X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah mi położna mówiła że jak się dziecku uleje to to jest to samo jak by się mu odbiło.

Justyska ja też na początku beczałam, dziecko beczało a ja razem z nim. Jeszcze jak mąż przyszedł i powiedział mi jakąś swoją mądrość, że co ja robię że dziecko tak krzyczy to już w ogóle wyłam jak głupia. To hormony, zmęczenie, obawy, wszystko na raz, nie martw się, będzie tylko lepiej.

Dziewczyny jak dlugo krwawilyscie po porodzie? Bo u mnie juz bylo coraz mniej, a wczoraj mnie zalalo, tak ze mialam w krwi caly podklad, majtki i spodnie i jeszcze kanape musialam czyscic. Nie wiem co to bylo.

loszcz lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krostki na buzce Rocco zmienily się z ognistoczerwonych na bladorozowe,sa bardzo chropowate ale wydaje mi się ze jest ich mniej.Przemywam buziaka wodą jak radziły dziewczyny i obserwuje rozwój sytuacji.Poczekam jeszcze kilka dni jak samoistnie nie zniknął to skorzystamy z twojej rady Krokodylku i sudokrem pójdzie w ruch :-)

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylico myślę ze tak intensywne krwawienie powinnaś skonsultować z lekarzem.Lepiej dmuchać na zimne

201503231678.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Starej daty ona jest taka kolo 60 lat najlepsze jak powiedziała ze nabiału mam nie jeść to ja na to ze kości i zeby mi wszystkie pójdą a ona ze to nic

Hahaha oplulam monitor ze smiechu. :D

• belladonna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym moim oleju z migdałów napisane jest "Dzięki zawartości dużej ilości kwasu oleinowego i linolowego oraz witamin A, B1, B2. B6, D i E olej ma właściwości nawilżające, odżywiające i wygładzające". Mi bardzo podszedł. Używałam całą ciążę i nie mam nawet pół rozstępu. Ale nie wiem, czy ma działanie ujędrniające. Mój brzuszek lekko jeszcze wystaje, ale nie jest zwiotczały, więc może olej ma takie właściwości.

• noa8 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Dziewczyny jak dlugo krwawilyscie po porodzie? Bo u mnie juz bylo coraz mniej, a wczoraj mnie zalalo, tak ze mialam w krwi caly podklad, majtki i spodnie i jeszcze kanape musialam czyscic. Nie wiem co to bylo.

Ja juz jestem prawie 4tyg po porodzie i dalej mam plamienia , takie mocne krwawienie ustapilo mi po 3tyg :) ale nie martw sie dobrze ze krwawisz , bo to znaczy , że wydalasz te odchody jak za wczesnie sie przestaje krwawić to nie dobrze , bo wtedy znaczy , że szyjka za szybko sie zamknela coś takiego, lekarz mi tłumaczył. Oczyszczasz się to dobrze :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was kochane czy macie jeszcze opuchniete dłonie? Wiecie , że jeszcze nie moge do końca włożyć obrączki? Albo jeszcze wode mam w organizmie albo przytyły mi tak palce i już tak zostanie.

Kusicie tym olejkiem migdałowym chyba i ja sobie zakupie , bo brzuch mam miekki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:53

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska tak, mojej schodzila skora z raczek, nozek i brzuszka i to bardzo, mi tez polozna powiedziala ze to normalne i smarowac jej to dodatkowo w dzien, zeby nie popekalo.

Scarlett ja pije prenalen bo jestem przeziebiona, na opakowaniu jest ze dla matek karmiacych wiec chyba ok.

