X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss - to jak myślisz męża motać to 4,2 za krótka, bezpieczniej 4,6.

Chociaż tak naprawdę są też różne wiązania i na kieszonkę potrzeba dłuższej chusty, a np. na kangurka (też dla noworodków) dużo krótszej, więc zawsze możesz się motać chustą 4,2 w kieszonkę, a mąż w kangurka i plecak :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

wściekła jestem na lekarkę!!!! było dobrze na hippie to nam nagadała i zaczęliśmy kombinować niepotrzebnie!

moja Zuzia bardzo źle zareagowała na to mleko Bebilon HA, dwa dni nie robiła kupy a dzisiaj to jest masakra, cały dzień się pręży, płacze, puszcza bąki i krzyczy. Wieczorem zrobiła bardzo wodnistą kupkę. :(

Wracamy do hippa i czekamy aż się brzuszek unormuje. :(

• gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska szkoda gadadać. Właśnie siedzę i męczę tę prawą pierś, od dołu jest miękka a na górze taki olbrzymi twardy kamień. Przy pierwszym zapaleniu ból zniknął razem z twardością piersi po 2 dniach i mogłam normalnie ściągać. Tutaj masakra, masaże cuda na kiju nie pomagają. Pierś jest twarda na górze i dalej wyciskam maks 20-30ml. Popołudniu zauważyłam, że i z tej zdrowej zaczyna mniej lecieć mleka. Boje się, ze tak jak Kasss po drugim zapaleniu mleczko może zacząć mi zanikać. Chociaż tak jak dociągnę do tych 3 miesięcy to będę szczęśliwa bo ja nawet nie zakładałam, że będę w tej ciąży przez swoją chorobę w ogóle karmić swoim mleczkiem.

Justyska jak coś znajdziesz na te Nasze cycki to dawaj znać bo padnę.

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z pozycji karmienia...
    Franek z okazji swoich 2 m-cy postanowił dac swoim starym po dupie :P
    I tak od 8 do 23 ani myślał zmrurzyc oko..wiec ogladalismy film do 23:30..no ale pomyślałam fajnie...jak go teraz dokarmie to będzie spał i spał..no niestety już o.1:30 pobudka..nie ukrywam że byłam wkurzona...mały się darl jakby z miesiąc nie jadł..po karmieniu dalej w ryk..no w końcu jak się uspokoił to go położyłam ale ani myślał spać...marudzil stekal az zrobił taaaaaka kupę że wszystko do wymianki:P no i po wszystkim jeszcze wstawalam z 7 razy żeby wręczyć mu smoczka aż w końcu zasnął po 3 i teraz właśnie szamie...Ehh...trzeba bylo jakoś zaznaczyć że jestem już duży :) :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez juz zjadla i ani mysli spac szaleje na bujaczku wczesniej spala do 9 a teraz juz nie spi i wieczorem marudzi wcoraj w wanience prawie zasnęła taka zmeczona była ale później z tatusiem debate jescze ogladala haha
    Rubi musiał wam przypomniec na wypadek gdybyscie zapomnieli ze dzis konczy dwa mc;)
    Emartea super ze wieczór udany ja tez jak wypiłam jedna lampke wina bylam pewna ze mi w glowie zaszumi a tu nic
    makabra zaczeły wypadac mi wlosy wiedzialam ze w końcu zaczną ale nie sądziłam że aż taka ilość sa wszedzie a w wiekszosci na malej co najbardziej mnie denerwuje
    moj M wczoraj kupił pierwsze ubranko dla małej

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Cześć dziewczyny.

wściekła jestem na lekarkę!!!! było dobrze na hippie to nam nagadała i zaczęliśmy kombinować niepotrzebnie!

moja Zuzia bardzo źle zareagowała na to mleko Bebilon HA, dwa dni nie robiła kupy a dzisiaj to jest masakra, cały dzień się pręży, płacze, puszcza bąki i krzyczy. Wieczorem zrobiła bardzo wodnistą kupkę. :(

Wracamy do hippa i czekamy aż się brzuszek unormuje. :(

czasem mi sie wydaje, ze lepiej sluchac wlasnej intuicji niz lekarzy, a jak dlugo podawalas jej ten bebilon ha?

