Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiki81 wrote:Dziewczyny jest obecnie realizowany dla kobiet w ciąży w 8-20 tyg projekt badawczy PREVFNAIT (bezpłatny dla ciężarnych). Można sprawdzić antygen HPA-1a. Jest to związane z konfliktem płytkowym w ciąży (ja mam Rh- nie wiem czy to dla Rh+ też)www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl Ja miałam w Lublinie pobieraną krew. Na stronie jest lista ośrodków gdzie można oddać krew.
No i dostałam wyniki właśnie.
Tylko 2% kobiet w ciąży może być narażone na wystąpienie konfliktu płytkowego i właśnie niestety ja jestem w tej grupie. Wymaga to obserwacji i dodatkowych badań w ciąży: moich i męża. Ewentualnego leczenia juz płotu jak jest małopłytkowość. Tylko 10 % z tej grupy kobiet wytwarza przeciwciała. Jak któraś jest zainteresowana to sprawdźcie.
-
Kurcze... Jezeli cisnienie w gorach tak na nas dziala to co w takim razie sie dzieje w samolocie? Tam dopiero jest zmiana cisnienia. W drugim trymestrze niby wolno juz latac ale zastanawiam sie nad wrzesniowymi wakacjami...Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
cześć dziewczynki, jak sobie o tym wszystkim poczytałam to już nie wiem gdzie pojedziemy na wakacje i zaczęłam się nad tym poważnie zastanawiać... zawsze jeździliśmy w Tatry, a teraz ta opcja odpada, nad morze mam ponad 500 km, więc odpada zresztą tam mnie nie ciągnie... już sama nie wiem gdzie jechać i czy zmiana klimatu może mieć na mnie wpływ... popytam dzisiaj gin bo chciałabym gdzieś w klimaty górskie, żeby chociaż z dołu popatrzeć na góry
-
Emily83 wrote:cześć dziewczynki, jak sobie o tym wszystkim poczytałam to już nie wiem gdzie pojedziemy na wakacje i zaczęłam się nad tym poważnie zastanawiać... zawsze jeździliśmy w Tatry, a teraz ta opcja odpada, nad morze mam ponad 500 km, więc odpada zresztą tam mnie nie ciągnie... już sama nie wiem gdzie jechać i czy zmiana klimatu może mieć na mnie wpływ... popytam dzisiaj gin bo chciałabym gdzieś w klimaty górskie, żeby chociaż z dołu popatrzeć na góry
wypytaj, ja też jestem ciekawa:) -
dzień dobry..
o tym Zakopanym to i ja słyszałam, że tamten klimat nie sprzyja nietutejszym ciężarnym.. nie wiem czemu się tak boicie podróży? co to jest 500km? Ja do rodziców mam 270km, w poprzedniej ciąży jeżdziłam co 2 tygodnie.. a teraz tak jak mówie przejechałam ok 1500km i nic się nie dzieje.. nie ma co znowu tak analizować, ciąża to nie choroba, chyba, że chcecie aby taką była,, ale nie życzę Wam tego.. -
nick nieaktualny
-
konwalianka wrote:dzień dobry..
o tym Zakopanym to i ja słyszałam, że tamten klimat nie sprzyja nietutejszym ciężarnym.. nie wiem czemu się tak boicie podróży? co to jest 500km? Ja do rodziców mam 270km, w poprzedniej ciąży jeżdziłam co 2 tygodnie.. a teraz tak jak mówie przejechałam ok 1500km i nic się nie dzieje.. nie ma co znowu tak analizować, ciąża to nie choroba, chyba, że chcecie aby taką była,, ale nie życzę Wam tego..
