X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    TSH - 23
    FT4 0,79

Jak powiedziałam lekarzowi,to powiedział,że ten wynik jest dla niego mało wiarygodny i kazał zwiększyć dawkę eutyroxu i powtórzyć za tydz bo przy tak wysokim tsh ft4 powinno być bardzo niskie a jest w normie... Mam nadzieje,że jutro ten wynik będzie wyglądał lepiej łączne z betka :)

ale i tak z tego co widzę to ft4 masz niskie poniżej normy
    mam nadzieję, że teraz będziesz mieć lepsze wyniki, trzymam kciuki również za piękną betę :)
    ja powinnam mieć dzisiaj betę i progesteron i nie mogę się doczekać 17 :):):)

Niunia86 lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki za dobre wyniki :-* a powiedz mi kochana jaką dawkę euthyroxu bierzesz?

Niunia86 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane my jesteśmy od piątku w Zakopanym i tak mnie mdłości od tego czasu męczą, że nic nie mam z tych wakacji.
    Co do mówienia bliskim to nie chcemy nikomu mówić do 2go trymestru. Wie tylko koleżanka z pracy, kolega z zespołu( żebym sprzętu nie musiała dźwigać) i moja bratanica ale to przez prprzypadek bo mi zdjęcie z telefonie wyczaila :-P

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się...ale miałam dzisiaj skok temperatury...z 36.6/7 na 37,4!!! czy to po luteinie??

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi- moze byc po luteinie bo ona podnosci temp, Duphaston nie.

Rybenka- czy probowalas na mdlosci migdalow?>
    ja codziennie tez biore tabletki mamarin mama z imbirem i wit B6- na mdlosci

Migdaly na pewno troche Ci pomoga

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) My na razie nikomu absolutnie nikomu nie mówimy o ciąży. Zwyczajnie boimy się jeszcze cieszyć... Biorę profilaktycznie dupka 2X1 i cóż więcej mogę zrobić? Modlić się i starać żyć spokojnie. Mamy zaplanowany wyjazd nad morze końcem lipca i trochę biję się z myślami co robić, czy jechać czy odpuścić? A z drugiej strony to gdzie lepiej odpocznę i się zrelaksuję jak nie na urlopie z mężulem? Poza tym mam problemy z tarczycą więc jod jak najbardziej wskazany i dla mnie i dla maluszka. Kwestia podróży jest to niby 600 km ale samochodem więc można się i wyłożyć wygodnie i zatrzymać gdzie chcemy i kiedy chcemy. Więc chyba pojedziemy na te wczasy ;) Opalać się nie muszę a poleżeć pod parasolka na plaży i posłuchać szumu morza można ;)A Wy jakie macie zdanie?
    Z objawów to jedynie wrażliwe piersi i od czasu do czasu opadam z sił tak jakbym miała zemdleć, senna jestem, ale z dnia na dzień odstawiłam kawę więc to tez może być przyczyna, od czasu do czasu mnie mdli, ale póki co delikatnie. Powiem tak zniosę absolutnie wszytsko byle ciążę donosić ;)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie weim czy akurat Ci mdlosci nie wypadna wtedy, chcoaz moze Cie omina.

my mielismy jechac w sierpniu nad morze, jak juz bedzie ok 13 tygodnia ale teraz szczerze mowiac, boje sie jechac!

ROZNIE JEST i w sumie w razie plamien to nei wiem gdzie trafie i do kogo

ja juz bylam raz w szpitalu z pamieniem, wiec chyba dlatego mam to w glowie

a teraz jeszcze te mdlosci- nie wiem czy bym gdziekolwiek dojechala:)

no ale zobaczymy jak bedzie w sierpniu

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kawy- na poczatku tak jak Ty pilam - nawet 2 razy dziennie

potem raz

ale jak zaczely sie mdlosci to sie skonczylo
    nawet herbaty nie moglam pic bo od razu zwracalam

teraz jest ciut lepiej bo nie wymiotuje wszystkim

ciekawe czy te mdlosci zmierzaja ku koncowi?
    bo to juz 3 tyg..

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    nie zniosę drugiego poronienia...;/
    Rubi Kochana mam dla Ciebie kilka rad jeśli ich oczywiście chcesz... Ja straciłam dwie ciąże, przeżyłam to bardzo i w sumie nadal przeżywam, zawsze to doświadczenie będzie w mojej pamięci, odcisnęło mocny ślad w psychice. Widzę, że bardzo się denerwujesz i martwisz. Proszę postaraj się troszeczkę wyluzować ponieważ to co dzieje się w Twojej głowie ma ogromny wpływ na CIĄŻĘ. Odstaw termometr, nie myśl za dużo. W pierwszych tygodniach ciąży nie masz na nic wpływu przyjmuj spokojnie progesteron i oszczędzaj się- dosłownie tyle można zrobić, jeśli ciąża będzie miała się utrzymać to się utrzyma ;) Co do luteiny dopochwowej lepiej pozostań przy doustnych środkach. Mój lekarz twierdzi że na początku do 8-9 tydzień lepiej nie szperać za dużo przy szyjce macicy- infekcje, skurcze itp. Życzę Ci SPOKOJU I WIĘCEJ WIARY W TO ŻE BĘDZIE DOBRZE ;) ŚCISKAM MOCNO WAS ;)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka..staram się myśleć pozytywnie i cieszę się że udało mi się znów zajść w ciąże...lekarz kazał odpoczywać nie męczyć się i chciał dać zwolnienie...ale ja mam na razie zwolnienie więc następnym razem wezmę od niego..

