Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tess dziekuje za wszystkie linki zdecydowałam sie na chuste tkaną taką
http://allegro.pl/natibaby-chusta-tkana-wiazana-m-okazja-i5333589634.html ew tą http://allegro.pl/lennylamb-chusta-do-noszenia-dzieci-tkana-m-i5348885087.html
ale póżniej jeszcze troche poczytałam i podobno na początek jest lepsza ta elastyczna i sama juz nie wiem jaką kupić tkana posłuży dłużej ale z drugiej strony w elastycznej do roczku Julke ponosze a jak później bede jeszcze chciała moge zawsze kupić tą tkana może ty coś doradzisz czy te co wybrałam sa dobre ja zupełnie sie na tym nie znam mam 160cm wzrostu
Moja Julka zawsze wstaje o 3 ( dziś wyjatkowo do 4.30 bo miałyśmy ciężki wieczór i późno zasnęła) czy dawałam butle ze swoim mlekiem, pierś czy mm zawszze jak w zegarku o 3 i o 6 choc teraz juz do 7 spi
Justyśka super ze mała dłużej pospała ja jak przeszłam na pierś zawsze po dawalam malej mm nie duzo 30 ml robiłam zeby miec pewnosc ze nie jest glodna czasem nic nie zjadla a czasem dojadla sobie moze tak spróbuj zanim pokarm sie nie unormuje ja po zapaleniu mialam mniej po jakims czasie bylo juz ok ale po drugim zapaleniu bylo coraz mniej az w koncu zaniknął
Miłej Niedzieli my mielismy isc na spacerek nad wisłe a pogoda paskudna deszcz pada a za raz slonce swieciWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 10:01
[/url]
-
loszcz - i tak jesteś bardzo dzielna:)
justyska, noa8 - najważniejsze, by wasze dzieciaczki były szczęśliwe i wy też:)a kilka godzin snu jeszcze nikomu nie zaszkodziło...
gosiaczek - co do snu po kp i mm - to czasem jest tez kwestia przyzwyczajenia dziecka(chociaz na pewno nie zawsze, twoje mleko moze byc tak wartosciowe jak mm), ja z doswiadczenia po moim malym moge powiedziec, ze na poczatku jak dostal mm to budzil sie na nastepne jedzenie tak jakby byl kp, a z czasem przestawił sie na dłuższe przerwy
justyska, gabi, - wspolczuje tej męczarni z zapaleniem, ja mialam tez guza chyba spalam na tym boku, albo maly mnie kopnal i bardzo dlugo mi nie schodzil, ale gorączki nie mialam, tylko piers byla bardziej goraca od drugiej, jakos nie mialam czasu sie na tym skupic i samo minelo chyba po 2-ch tygodniach, ale tez bylo usiazliwe i wzbudzalo lekki niepokój
ja nic do kp w miejscach publicznych nie mam, sama karmie jak jestem w przychodni np z jednym maluchem (czasem nawet z jednym biore butle jak nie wiem jak jest w jakiejs przychodni i czy bede mogla swobodnie dziecko nakarmic), ale jak juz z dwoma mam wizyte to wole brac butle, bo maluch mi szybciej zje i kazdy butle moze dac, kto ze mna przyjedzie. -
nick nieaktualnyU nas znow jedna pobudka przed 4 wiec juz chyba taka norme sobie zrobila moja cora. Ale zwykle o tej porze ma godzinke aktywnosci. Tz lezy sobie spokojnie gada usmiecha sie i dopiero znow zasypia i do 7 spi. Nie mam co narzekac choc i tak sie nie wysypiam bo mam problem zeby zasnac przed 24 a zwykle nawet pozniej sie klade. W rezultacie w dzien funkcjonuje niby normalnie zmeczenie wychodzi wieczorem a zasnac i tak ciezko.
U mnie tez pogoda slaba pada wieje i pewnie ze spaceru nic nie bedzie. -
nick nieaktualnyA ja mam dzisiaj wizytę teściowej juz się ciesze naslucham się o jej potoku mleka o jej zapaleniu jaka ona dzielna nie była i o tym jaka ja niedobra ze dałam butelkę jak się o tym dowie a nie mam zamiaru tego ukrywać
No to gosiaczek u mnie podobnie wieje jak niewiem chmury tez czarne ale jeszcze nie pada ale wygląda jakby miało zacząć z każdej strony -
nick nieaktualnyCzęść dziewczynki
U mię tez brzydka pogoda dozo ciemnych chmur i strasznie wieje
Gosiaczek podziwiam cie ze tak dobrze radzisz sobie mimo niewyspania ,
moja mała tez zaczela pchać piastki do budzi ale na sszczescie zadowolić się tez smoczkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 12:21
-
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:Ja mam dzisiaj dzień zalamki mała siedziała na cycki od 9 do 14 a jak ja odkładam to zacznała się symfonia na koniec ja karmilam i płakałam bo chyba jakaś zła matka jestem ze nawet uspokoić swojego dziecka nie umiem.
