X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    słyszałam tylko teorie że karmienie piersią jest naturalną antykoncepcją.. co jest oczywiście bzdurą..:)

Ja tam sprawdzać tego nie zamierzam :)

Ponoć jeśli karmi się regularnie i nie rzadziej niż co 5/6 to szanse na ciąże są małe szanse. Ale i tak nie zamierzam tego sprawdzać :)

Rubi, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja wspolczuje okresu. Az mnie to martwi ze może lada dzien tez przyjdzie. Iness supcio ze chrzciny udane. My myślimy miedzy lipcem a wrześniem zrobic.

Mojej Inesce sie krostki rozmnozyly. Wczoraj miala tylko na czole a dzis rano wyglądała jak by miala twarz poparzona i czerwone plamy. Teraz plam nie ma ale krostki są.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    Czyli jednak ma wiotkość krtani? Dlatego Ci mówiłam bo na zdjęciu to było widać, tzn. zauważy to ten kto miał z tym styczność
    A po czym to poznac?

860isg18r6bpss11.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny bede szukac dobrego telefonu i tez nie chce zeby byl wielki:)

chyba okres juz sama nie wiem...

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Rubi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja, być może oderwał się jeszcze jakiś płat krwi..a byłaś już na kontroli gin po porodzie?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett karmi ale to classic to nawet niektore polozne polecaja pic po porodzie na ruszenie laktacji. Ale z racji ze jak to piwo jest gazowane to lepiej butelke otworzyc wczesniej i odgazowac:-) a tak poza tym to same korzysci slod jeczmienny i bez alko wiec mozna. Do tego chmiel uspokajajacy troszke zamiast melisy. Czasem lubie wypic jak nie ma alternatywy. W ciazy tez pilam.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Anett ja pije tylko raz dziennie na wieczór...i jak zrobiłam 3 dniową przerwę (właśnie bo drogi jest) to na 4 dzień miałam kiepsko z pokarmem...i jak na wieczór wypiłam to czułam jak piersi mi się napełniają...jeśli mogę Ci doradzić to na ul. Rojnej jest hurtownia apteka i tam kupiłam za 17 zł..to tez nie mało ale 10 zł różnicy od normalnej apteki...;/ oprócz tego mąż mi kupił jakąś herbatkę na laktacje, ale powiedzieć, że jest paskudna to mało...skład : kminek, anyż i koper więc miodzio! wypiłam jedną torebkę z zatkanym nosem więc nie wiem czy podziałała..
    Ja pije dodatkowo lactosan i bocianek i mi smakuja

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy karmiac moge jeść kus kus?

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Scarlett karmi ale to classic to nawet niektore polozne polecaja pic po porodzie na ruszenie laktacji. Ale z racji ze jak to piwo jest gazowane to lepiej butelke otworzyc wczesniej i odgazowac:-) a tak poza tym to same korzysci slod jeczmienny i bez alko wiec mozna. Do tego chmiel uspokajajacy troszke zamiast melisy. Czasem lubie wypic jak nie ma alternatywy. W ciazy tez pilam.

Ale co dokladnie polecają polozne by poruszyć laktację?
    Anastazja a skuteczne to co pijesz? A jak się przerwie pokarmu ma się tyle co przedtem czy zanika?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Ale co dokladnie polecają polozne by poruszyć laktację?
    Anastazja a skuteczne to co pijesz? A jak się przerwie pokarmu ma się tyle co przedtem czy zanika?
    U mnie działa. ..na wieczór pije famaltiker w dzien 2 do 3 razy herbetki

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lactosan tez smakowal. Herbapolu paskudna:-) ale smaczna jest tez z hipp ta granulowana. Wiec rubi jesli masz problem z piciem tych herbatek na laktacje to sprobuj wlasnie z hipp. Ona chyba jest najbardziej przyjemna w smaku bo slodka

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny jesli temst okresow ja dostalam tak jak moja mama4tyg po cesarce tez karmie piersia a tu taka niespodzianka ehhh, takze pierwszy okres mam juz za soba musze odwiedzic lekarza jeszcze zeby sprawdzil czy wszystko oki

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett piwo karmi classic. Ale jesli nie przerazaja cie koszty to skuteczniejszy jest ten femaltiker.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:15

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U mnie z karmieniem ok, oprócz tego że na początku jak przystawiam to bolą cycki, mały strasznie mocno ssie. Ale już nie ma krwi.

MartaM jak u Ciebie z karmieniem?

