X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba troszkę zazdrosna jestem ze jeszcze nie wiem ale może 14.10 się dowiem lepiej żeby była dziewczynka bo imienia dla chłopca nie mamy dzisiaj próbowaliśmy jakieś wymyślić i nic z tego wszystkie jakie mi się podobają mojemu mężowi nie i tak samo jest co jemu się podoba to mi nie. Jak będzie chłopiec będzie bez imienia heh. A wam dziewczynki gratuluję i teraz wy za 3 tyg proszę trzymać za mnie kciuki :)

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie połówkowe jednak nie 3 listopada a 23 października :)

Dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 22:36

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt Niunia a jednak córeczka super ze juz wiesz ciekawe jak z moimi snami będzie moze też na odwrót choć moje przeczucie silne przydał by się choć jeden ignas na forum;-) Blanka gtatuluje synka
    Mądzik mam nadzieje ze na polowkowym potwierdza ci w końcu ci Bedzie;-)

Niunia86, Blanka85 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnie ph mialam 8 ;) czyli sie potwierdzilo ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ja jeszcze nie na 100% ale na 80% tez mam Lene :)

niunia sara u nas też jeżeli bedzie dziewczynka to będzie Lenka

dla chłopca nie mamy imienia jeszcze a ja sie nie bardzo udzielam w kwestii imion bo wybrałam Iga dla córci pierwszej teraz mąż wybiera z córką Lena już ustalone pomysł córki bo najlepsza kumpela z przedszkola to Lenka a kolega Dominik a nam z mężem tak średnio sie podoba ale niech tatuś z córcią ustala

ja chyba jako ostatnia sie dowiem bo w 22 tyg mam isć na usg to mi wypada pod koniec października nie wiem jak wytrzymam tyle czasu

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już uciekam spać dobranoc wszystkim i słodkich snów życzę ;)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    A ja się na dodatek rozchorowałam, wystarczyło żebym zmarzła i przebywała w przedszkolu z przeziębionymi dziećmi i proszę bardzo, jak nie urok to sraczka. Czuje się fatalnie i ratuje się tylko czosnkiem,herbatą z miodem i amolem.. O masakra, a od środy muszę już wyruszyć na uczelnie :) Czy są mamy które były w ciąży na studiach czy jestem sama? :D

Też mam ten meszek na brzuchu, w sumie to zawsze miałam, a teraz jest po prostu ciemniejszy, głupio to wygląda :)
    Nie. Ja byłam w ciąży na maturze Łahahahaha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Mnie tez ostatnio kość ogonowa strasznie boli. Wczoraj na koncercie byliśmy to usiedzieć nie mogłam:/ Wierciłam się bo nie dość,że kość to i brzuch przy dłuższym posiedzeniu pobolewa :)

Mnie odpukać żadne przeziębienie na razie nie bierze mimo,że wczoraj zmarzłam troszkę.
    Oby tak było do końca ciąży. Wystarczy mi ten uporczywy katar :)
    Uważajcie na tą kość ogonową, bo ja w pierwszej ciąży jak wsiadłam na rower o pojechałam z bębenkiem 8 km do mamy to od tamtej pory mogłam tylko siedzieć na takim dmuchanym kółku co ma dziurę w środku i to keszcze długo po ciąży. To był straszny ból, którego nikomu nie życzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Dziewczyny a wy wracacie po roku do pracy czy na wychowawczym jeszcze zostaniecie?
    Na własnej działalności gospodarczej chyba nie mogę iść ma urlop wychowawczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    sarah88 jeżeli przez co najmniej pół roku opłacałaś sobie składkę chorobową to powinnaś mieć normalnie prawo do macierzyńskiego.
    Wystarczy że oplacała dobrowolne chorobowe przez 90 nieprzerwanie dni to ma już prawo do chorobowego i potem macierzynskiego. Jest też taka opcja że jak założy się działalność miesiąc przed porodem ( pod warunkiem że w ciągu 30 dni od założenia nie urodzi się) to też się należy macierzyńskie. Wcale nie musi mieć przepracowane pół roku.

