzie lepiej a te humory pojda w zapomnienie. ja ze 3 tygodnie po porodzie dochodzilam do siebie. mialam ochote tylko wtulic sie w meza i plakac teraz juz jest super i ze wszystkim daje sobie rade(oprocz odparzonej pupy;()

Justyska89, Emrica, Krokodylica lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Ja na suchą i schodzącą skórkę używam oleju ze słodkich migdałów. Teraz jest ślicznie gładziutka.
    A przy okazji używam tego oleju do swojego brzucha.
    Czy ten olej ma dzialanie ujedrniajace? Poprawil ci sie wyglad brzucha? Mi juz prawie calkowicie zniknal brzuszek ale skora jest wiotka i miekka jak gąbka zero sprezystosci

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten baby blues to coś okropnego wiesz ze nie masz o co płakać a samo jakoś idzie. Łzy cisną się bez powodu nawet jak mama przyjedzie i pociesza mnie to ja płacze jak mąż jest dla mnie czuły to tez byle powód kończy się płaczem. Ostatnio pomyślałam że Hania urośnie i tez wyłam. Rozum mówi po co płaczesz a łzy lecą

• loszcz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uzywam tego oleju ze slodkich migdałów.Smarowalam najpierw zwykłą oliwka ale nie widziałam roznicy a potem dopadlam w sklepie ten olej z migdałów i juz na 2 dzień zero suchosci.Smarowalam stopy przy każdej zmianie pieluszki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 08:58

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas postęp.Maly w nocy 2 razy ciągnął cyca :-D

gosiaczek31, Emrica, kaczamila, Rubi lubią tę wiadomość

201503231678.png
‹‹ 1642 1643 1644 1645 1646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