Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:ja na poczatku ciazy mialam ochote na piwo!! a teraz juz nie, chociaz do niedawna łyczek brałam od męża, niektore chleją i palą, wiec nasze zachcianki to nic strasznego, tym bardziej jak nasze bąble juz są wykształcone dobrze
-
MartaM wrote:Hej. Witajcie po weekendzie
Gratuluję udanych wizyt. Do mojej jeszcze równy tydzień. Zaczynam odliczanie
A i dziś świętuję - równą połowę ciąży
Ja przy myciu okien bardzo uważałam, podzieliłam na dwa dni i zostało mi tylko jedno. Jedyne czego nie robię to zdejmowanie/wieszanie zasłon, bo słyszałam o ryzyku odklejenia łożyska, ale to się tyczy też np wieszania prania gdzieś wysoko itp.
Co do zachcianek to na alkohol nie mam ochoty, ale tatara z wołowiny albo z suma bym zjadła. Mniam mniam. O i ser pleśniowy.. tak za nim tęsknię.
Z przeziębieniem się jeszcze męczę... mam nadzieję, że do jutra przejdzie bo mam wizytę u dentysty.
A dziś miałam chyba skurcz macicy, brzuch zrobił się na chwilę spiczasty i bardzo twardy. Mam nadzieję, że to jednorazowe. -
nick nieaktualnyMartaM wrote:Hej. Witajcie po weekendzie
Gratuluję udanych wizyt. Do mojej jeszcze równy tydzień. Zaczynam odliczanie
A i dziś świętuję - równą połowę ciąży
Ja przy myciu okien bardzo uważałam, podzieliłam na dwa dni i zostało mi tylko jedno. Jedyne czego nie robię to zdejmowanie/wieszanie zasłon, bo słyszałam o ryzyku odklejenia łożyska, ale to się tyczy też np wieszania prania gdzieś wysoko itp.
Co do zachcianek to na alkohol nie mam ochoty, ale tatara z wołowiny albo z suma bym zjadła. Mniam mniam. O i ser pleśniowy.. tak za nim tęsknię.
Z przeziębieniem się jeszcze męczę... mam nadzieję, że do jutra przejdzie bo mam wizytę u dentysty.
A dziś miałam chyba skurcz macicy, brzuch zrobił się na chwilę spiczasty i bardzo twardy. Mam nadzieję, że to jednorazowe. -
Sarah. To jest podobne do skórczu łydek, ale o wiele mniej bolesne. Napinają się mięśnie. Tylko pamiętajcie że jeśli jest ich więcej niż 4-6 na godzinę to trzeba pędzić do lekarza czy też szpitala.
Ja póki co ich nie mam jeszcze. Ale czytałam o tym.
-
slodka100 wrote:a ja dzisiaj sie zdziwilam bo przez tydzien nie przytylam 1kg (jak to ost bywalo) tylko schudlam 0,3kg
wiec sie nawet bardzo ucieszylam i 2x wchodzilam na wage zeby miec pewnosc
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:A co zmieniłaś?
ja winę moich kilogramów znalazłam w migdałach które jem nałogowo
niby zdrowe ale kaloryczne
Jutro pół dni spędzę na badaniach medycyny pracyekg, okulista itd. Już mi się nie chce
nic nie zmienilam wlasniemoze troszke mniej slodkiego jadlam ale to tylko troszke
i 2x na kolacje zjadlam owoc zamiast normalnie bulki
-
noa super ze dalas znac ze szczesliwie dolecialas ;*
odnosnie wyprawki to tak:
*wozek kupia mi rodzice jaki sobie wybiore
* lozeczko kupia mi tescie
* ubranka da mi siostra bo jej synek ma juz prawie 2 latka i mowi zebym absolutnie nic nie kupowala bo ona ma tego az za duzo i nie zdaze nawet wszystkiego ubrac)
takze jestem przeszczesliwa ze mamy taka pomoc bo nam sie nie przelewa ;*
a tak wogole to dzwonilk z kliniki gdzie mialam miec polowkowe i przesuneli z poniedzialku na piatek ;/ ;(Sarah88, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:noa super ze dalas znac ze szczesliwie dolecialas ;*
odnosnie wyprawki to tak:
*wozek kupia mi rodzice jaki sobie wybiore
* lozeczko kupia mi tescie
* ubranka da mi siostra bo jej synek ma juz prawie 2 latka i mowi zebym absolutnie nic nie kupowala bo ona ma tego az za duzo i nie zdaze nawet wszystkiego ubrac)
takze jestem przeszczesliwa ze mamy taka pomoc bo nam sie nie przelewa ;*
a tak wogole to dzwonilk z kliniki gdzie mialam miec polowkowe i przesuneli z poniedzialku na piatek ;/ ;(madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
Melduje sie po wizycie, wszystko ok i potwierdzona dziewczynka. Wariowala strasznie. Nawet lekarz pod glowica usg poczul kopniaka.