Sarah88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    dopiero od wrzesnia mam ta skladke, tzn ze nie bede miala macierzynskiego? na internecie czytalam ze nie trzeba pol roku
    Będziesz miała oczywiście jeśli jest to ta składka dobrowolna, ja jestem od sierpnia i od listopada mogę już na chorobowe iść, Ty od jeśli jesteś na dobrowolnej tej składce od 1 września to na chorobowe możesz iść od 1 grudnia i aż do macierzyńskiego tak siedzieć a potem na macierzynskie od porodu.

Sarah88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    sarah88 dopiero doczytałam teraz reszte postów i widze że już doczytałaś mnie prowadzi biuro rachunkowe i mi sie kończył w lipca mały zus przeszłam na duży i od października moge iść na l4 jeszcze jedną składkę musze opłacić
    To zdasz relację jako pierwsza czy Cię maglowali za to że składkę większą dałaś i jak to maglowanie wygląda dla prowadzacych działalność gospodarczą

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ale ja nie idę na l4, mam zus preferencyjny,wiec mam nadzieje ze cos jednak dostanę ...
    To zmieniaj szybko z preferencyjnego ma zwykły bo ma tym preferencyjnym to może z 300 zł macierzynskiego Ci dadzą. Jeszcze masz czas aby to zmienić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Moze i ja marcowa bede ,ale planowany poród na 6 kwietnia kto wie czy w marcu się nie rozwiąże :)pozdrawiam ciepło marcóweczki ,Ja z marca jestem z 13 tego :))
    Witaj

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,
    moje dziecko się rozchorowało, więc prawdopodobnie zostaniemy w domu do końca tygodnia..

gratuluje poznania płci maluchów! pięknie, wczoraj nam się parka ukazała.. a dziś jakie będą statystyki?

chciałam Wam pokzazac zdjecie mojego brzucha..

21m4y8m.jpg

Scarlett2014, magda91, noa8, Blanka85, kasss, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Emartea Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka, ale słodki brzusio. Już widać że jesteś w ciąży. Ja mam taki, że wyglądam jakbym miała wzdęcie.
    Życzę wszystkim miłego dnia.

konwalianka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka brzusio super...ewidentnie widac że jesteś w ciązy:-)

Dorka1979, konwalianka lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich ;)
    Konwalianka fajny brzunio :)
    Ja mam na razie taki,że jak chodzę w bardziej dopasowanych ubraniach to staram się go zakrywać bo wyglądam jakbym była jeszcze grubsza niż jestem a nie w ciąży :/ Oby szybko wyskoczył większy,żebym nie musiała się zakrywać tylko chodzić z dumą:)

Ostatnie kilka dni Lena mi szalała w brzuchu chyba dlatego,że była zła,że mówię do niej Ignaś. teraz już spokojna,że ma dobre imię i nie chce sie ujawniać hehe :) Dam jej czas :)
    Dziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za dzieciątka,żeby wreszcie pokazały co tam między nóżkami jest bo fajnie zaczęła się zapełniać ta nasza tabeleczka :)

Anastacia33, magda91, kasss, Dorka1979, konwalianka lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek ;) dzis mam wizyte u gin na 15:30. od rana mi się kotłuje w brzuchu. nie wiem czy to maleństwo. leżąc na plecach czułam takie silne rozpychanie i ucisk po prawej stronie brzucha. Wczoraj z rana też tak miałam. nieraz trochę bolesne to jest...

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja też czasami tak czuje wieczorem. Jakby coś mnie rozpychało od środka i wydaje mi się,że to mała harcuje :) Powodzenia na wizycie :)

Ps. Co do mojego ph z moczu też się sprawdziło. Było 5 - jest Lena :)

magda91, Blanka85 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