Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
justyska skonczylabys juz panikowac i lamentowac i wziela sie w garsc,myslalam ze po porodzie Ci sie to juz skonczy... a poza tym jak bylas jeszcze w ciazy to pisalysmy o tym ze skora schodzi...mojego urodzilam kilka dni przed terminem i tez schodzila,nie trzeba przenosic
-
nick nieaktualnyDobrze ze ty nigdy nie lamentowalas i panikowalas często pisałaś o bzdurnych rzeczach podciągając je pod tragedie to po pierwsze. A po drugie jeśli chodzi o moje dziecko będę panikować ile się da.a po trzecie jeśli nie chcesz czytać moich postów lamentów poprostu omijaj moje posty. Jesli chodzi o tą skórkę tylko zapytałam każdy na forum może pytać o co chce i można powielać pytania może wcześniej przeoczylam
Emrica, Krokodylica, CzaryMary, kasss lubią tę wiadomość
-
Justyska89 wrote:Pytanie mam czy waszym dziecia schodziła skórka z rączek i nóżek ??? Jak dzwoniłam do mojej położnej to powiedziała ze tak mają dzieci z ciaz poterminowych a ciekawa jestem jak było u was ???
-
Chyba kazdemu dziecku schodzi, szczegolnie na stopach. Moim urodzonym w 37 i 39tc tez schodzila. Nic z tym nie robilam
Moja ma chyba skok rozwojowy. Wczoraj spala 3x po 30minut i to wszystkochciala byc na rekach i ogladac lampy, firany i inne interesujace rzeczy. Od wczoraj gada jak najeta. Caly dzien "a bu" i " a gu" albi "uuuu". Usmiecha sie non stop i sie ogolnie bardziej kumata w jeden dzien zrobila. Dam jej dzisiaj mate edukacyjna bo chyba juz czas
czekaja, gosiaczek31, Emrica, Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Dziewczyny mam problem z kupami
od 3 w nocy juz chyba z 5 czy 6pampersow zuzylam, bo ciagle kupa i jak ja przebieram to co podloze nowego pampersa to leci kupa ale taka jakby musztardowa woda z kupa i tak caly czas. Czy to normalne czy moze biegubka??boje sie ze sie odwodni mi
-
Sarah niw raz zaciskałam zęby czytając twoje odpowiedzi na posty innych dziewczyn. Ostatnio już przeszłaś samą siebie, ale nie chciałam rozdmuchiwać sprawy. Każda z nas ma prawo pisać i pytać o co ma ochotę, a jeżeli komuś się nie spodoba to niech zignoruje. Jesteś wredna i tyle.
Ja tez bardzo czesto panikuje. Moze tutaj tego nie widac, bo moja mama jest pielegniarka w mojej przychodnj rejonowej i jak do niej zadzwonie to po 15 min juz wiem cl na ten temat sadzi polozna i pediatra, a czesto nawet dwoch pediatrowwiec dzwonie czesto
Ewelaa, calines, Justyska89, czekaja, Emrica, Krokodylica, kasss, SunSun lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
mój kupę to robi średnio co dwa dni... ale zdarzały się dni że czekałam na kupę nawet 8 dni
właśnie wczoraj zdałam sobie sprawę ze odciągając pokarm 8 razy na dobę po godzinie że spędzam nad ta czynnością 1/3 doby straszne to.... ale nie mam wyjścia jak karmiłam teraz tydzień tylko piersią to mały szybko się nudził i zasypiał i mało przez tydzień przybrał bo tylko 100g...
powiedzcie mi jak to jest z tym aspiratorem katarek on jest do każdego odkurzacza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 08:02
-
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:Pytanie mam czy waszym dziecia schodziła skórka z rączek i nóżek ??? Jak dzwoniłam do mojej położnej to powiedziała ze tak mają dzieci z ciaz poterminowych a ciekawa jestem jak było u was ???
justyśka, ja urodziłam przed terminem (39+1) i u małej też schodziła skórka z dłoni i stópek. dzwoniłam do położnej, powiedziała , że to normalne i nie ma sie czym martwić. kazala mi posmarować kremem linomag bobo A+E, na rączki dodatkowo zakładałam rękawiczki aby mała nie włozyła posmarowanych rączek do buzi... pomogło, po 3 dniach nie było sladu po skórce.
-
nick nieaktualnyZignoruje post Sarah bo nie ma po co na niego reagować
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi nniewiem.dlaczego tak mi powiedziała o ciąży przenoszonej skoro wszystkim schodzi skorka widocznie to taka adaptacja ze światem zewnętrznymWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 08:41
-
Sarah88 wrote:justyska skonczylabys juz panikowac i lamentowac i wziela sie w garsc,myslalam ze po porodzie Ci sie to juz skonczy... a poza tym jak bylas jeszcze w ciazy to pisalysmy o tym ze skora schodzi...mojego urodzilam kilka dni przed terminem i tez schodzila,nie trzeba przenosic
przeczytalam to i nie moge uwierzyc. Sarah naprawde moglas sie ugryźć w jezyk. Jestesmy tu zeby sie wspierac tym bardziej ze Justyska urodzila kilka dni temu i naprawde trzeba ja podnosic na duchu. jesli nie mialas baby bluse to pozazdrosci a jesli mialas to powinnas zrozumiec i chociazby przemilczec jesli tak cie to drazni.
Justyska spokojnie u mojej malej tez schodzila szczegolnie na stopkach. wygladala jakby jej skora pekala. zaczelismy smarowac emoilium po kapieli i odrazu pomoglo chociaz pewnie samo by tez przeszlo:) zobaczysz za kilka dni bedzie lepiej a te humory pojda w zapomnienie. ja ze 3 tygodnie po porodzie dochodzilam do siebie. mialam ochote tylko wtulic sie w meza i plakac teraz juz jest super i ze wszystkim daje sobie rade(oprocz odparzonej pupy;()Justyska89, Emrica, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
belladonna wrote:Ja na suchą i schodzącą skórkę używam oleju ze słodkich migdałów. Teraz jest ślicznie gładziutka.
A przy okazji używam tego oleju do swojego brzucha. -
nick nieaktualnyTen baby blues to coś okropnego wiesz ze nie masz o co płakać a samo jakoś idzie. Łzy cisną się bez powodu nawet jak mama przyjedzie i pociesza mnie to ja płacze jak mąż jest dla mnie czuły to tez byle powód kończy się płaczem. Ostatnio pomyślałam że Hania urośnie i tez wyłam. Rozum mówi po co płaczesz a łzy lecą
-
Tez uzywam tego oleju ze slodkich migdałów.Smarowalam najpierw zwykłą oliwka ale nie widziałam roznicy a potem dopadlam w sklepie ten olej z migdałów i juz na 2 dzień zero suchosci.Smarowalam stopy przy każdej zmianie pieluszki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 08:58