X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę karmic niż ściągać. Ze ściąganiem mnóstwo zachodu.

Emartea, a jaki to bujak ? Ja mam Fisher Price ale mały leży w nim kilkanaście minut najdlużej, później się nudzi, poza tym ze względu na to że jest jeszcze maly i na kręgoslup nie chcę go długo tam trzymać,tzn. oczywiście rozkładam jak się da na max ale mimo wszystko dla takiego maluszka najlepiej na płasko.
    Ja codziennie kładę go na dywanie na macie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:04

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiny Love 3 w 1 leżaczek-bujaczek-łóżeczko. Rozłożony jako łóżeczko przypomina gondolę. A oparcie można podnieść do pozycji półleżącej i całkiem siedzącej dla starszego już dziecka. Także myślę, że posłuży nam dłuższy czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:15

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie kiedy wyjmuje sie ta wkladke dla malucha z fotelika?

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Tiny Love 3 w 1 leżaczek-bujaczek-łóżeczko. Rozłożony jako łóżeczko przypomina gondolę. A oparcie można podnieść do pozycji półleżącej i całkiem siedzącej dla starszego już dziecka. Także myślę, że posłuży nam dłuższy czas.
    Pokaz linka do tego bujaczka bo jestem ciekawa jak wygląda.

Ja wkladke zdjelam bo jej jest wygodniej bez wkladki

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tinylove.pl/index.php?p3165,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-z-daszkiem-3w1-tiny-love-18kg

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Kasss,Gosiaczek, Anett trzymam kciuki za laktację !

A nie lepiej byłoby Wam przystawiać dziecko niż ściągać? Ja nawet jak chcę ściągnąć to nie mam dużo, a dziecko ssie i inaczej ściaga pokarm.

A i mój też czasem łapie cyca i puszcza, to wtedy daję mu z drugiego. Jeśli to nie pomaga, odkladam go np. na matę i próbuję później.
    Ja nie sciagam regularnie codziennie. Bo nie mam na to czasu:-) nawet gdybym miala w ten sposob pobudzac laktacje to bym odpuscila. Bo mam za duzo na glowie zeby przystawiac do piersi i jeszcze w miedzyczasie odciagac.starsze dziecko i obowiazki by mi na to nie pozwolily:-) Sciagam raz dwa razy w tygodniu wieczoren jak juz maluchy spia wlasciwie po to zeby sprawdzic czy cos jest wogole i ile. robie to jak mala ma ten dluzszy sen 5-6 h. Bo wtedy i tak do tego czasu mi sie pokarm zgromadzi dla Izki. Przystawiam ja czesto, nawet bardzo ale ona ma cos takiego ze jak nie chce to koniec i juz. Niczym jej nie zachece i nie zmusze. Nawet buzi otworzyc nie chce. Albo wypycha sutka jezykiem. Za to jak glodna to az sie trzesie i buzie odrazu odwraca w moja strone. reaguje na samo klikniecie biustonosza i widac po minie ze czeka:-)
    Szczerze przyznam ze martwi mnie ze tak malo przybiera na wadze i chyba dlatego wole sprawdzic ile tego mleka realnie mam i czy to zaspokoi jej potrzeby. ale ona malutko je Jak na jej wiek chyba. taki bardziej niejadek z niej. troche z taka niepewnoscia bede czekala pewnie na kolejne sprawdzanie wagi.

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Czekaja wspolczuje okresu. Az mnie to martwi ze może lada dzien tez przyjdzie. Iness supcio ze chrzciny udane. My myślimy miedzy lipcem a wrześniem zrobic.

Mojej Inesce sie krostki rozmnozyly. Wczoraj miala tylko na czole a dzis rano wyglądała jak by miala twarz poparzona i czerwone plamy. Teraz plam nie ma ale krostki są.
    My już u księdza zaklepaliśmy 8 sierpnia, dzień po moich urodzinach, powiedziałam że zrobię obie imprezy razem :)

gosiaczek31, anet525, ines31, Emartea lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bujaczek fisher price narazie tez srednio sie sprawdza. Mala szybko sie nudzi. Max 15 min.
    ale wiem ze z czasem bedzie chetniej tam lezala. To chyba z wiekiem dziecko bardziej lubi takie atrakcje. Maty tez jeszcze nie wyciagnelam. Pewnie jeszcze ze 2-3 tygodnie. Narazie w wozku mam jedna wiszaca zabawke i wystarcza. Za jakis czas zmienie jak sie jej znudzi.

kupilam tez hustawke taka mala. Nie wiem czy jej sie spodoba. Zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wkladki nie mam pojecia. Ja mam tylko taka cienka wiec nie wyjmuje bo jej w niczym nie przeszkadza narazie.

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    A po czym to poznac?
    U Justyśki córeczki na zdjęciu, które wystawiła na fb było widać na szyi w miejscu krtani taki dołeczek, podejrzewam że mała akurat wyciągała powietrze. Mi lekarka pokazywała odchylając główkę Natalki lekko do tyłu żeby właśnie to miejsce pokazać jak się zapada podczas oddychania

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    http://www.tinylove.pl/index.php?p3165,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-z-daszkiem-3w1-tiny-love-18kg

Fajny jest ten leżaczek. Supcio nawet nie wiedziałam go nigdzie. Świetny wybór. Ja mam Fisher price ogólnie malutka lubi na nim leżeć bo na zabawki jeszcze nie zwraca aż tak uwagi. Minusem jest ze sie nie rozkłada i ma dosyć mocna pozycje w pól siedzącą. I troszke jej nie wygodnie gdy chce poleżeć.

