X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odrzucenie bylo konsekwencja kryzysu laktacyjnego. Najpierw musialam miec malo tresciwy pokarm, bo piersi byly pelne, Nina ssala, a malo przybierala na wadze. Widzialam ze cos sie dzieje z dzieckiem, ale bylo zwalanie na kryzys rozwojowy itp. Pediatra, polozna wszyscy mowili ze pokarm mam wiec przystawiac i tyle, a mala sie nie najadala tak jak powinna. Pozniej z dnia na dzien piersi miekkie, ale po scisnieciu mleko lecialo, proby na laktatorze tez ok. No bo przeciez jak piersi miekkie to nie znaczy ze malo pokarmu.

Moj blad ze wczesniej nie zareagowalam, moze by sie udalo. Rady doradcy sie nie sprawdzily i terai maz troche narzekal na jej metody, ale jest to kobieta z 20 letnim doswiadczeniem, doktoratem, wyklada na uczelni. Po prostu zglosilam sie za pozno, a teraz juz nie mam tyle sily i nerwow zeby walczyc.

Warto sie konsultowac gdy tylko pojawia sie watpliwosci ze cos moze byc nie tak jak powinno.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czym smarujecie buźkę dziecku jak wychodzicie na spacery???

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:45

Scarlett2014, gosiaczek31, czekaja, Emartea lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie wyłącznie piersią (co mnie mega cieszy!) i zamierzam tak karmić jeszcze co najmniej 4 miesiące jeśli tylko się uda. Ale naprawdę wkurza mnie terror laktacyjny! Prawie tak mocno jak przesłodzona wizja macierzyństwa:) pierwsze pytanie "jak karmisz? Masz pokarm? " i westchnienie ulgi jak mówię że tak. Ok zgadzam się że pokarm matki jest dla dziecka najlepszy ale czy to oznacza że karmić trzeba za wszelką cenę? Naprawdę takie podejście to kolejna rzecz która wpędza matki w depresję! "Pół biedy " jak nie karmisz bo nie możesz albo nie masz pokarmu, ale jak nie karmisz bo nie chcesz albo naprawdę nie dajesz rady wstawać kolejny tydzień co dwie godziny w nocy to jesteś wyrodną matką! Jak czytam albo słyszę coś takiego to się we mnie gotuje!

gosiaczek31, ines31, gabi30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie bo nieraz pisalyscie wasze dzieci same puszcza pierś jak się najedzą??? Moja jeszcze nigdy sama nie puściła piersi albo zasnęła albo jak się najadła to ssala sobie jak smoczka

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj rzadko kiedy puszcza sam piers chyba ze sie bardzo najadl albo nie chce juz jej i idzie spac to wtedy kladzie glowke na pietsi, a tak to ciamka zasypiajac albo zeby sie dobrze poczuc

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh to moja teściowa mnie terroryzuje heh za każdym razem pyta czy karmie ostatnio zapytała czy pokarm przecieka mi na bluzkę a ja ze nie to ona skwitowała ze pewnie pokarmu nie mam. Ale absolutnie mam nie dawać dziecku mm

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    moj rzadko kiedy puszcza sam piers chyba ze sie bardzo najadl albo nie chce juz jej i idzie spac to wtedy kladzie glowke na pietsi, a tak to ciamka zasypiajac albo zeby sie dobrze poczuc
    Moj Fabis robi identycznie...

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Heh to moja teściowa mnie terroryzuje heh za każdym razem pyta czy karmie ostatnio zapytała czy pokarm przecieka mi na bluzkę a ja ze nie to ona skwitowała ze pewnie pokarmu nie mam. Ale absolutnie mam nie dawać dziecku mm
    Denerwująca jest ta teściowa

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jak powiedziałam ze mała od szpitala przybrała 260 gram i lekarka powiedziała ze jest oki bo w pierwszych dniach jeszcze spadała z wagi to kija teściowa ze mam mało treściwy pokarm bo według niej za mało przybrała.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    A i jeszcze jak powiedziałam ze mała od szpitala przybrała 260 gram i lekarka powiedziała ze jest oki bo w pierwszych dniach jeszcze spadała z wagi to kija teściowa ze mam mało treściwy pokarm bo według niej za mało przybrała.
    Ta twoja tesciowa to chyba uwaza ze wszystkie rozumy pozjadala

