Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem tak zagoniona ze nie mam czasu tu zajrzeć. Moja dzis tez od cyca nie chciała się oderwać. Co ja zabieralam to darła sie w niebogłosy a potem ulewała. Chyba z 4 razy ja przebierałam. Dzis znow bylam u neonatologa bo mamy kontrole co tydz przez to zapalenie płuc. Na szczęście wszystko jest w porządku i jest zdrowiutka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:01
loszcz, kaczamila, kasss, gabi30 lubią tę wiadomość
-
anet525 wrote:Ja jestem tak zagoniona ze nie mam czasu tu zajrzeć. Moja dzis tez od cyca nie chciała się oderwać. Co ja zabieralam to darła sie w niebogłosy a potem ulewała. Chyba z 4 razy ja przebierałam. Dzis znow bylam u neonatologa bo mamy kontrole co tydz przez to zapalenie płuc. Na szczęście wszystko jest w porządku i jest zdrowiutka.
anet525 lubi tę wiadomość
-
Ja nie miałam wcale szwów bo były jakoś do środka robione..więc miałam odrazu po cc sama różową kreskę..
A synus mój cały dzień dzisiaj nie odpuszcza..od 8 rano spał do teraz może łącznie ze 4h...mam nadzieję że jak teraz zasnął to do tej 3 pospi..Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Limcia dobrze ze się odezwalas.
Wspolczuje ci ze córeczki masz placzace.Moze to nie kolki tylko zbyt dużo bodźców?
Czytałam taką mądrą książkę w której jest fragment o rozwoju wcześniaków.
Ponieważ ich układ nerwowy jest jeszcze niedojrzały to bardzo łatwo jest je przemeczyc a efektem jest płacz.
Podobno dla takiego maleństwa dotyk moze powodować stres jeśli jest połączony np z mówieniem.Malenstwa reaguja na każdy dźwięk grzechotki,dzwonka czy jasne światło.Zbyt wiele bodźców naraz i mozg nie daje rady.Wiec albo spokojny dotyk albo spokojna rozmowa.Halas,wlasnie te codzienne badania tez moga wpływać negatywnie na samopoczucie maluszków
Kiedy sa przeciazone marszcza czolo i moze się zmienić odcien skóry,ciało się napina.
To co dla donoszonego dziecka jest normą dla wcześniaków jest prawdziwym wyzwaniem.Szkoda mi twoich dzieci ale także ciebie i męża.Przy twoich problemach zycia codziennego to moje to sielanka.To nie lada wyzwanie mieć bliźniaków tymbardziej wcześniaków.Powodzenia ściskam i trzymam kciuki aby szybko się poprawiłoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 00:17
limcia lubi tę wiadomość
-
MartaM - na twardniejące piersi, mi położna poradziła dobrą rzecz, jak mały je z jednej to potem go odbijam i jeśli da radę to przystawiam do drugiej dosłownie na parę minut, czasem 5 czasem mniej lub więcej, wtedy pierś nie czeka tych 6 godzin i tak nie nabrzmiewa. Pod prysznicem też otwierają mi się kanaliki.
Dziewczyny - a propos położnych, czemu po prostu ich nie zmienicie, mają za to kasę. Ja mam super babkę i sama wybrałam -
limcia wrote:Poza tym to co mnie najbardziej niepokoi to to, ze Emilka bardzo często się zanosi, tak że przestaje wtedy oddychać. Ostatnio zdarza się to nawet codziennie.Nie potrzeba, ze długo płacze wręcz przeciwnie. Spotkałyście się z czymś takim u kogoś znajomego? Czy są na to jakieś badania?
Ja wiedziałam co robić i przestałam się tak strasznie bać jak się zanosiły jak mi ciotka powiedziała co to jest i jak postępować bo jej dzieci to miały. Już zapomniałam że jest takie zjawisko i muszę bardziej z Natalką uważać żeby nie zaczęła się zanosić, bo cholera mała nauczyła się już płakać, bo wcześniej nie płakała tylko coś tam sobie podstękiwała i dawała znač że coś chce a teraz zrobiła się niecierpliwa i od razu w ryk jak na czas np amciu nie dostanie.http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
No i pospal mały księciuniu ładnie..teraz karmie i mam nadzieję że po tym zajściu również przespi gdzieś do 7/8:P
Limcia bliźniaki to jest wyzwaniem..jesteś bohaterka z góry..nawet jesli sobie nie dajesz rady..bo to że my nie dajemy czasem przy jednym to norma..to jak ogarnąć dwójkę? Ja tego nawet czysto teoretycznie nie kumam...kąpiele karmienie kupka...więc dla Ciebie już złoty medal
Moja położna jest bardzo fajna..załatwia za mnie rzeczy w przychodni..przynosi mi próbki leków że szpitala..konkretnie pragna dha..i jest konkretna..i sama mnie znalazla w szpitalu pytając czy chce żeby to ona przyszła..loszcz lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyMy właśnie zaliczamy karmienie nocne numer trzy. Patrząc jednak na mojego syna mam wrażenie że dla niego to już początek dnia i nie na w planach kontynuacji snu
Mimo minimalnej ilości śni w dzien w nocy Junior nadal śpi maksymalnie 3 h jednym ciągiem. Ale nie narzekam - w końcu było dużo gorzej -
Dziewczyny ja tez mam noc nieprzespaną. Po kąpieli wczoraj jak zasnęła o 19 to obudzila sie przed 1 w nocy. Zjadła i niespala do 4 nad ranem. Potem obudzila sie o 6 i do tej pory nie spi. Maz nieprzytomny poszedł do pracy.