Ja karmie piersią. Nie ściągam pokarmu. Kiedys sciagalam bo myślałam że to pobudzi mi laktacje i przez to teraz mam jakby mniej. Glodna nie chodzi ale wysysa mi chyba do ostatniej kropli.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie z karmieniem masakra. Po probach przystawiania na sile, wlewania kieliszkiem mm, krztuszenia, krzyku, placzu (mojego i malej), skapitulowalam i podalam butle. W nocy obudzilam sie z bolem i pelnymi piersiami (?!). Doradca namowila mnie na wizyte u niej w poradni i podjecie walki. Zgodzilam sie, pojechalam. Wszystkie metody i madrosci doradcy niestety u nas nie zadzialaly. Mala nie chce ssac. Jeat jeden wielki placz i lament. Doszlo do tego ze wpychalam jej piers do buzki i sila trzymalam glowke glowke, ale to nie na moje nerwy. Doradca stwierdzila, ze Nina odrzucila piers, ale ze przed kazdym karmieniem mam probowac i rozkrecic/utrzymac laktacje bo za 1-2 moesiaca moze dziecko zechce ssac.

Skonczylo sie na tym ze Nina widzac ze ja ukladam i probuje dac piers wpadala w wielka rozpacz. Obiecalam sobie i mezowi ze koncze temat zwoazany z karmieniem, bo pd tygodnia wszystko sie kreci wokol tego. Mleka i tak mialam niewystarczajaco i musialabym dokarmiac. Jestem z dzieckiem sama czesto calymi dniami, w nocy tez maz musi troche odespac, bo po powrocie czesto siedzi do nocy przy laptopie. Nie dalabym rady sciagac co chwile, przygotowywac butle z mm i jeszcze probowac przystawiac. Tzn moze dalabym jakims cudem, ale gdzie wtedy czas na spacer, zabawe, pogaduchy z dzieckiem? Wszystko by sie krecilo wokol karmienia.

Moze jestem gorsza matką i Nina bedzie miala nizszw iq, bo byla karmiona tylko 1,5 mca, ale teraz jest spokojnym i zadowolonym dzieckiem, wiec nie zaluje.

Swoja droga z tym karmieniem butla jest troche zabawy, jeszcze sie nie ogarnelam do konca i cala kuchnia jest w butelkach i akcesoriach. Jutro musze wygospodarowac troche miejsca w szafkach.

No koniec wywodu! Musze Was teraz nadrobic :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z czystym sumieniem polecam szumisia i lezaczek tiny love 3w1. U nas sprawdzily sie rewelacyjnie. W ogole raczej nie ma takich rzeczy, ktorych zakupu bym zalowala. No moze togal do karmienia, tzn. jest super ale byl malo uzywany, bo dlugo nie moglam swobodnie aiedziec na tylku i raczej karmilam na lezaco, a teraz juz Nina troche za duza.

Nadszedl czas na zakup maty edukacyjnej i karuzeli, bo widze jak mala zachwyca sie palakiem w bujaczku. Co sie u Was sprawdzilo i moglybyscie polecic?

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nie jesteś gorszą matką!!! Trudno..probowalas..nie odpuszczalas nie poszłaś na latwizne..ale czasem się nie da..i masz rację Twoje dziecko musi cieszyć się spacerem z Tobą..snem...czasem spędzonym razem..bo jeśli będziecie się zadreczac cały dzień karmieniem to maluch będzie nieszczesliwy...także myślę że dobra podjęłaś decyzję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 04:50

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppdalam wlasnie wit k i d i maly po 2min ulal,mam podac ja jeszcze raz bo nie wiem czy sie wchlonela?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta oczywiscie ze nie jestes gorsza matka! Ani Nina przez mm nie bedzie miala nizszego iq:-) trzeba pamietac ze nic na sile. Ja tez twk podchodze. Jesli uda mi sie utrzymac karmienie to ok. Ale jesli nie to trudno. Nie bede przez to popadac w paranoje. masz racje najwazniejsze zeby dziecko bylo szczesliwe a nie beczalo calymi dniami. Jest spokojna najedzona i to najwazniejsze. To byla decyzja twojego dziecka i tez trzeba to respektowac. Skoro nie chce to nic sila.

Dorka.1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta a ty karmisz z jednej piersi czy z obu przy jedym karmieniu?

• Emrica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja też polecam Misia Szumisia, u nas się sprawdza, dostałam go od koleżanek z pracy :)

Ja mam leżaczek bujaczek Ingenuity, też go dostaliśmy od rodziny, jak na razie Weronika średnio w nim chce leżeć tak 10 minut i płacze, też mi się wydaje że jeszcze żle jej się w nim jej leży, tak jeszcze nie stabilnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:44

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wspomagacze laktacji to ja pije wodę mineralną, Fermatiker raz dziennie i herbate lactosan dwa razy dzienie, ale czy to pomaga niewiem bo pije tak od początku i niechce próbować bez tego bo boje się że jak przerwe to będzie po pokarmie. Fermatiker jest drogi ale czytałam na innych forach że dziewczyny kupują sam sód jęczmienny, to też jest jakaś alternatywa.
    Karmi pije ale tak 2 razy w tygodniu głównie w weekend :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 08:38

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM to że nie karmisz naprawdę nie spowoduje że twoje dziecko będzie miało niższe IQ, a podczymanie latacji jak dziecko nie chce ssać piersi jest trudne i czasochłonne, i pewnie na dłuszą metę też nie skuteczne, bo tak jak dziewczyny pisza dziecko ssie innaczej, a laktator tego tak nie wyciągnie, Ja jeszcze próbuje ale też niewiem jak długo to mi się uda.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
‹‹ 1688 1689 1690 1691 1692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