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj brak słów także z jej strony czuje terror heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Justyska przybieranie wagi liczy sie od najnizszego spadku w szpitalu a nie od urodzeniowej wagi. czyli jak urodzilo sie 3500 a spalo do 3200 to przyrost liczy sie od 3200. Tak liczyla u nas neoatolog i polozna mowila mi tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:53

Rubi, Dorka.1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do puszczania piersi to czesto dzieci zasypiaja przy ssaniu ale z sutkiem w buzi nie powinno spac i raczej trzeba wyciagac jak mocno przysnie. Raz ze mleko caly czas leci bo dziecko nawet przez sen ma lekki odruch ssania a wtedy moze sie np zachlysnac bo mleko zbiera sie w policzkach a nie przelyka. Dwa ze sutki sie moga zmacerowac. Takze ok krotko niech sobie potrzyma przez sen ale lepiej po jakims czasie wyciagnac.

Moja zwykle wypuszcza sama jak juz przysnie i wlasnie spi tak jak sarah pisze z buzka na piersi oparta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowej wspolczuje ale moja taka sama:-) mnie juz tez pytala 100 razy czy karmie piersia. Mimo ze widziala ze karmie. takie glupie babole peplaja aby peplac co im przyjdzie do lba. Ja to staram sie ucinac temat krotko i narazie skutkuje. Nie dochodzi do jej wywodow na temat karmienia i wychowwania dzieci.

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A co do puszczania piersi to czesto dzieci zasypiaja przy ssaniu ale z sutkiem w buzi nie powinno spac i raczej trzeba wyciagac jak mocno przysnie. Raz ze mleko caly czas leci bo dziecko nawet przez sen ma lekki odruch ssania a wtedy moze sie np zachlysnac bo mleko zbiera sie w policzkach a nie przelyka. Dwa ze sutki sie moga zmacerowac. Takze ok krotko niech sobie potrzyma przez sen ale lepiej po jakims czasie wyciagnac.

Moja zwykle wypuszcza sama jak juz przysnie i wlasnie spi tak jak sarah pisze z buzka na piersi oparta.
    no właśnie ja się przy karmieniu ostatnio zapatrzyłam na tv i zapomniałam o moim dziecku:) i przypomniał mi o sobie jak się zaczął krztusić mleczkiem! ahh wyrodna matka :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    A weź Ty jej prosto z mostu powiedz żeby się odpierdo**ła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:49

gosiaczek31, Emartea, gabi30 lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Daj mi ją do telefonu to sama ją zjebię. Sorki za moje wyrażenia ale bardzo mnie denerwują takie babsztyle, a za rok się dowiesz z jej ust że ona wogule nie karmiła i wtedy wyjdzie szydło z wora. U mnie teściowa chciała się tak wymadrzać a potem sama się wygadała że robi jeszcze gorzej

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta na pewno nie jesteś wyrodna matka mimo krzyku i płaczu próbowałaś cały czas i robiłaś wszystko by moc karmić a to ze się nie udało o nie jest twoja wina najważniejsze ze Nina jest szczęśliwa i najedzona;-)
    My mamy mate canapol babies z dinozaurami Julka ja uwielbia leży nawet po 30 min tak po karmieniu prawie każdym upayrzyla sobie jednego i z nim rozmawia i śmieje się ale to tak gdzieś od dwoch tyg leżaczek kupili nam z pracy ale jeszcze nie dotarli do nas karuzele musimy też zamówić bo mala wiszące serduszka z baldachimu
    Justyska twojatesciowa chyba kolejna po kaczamili;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Ja pije dodatkowo lactosan i bocianek i mi smakuja

ja też pije lactosan i mi też smakuje
    :)

‹‹ 1689 1690 1691 1692 1693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