Anastacia z tego co wiem musi przyjsc polozna chociaz raz. One powinny przychodzic duzo wiecej razy, chyba z 8, ale nie chodza tyle tylko kaza sie podpisac, tak mnie to zdziwilo ze kaze mi sie podpisywac 8 razy w tej tabelce a ona cwana sobie wizyty wpisuje a ich nie robi. :)

Tak loszcz dokladnie, przemywac przegotowana woda i ew. na noc sudocrem. :)

Z tym krwawieniem to nie wiem, bo to bylo jakies jednorazowe "zalanie". Od tego momentu juz czysto. Hmmm.
    noa wlasnie mi sie wydaje ze mi tak polecialo bo wczoraj udalo mi sie sciagnac 20ml mleka z obu cycow (tak, u mnie to duzo...) ale dosc dlugo ciagnelam laktatorem a ponoc jak dziecko je z cyca to macica sie obkurcza? Nie wiem czy dobrze mysle ale po jednorazowym incydencie na razie sie wstrzymam z wizyta u lekarza.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Staram się Was podczytywać w wolnej chwili ale moje dziecko ostatnio łapie rytm niespania w dzień. Wczoraj spała może z półtorej godz łącznie w ciągu dnia.. Za to w nocy na szczęście od 21-4.00 :D

Ja mam problem z odcinkiem piersiowym kręgosłupa. Zawsze miałam słabe plecy ale teraz jest masakra. Karmienie,przewijanie i noszenie małej to dla mnie katorga bo boli niemiłosiernie :( Zaczęłam się dzisiaj masować specjalnym fotelem do masażu i chyba jest troszkę lepiej. Mam nadzieje,że pomoże bo jak pomyśle,że nie będę mogła wziąć dziecka na ręce to serce mi pęknie.
    U nas od jakiegoś czasu kupki regularnie co drugi dzień. Lena zaczęła się niedawno uśmiechać (nareszcie) i jest przesłodka :) ja niestety pokarmu też mam coraz mniej. Jeszcze 2tyg temu tylko na noc dawałam mm ale teraz zdarza się nawet 3 razy na dobe bo ściągam tylko 3 razy na dobe po ok 120ml... :(
    A tak w ogóle Lena ma skończone 11 tygodni i waży 4300g. Śmieje się,ze czasami takie dzieci sie rodzą a moja prawie 3 miesiące i taka kruszynka :)
    Jak dobrze pamiętam Rocco Loszcz był przy narodzinach ciut większy :D

Ja wróciłam do śpiewania na weselach bo sezon się zaczął. Mój organizm przestawił się już na krótkie spanie więc w miare dobrze przeżyłam wesele i poprawiny poza ogromną tęsknotą za moim szkrabkiem. Na szczęście jest w najlepszych rękach na świecie (oprócz moich oczywiście) czyli z moją mamą które jest pielęgniarką pediatryczną więc jestem spokojna jak wyjeżdzam:) Ufam jej w 100% :)

Miłego dnia Mamusie. My 17.04 mamy szczepienie kolejne i szczepimy wszystko - bez wyjątków :)

Pozdrawiamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 12:34

noa8, belladonna, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    noa wlasnie mi sie wydaje ze mi tak polecialo bo wczoraj udalo mi sie sciagnac 20ml mleka z obu cycow (tak, u mnie to duzo...) ale dosc dlugo ciagnelam laktatorem a ponoc jak dziecko je z cyca to macica sie obkurcza? Nie wiem czy dobrze mysle ale po jednorazowym incydencie na razie sie wstrzymam z wizyta u lekarza.

Tak obkurcza, mnie na poczatku bolało podbrzusze podczas karmienia .

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z małych zakupów i normalnie doznałam miłego zaskoczenia, drugi raz odkąd zaszlam w ciąże.
    bylam w sklepie w kolejce po mięso, przede mną starsza babeczka odwraca sie i mówi, pani z tym dzieciątkiem niech sobie przejdzie przede mnie. ładnie podziękowałam ale mały grzecznie spał to zostałam w kolejce, pani zapytała o małego powiedziała że ładny, widać było że zaproponowała "od serca" przepuszczenie w kolejce, a jak doszłam do lady to pani na mięsie powiedziała "ojj przecież pani nie musiała stać w kolejce" :) normalnie aż miło na sercu że kobiety z dzieckiem są miło traktowane, a jak dochodziłam do kasy to pani w pustej kasie już z daleka na mnie zaglądała :)

