Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewella dużą zdrowia dla malej trzymajcie się w tym szpitalu

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz wiedzialam, ze babole nie beda Ci dlugo straszne ;)
    A zobaczysz jak bedzie extra jak zaryczany 2latek przyjdzie sie przytulic i wytrzec zasmarkany nos w najlepsza bluzke haha

Dorka super ze masz doswiadczona lekarke z ZD. Bedziesz spokojniejsza :)

My za pol godziby mamy szczepienie. Pewnie bedzie ryk...

loszcz, gosiaczek31, Dorka.1979, limcia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Julka wczoraj bardzo grzeczna była chyba skok rozwojowy za nami aż maz nie mógł się nadziwić bo zostawiliśmy ja sama na macie i odeszliśmy na bok i tak się zabawila sama przez 30 min korcilo mnie żeby podejść ale też byłam ciekawa ile wytrzyma przez ostatnie jej marudzenie chyba troche przesadzilam nazekajac na męża co prawda dalej sam nic nie zrobi tylko muszę mu mówić ale jest ok wczoraj mowie teraz kapie się Julka potem idę Ja powiedział tylko a ja po was;-) Justyska ja też nie mam czasu na gotowanie mala potrzebuje dużo uwagi żeby zejść do kuchni muszę ja do nosidełka brać albo wózka i tak biegam gora dół
    Ewela trzymamy kciuki za Nadie;-)
    my byłyśmy dzis na pobraniu Julka była bardzo dzielna;-)

loszcz, belladonna, Niunia86, gosiaczek31, gabi30 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

widzę że był temat mężów a ja właśnie dziś rano się popłakałam bo mój mąż nie pomaga mi przy dziecku, wstaje w nocy zrobić mleko i to wszystko, a ja nie ogarniam już. Nawet na ręce jej nie wziął ani razu bo się boi, że ona taka malutka, że on ją połamie, że on nie potrafi. Wszystko przy dziecku robię sama a targać tego klocka to nie lada wyzwanie. Kąpać też się idę jak dziecko śpi, on wtedy sobie odpala laptopa i siedzi na necie i zagląda do wózka, na tym kończy się jego opieka, a ja muszę celować z wizytą pod prysznicem tak żeby dziecko spało bo jak zacznie płakać to on jej przecież nie weźmie na ręce bo "nie potrafi". No sorry ale ch*j mnie strzela już, bo od tego jest ojciec żeby też sie dzieckiem zajął.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, a u nas z mlekiem chyba lepiej, wczoraj nadrobiłam kilka zklanek wody i dzisiaj rano mały nie domaga się cyca co godzinke tylko co 2, 3 a nad ranem to jak zjadł o 3 tak później o 7 :) ale z mężęm sie wczoraj poklóciłam. nie wiem już dziewczyny czy ja przeginam czy z nim się coś dzieje. wczoraj wrócił o 21 do domu, bł u nas na budowie po pracy więc ok. ale przyszedł, ani nie zapytał o malego jak u lekarza i w ogóle, w końcu ja zaczęłam mówić o szczepieniu i wynikach i powiedziałam, ze martwię sie o pokarm, ze lekarka mówiła ze może to być kryzys laktacyjny i mam dużo pić i mły potrzebuje więcej mleka. a on na to że pewnie mam małowartościowe mleko i mały się nie najada więc trzeba będzie kupić mm... ja mu na to "że dobrze wiedzieć, że ma się wsparcie u najważniejszej osoby" i że przez stres też może zaniknąć pokarm atu on i jego mamusia co chwile mi powtarzaja ze nie wykarmie małego... a on na to, no tak za to tWOJA MAMUSIA zawsze ma dobre rady, a ja na to a zebys wiedział, że na nią przynajmniej zawsze można liczyc! i się obraził... masakra

• belladonna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hej,

widzę że był temat mężów a ja właśnie dziś rano się popłakałam bo mój mąż nie pomaga mi przy dziecku, wstaje w nocy zrobić mleko i to wszystko, a ja nie ogarniam już. Nawet na ręce jej nie wziął ani razu bo się boi, że ona taka malutka, że on ją połamie, że on nie potrafi. Wszystko przy dziecku robię sama a targać tego klocka to nie lada wyzwanie. Kąpać też się idę jak dziecko śpi, on wtedy sobie odpala laptopa i siedzi na necie i zagląda do wózka, na tym kończy się jego opieka, a ja muszę celować z wizytą pod prysznicem tak żeby dziecko spało bo jak zacznie płakać to on jej przecież nie weźmie na ręce bo "nie potrafi". No sorry ale ch*j mnie strzela już, bo od tego jest ojciec żeby też sie dzieckiem zajął.