Jak to jest ze wasze dzieci najedzą się i zajmą czymś by jakieś albo karuzela albo czym kol wiek innym a moje zje i ryczy i tak cały czas czasem 30 minut się pousmiecha i znów symfonia nawet w dzień spać nie chce zresztą w nocy ostatnio też tylko na dworze ja juz siły nie mam. Kocham ja bardzo żyć bez niej już bym nie mogla ale jej humorki i moje zapalenie piersi teraz doprowadza mnie do coraz to większego załamania.
koło siebie to już nie jestem w stanie nic zrobić bo nie mam na to czasu ogólnie nie użyłam się nad sobą nigdy tylko dzisiaj wszystko się zebralo do kupy i musiałam.
sorki za zaśmiecanie forum ale musiałam
Justyska ja też tak miałam ze mała mi cały czas płakala a ja byłam na skraju załamania a okazało się ze pomimo tego ze mala ssala piersi co godzine i do godziny czasu to tak naprawdę się nie najadala odkąd zaczęła malej dawać butelkę to w nocy budzi się tylko raz a w dzień marudzi tylko jak ja brzuszek boli oczywiście nie zrezygnowała z karmienia piersią odciagam jej na jedno karmienie do butelki porcje 120 ml mojego mleczka bo niestety tylko tyle udaje mi się sciagnsc i daje jej przed każdym karmieniem poddać piers i porcje mleka z butelkiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 12:02
-
dziewczyny macie jakiś dobry przepis na polędwiczki?
a i czy wasze dzieciaczki też się ślinią? Młody od tygodnia pluje jakby mu zęby szły....nie wiem czemu taki plujek się zrobił..muszę chyba o tym poczytać
ja wczoraj nie przetrwałam próby i finalnie chłopaki pojechali na zakupy ze mną...nie jestem zadowolona z zakupów, bo biegałam jak oszalała...wydawało mi się, że młody zaraz wpadnie w zły nastrój i że mąż się zacznie wkurzać....nic z tych rzeczy się nie wydarzyło, ale nie miałam przyjemności z zakupów...muszę niedługo podjąć następną próbę, bo muszę kupić jakieś buty...no i namiętnie szukam skóry ze stójką bo moja 7 letnia w końcu trafiła do kosza...mam żałobę z tego powodu, bo bardzo mi wysłużyła..może wpadła wam w jakimś sklepie taka ze ściągaczem przy tyłku i w miarę długa, a nie odkrywająca nery?Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyRubi moja tez ostatnio dziwnie dużo śliny ma zastanawiałam się nad tym dlaczego tak czasem jakby miała banki zw śliny puszczać wygląda heh.
Co do zakupów to ja byłam ostatnio ale oczywiście sobie nic nie kupiłam a byłam z mala i mężem tez wyjeżdżajac martwilam się jak to będzie ale moje dziecko leje na wszystko i na dworze w sklepie i zawsze jak jest poza domem śpi za to w domu nic z tego. I takim sposobem mogłabym zakupy robić 10 godz a ona by to przespala ile bym na śpiocha co 3 godz jej cyca dawała. A jadąc dla siebie na zakupy oczywiście skończyłam z 3 czapkami dla małej sukienka i legginsami -
Gabi te 60 ml zjada tak co okolo 2 godziny w ciagu dnia. jak zje troche wiecej po dluzszym spaniu to dluzej wytrzyma bez jedzenia. naprawde rzadko sie zdarza żeby zjadla wiecej niz 80 ml. nie wiem jak jest jak karmie piersia ile wetdy zjada bo tylko jestem w stanie kontrolowac wtedy kiedy sciagne. w nocy budzi sie juz raczej z przyzwyczajenia niz z glodu bo doslownie zaciagnie 3 4 razy i spi wiec rano musze sciagac to co nie zostalo wypite bo czuje ze robia sie po nocy kamyki.
a dzis na obiad jadlam chionczyka mniam:) -
Kasss - linki mi się nie otwierają, ale lenny lamb i natibaby to całkiem dobre chusty tkane. W tkanej też można dzieciątko nosić od samego początku, więc myśle, że nie ma co inwestować w elastyka - Julka i tak jest już dość duża, więc długo nie ponosisz i może Ci być szybko niewygodnie = można się zniechęcić. Bardzo fajne są też chusty Little Frog - podobno są miękkie od nowości i łatwo się dociągają. No i wszystkie trzy mają akceptowalne ceny jak na pierwszą chustę
A tu wypatrzyłam (chodziłam tam do szkoły rodzenia), że będą niedługo warsztaty, w sumie wydaje mi się, że można po prostu na nie przyjść i wypróbować różne modele i potem dobrać coś dla siebie.