noa8, gosiaczek31, Ewelaa, Rubi, czekaja, Krokodylica lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łacze sie z wami w bólu przy sciąganiu pokarmu jest to strasznie meczace poźniej nie sciagalam juz co 3 godz tylko co 6 i mialam na dwa karmienia walczylam o kazda kropelke mleka nie raz w nocy nie sciagalam i rano bylo bo 300 400 ml to bardzo duzo ale pewnie przez to mialam juz dwa zapalenia piersi wiec lepiej tak nie robic teraz juz mala na piersi ale od wczoraj znowu sciagam bo zalwazylam ze malo je kupki nie robila juz 6 dni ide z nia dzis do pediatry wkladalam termometr podalam czopka i czekam ale bardzo sie meczy bo widac ze próbuje a nie moze
    Justyska moja przed terminem sie urodzila i nie schodzila jej skóra

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Pytanie mam czy waszym dziecia schodziła skórka z rączek i nóżek ??? Jak dzwoniłam do mojej położnej to powiedziała ze tak mają dzieci z ciaz poterminowych a ciekawa jestem jak było u was ???

Justyska ja urodziłam mała po terminie a poza tym miałam cukrzycę i malej skora schodziła smaroje ja raz dziennie na całym ciele oliwka i raz dziennie kremem nawilzajacym i teraz juz ma ładna skorke

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    Znalazłam kancelarię nie specjalizującą się w błędach medycznych itp która powiedziała że z miłą chęcią zajmie się moją sprawą, że lekarz mnie nie poinformował że chore dziecko urodzę i że badania przeprowadzał nielegalnie. Mówią że podobną sprawę właśnie prowadzą, tylko nie chodzi o zespół downa tylko inną chorobę genetyczną

Dorka jeśli lekarz wiedział ze twoja córeczka jest chora i ci o tym nie powiedział to powinien ponieść konsekwencje swojego zachowania takie zachowania lekarzy powinny być karane każda przyszła mama ma prawo znać prawdę o stanie zdrowia swojego dziecka i rzaden lekarz nie ma prawa zastajac takich informacji

Dorka.1979, Pocahontas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj leci ze mnie ciurkiem aż się boje(chociaż niewiem czy powinnam to pisać) co jest grane w ciągu godziny 2 podpaski pełne jeszcze tak nie miałam
    I pierś mnie boli odciągalam pokarm przystawialam mała do tej piersi i dalej boli. Co prawda z laktatorem średnio sobie radzę bo mało odciagam i nie lubię go ale trzeba się przemoc żebym zastoju nie miała

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Dzisiaj leci ze mnie ciurkiem aż się boje(chociaż niewiem czy powinnam to pisać) co jest grane w ciągu godziny 2 podpaski pełne jeszcze tak nie miałam
    I pierś mnie boli odciągalam pokarm przystawialam mała do tej piersi i dalej boli. Co prawda z laktatorem średnio sobie radzę bo mało odciagam i nie lubię go ale trzeba się przemoc żebym zastoju nie miała
    Ze mnie tez sporo levialo przez pierwsze 2 tygodnie niestety organizm musi sie oczyscic

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie ale wcześniej jakoś normalnie było a dzisiaj to wydaje mi się jakby ciurkiem leciało aż w szoku byłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba normalne. Raz leci mniej a za kilka dni wiecej. U mnie tez tak bylo. Po tygodniu wlasnie jakos mialam taki naplyw krwi. Nawet w szpitalu mialam niewielkie a po jakims czasie podpaski nie wyrabialy. No i jest tak ze jak dziecko duzo i mocno ssie to wiecej leci bo wydziela sie oksytocyna i wtedy silniej sie macica obkurcza. Poobserwuj jeszcze dzien albo dwa powinno troche ustapic a jak nie to zadzwon do lekarza albo poloznej. Jesli nie ma duzych skrzepow to raczej jest ok.
    Swoja droga jak wizyta tego babsztyla srodowiskowego? Jakos przezylas? :-)

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ze mię tez sporo leciało a nieraz nawet taki ogromny skrzep krwi potrafił wyleciec

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do robienia kupki to moja mała robi je bardzo nie regularnie co dwa dni a nieraz potrafi zrobić kupe raz na tydzień mi położna mówiła ze to normalne puli kupki maja ładny kolor i konsystencję to się nie zamartwiam ale bacznie obserwuje

‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