Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi u mnie podobnie. ostatnie dwie noce to masakra... nie wiem czy to wynika z upalu i male trudno spac czy jest jakis inny powod. dzis wstałam do niej 9 razy budzila sie doslownie co godzine:( nawet jesc nie chciala popila tylko czasem troche wody.
u nas goraco masakra ale podobno na polnocy nie jest tak zle jak w pozostalych czesciach kraju wiec Wam wspolczuje dziewczyny... Poprosiłam mężą zeby załozył kilme u nas w mieszkaniu(pracuje w tej branzy) wiec moze jakos uda sie przetrwac.
Mamy dzis 50 mojej mamy. bedzie masakra z tym upałem nawet jesc sie nie bedzie chcialo.
-
U nas tez gorąco i Pola gorzej zasypiała. Troche wiecej je- mysle ze to z pragnienia
Co do spania z dzieckiem - każdy robi jak mu wygodnie. Mi wygodnie spać z Pola. Co do faktu ze si dziecko przyzwyczai - polecam wpis
http://segritta.pl/jak-jest-tym-przyzwyczajaniem-dziecka-noszenia-lub-spania-rodzicami-lozku/
U nas tylko ortopeda wspomniał o lekkiej asymetrii a pediatra nic. Zalecono duzo czasu na macie i faktycznie tak robie. Spytam jeszcze przy okazji następnej pediatrę. -
Ewa spi od poczatku sama w pokoju w swoim łóżeczku. To że nie spi z nami wynika bardziej z tego że ja nie umiem z nia spac a tym bardziej mąż ktory bylby w stanie ja przygnieść niz z tego ze nie chce tego(chociaz od poczatku byla mowa o tym ze spi sama w swoim pokoju). spiac z nią poprostu w ogole bym sie nie wysypiala. chociaz codziennie rano kolo 5 6 jak maz wstaje do pracy Ewcia laduje w naszym lozku cala usmiechnieta i nieraz jeszcze dospimy godzinke a czasem poprostu lezymy gadamy i sie bawimy:) Ewa już czeka codziennie rano jak tata wstanie i ja przyniesie do duzego lozka:)
W co ubieracie maluszki do spania??loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlisko, blisko, coraz bliżej do wagi z przed ciąży po weekendowych szaleństwach kulinarnych 0,5kg. Do normalnej wagi z przed ciąży 2,5 kg. To wagi optymalnej 4,5 kg!
Czekaja zrobiłaś test?
Ja też nie lubię spać z Jankiem bo wtedy właściwie nie śpię tylko czuwam. Boje się że mąż go przygniecie bo on ma bardzo twardy sen, albo że kot na niego skoczy bo kot jest nauczony spać z nami, albo że nakryje go mocniej naszą kołdrą albo że strutla się z łóżka jak śpi z boku. No i nie ukrywam że wolę od razu wprowadzać i niego nawyk spania samego niż uczuć go tego jak będzie miał rok czy dwa.
Janek śpi w pajacyku rozciągniętym żeby było mu wygodnie. Kocyk zwykle skupuje z siebie. A od paru dni zaczęłam otwierać okno na noc.
Co do nocy Janek raz budzi się tylko raz a innym razem co 2/3h. Nie ma regułyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 09:20
czekaja lubi tę wiadomość
-
Ja dziś biegnę do fryzjera, obcinam się na króciutko! Obym nie zapomniała zrobić sobie zdjęcia przed ścięciem, jakie mam teraz długie włosy. Teściowa mnie wkurza, pytałam ją jakiś czas temu czy w razie czego znajdzie w tą sobotę czas żeby zostać z Zuzią. Ona że tak. Dwa dni temu zadzwoniłam do niej, że jednak nie trzeba, bo mąż zdeklarował się sam że z nią zostanie bez problemu. A jak będzie chciał to zapakuje dziecko do auta i przyjedzie do teściów a jak nie będzie chciał to zostanie z nią w domu. To teściowa chyba nie rozumie po polsku, ciągle ględzi że ją ktoś tu podwiezie, albo żeby Ł. przyjechał do nich, i jak on zrobi bo ona nie wie czy ma jechać czy czekać w domu. Co za baba. Wszystko zrobi żeby moje dziecko chociaż na chwileczkę do siebie zagarnąć. Żałuję że w ogóle cokolwiek się odezwałam na temat tego fryzjera.
