X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa momentami pobolewa mnie brzuch (coś jak skurcze, głównie rano i wieczorem), mam wrażliwe piersi i sporo śluzu - żadnych plamień etc.

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ofeminin.pl/ciaza/sposoby-na-mdlosci-w-czasie-ciazy-d55028.html
    jakie fajne sa te bo typowo dla kobiet w ciąży ;) ale nie wiem gdzie takie kupic te rozowe

Scarlett ciezki temat z toba bo mi gin zlecil mocz narazie bo reszte wynikow mialam robione jak jeszcze nie bylam w ciazy mies temu i jezeli potwierdzi ze to ciaza zdrowa nie pozamaciczna to da mi skierowanie na nastepne badania wiec moze tak samo bedzie u ciebie ;)

mykam obiad robic i ogarnac domek bo pozna godzina a ja od rana na kompie i jeszcze w pizamie :P

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co najgorsze jest to czekanie. Bo ja z natury jestem kobietą czyny, pracującą i z dużą energią. A teraz mam czekać i liczyć, że będzie dobrze.

• kasss Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet mi też nie kazał robić żadnych badań a jak zapytałam to powiedział że jak przyjde następnym razem to mi da cała listę bety też nie kazał robić powiedział że nie ma koniecznosci dziewczyny początki są najgorsze ale nie martwmy się na zapas musi być dobrze. ja tez nie mam mdłości ale kolezanka mówi zebym sie nie cieszyła bo u niej zaczeły sie w 8 tyg i miała do samego konca;(
    ps a ja bym poszła do tej gin i zapytała czemu tak szybko cie przekresliła i powiedziała bym jej ze teraz na pewno nie poprowadzi tej ciąży ;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett spokojnie ja byłam w 4tc licząc od ost @ u lekarza. Bety nie robiłam w ogóle jedynie dwa testy. Na usg było widać pęcherzyk mam brać tylko folik reszta witamin po 12tc. Badanie ginekologiczne cytologia i skierowanie na badania dostane 1.08 na kolejnej wizycie kiedy usłyszymy pewnie serduszko będzie to ok 9tc ;) gin powiedział ze ciąża bardzo wczesna trzeba o siebie dbać nie dźwigać odpuścić sport itd przynajmniej do tego 1.08 jeśli wszystko będzie ok badamy się i zaczynamy powoli się ruszać ;) jedyne co teraz robie to pełzam na rolkach bo jazda to to nie jest :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka Ty przynajmniej coś widziałaś na USG:) a u mnie chyba było za wcześniej. W każdym razie zaczynam chyba popadać w paranoje - muszę z tym skończyć:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała od początku 2 grube krechy poszlabym i tak dopiero w ok 7tc żeby serducho od razu usłyszeć wcześniej nie ma sensu. Ale na teście miałam bardzo słabo widoczna kreskę a na drugim praktycznie jej nie było więc szłam sprawdzić czy wszystko ok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    dzień dobry..
    o tym Zakopanym to i ja słyszałam, że tamten klimat nie sprzyja nietutejszym ciężarnym.. nie wiem czemu się tak boicie podróży? co to jest 500km? Ja do rodziców mam 270km, w poprzedniej ciąży jeżdziłam co 2 tygodnie.. a teraz tak jak mówie przejechałam ok 1500km i nic się nie dzieje.. nie ma co znowu tak analizować, ciąża to nie choroba, chyba, że chcecie aby taką była,, ale nie życzę Wam tego..
    dokładnie tak jak mówisz , nie wiem czego się boicie najwyżej będziecie godzinę dłużej jechać ze względu na częstsze postoje na siku i tyle

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamy :)

co do mdłości mi pomaga dużo duuużo dużo wody z cytryną.
    i jeść co chwile jakieś chociaż przekąski,
    kupiłam dziś imbir kandyzowany jeden wszamałam i przeszło :O
    omijam mocno przyprawionych potraw i mocno pachnących miejsc.
    wietrzę pokój i wcinam co jakiś czas krakersa :) jest GIT majonez :)

slodka100 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tych poronień itp serio dziewczyny nie czytajcie tego, nie nakrecajcie się, zdaża się ale nie często, dopiero 5 poronienie z rzędu jest nienormalne... każda ciąża jest inna i prawdopodobienstwo wynosi 17%.
    Nie mamy na to wpływu ale ile kobiet donosi szczęsliwie bez witamin, z alkoholem narkotykami itp
    Więc stres jest dla nas najgorszym wrogiem...
    Ja wierzę w to że dziecina siedzi i już z mojego brzucha nie ucieknie :)
    a 17 lipca będzie bić serducho innej opcji nie biorę do głowy :)
    musi być dobrze :)

Anulka26, Tygrysek, anka418 lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszka27 wrote:
    Ja wczoraj widziałam bijące serduszko i 4mm mojego szczęścia :) :) :)
    Muszka widzę , że jesteś w tym samym dniu ciąży co ja więc jak jutro pójdę to też w takim razie zobaczę serduszko

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka masz rację musi być dobrze i koniec ;) I a też strasznie nie chce, żeby zaczęła się panika na tym wątku ;) Każda ciąża jest wyjątkowa niepowtarzalna i inna ;) I o tym należy pamiętać ;) Tak więc więcej relaksu nam życzę i pozytywnego myślenia ;)

mizzelka, Emily83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Muszka widzę , że jesteś w tym samym dniu ciąży co ja więc jak jutro pójdę to też w takim razie zobaczę serduszko
    Możesz zobaczyć ale wcale nie musisz, to jest właśnie to o czym pisałam że każda ciąża jest inna, w innym momencie owulacja, zagnieżdzenie zarodka inaczej przyrasta beta Hcg ;) I po co porównywać? Żeby się denerwować? Spokojnie i zyczę abys ujrzała bijące serduszko, ale jak go nie będzie jeszcze to nie denerwuj się ;)

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie wystrachalam przed chwila ;/ pare dni temu mąż kupil mi takie gotowe tiramisu ala jogurcik ;) i zaczelam se jesc i nagle mnie olsnilo ze tam moze byc alkohol i faktycznie jest masakra mam nadzieje ze te 2 kęsy nie zagrozą mojej kropeczce :( ale nie ma co swirowac tylko cieszyc sie ciaża ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki jak sie denerwujecie o kruszynke to włączcie sobie radio dla kobiet w ciąży ;) relaksuje ;)
    http://www.radio4baby.pl/pregnant-women

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    laseczki jak sie denerwujecie o kruszynke to włączcie sobie radio dla kobiet w ciąży ;) relaksuje ;)
    http://www.radio4baby.pl/pregnant-women
    słodka100 Gratuluje ciąży :) zdrówka życze ;)

zi13skjo0ong6u20.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wytrzymalam i poszlam zrobic bete i progesteron. jutro wyniki i wizyta u nowej pani ginekolog.Trzymajcie kciuki <3

slodka100, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    słodka100 Gratuluje ciąży :) zdrówka życze ;)
    dziekuje cynamonku :) Tobie rowniez wszystkiego dobrego ale masz fajnie ze niedlugo konczysz I trymestr ;) tez juz tak chce ;) hehe ale damy rade :)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella na pewno wszystko bedzie dobrze musi byc ;) o ktorej masz wizyte i wyniki? :) widze ze jestesmy na tym samym etapie ;) 4tydz i 4dni ;) fajnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 17:41

bella82 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od gina i......
    Widziałam malutka kropeczkę!!! :D Jeeej jaka jestem szczęśliwa!!! Co prawda serduszka jeszcze nie widać bo Dzidzia za malutka ale lekarz powiedział,że wszystko wygląda dobrze. Zagnieżdżenie prawidłowe,wymiary prawidłowe:) Nastepna wizyta 24 lipca i wtedy już powinno bić serduszko (innej opcji pod uwage nie biorę) :D

Przepisał mi liteine 1x2 tabl na noc dopochwowo i wit. D3 tylko zapomniałam czy mam brać 2 tabl czy jedna na dobe ale chyba dwie:)

Najważniejsze,że kropuś jest a nie puste jajo płodowe jak ostatnio <3

slodka100, Rubi, mizzelka lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