Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
http://www.ofeminin.pl/ciaza/sposoby-na-mdlosci-w-czasie-ciazy-d55028.html
jakie fajne sa te bo typowo dla kobiet w ciąży ale nie wiem gdzie takie kupic te rozowe
Scarlett ciezki temat z toba bo mi gin zlecil mocz narazie bo reszte wynikow mialam robione jak jeszcze nie bylam w ciazy mies temu i jezeli potwierdzi ze to ciaza zdrowa nie pozamaciczna to da mi skierowanie na nastepne badania wiec moze tak samo bedzie u ciebie
mykam obiad robic i ogarnac domek bo pozna godzina a ja od rana na kompie i jeszcze w pizamieCynamonek30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
scarlet mi też nie kazał robić żadnych badań a jak zapytałam to powiedział że jak przyjde następnym razem to mi da cała listę bety też nie kazał robić powiedział że nie ma koniecznosci dziewczyny początki są najgorsze ale nie martwmy się na zapas musi być dobrze. ja tez nie mam mdłości ale kolezanka mówi zebym sie nie cieszyła bo u niej zaczeły sie w 8 tyg i miała do samego konca;(
ps a ja bym poszła do tej gin i zapytała czemu tak szybko cie przekresliła i powiedziała bym jej ze teraz na pewno nie poprowadzi tej ciąży[/url]
-
nick nieaktualnyScarlett spokojnie ja byłam w 4tc licząc od ost @ u lekarza. Bety nie robiłam w ogóle jedynie dwa testy. Na usg było widać pęcherzyk mam brać tylko folik reszta witamin po 12tc. Badanie ginekologiczne cytologia i skierowanie na badania dostane 1.08 na kolejnej wizycie kiedy usłyszymy pewnie serduszko będzie to ok 9tc gin powiedział ze ciąża bardzo wczesna trzeba o siebie dbać nie dźwigać odpuścić sport itd przynajmniej do tego 1.08 jeśli wszystko będzie ok badamy się i zaczynamy powoli się ruszać jedyne co teraz robie to pełzam na rolkach bo jazda to to nie jest
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGdybym miała od początku 2 grube krechy poszlabym i tak dopiero w ok 7tc żeby serducho od razu usłyszeć wcześniej nie ma sensu. Ale na teście miałam bardzo słabo widoczna kreskę a na drugim praktycznie jej nie było więc szłam sprawdzić czy wszystko ok
-
nick nieaktualnykonwalianka wrote:dzień dobry..
o tym Zakopanym to i ja słyszałam, że tamten klimat nie sprzyja nietutejszym ciężarnym.. nie wiem czemu się tak boicie podróży? co to jest 500km? Ja do rodziców mam 270km, w poprzedniej ciąży jeżdziłam co 2 tygodnie.. a teraz tak jak mówie przejechałam ok 1500km i nic się nie dzieje.. nie ma co znowu tak analizować, ciąża to nie choroba, chyba, że chcecie aby taką była,, ale nie życzę Wam tego.. -
witam nowe mamy
co do mdłości mi pomaga dużo duuużo dużo wody z cytryną.
i jeść co chwile jakieś chociaż przekąski,
kupiłam dziś imbir kandyzowany jeden wszamałam i przeszło
omijam mocno przyprawionych potraw i mocno pachnących miejsc.
wietrzę pokój i wcinam co jakiś czas krakersa jest GIT majonez
slodka100 lubi tę wiadomość
-
co do tych poronień itp serio dziewczyny nie czytajcie tego, nie nakrecajcie się, zdaża się ale nie często, dopiero 5 poronienie z rzędu jest nienormalne... każda ciąża jest inna i prawdopodobienstwo wynosi 17%.
Nie mamy na to wpływu ale ile kobiet donosi szczęsliwie bez witamin, z alkoholem narkotykami itp
Więc stres jest dla nas najgorszym wrogiem...
Ja wierzę w to że dziecina siedzi i już z mojego brzucha nie ucieknie
a 17 lipca będzie bić serducho innej opcji nie biorę do głowy
musi być dobrzeAnulka26, Tygrysek, anka418 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMizzelka masz rację musi być dobrze i koniec I a też strasznie nie chce, żeby zaczęła się panika na tym wątku Każda ciąża jest wyjątkowa niepowtarzalna i inna I o tym należy pamiętać Tak więc więcej relaksu nam życzę i pozytywnego myślenia
mizzelka, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka1979 wrote:Muszka widzę , że jesteś w tym samym dniu ciąży co ja więc jak jutro pójdę to też w takim razie zobaczę serduszko
slodka100 lubi tę wiadomość
-
ale sie wystrachalam przed chwila ;/ pare dni temu mąż kupil mi takie gotowe tiramisu ala jogurcik i zaczelam se jesc i nagle mnie olsnilo ze tam moze byc alkohol i faktycznie jest masakra mam nadzieje ze te 2 kęsy nie zagrozą mojej kropeczce ale nie ma co swirowac tylko cieszyc sie ciaża
-
Wróciłam od gina i......
Widziałam malutka kropeczkę!!! Jeeej jaka jestem szczęśliwa!!! Co prawda serduszka jeszcze nie widać bo Dzidzia za malutka ale lekarz powiedział,że wszystko wygląda dobrze. Zagnieżdżenie prawidłowe,wymiary prawidłowe:) Nastepna wizyta 24 lipca i wtedy już powinno bić serduszko (innej opcji pod uwage nie biorę)
Przepisał mi liteine 1x2 tabl na noc dopochwowo i wit. D3 tylko zapomniałam czy mam brać 2 tabl czy jedna na dobe ale chyba dwie:)
Najważniejsze,że kropuś jest a nie puste jajo płodowe jak ostatnio
slodka100, Rubi, mizzelka lubią tę wiadomość