Na fb pisałam o zdjęciach naszych bobasów. Jak chcecie zrobię taki album tylko wyślijcie mi zdjęcie takie na mojego maila. Na fb wszystko opisalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 07:47
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:Scarlett moj odkad wrocilismy ze szpitala budzi sie co godzine!! Od polnocy... wiec marze o tym zeby przespac ciagiem CHOCIAZ 3 godz
Mój długo budził się co godzinę a i teraz mu się zdarza więc naprawdę doceniam te 3;) zwykle Junior budzi się teraz w nocy co 1,40-2,30anet525 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKobitki jest Ignaś zemną urodzil się wczoraj przez CC 3800
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a5da0e77b33.jpgkaczamila, Justyska89, kasss, czekaja, gosiaczek31, noa8, Scarlett2014, Niunia86, belladonna, ines31, anet525, Emartea, SunSun, Ewelaa, Juusti69, jasmin, madziutek 23, bella82, Dorka.1979, Tygrysek, gabi30, Krokodylica, limcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Krysti gratulacje synuś jest śliczny!
Moja Julka płacze od poludnia a wieczorem jak je to przerywa i tez bardzo placze ale jak zasnie ok 23 to spi do 10 rano z dwoma przerwami na karmienie później już tylko kruciutkie drzemki ucina chyba ze na spacer idziemy to ladnie spi
Anet ciesze sie że córeczka już zdrowa super pomysł z tym albumem;)[/url]
-
Krysti gartuluje:)
chyba powinnam sie cieszyc bo moja mala budzi sie w nocy co 3 4 godziny i w dzien tez ma juz w miare ustalone drzemki. jedna dluzsza kolo 2 3 godzin i na spacerze tez spi jak zabita ale boje sie chwalic:)
wczoraj przebieglam 4 kilometry:) bez zatrzymania:) duma mnie rozpiera:)kasss, Scarlett2014, gosiaczek31, anet525, SunSun, bella82, Emartea, jostek81, gabi30, limcia lubią tę wiadomość
-
A my Was gonimy i kończymy dzisiaj miesiąc
jak to dumnie brzmi..
gosiaczek31, Niunia86, anet525, Scarlett2014, kasss, loszcz, Dorka.1979, SunSun, gabi30, Krokodylica, limcia lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Krysti gratuluję. Ignas cudowny ☺
Dobrze, że dzieciaczki zdrowieją i są silne
My od dzisiaj testujemy nowe mleko. Pani neonatolog po wynikach badań stwierdziła,że Lena tak dużo ulewa na tle alergicznym i prawdopodobnie nie toleruje mleka krowiego. Więc przepisała Bebilon Pepti DHA i jeśli diagnoza jest trafna to tego ulewania powinno być mniej lub wcale. Zobaczymy. Za niedługo pierwsza porcja...
Pogoda na spacer tradycyjnie nie sprzyja. Wieje,słońca brak i chłodno.. Już niech sie ten kwiecień kończy.Mam nadzieje,ze w tym tyg uda się wyjść choć na jeden spacer
Miłego dnia mamuśkiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 11:09
-
Krysti gratuluje synka.
Moze nasze dzieci mniej przesypiaja i poplakuja bo są coraz starsze... Ja nie wyrabiam chwilami najedzona oczy wielkie ma a czasem marudzi jakby sie jej nudzilo a zabawki jeszcze ja nie interesują na mate tez jest za mala. Jedynie reaguje na lezaczku bobpatrzy sie na te zabawkibjak nimi poruszam i ma kilka pluszakow edukacyjnych co grają mówią i śpiewają to zapatrzy sie na nie jak gra muzyka i swiatelka świecą. Nawet raz zainteresowala ja karuzela.
U nas pogoda ladna. Jest z 13 stopni i słonko wyszlo. Poczekam z godz i wyjde z nia na dwór jak tak dalej bedzie. Na dworzu jest grzeczna;)