-
nick nieaktualnyOli super artykuł i podzielam zdanie kobiety która napisała ten artykuł. jak ktoś mi mówił ze przyzwyczaiłam Hanie do noszenia to ja zawsze odpowiadam zw ona od zawsze była noszona wiec chcąc nie chcąc jest przyzwyczajona. jak mąż ma nocki to zawsze śpię z mala i po pierwszym karmieniu nocnym nieraz jq zostawiam z nami bo nie chce mi się wstawać jej odnieść ale jak mąż śpi ze mną to staram się ją odnosić do łóżeczka żeby on mi się na niej nie położył bo on to ma sen bardzo mocny. ale w tym tyg mecze się ze żem na jednej połówce a Hania ma druga cala dla siebie obłożona jest żeby nie spadła bo nie mogę jej przenieść. zasypia przy jedzeniu ale tak lekko śpi ze jak ja probuje przenieść to się budzi i juz ciężko jej zasnąć
Hania śpi w body z krótkim rękawem i nawet jej nie przykrywam bo zaraz jest rozkopana a i nas w sypialni chcąc nie chcąc jest aż 28 stopni -
nick nieaktualnyTess na Łużyckiej swego czasu mieli sklep z artykułami cukierniczymi. Było tam wszystko potrzebne żeby ciasto /tort wyglądało jak dzieło sztuki. Pewnie nadal istnieje
Wiesz Czekaja my z wypiekami na twarzy czekamy na wynik Twojego testu.. Przynajmniej ja
Krokodylica fryzjera zazdrosne mimo teściowejczekaja, Tess, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Zasnął po 2, 5h marudzenia...ja od początku kładę Franka do jego lozeczka...jest przyzwyczajony że biore go nad ranem i wtedy śpi nawet do 11...najdziwniejsze że u nas nie ma w domu upału...poza tym o 21 zasnął normalnie...i dlatego nie umiem tego z niczym powiazac...może że szczepieniem? Ale to czemu tylko po tym jednym karmieniu niskie chce spac? dzieci to jednak zagadka... co do ubioru młody śpi w bodziaku rozkopuje kocyk a dziś znalazłam go w poprzeg lozeczka...ciemiaczko przy szczebelkach o zgrozo...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi tez niedawno mialam takie etap ale cale szczescie zaczelam bardzo duzo wody pic i jakos daje rade chociaz przez kilka dni nie obylo sie bez mm.
U nas w nocy mala tez sie przekrecila tak ze ciemiaczka przy sszczebelu i sie zaklinowala nozkami. jak to zobaczylam mialam wyrzuty sumienia bo chyba chwile płakala zanim do niej przyszlam:(
dlatego juz zamowilam ochraniacz na cale łozeczko.
Ewa własnie odsypia noc -
Moj sie przekreca na razie w jedna strobe w poprzek i na tej stronie dalam ochraniacz, ale dzis za kazdym raziem sie przekrecal wiec musial nie spac w nocy a raz mial glowe tam gdzie nogi cale szczescie ze zlozylan koldre w koniec lozeczka a byl przykryty bawielnianym kocykiem, ale najlepszy byl wcz wieczorem mialam wkladki laktacyjne pod biustonoszem chce mu dac piers a on zlapal za ta wkladke wzial ja za siebie i wyrzucil smialam sie z 15min, poradzi sobie w zyciu hihi
Tess, loszcz lubią tę wiadomość