Ja okres dostałam po 1szej ciązy 6.5 mca po porodzie a karmiłam 1.5 roku :)Teraz też chcę karmić jak najdłużej. To jest najlepsze co moze być dla dziecka, tzn. dokąd Adasia karmiłam to ani razu mi nie chorował,dopiero jak skończyłam karmienie :)

Justyśka, ja też mam zalecone szerokie pieluchowanie, z Adasiem było tak samo,to bardziej profilaktycznie wg mnie.

Jesli chodzi o podcięcie wędzidełka leżałam z dziewczyną której synek miał podcinane i lepiej od razu to zrobić, bo później dziecko może mieć problemy z wymową np. Poza tym podobno ułatwia to karmienie.

Ja tak jak już pisałam jjem wszystko :) I jakby mały mniej płacze, teraz jak jest ciepło wiekszość czasu spędzamy na podwórku.

A z tym karmieniem i antykoncepcją nie prawda, sąsiadka karmiła małą ponad rok a zaszła w ciażę właśnie podczas karmienia po roku czasu i to z dwójką tak miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:32

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez mocno ssie smiałam się dzisiaj ze na jednej piesi mam już malinke heh z dnia na dzień wydaje mi się ze mocniej ssie.

We wtorek mamy wizytę w poradni odnośnie dysplazji wiem ze to profilaktycznie zlecili nam to w szpitalu nam nadzieje ze teraz we wtorek lekarz powie ze juz nie trzeba bo napewno jej gorąco w tych pieluchach.

Czyli jest nas więcej jedzacych wszystko:)

W ważyłam się dzisiaj w 11 kg spadło jeszcze 12 bo przytyłam 23 kg. 7 zeszło zaraz po porodzie w 3 tyg 11 kg pewnie nie wrócę do swojej wagi ale chociaż jeszcze 7 kg żebym miała 65 kg

• kasss Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam pecha narobiłyście mi ochoty ściagłam mleko i zamowilismy pizze i co? polozylam butelke na sciereczce na ktorej byl syrop ktory dolewam do mleka przykleil sie i jak go podnioslam mleko sie wylalo nie dosc ze mam malo to jeszcze wylalam nie moge sobie darowac
    Ja slyszalam ze wlasnie podczas karmienia najlatwiej jest zajsc w ciaze
    MamaAdasia super ze tak dlugo karmilas;)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jesli sa zachowane pewne warunki przy kp to można ja traktować jako antykoncepcję ale raczej wskaźnik perła nie powala. Ja zaczęłam cerazette minipigułki plus 7 dni ew metody mechaniczne / durex:). Na razie samopoczucie ok ale sie z mężem posprzeczalam i mieliśmy poważna rozmowę:/ eh eh...

km5svcqgfaw599l1.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss,Gosiaczek, Anett trzymam kciuki za laktację !

A nie lepiej byłoby Wam przystawiać dziecko niż ściągać? Ja nawet jak chcę ściągnąć to nie mam dużo, a dziecko ssie i inaczej ściaga pokarm.

A i mój też czasem łapie cyca i puszcza, to wtedy daję mu z drugiego. Jeśli to nie pomaga, odkladam go np. na matę i próbuję później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:52

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. My dziś Emilka zostawiliśmy z babcią i pojechaliśmy na shopping. Wydaliśmy mnóstwo kasy, ale jesteśmy zadowoleni. Emilce też się coś dostało.
    Mi gin ostatnio robił usg i stwierdził, że okresu tak szybko nie powinnam dostać.
    Od kilku dni mamy bujaczek i jesteśmy nim zachwyceni. Tzn. ja jestem zachwycona bo dziecko w nim siedzi, macha kończynami i gada z wiszącymi zabawkami. I potrafi tak bardzo długo. A ja mam czas na ogarnięcie domu, siebie i obiadu. Jak zasypia to tylko rozkładam oparcie i wygodnie leży. A dziś rano jak już jej się nie chciało spać a mi tak położyłam ją w bujaku i postawiłam sobie przy łóżku. Dotykłyśmy się rączkami i obie jeszcze zasnęłyśmy. Ten bujak jest dla nas rewelacyjny.

MamaAdasia, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dałabym rady ze ściąganiem boli mnie to niemiłosiernie i ostatnio jak byliśmy w sklepie i u lekarza z mala to karmilam ja w samochodzie bo nue dam rady ściągnąć. A z laktacja nie wiem jak będzie i jak jest bo nie widzę ile mam dziecko nie gloduje chyba

MamaAdasia lubi tę wiadomość

‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