Ja się powtórzę. Facetowi trzeba mówić co ma robić prosto w oczy. To, że się nie domyśli, nie znaczy, że nie kocha. No niestety, kobiety opiekę nad dzieckiem mają w genach. Facet musi się nauczyć. Kobieta przez całą ciążę czyta jak się zajmować dzieckiem, pyta inne mamy, stara się wszystkiego dowiedzieć. Facet zauważa, że jest dziecko jak już się urodzi. I nie sądzę, aby jakikolwiek mężczyzna z własnej nie przymuszonej woli rozmawiał z kumplami jak zajmować się dzieckiem, czy pisał na forum na takie tematy. A o czym myślą młode mamy, o czym gadają z koleżankami? Oczywiście o dziecku, kupkach, kolkach, ile zjadło, że je, że nie je, śpi, nie śpi itd itp.
    W związku z tym lepiej przyjąć zasadę, że mężczyzna nic nie wie i trzeba go nauczyć. Pokazać jak trzymać, podsunąć pomysły jak można uspokoić, jak kołysać, jak karmić (jeżeli butelką itp.). No niestety opieka nad noworodkiem przerasta większość mężczyzn. Za to za jakiś czas, jak dziecko zrobi się bardziej kontaktowe zapewniam Was, że tatusiowie potrafią się zająć dziećmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:48

Niunia86, gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis wyszlysmy ze spitala. W sumie nie wiem czy to byly biegunki czy takie kupy sa po piersi bo tam kazdy co innego gadal. Mam malej smecte podawac prez 3 dni. Ja wyszlam przeziebiona mam katar ale mam nadzieje ze Naduli nie zaraze :( wg mnie te kupy sa nadal takie same,tzn wodniste ale. Ogolnie jestem wykonczona bo caly ten czas w szpitalu balam sie ze moja mala sie czyms zarazi od jakiegos dziecka, ale mam nadzieje ze tak sie nie stalo i bedzie teraz ciraz lepiej

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Ja się powtórzę. Facetowi trzeba mówić co ma robić prosto w oczy. To, że się nie domyśli, nie znaczy, że nie kocha. No niestety, kobiety opiekę nad dzieckiem mają w genach. Facet musi się nauczyć. Kobieta przez całą ciążę czyta jak się zajmować dzieckiem, pyta inne mamy, stara się wszystkiego dowiedzieć. Facet zauważa, że jest dziecko jak już się urodzi. I nie sądzę, aby jakikolwiek mężczyzna z własnej nie przymuszonej woli rozmawiał z kumplami jak zajmować się dzieckiem, czy pisał na forum na takie tematy. A o czym myślą młode mamy, o czym gadają z koleżankami? Oczywiście o dziecku, kupkach, kolkach, ile zjadło, że je, że nie je, śpi, nie śpi itd itp.
    W związku z tym lepiej przyjąć zasadę, że mężczyzna nic nie wie i trzeba go nauczyć. Pokazać jak trzymać, podsunąć pomysły jak można uspokoić, jak kołysać, jak karmić (jeżeli butelką itp.). No niestety opieka nad noworodkiem przerasta większość mężczyzn. Za to za jakiś czas, jak dziecko zrobi się bardziej kontaktowe zapewniam Was, że tatusiowie potrafią się zająć dziećmi.
    Dokladnie tak jak piszesz. Moj tez sie boi noworodka:-) ale jak tylko podrosnie dzicina to naprawde swietnie sobie radzil Sam. Jedynie do tej pory ma opor przed myciem "pipki":-) nie wiem moze to lek po tych nagonkach z molestowaniem dzieci. Nie chce byc posadzony o cos czy jak...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa dobrze ze w domku. Smecta jest skuteczna. wiec czekaj na rezultaty. Mam nadzieje ze Nadii sie unormuje po tym.