A teraz uwaga, uwaga! Lekarz mi mowil, ze najwiecej sie tyje miedzy 20 a 30 tc. Organizm nastawia sie na odkladanie, kumuluje energie. Wiec teraz nam waga zacznie skakac!
Polowkowe tez mam dopiero 3.11 czyli w 24tc. Wtedy podobno lepiej niz teraz.
Ktos pytal o karte Rossne - dziala w kazdym sklepie.Sarah88, Scarlett2014, Niunia86, SunSun, bella82, sylwia85, kasss, Dorka1979, MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyWitam dziewczyny. Ja po pracy. jeżeli chodzi o alkohol to za mną chodzi wino ale nieraz mama mnie chciała poczęstować bo "za ich czasów to lekarze nawet zalecali w małych ilościach" ale ja nie chcę...
dzisiaj miałam fajną niespodziankę w przedszkolu gdzie pracuję. przychodzę na popołudniową zmianę czyli na obiad a tu na drugie danie, pani pomoc podsuwa mi pod nos gołąbka w sosie pomidorowym, dostałam takiego ślinotoku bo od dłuższego czasu mi się tak chciało gołąbków że aż pobiegłam do kuchni i wyściskałam panie kucharki:)Krokodylica, madziutek 23, Scarlett2014, gosiaczek31, bella82, kasss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie i ja:-) ciesze sie z Waszych udanych wizyt dzis.
Anastacia zdrowka! Kasha brzucho super:-) moj tez podobny. Dzis 20 tydz. Zaczynam.
Powiem Wam Ze pol nocy nie spalam, a pobudka 5.40 i jazda do Warszawy. Wizyta u lekarza i do domu. Wrocilam o 16 ledwo zywa. Glowa mi peka cale szczescie Mloda przysnela wiec i ja sie polozylam i nadrabiam forum.
Noa super ze podroz udana, uwazajcie na siebie przy takiej pogodzie. U mnie dzis lato:-) ja tez mam butelki, laktator itp po coreczce wiec czesc wydatkow mnie ominie i cale szczescie bo to spore koszty. Przy poprzedniej ciazy zapisywalam wydatki na wyprawke, cos kolo 3 tys. Nam wyszlo:-) ale wiedzialam ze to inwestycja nie na jedno dziecko bo w planach bylo kolejne:-)
A w skrocie teraz o mojej wizycie. Morfo do kitu, cisnienie tez. Musze poprawic wyniki, zmusic sie do jedzenia miesa itp. Plus przez 2 tyg kontrolka cisnienia. Jak nadal za wysokie to po leki. Wizyta bez usg. Umowie sie na polowkowe za tydzien. Acha a propos mycia okien , wlasnie dzis o tym rozmawialam z polozna i powiedziala ze mam sobie darowac tym bardziej ze mam duzo. Poczekaja wiec do wiosny. Nie bede sie spinac choc sa okropne. Co do wagi dzis mialam 0,5 kg na plus. Malo niby ale przy mojej tuszy kazdy plus to duzo:-) ale wlasciwie nie odmawiam sobie niczego, jem na co mam ochote. W granicach rozsadku. Alko nie pije i nie ciagnie mnie. Ale na poczatku ciazy bardzo dobrze czulam sie po piwku bez %. Pilam radlerka i odrazu mniej mdlilo:-) az mi sie teraz zachcialo na samo wspomnienie. I mam ciagle ochote na owoce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 18:10
Anastacia33, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość