Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRubi wrote:słyszałam tylko teorie że karmienie piersią jest naturalną antykoncepcją.. co jest oczywiście bzdurą..
Ja tam sprawdzać tego nie zamierzam
Ponoć jeśli karmi się regularnie i nie rzadziej niż co 5/6 to szanse na ciąże są małe szanse. Ale i tak nie zamierzam tego sprawdzaćRubi, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
-
Czekaja wspolczuje okresu. Az mnie to martwi ze może lada dzien tez przyjdzie. Iness supcio ze chrzciny udane. My myślimy miedzy lipcem a wrześniem zrobic.
Mojej Inesce sie krostki rozmnozyly. Wczoraj miala tylko na czole a dzis rano wyglądała jak by miala twarz poparzona i czerwone plamy. Teraz plam nie ma ale krostki są. -
nick nieaktualnyScarlett karmi ale to classic to nawet niektore polozne polecaja pic po porodzie na ruszenie laktacji. Ale z racji ze jak to piwo jest gazowane to lepiej butelke otworzyc wczesniej i odgazowac:-) a tak poza tym to same korzysci slod jeczmienny i bez alko wiec mozna. Do tego chmiel uspokajajacy troszke zamiast melisy. Czasem lubie wypic jak nie ma alternatywy. W ciazy tez pilam.
-
Rubi wrote:Anett ja pije tylko raz dziennie na wieczór...i jak zrobiłam 3 dniową przerwę (właśnie bo drogi jest) to na 4 dzień miałam kiepsko z pokarmem...i jak na wieczór wypiłam to czułam jak piersi mi się napełniają...jeśli mogę Ci doradzić to na ul. Rojnej jest hurtownia apteka i tam kupiłam za 17 zł..to tez nie mało ale 10 zł różnicy od normalnej apteki...;/ oprócz tego mąż mi kupił jakąś herbatkę na laktacje, ale powiedzieć, że jest paskudna to mało...skład : kminek, anyż i koper więc miodzio! wypiłam jedną torebkę z zatkanym nosem więc nie wiem czy podziałała..
-
gosiaczek31 wrote:Scarlett karmi ale to classic to nawet niektore polozne polecaja pic po porodzie na ruszenie laktacji. Ale z racji ze jak to piwo jest gazowane to lepiej butelke otworzyc wczesniej i odgazowac:-) a tak poza tym to same korzysci slod jeczmienny i bez alko wiec mozna. Do tego chmiel uspokajajacy troszke zamiast melisy. Czasem lubie wypic jak nie ma alternatywy. W ciazy tez pilam.
Ale co dokladnie polecają polozne by poruszyć laktację?
Anastazja a skuteczne to co pijesz? A jak się przerwie pokarmu ma się tyle co przedtem czy zanika? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej,
U mnie z karmieniem ok, oprócz tego że na początku jak przystawiam to bolą cycki, mały strasznie mocno ssie. Ale już nie ma krwi.
MartaM jak u Ciebie z karmieniem?
Ja okres dostałam po 1szej ciązy 6.5 mca po porodzie a karmiłam 1.5 roku :)Teraz też chcę karmić jak najdłużej. To jest najlepsze co moze być dla dziecka, tzn. dokąd Adasia karmiłam to ani razu mi nie chorował,dopiero jak skończyłam karmienie
Justyśka, ja też mam zalecone szerokie pieluchowanie, z Adasiem było tak samo,to bardziej profilaktycznie wg mnie.
Jesli chodzi o podcięcie wędzidełka leżałam z dziewczyną której synek miał podcinane i lepiej od razu to zrobić, bo później dziecko może mieć problemy z wymową np. Poza tym podobno ułatwia to karmienie.
Ja tak jak już pisałam jjem wszystko I jakby mały mniej płacze, teraz jak jest ciepło wiekszość czasu spędzamy na podwórku.
A z tym karmieniem i antykoncepcją nie prawda, sąsiadka karmiła małą ponad rok a zaszła w ciażę właśnie podczas karmienia po roku czasu i to z dwójką tak miała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:32
-
nick nieaktualnyMoja tez mocno ssie smiałam się dzisiaj ze na jednej piesi mam już malinke heh z dnia na dzień wydaje mi się ze mocniej ssie.
We wtorek mamy wizytę w poradni odnośnie dysplazji wiem ze to profilaktycznie zlecili nam to w szpitalu nam nadzieje ze teraz we wtorek lekarz powie ze juz nie trzeba bo napewno jej gorąco w tych pieluchach.
Czyli jest nas więcej jedzacych wszystko:)
W ważyłam się dzisiaj w 11 kg spadło jeszcze 12 bo przytyłam 23 kg. 7 zeszło zaraz po porodzie w 3 tyg 11 kg pewnie nie wrócę do swojej wagi ale chociaż jeszcze 7 kg żebym miała 65 kg -
Ja to mam pecha narobiłyście mi ochoty ściagłam mleko i zamowilismy pizze i co? polozylam butelke na sciereczce na ktorej byl syrop ktory dolewam do mleka przykleil sie i jak go podnioslam mleko sie wylalo nie dosc ze mam malo to jeszcze wylalam nie moge sobie darowac
Ja slyszalam ze wlasnie podczas karmienia najlatwiej jest zajsc w ciaze
MamaAdasia super ze tak dlugo karmilas;)MamaAdasia lubi tę wiadomość
[/url]
-
Faktycznie jesli sa zachowane pewne warunki przy kp to można ja traktować jako antykoncepcję ale raczej wskaźnik perła nie powala. Ja zaczęłam cerazette minipigułki plus 7 dni ew metody mechaniczne / durex:). Na razie samopoczucie ok ale sie z mężem posprzeczalam i mieliśmy poważna rozmowę eh eh...
-
Kasss,Gosiaczek, Anett trzymam kciuki za laktację !
A nie lepiej byłoby Wam przystawiać dziecko niż ściągać? Ja nawet jak chcę ściągnąć to nie mam dużo, a dziecko ssie i inaczej ściaga pokarm.
A i mój też czasem łapie cyca i puszcza, to wtedy daję mu z drugiego. Jeśli to nie pomaga, odkladam go np. na matę i próbuję później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:52
-
Witam. My dziś Emilka zostawiliśmy z babcią i pojechaliśmy na shopping. Wydaliśmy mnóstwo kasy, ale jesteśmy zadowoleni. Emilce też się coś dostało.
Mi gin ostatnio robił usg i stwierdził, że okresu tak szybko nie powinnam dostać.
Od kilku dni mamy bujaczek i jesteśmy nim zachwyceni. Tzn. ja jestem zachwycona bo dziecko w nim siedzi, macha kończynami i gada z wiszącymi zabawkami. I potrafi tak bardzo długo. A ja mam czas na ogarnięcie domu, siebie i obiadu. Jak zasypia to tylko rozkładam oparcie i wygodnie leży. A dziś rano jak już jej się nie chciało spać a mi tak położyłam ją w bujaku i postawiłam sobie przy łóżku. Dotykłyśmy się rączkami i obie jeszcze zasnęłyśmy. Ten bujak jest dla nas rewelacyjny.MamaAdasia, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie dałabym rady ze ściąganiem boli mnie to niemiłosiernie i ostatnio jak byliśmy w sklepie i u lekarza z mala to karmilam ja w samochodzie bo nue dam rady ściągnąć. A z laktacja nie wiem jak będzie i jak jest bo nie widzę ile mam dziecko nie gloduje chyba
MamaAdasia lubi tę wiadomość