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Witamy się z pozycji karmienia...
    Franek z okazji swoich 2 m-cy postanowił dac swoim starym po dupie :P
    I tak od 8 do 23 ani myślał zmrurzyc oko..wiec ogladalismy film do 23:30..no ale pomyślałam fajnie...jak go teraz dokarmie to będzie spał i spał..no niestety już o.1:30 pobudka..nie ukrywam że byłam wkurzona...mały się darl jakby z miesiąc nie jadł..po karmieniu dalej w ryk..no w końcu jak się uspokoił to go położyłam ale ani myślał spać...marudzil stekal az zrobił taaaaaka kupę że wszystko do wymianki:P no i po wszystkim jeszcze wstawalam z 7 razy żeby wręczyć mu smoczka aż w końcu zasnął po 3 i teraz właśnie szamie...Ehh...trzeba bylo jakoś zaznaczyć że jestem już duży :) :)
    Rubi u nas podobnie, wczoraj 2 miesiace skonczone a mala swietowala w nocy. Wieczorem marudzenie. Ok zmeczona mysle bedzie spala jak kamien. Nakarmilam usnela o 20.30 pospala do 00.30 i od tamtej pory wyspana. obudzila sie i tak glosno do zyrandola cwierkala ze az specjalnie sie nie ruszlam zeby moze sama usnela a tu nic. Wkoncu upomniala sie o mleko. Karmie, karmie a ona dalej oczy bystre. O 3 zasnela ja ja do wozka. polozylam sie a za godzine znow wyspana I gada. przy piersi przysypiala lamalo ja, ale jak tylko sie oddalalam i kladlam to juz sie wiercila. pozniej znow powtorka o 5. Dwie godziny ja usypialam lezac z nia. A jak juz zasnela to starsza corka przyszlw do nas do lozka jak sie obudzila i szlag trafil spanie. Skutcznie mala i mnie wybudza. I taka nasza " dwumiesieczna noc":-) padne dzis pewnie na ryjek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja noc dzisiaj była inna niż wszystkie malq znów miała problem z zasnieciem i usnela o 1 najpierw o 21 dostała mleko i ani myslala spać i tak do 1 aż zrobiłam jej druga butle zjadła 70 ml i poszła spać za to spala do teraz normalnie w szoku jestem aż 7 godz bez przerwy

Gabi dzisiaj przyjdzie do mnie położna zobaczymy co powie. Szczeze ci powiem ze sama niewiem jak to u mnie wygląda bo na początku cała była twarda a teraz jakby mniej twarda ale w tym typie to ta twardość za miesiąc zejdzie a ja się wykończe cycka mnie już boli od maltretowania jej . Juz taka zdesperowana jestem se nawet byłam gotowa dać mężowi nie ciągnie heh miał radoche chłop heh

• Emrica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Poleciła nam jeszcze w necie taką stronę jak prawidłowo pielęgnować, trzymać niemowlę:
    http://www.ndt-bobath.pl/wp-content/uploads/2013/11/Poradnik-opieki-i-pielegnacji-malego-dziecka.pdf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:46

Emily83, Krokodylica lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pytania o KP, to ludzie nie znają granic w tej kwesti, na jednym pytaniu się nie kończy, tylko przy nastepnym spotkaniu pierwsze pytanie jakie słyszę to czy jeszcze udaje mi się karmić KP? więc na początku grzecznie odpowiadałam tak, a teraz już mówię tak: moje dziecko je, śpi i robi kupy tu nic się nie zmienia i nie zmienic, bo tak ja Ty dziecko musi jeść.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chłopaki pozdrawiają e-ciocie

u nas wyjątkowa noc, Miki po kąpieli obudził się o 4 a Nikuś o północy i o 4... gdyby tak zostało byłoby bosko:) ale nie licze na to nawet po cichu:)

ebef1fd930277f5cmed.jpg

jasmin, Emrica, tylda87, Emartea, Scarlett2014, czekaja, gosiaczek31, Emily83, loszcz, ines31, belladonna, anet525, kasss, Anastacia33, gabi30, kaczamila, madziutek 23, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem,że temat był już wałkowany,ale proszę o radę. Dopadła nas ciemieniucha,pamiętam tylko nazwę Olejuszka czy jakoś tak a co jeszcze stosowałyście. Jakiś olejek z rossmana coś pamiętam,ale jaka nazwa ,to już nie. A co powiecie o produktach zjai na ciemieniuchę,chcę coś kupić dla bąbla ale nie wiem co :)

Pocahontas śliczne robaczki :)

Loszcz trzymam kciuki za Ciebie i za mamę Twoją.Wrócicie do zdrowia,najważniejsze,że synuś nie ucierpiał. Masz dla kogo żyć,więc i rekonwalescencja powinna przebiec szybciej. Pozdrawiam ciepło.

loszcz lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Dziewczyny zakochałam się w tym:
    http://pl.nextdirect.com/pl/x5d2780s7
    Nie zamieniłabym swojej małej księżniczki na chłopca, ale ten strój jest boski. W sumie gender jest teraz w modzie... ;-) żart oczywiście, ale strój na chrzest dla chłopca idealny. Dla dziewczynek też tam są piękne rzeczy. No i za zakupy powyżej 75 zł przesyłka gratis.

ja dla mojego bąbla zamierzam to kupić plus te granatowe buciki. Podoba mi się jeszcze strój z krótkimi spodenkami taki granatowy,więc zobaczymy co wybiorę.
    Chrzest mamy dopiero 2 sierpnia,więc jeszcze czasu jest.