500 km może i to nie dużo nad morze, ale nie lubię wylegiwania się na plaży tak jak mówiłam to nie moje klimaty, a to czy mogę w góry wolę zapytać gina ostrożności nigdy dosyć jednym sę nic nie dzieje inni muszą bardziej uważać na siebie, tak to już jest, każda z nas jest inna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 08:56
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny Co do klimatu górskiego to lekarze mają rację i raczej kobiety które tutaj nie mieszkają powinny go unikać, ja akurat jestem z gór więc jestem przyzwyczajona. Ja jednak zadecydowałam, że na urlop jedziemy jeśli wszystko będzie ok, nie będzie plamień to czemu nie? Wszystko jedno gdzie będę leżeć, a tak się składało, że nie mieliśmy urlopu 2 lata więc czas najwyższy porządnie odpocząć. Zamówiłam juz nawet wczoraj w internecie namiot samorozkładający się i będę się chronić przed słoneczkiem Poza tym wszyscy zgodnie twierdzą, że klimat morski służy ciężarnym więc nad czym tu jeszcze myśleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 08:56
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
kaczamila wrote:Witam, dopisuję się do marcówek 2015:) u mnie 5t4d, robiłam betę 1.07- 2178 i powtórka 07.07- 11792:) 18 wizyta u ginekologa- aż nie mogę się doczekać. pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy:)
witamy, witamy nową koleżankę śliczna betaDorka1979 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:) Mam wyniki
Moje koszmarne TSH spadło z 23 na 8 więc duuuuża poprawa w ciągu 5 dni:)
FT4 wzrosło o 1 więc też nieźle:)
A teraz wyniki bety"
28 dc
07.07. 2348 mIU/ml
30 dc
09.07. 6374 mIU/ml
Wydaje mi się,że pięknie rośnie więc jestem zadowolona:) Za niecałe 7godz wizyta u gina i pierwsze USG.. Czekamy na śliczny pęcherzykWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 09:25
Emily83, Anulka26, Tygrysek, mizzelka, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzik82 wrote:Kurcze... Jezeli cisnienie w gorach tak na nas dziala to co w takim razie sie dzieje w samolocie? Tam dopiero jest zmiana cisnienia. W drugim trymestrze niby wolno juz latac ale zastanawiam sie nad wrzesniowymi wakacjami...
Mi lekarz powiedział, że mogę latać (tylko zdaje się wspomniał, żeby nie były to długie loty) ale raczej nie będę miała potrzeby z tego korzystać. Za to chyba nie wiedząc jeszcze że jestem w ciąży leciałam dwa razy z Poznania do Krakowa.
Dziewczy powodzenia u lekarza!
Ja chyba dla własnego pokoju zrobię dziś raz jeszcze bete i TSH.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 09:41
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny ale naskrobałyście przed ten jeden dzień ja pracuje 1;1 po 12 godz to zaglądam co drugi dzień. trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze usg zebyście zobaczyły pecherzyk. my dzisiaj jedziemy powiedzieć teściom wiem że za wsześnie ale u mnie w pracy pare osób juz się domyśla i uznaliśmy że najbliższa rodzina powinna wiedzieć jako pierwsza;)
mizzelka lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Emily, ale oczywiście masz rację, ale jak powtarzam..ciaża to nie choroba.. masz na siebie uważać, a wcześniej nie uważałaś? kobiety na całym świecie zachodzą w ciażę, przez pierwsze tygodnie tak naprawdę nie masz na nic wpływu.. jak ma być z Wami/Nami dzidziuś to będzie; ja ćwiczę i w ciąży nie zamierzam rezygnować (za wyj. sportów walki oczywiscie, które wykluczam)
kaczamila - witaj
niunia - piękna beta, gratki
scarlet - jesli cię to uspokoi główka do góry
diamonds mnie w poprzedniej ciaży bardzo pomagały migdały, spróbujWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 10:13
-
Mogę juz do was dolaczyc Witajcie
ale sie ciesze hehe dzis robilam kolejny test i druga kreseczka ciemniejsza niz 2dni temu i szybciej wyszla wiec jestem w ciazy !!!!!
Nastepna wizyte u gina mam tak jak kaczamila 18 w piatek o 11 mam nadzieje ze gin wykluczy pozamaciczna i bedzie mogl zalozyc karte ciazowa
zaraz dopisze sie do tabelkiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:28
Niunia86, diamonds, Madzik82, Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość
-
diamonds migdaly, mam jeszcze tabletki mamarin mama z imbirem i wit b6
ale niestety od wczoraj znowu mnie meczy -juz nei mam sil jesc migdalow,
mdlosci i wymioty mam juz 3 tydzien,
dzis mam wizyte -trzymajcie kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:11
diamonds lubi tę wiadomość
-
Tez mnie mdłości męczą, ale chyba trzeba to po prostu przetrwać. My zostajemy w szpitalu do poniedziałku tylko, że przenoszę się z Zakopanego do nas na Śląsk. Mąż juz dzwonił i maja mnie przyjąć. Boje się trochę tej podróży. Witam nowe mamusie :-*Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs