X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj odkryłam,ze moja waga odejmuje 0,5kg :/ Więc na wadze dzisiaj 69,7.. Także od początku ciąży przytyłam 2,7kg. Mam nadzieje,że nie jest to jakoś dużo :)

Przez ostatnie 2 miesiące przytyłam 1,5kg więc spoko., bo naprawdę ostatnio sporo zjadam. Ale już od jutra się zaczynam pilnować bo dzisiaj jeszcze zaszalałam bo mamy z moim M. rocznicę:) Poznaliśmy się 11 lat temu :D

A teraz lecimy do znajomych:)

Gratuluję wizyt i brzuszków. Ja jutro zaczynam 20 tydz więc pewnie wrzucę swój:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 18:20

bella82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellybestfriend marcowzisiaj odkryłam,ze moja waga odejmuje 0,5kg :/ Więc na wadze dzisiaj 69,7.. Także od początku ciąży przytyłam 2,7kg. Mam nadzieje,że nie jest to jakoś dużo :)

Przez ostatnie 2 miesiące przytyłam 1,5kg więc spoko., bo naprawdę ostatnio sporo zjadam. Ale już od jutra się zaczynam pilnować bo dzisiaj jeszcze zaszalałam bo mamy z moim M. rocznicę:) Poznaliśmy się 11 lat temu :D

A teraz lecimy do znajomych:)

Gratuluję wizyt i brzuszków. Ja jutro zaczynam 20 tydz więc pewnie wrzucę swój:)[/QUOTE]

ja tez jutro nowy tydzien ;* ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Powiem szczerze że też o tym myślałam tyle że na dłużej, tak raz w tygodniu żeby przychodziła

u mnie ze sprzataniem nie ma problemu, bo w kazdy weekend maz bierze szmate i jedzie :-) mi nawet mopem podlog nie pozwolil przetrzec :-) jedyne co moge robic tozmyc czasem naczynia :-) ale przed porodem chcialabym by ktos konkretny przyszedl i kazdy kacic wyczuscil, pomyl okna porzadnie itp. na meza nie narzekam ale wiecie nie ma jak to koieca reka ;-)

gosiaczek31, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuski gratuluje pomyslnych wizyt, bardzo sie ciesze z Wami :-)
    ja mam jutro wizyte w luxmedzie ale pewnie nie zrobi mi USG, wiec cierpliwie czekam na prywatna wizyte 27.10, wiec jeszcze troche :-/

• bella82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro zaczynam 20tc :-) czyli magiczna polowa za mna :-D baaardzo sie ciesze, ale tez nadal nie czuje ruchow :-/
    i musze sie pochwalic, ze od wczoraj nie biore dupka :-)

Scarlett2014, gosiaczek31, madziutek 23, Niunia86 lubią tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny mam pomysł :) co jakiś czas ktoś wrzuca tu linka a z czasem pewnie będzie tego więcej. Co myślicie zeby zrobić listę z przydatnymi linkami? Np. do sklepowy online, tanich aptek albo zaufanych sprzedawców na Allegro?

Myślę,że to bardzo dobry pomysł. Wszystko będzie w jednym miejscu :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,gratuluję udanych wizyt!:-) ja ide jutro.Mam nadzieję ze bede mogła odstawic antybiotyk oraz dupka.
    Dziś przyszedł mi doppler-choć czuję juz wyraźne ruchy to strasznie dużo radości mi sprawiło posluchanie serduszka :-) puls 151;-) i nie żałuję ,ze kupiłam.Jak dałam posłuchać mężowi tez przestał gdakac ,ze to niepotrzebe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 19:53

Dorka1979 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny mam pomysł :) co jakiś czas ktoś wrzuca tu linka a z czasem pewnie będzie tego więcej. Co myślicie zeby zrobić listę z przydatnymi linkami? Np. do sklepowy online, tanich aptek albo zaufanych sprzedawców na Allegro?
    Moim zdaniem to dobry pomysł.Sama juz mam pootwieranych linkow bo jest coś ważnego dla mnie-jak lozeczko z całym wyposażeniem która podlinkowala ale jeszcze za wcześnie na kupno i tak..wisi otwarta stronka

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    super pomysł

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was umie stworzyć np. listę w dokumentach google? Albo jakąś inną którą można uzupełniać? Ja nigdy tego nie robiłam :/ ale jak wrócę jutro o przyzwoitej godzinie to mogę spróbować się tym pobawić :)

p.s. zamierzam jutro ubrać coś obcisłego i liczę na informacje że ciężarne wchodzą bez kolejki :) inaczej nigdy tego nie załatwię.... Swoją drogą czy któraś z Was wie ile trwa ekg?

• bella82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Bella gratulacje odstawienia!:) ja "nie biorę" od soboty :) i pewnie dlatego tak mnie ta krew dziś zdenerwowała.... ale poza moimi schizami chyba jest ok :)

jakbysmy na odwyku byly ;-)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    A czy któraś z Was umie stworzyć np. listę w dokumentach google? Albo jakąś inną którą można uzupełniać? Ja nigdy tego nie robiłam :/ ale jak wrócę jutro o przyzwoitej godzinie to mogę spróbować się tym pobawić :)

p.s. zamierzam jutro ubrać coś obcisłego i liczę na informacje że ciężarne wchodzą bez kolejki :) inaczej nigdy tego nie załatwię.... Swoją drogą czy któraś z Was wie ile trwa ekg?

Kochana swietny pomysl, niestety internet/komputer nie sa moimi najlepszymi stronami wiec ja nie pomoge :-/

EKG trwa doslownie pare minut :-)

myslisz, ze ludzie zwracaja uwage na ciezarne?

• kasss Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki gratuluje udanych wizyt;)
    ja ruchów też nie czuje jutro zaczynam kolejny tydz ale że jet połowa powiem jak bedzie 20t0d w szpitalu licza skonczone tyg i gin tez tak liczy
    my tez musimy kupic wszystko ale co zrobić pry kolejnym malenstwie bedzie lżej Scarlet ja tez rozwazam kupno wóżka jedo fyn ale mam jeszcze dwa inne do wyboru
    ekg trwa hwilke 5 min góra;) mi ostatnio kobiety w kolejce do kardiologa zrzuciły że jestem w ciąży to bez zapisu jestem a one pół roku czekają no myslałam ze mnie cos trafi oby szybko udało ci sie to pozaławiać;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Nie wiem czy ludzie zwracają uwagę na ciężarne ale jeztem zdesperowana i zamierzam spróbować wszystkiego :)

Czy przed badaniem cholesterolu muszę być bez śniadania?

to powodzenia i daj znc, bo u mnie na razie to nie dziala ;-/

wydaje mi sie, ze tak...

• bella82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Mamuśki gratuluje udanych wizyt;)
    ja ruchów też nie czuje jutro zaczynam kolejny tydz ale że jet połowa powiem jak bedzie 20t0d w szpitalu licza skonczone tyg i gin tez tak liczy
    my tez musimy kupic wszystko ale co zrobić pry kolejnym malenstwie bedzie lżej Scarlet ja tez rozwazam kupno wóżka jedo fyn ale mam jeszcze dwa inne do wyboru
    ekg trwa hwilke 5 min góra;) mi ostatnio kobiety w kolejce do kardiologa zrzuciły że jestem w ciąży to bez zapisu jestem a one pół roku czekają no myslałam ze mnie cos trafi oby szybko udało ci sie to pozaławiać;)

o wlasnie, ja raczej na taka reakcje bym liczyla. u mnie ludzie odwracaja glowy jak mnie widza :-)chyba jakas tredowata sie zrobilam przez ta ciaze :-DDD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 20:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale weźcie pod uwagę że choć z natury należę do miłych osób (ustepuje miejsca starszym, przypuszczam w kolejce ciężarne i matki z małymi dziećmi etc.) to jutro zamierzam perfidnie wykorzystać mój stan i wepchac się w kolejkę ;) no chyba że zabraknie mi tupetu :-)

bella82, SunSun lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja tez :-) uwierz, ze jeste mila i dobrze wychowana :-) trzymam kciuki za udana realizacje planu :-)

• SunSun Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio przepuscili w rejestracji :-) sapałam jak lokomotywa a brzuszek juz mam widoczny i jakos poszło.Bardzo sie zdziwiłam :-) ekg to chwilunia.A ja mam pytanko..czy ktoras miała badanie holterem?

bella82 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pójdę głodna to będę miała większą motywacje! :-)

Holtera nigdy nie miałam, ekg będę miała pierwszy raz w życiu :)

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekg i holter nie pomogę niestety. Ale znalazłam listę stron internetowych na których po zalogowaniu można dostać bezpłatne próbki kosmetyków i różnych innych rzeczy a dodatkowo jest tam wiele ciekawych rzeczy i informacji na temat maluchów:)
    Tj:
    bebiprogram.pl
    mustela.pl
    lovela.pl
    hippi.pl
    :)

bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