Emartea lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Dziewczyny wiem,że temat był już wałkowany,ale proszę o radę. Dopadła nas ciemieniucha,pamiętam tylko nazwę Olejuszka czy jakoś tak a co jeszcze stosowałyście. Jakiś olejek z rossmana coś pamiętam,ale jaka nazwa ,to już nie. A co powiecie o produktach zjai na ciemieniuchę,chcę coś kupić dla bąbla ale nie wiem co :)

Pocahontas śliczne robaczki :)

Loszcz trzymam kciuki za Ciebie i za mamę Twoją.Wrócicie do zdrowia,najważniejsze,że synuś nie ucierpiał. Masz dla kogo żyć,więc i rekonwalescencja powinna przebiec szybciej. Pozdrawiam ciepło.

Na ciemieniuchę w Rossmannie dostaniesz olejek w spray. Nazywa się Baby cap spray na ciemieniuchę 30 ml

jasmin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas ale fajne chlopaki. I jak urosli i zmienili sie od ostatniego razu jak zdjecie nam wklejalas. Super sa i roznia sie bardzo od siebie na buzkach.

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz dziewczyno jesteś bardzo dzielna i silna, jak przeczytałam co się wam stało to zaniemówiłam.. teraz na pewno potrzebujesz dużo wsparcia szczególnie psychicznego... trzymaj się kobieto, bo masz dla kogo być silna, Rocco Cie bardzo potrzebuje...

Emrica, Pocathotas dzięki za link do tego internetowego poradnika, zaraz zabieram się za studiowanie go... cóż ja jestem trochę przerażona tą jego asymetrią bo widzę że naprawdę mały nie łapie symetrii :( a od początku wszystko robiłam na dwie strony a do tej pory mu się to nie poprawiło... jesteśmy już po jednych zajęciach z rehabilitantką i coś mi się wydaje że będziemy mieć takie zajęcia dwa razy w tygodniu... nawet nie chcę mysleć idzie na to kasy idzie.. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 11:50

loszcz lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Co do karmienia piersią - dla mnie to prawie jak nagroda, więc lubię i szczerze, to mogłabym karmić chyba w każdej sytuacji i wszędzie, jeżeliby tylko dziecko przestało mi piszczeć i ryczeć przy piersi, tak jak to niestety jest teraz (łyka powietrze, robi kupę, lub cholera wie co jeszcze, bo nie mam już pomysłu, pomaga jedynie postawienie do pionu). Karmiłam już w przychodni w poczekalni (ale dość kameralnie tam jest), u znajomych i w samochodzie, zazwyczaj mam dwa podzkoszulki - górny podwijam, a dolny jest z dekoltem,więc idzie w dół, więc odsłaniam tylko to co niezbędne, żeby się przyssać, no i po prostu narzucam na ramię pieluszkę lub apaszkę, więc dzieciątko sobie je spokojnie w takim namiocie. Jak ktoś nie wie, to może się nawet nie zorientować, że tam sobie dziecko je :)

Zresztą po porodzie pozbyłam się wielu kompleksów i wstydliwości, które miałam wczesniej, uważam, że takie karmienie jest bardzo dyskretne i ja się z tym czuję komfortowo, a jak kogoś gorszy, to przecież zawsze można odwrócić wzrok... ja tam nie patrzę na mizdrzące się obleśnie pary na ławce w parku :P

co do karmienia to ja też uwielbiam, tylko my karmimy się na leżąco więc jak gdzieś wychodzimy to odciągam mleczko. fajny pomysł z tym nammiotem :)
    co do kompleksów po porodzie to u mnie tak samo a to przez to że mały potrzebował w inkubatorku mojego mleczka, na sali leżały jeszcze dwie dziewczyny i czy odwiedziny czy coś to ja lekko się odwracałam i odciągałam jak przyszła odpowiednia pora. Po prostu wybrałam miedzy wstydem a dobrem dziecka, i oczywiśćie dobro dziecka wygrało od razu.

• loszcz Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety nie wierze !!!
    Mój mały loboz który nigdy nie śpi pobił chyba rekord świata.Zasnął o 20.30 (21.30 waszego czasu)
    Obudził się na jedzenie o 2,5 i 7,popłakał pół godziny bo kupa go gniotla poczym zasnął i śpi do teraz !!!W sumie to właśnie się wybudza.On normalnie śpi 7-8h na dobę a tu taka niespodzianka :-) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 12:07

gosiaczek31, jasmin, belladonna, kasss, Emartea, Emily83, kaczamila, gabi30 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila właśnie dotarło do mnie, że Twój Oskarek chwila moment skończy 4 miesiące. Olaboga, kiedy to zleciało? Nie tak dawno pisałaś o swoich porodowych przejściach. Rety, ale ten czas leci :)

kaczamila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocschontas slicznie te twoje chlopaczki są

Loszcz to dzisiaj twoj synek ma dzień spioszka

loszcz lubi tę wiadomość

‹‹ 1740 1741 1742 1743 1744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