boję się pełną parą cieszyć z tej ciąży...bo ostatnio tak się cieszyłam. taką więź poczułam z tą kruszynką, że długo nie mogłam się z tym pogodzić..ale oprócz tego jestem dobrej myśli...naprawdę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 10:21

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Kamelia Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze ja nie mam mdłości

w4sqpc0z5nmzmjny.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Ja tez trzymam kciuki za dobre wyniki :-* a powiedz mi kochana jaką dawkę euthyroxu bierzesz?

Biorę na razie 75 eutyroxu ale jak za wolno będzie spadać to mam brać 100.

A tak z innej beczki Rybeńko to ja też w zespole śpiewam ale tak się składa że z chłopakiem więc tylko On wie naturalnie. Reszcie powiemy w swoim czasie-chyba,że się wczesniej domyślą ;)

Rybeńka lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wczasy jadę w pn. Ok 500km nad morze ale tylko na 4 dni. Jutro mam pierwsza wizyte u lekarza więc profilaktycznie sie zapytam czy nie ma przeciwskazań co do wykazdu ale też samochodem więc w każdej chwili przerwe można zrobic no i na szczeęście żadnych plamień od poczatku ciąży nie mam więc mam nadzieje,ze będzie ok ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe marcowe Mamuśki.

Tak sobie Was podczytywalam i postanowilam dołączyć.

Obecnie jestem w 6 tygodniu ciąży. Niestety z przejściami - dziś z rana zaliczyłam szpital:/ Moje plamienia się nasiliły. Na szczęście z ziarenkiem wszystko ok( ufffff....). Przyczyny nie znamy.

Co do dolegliwości ciążowych jest ich niewiele - kłucie w jajnikach i bolesne piersi. Nudności brak:P

Jutro muszę zrobić trzecią betkę i zobaczymy co dalej.

W najgorszym wypadku mój lekarz pozostawi mnie na obserwacji w szpitalu:P

Ale tej opcji nie zakładam bo nie mam z kim zostawić mojej 3 letniej córki.\

Wszystkim mamusiom życzę duuużo spokoju.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze i,żebyś szpital omijała szerokim łukiem aż do marca:) Ściskam mocno! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 10:41

Dorka1979 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Kamelia Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Witam przyszłe marcowe Mamuśki.

Tak sobie Was podczytywalam i postanowilam dołączyć.

Obecnie jestem w 6 tygodniu ciąży. Niestety z przejściami - dziś z rana zaliczyłam szpital:/ Moje plamienia się nasiliły. Na szczęście z ziarenkiem wszystko ok( ufffff....). Przyczyny nie znamy.

Co do dolegliwości ciążowych jest ich niewiele - kłucie w jajnikach i bolesne piersi. Nudności brak:P

Jutro muszę zrobić trzecią betkę i zobaczymy co dalej.

W najgorszym wypadku mój lekarz pozostawi mnie na obserwacji w szpitalu:P

Ale tej opcji nie zakładam bo nie mam z kim zostawić mojej 3 letniej córki.\

Wszystkim mamusiom życzę duuużo spokoju.

trzymam kciuki żebyś od tej pory do marca miała nudną ciąże : ) ( bez szptali )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 10:46

w4sqpc0z5nmzmjny.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja na początku przy Tsh ponad 18 brałam e100 spadło mi za bardzo i dostałam 75 ale znów Tsh skoczylo do ponad 11 teraz przed ciążą brałam 5 dni e125 i 2dni e75 i Tsh cały czas mam na poziomie ok. 1
    Jak zaszłam teraz w ciążę biorę cały czas 125. Dziś rano byłam na badaniu zobaczymy jaki będzie wynik.
    Co do śpiewania to tez trochę się martwię, bo to praca w każdy weekend po 15 godzin. Mam nadzieje, ze to przetrwam hehe :-)

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Endi...życzę szybkiego powrotu do domu i przywitania szpitala dopiero w terminie porodu :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. To bardzo nieśmiało ale chyba do Was dołączę. Po pozytywnym domowym teście ciążowym i wynikach bety dziś także lekarz potwierdził, że jestem w upragnionej i ciąży (choć na USG nic jeszcze nie widać - to dopiero 4 tydzień). Jestem szczęśliwa i przerażona, czas który ostatnio uciekał mi między palcami nagle zaczął mi się niesamowicie dłużyć. Czekam niecierpliwie na kolejną wizytę i liczę, że zobaczę bijące serduszko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 07:41

Niunia86, mizzelka, Anulka26, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantastycznie że jest nas coraz więcej!
    Gratulacje wszystkim zaciążonym!

Mam nadzieję, że w spokoju będziecie się cieszyć z ciąży.

Mnie 4 września czeka 14 dni w Egipcie, i tak szczerze to jestem bardzo pozytywnie nastawiona. Jak lekarz pozwoli to nie zamierzam świrować. Będzie bosko! (to już II trymestr będzie)

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