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi które firmy pampersów polecacie? Ja już prawie wszystkie przerobiłam i jak mała ma już ponad 4 kg to chyba 3 już kupię tylko nie wiem które. Polecacie któreś?

Natalka 03.2015 <3
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala wazy 4,5kg i uzywam 2 pampersa

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja jestem fanka normalnych pampersow ale uzywamy wlasiwie wszystkch firm mala nie ma uczulen na zadne wiec przerobilam dady, tesco loves baby (pozytywnie zaskakuja naprawde) i z rossmana. Jedynie do huggisow sie nie przekonalam. KuPuje takie jakie akurat sa pod reka i gdzie zakupy robie:-) ale tak jak powiedzialam mi najbardziej pasuja normalne pampersy. Sa najciensze miekkie i jednak najlepiej chlona. Ale inne tez sie sprawdzaja.
    My nadal w jedynkach. Moze to dziwne bo mala ma miesiac i wazy pewnie ponad 4 kg. Ale od poczatku 1 byly na nia wielkie. Ona ma chuda dupcie i nozki. Przymierzylam jej 2 i sa duzeee:-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Moja mala wazy 4,5kg i uzywam 2 pampersa
    To spora dziewuszka z Naduli:-)

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    To spora dziewuszka z Naduli:-)
    Noo jak sie urodzila wazyla 4kg, a jak w 5 dobie wychodzilysmy miala 3630g a dzis jal byla wazona przy wypisie i waga pokazala 4,5kg :-)

loszcz lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi które firmy pampersów polecacie? Ja już prawie wszystkie przerobiłam i jak mała ma już ponad 4 kg to chyba 3 już kupię tylko nie wiem które. Polecacie któreś?

Tygrysek ja polecam Dade z biedronki nie odparzaja pupy są chłonne nie uczulaja i sa w przystępnej cenie moja Wiktoria ma ponad 4kg i używam 2 ale rozmiar pampersa a waga maluszka to sprawa indywidualna jeśli 3 nie jest za doza na twoje maleństwo to możesz juz używać 3

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa to dobre wieści :) cieszę się że jestescie już w domu

co do pieluszek to ja też używam Pampersów zielonych 2, mały miał jeszcze jakiś czas temu 1 dobre ale je przesikiwał więc zmieniłam na 2 i jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    My dzis wyszlysmy ze spitala. W sumie nie wiem czy to byly biegunki czy takie kupy sa po piersi bo tam kazdy co innego gadal. Mam malej smecte podawac prez 3 dni. Ja wyszlam przeziebiona mam katar ale mam nadzieje ze Naduli nie zaraze :( wg mnie te kupy sa nadal takie same,tzn wodniste ale. Ogolnie jestem wykonczona bo caly ten czas w szpitalu balam sie ze moja mala sie czyms zarazi od jakiegos dziecka, ale mam nadzieje ze tak sie nie stalo i bedzie teraz ciraz lepiej

Ewelaa super ze juz jesteście w domu i ze to nie było nic powarznego

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa super że jesteście w domu!

My właśnie wróciliśmy z dwugodzinnego spaceru i nic tak dobrze nie działa i na i mnie i na Juniora jak takie wycieczki! Polecam! U nas jest cudownie, trochę wieje ale mamy już opatentowaną trasę która chroni nas przed wiatrem :)

My pieluszek też używamy różnych firm i Junior wszystkie toleruje. I Pampersa i Dady i te z Rossmanna. Tylko Happy nam nie podeszły bo przeciekały. Więc jak Gosiaczek kupuje co pod ręką :) albo co akurat na promocji :) póki co używamy 2 ale myślę że jak skończe zapasy a mam jeszcze z 80 sztuk to przeniesiemy się na trójki. Przymierzymy jedną i zobaczymy ale powinna być ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:04

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie ja już też używałam wszystkiego. Ale tak jak pisze Ewka chyba będę musiała kupić 3. Bo używam Dady 2 i już są maławe. A chyba jest jeszcze promocja w Biedronce za 49 zł całe pudło... z Rossmana używałam 1 i były super. Jednak najcieńsze i najlepsze wydają się Pampersy ale są najdroższe... i bądź tu mądry!

Natalka 03.2015 <3
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje Dada 3. Moja wazy 5300

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 1650 1651 1652 1653 1654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