http://ecopartus.pl/warsztaty-noszenia-dzieci-w-chustach-656 -
nick nieaktualny
-
Tess wrote:Kasss - linki mi się nie otwierają, ale lenny lamb i natibaby to całkiem dobre chusty tkane. W tkanej też można dzieciątko nosić od samego początku, więc myśle, że nie ma co inwestować w elastyka - Julka i tak jest już dość duża, więc długo nie ponosisz i może Ci być szybko niewygodnie = można się zniechęcić. Bardzo fajne są też chusty Little Frog - podobno są miękkie od nowości i łatwo się dociągają. No i wszystkie trzy mają akceptowalne ceny jak na pierwszą chustę
A tu wypatrzyłam (chodziłam tam do szkoły rodzenia), że będą niedługo warsztaty, w sumie wydaje mi się, że można po prostu na nie przyjść i wypróbować różne modele i potem dobrać coś dla siebie.
http://ecopartus.pl/warsztaty-noszenia-dzieci-w-chustach-656
http://allegro.pl/lennylamb-chusta-do-noszenia-dzieci-tkana-m-i5348885087.html
http://allegro.pl/natibaby-chusta-tkana-wiazana-m-okazja-i5333589634.html
Julka za dwa dni konczy 3mc główke już sztywno trzyma więć chyba zamówię którąś z tych na Radzikowskiego jezdziłam do gina i troche daleko mam tam zeby z mala jechac a zostawic nie mam ja z kim ale dzieki znalazlam jeszcze taka http://allegro.pl/womar-chusta-n17-zaffiro-haftowana-skosno-krzyzowy-i5354375465.html i tą o ktorej pisalas http://allegro.pl/chusta-tkana-little-frog-4-6m-i5360440017.html
Moja juz nawet w wózku nie chce spac chyba ma kolejny skok rozwojowy bo marudzi zasnac nie moze a widac ze spiąca jest a tak sie cieszylam ze kolki minęły
Ewka jak chrzciny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 18:06
[/url]
-
Chyba coś źle wcześniej skopiowalam, tak to dobre chusty. Ja mam pierwszą LennyLamb i jest w porządku, zobacz sobie jeszcze na te Little Frog zwłaszcza z Outletu lub II gatunek, bo całkiem przyzwoite ceny i wysyłka w większości w cenie.
http://littlefrog.pl/
Jeśli Ci się podobają, to polecam na początek coś z dużymi paskami, bo łatwiej zobaczyć który pasek trzeba jeszcze dociągnąć. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGabi30 jak tam pierś ??? ja swojej juz mam dość jakby można było czymś to przetkac to by było super a tu dupa zaczyna mnie boleć z drugiej strony ja niewytrzymam normalnie.najlepiej to mogło by być z zamykam kurek mleka z tej piersi u juz a tu dupa musze się męczyć z jednej strony juz nie boli tylko twarda jest a z drugiej zaczyna boleć
-
Wczoraj poszłam z koleżanką na noc muzeów i po kilku godz. zażywania kultury na koniec uraczyłyśmy się piwkiem w ulubionej knajpie. Wypiłam jedno małe i mimo, że nie piłam odkąd dowiedziałam się o ciąży (o mamo, za miesiąc minie rok!!!) to nic mi po nim nie było. Do domu wróciłam przed drugą. Dziecię smacznie spało najedzone i szczęśliwe więc ja też mogłam szybko się położyć. Wyjście było spontaniczne i nawet sobie nie zdawałam z tego sprawy ale potrzebowałam tego.
A dziś zaskoczenie. Emilka znów zaczęła zjadać po 100/120 ml. Kurcze, to chyba rzeczywiście przez to mleko na kolki bo ledwo przestaliśmy je dodawać i już widać poprawę.loszcz, gosiaczek31, gabi30, kasss, Pocahontas, jasmin lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zakochałam się w tym:
http://pl.nextdirect.com/pl/x5d2780s7
Nie zamieniłabym swojej małej księżniczki na chłopca, ale ten strój jest boski. W sumie gender jest teraz w modzie... żart oczywiście, ale strój na chrzest dla chłopca idealny. Dla dziewczynek też tam są piękne rzeczy. No i za zakupy powyżej 75 zł przesyłka gratis.