X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś mocno nie staram się ukryć brzuszka, ale gdybym chciała mogę to jeszcze spokojnie zrobić. Kwestia doboru stroju :) podejrzewam jednak, że u mnie też za długo to już nie potrwa :)

Dziewczyny czy też tak miałyście, że jak raz poczułyście ruchy i zrozumiałyście, że to jest TO, to potem czułyście je już bardzo często? przynajmniej dziś tak mam, że co 2/3 godziny czuje puknięcia etc.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja w dzien praktyczmie ruchów nie czuje...dopiero po 20 wieczorem

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny też licze na to że mnie dogonicie a czy mozliwe jest to że przez to ze brzuszek troche większy jako jedna z nielicznych nie czuje ruchów pewnie cos za coś nie można miec wszystkiego??
    Właśnie przymierzyłam moj ukochany płaszczyk myślałam że troche w nim pochodze a tu w brzuchu ledwo sie dopiął ale w piersiach juz nie Ten co MartaM wsawiła fajny ale szkoda mi 350 zl na jedna zime hmm ciężko będzie coś kupić

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo miałam. najpierw miałam jedno puknięcie za dwa dni drugie a po tyg to już co 2-3 godz i trzy razy dziennie serię pol godzinna ale za pierwszym razem wiedziałam że to to bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam jeszcze lekkie te puknięcia ale coraz częstsze

• kasss Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja takie puknięcia pierwsze miałam miesiac temu i w ciągu tego miesiaca nie ma ich wiecej czasami wieczorem ale tak co pare dni kilka i na tym koniec zapytam gina w czwartek może mała tak ułożona że nie czuje

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.hm.com/pl/product/25303?article=25303-A#mediaType=FASHION_FRONT
    Ja kupiłam taka kurtkę jest dobra na teraz i na zimę może będzie ok bo ma odpinane podszewka i ma regulacje w pasie

Kasss może być tak ułożona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:49

• kasss Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej myśle o czymś takim
    http://ponczo.pl/galeria/?hk-222-plaszcz-ponczo-japan-style-plaszcze-l ale musiała bym zobaczyć na zywo jak to wygląda
    Justyśka twoja kurtka jest fajna ale obawiam sie czy brzuch który może być ogromny w 9mc w nią wejdzie?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss myślę że wejdzie bo w środku jest regulowana ma nawet dużo sznurka na zapasie do popuszczenia. Ten płaszczyk co pokazałas bardzo ładny ale lepiej było by zobaczyć go na żywo i zmierzyć. Kiedyś nacielam się na ubrania z japan style kupiłam bluzę niby rozmiar większą niż noszę a rękawy były dużo za krótkie

• kasss Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez internet bym nie kupiła musze zobaczyć i zmierzyć może w czartek skoczymy z mężem do galerii bo akurat na przeciwko gina mamy to coś poszukam

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass tyle ze w 9 miesiącu nie bedziemy zapewne caltmu dniami maszerowac w zimnie...wiekszosc z nas to tylko myk do samochodu i wtedy mozna miec kurtke rozpieta a pod spidwm gruby sweter.zreszta mysle że część z nas urodzi przed terminem

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzyłam moja zimowa kurtke narazie jest ok troche miejsca jeszcze jest ale w styczniu-lutym moze tego miejsca zabraknąć

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak szukałam czegoś to już chciałam usiąść na środku galerii i się rozplakalac aż trafiła się ta kurtka mąż widział moja złość to nawet na o 100 zl droższa by się zgodził a akurat była zniżka na legitymację studencka to moja siostra przyjechała i mi z legitymacja wzięła o 60 zł taniej. Zobaczymy może przetrwać w niej zimę a jak nie to w styczniu lutym będę się martwila najwyżej coś na wyprzedaży jakiejś może znajdę

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , witam się w pochmurne południe. Wczoraj byłam na wizycie jak wiecie, no i miałam robioną cytologię, ginekolog mówił że po tym badaniu może pojawić się plamienie. Plamienia nie dostałam na szczęście, ale całą noc aż do tej pory boli mnie brzuch, taki ból zwiastujący miesiączke. Masakra jakaś. Miała któraś z Was takie dolegliwości po cytylogi?

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi js nie mialam

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti ja też nie miałam żadnych negatywnych objawów po cytologii.

Co do kurtki to mi szkoda wydawać na nią pieniążki... na razie chodzę w starej, ale powoli robi się ciasna w biuście no i jest krótka. Mam stary płaszcz z Zary który jest bardzo luźny w brzuchu, ale z racji tego, że to trochę bombka/trochę ponczo to może mi mocno wiatr ją podwiewać.
    Opcja rezerwowa to kurtka od koleżanki tylko, że ona jest ode mnie dużo większa w sensie wagowym i póki co w niej utonę. Ale jeśli przechodzę w płaszczyku z Zary 2 miesiące to potem pożyczona kurta może się sprawdzić. A wolę sobie kupić jakieś tuniki ciążowe czy sukienki niż kurtkę... bo w sukienkach, tunikach spędzam cały dzień z ludźmi i chcę dobrze wyglądać, a kurtę ubieram na chwilę więc nawet jak będzie za duża to przeżyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 14:43

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis od rana cxuje takie jakby rozrywanie w okolicach pochwy...macie tak czasem?glownie jak zmieniam pozycje

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ja tak miałam ale oprócz cytologi jeszcze mi pobierali różne wymazy ktore zlecił gin przed ciąża a ze to było po ovu to tydz póżniej sie dowiedziałam ze jednak jestem w ciąży bardzo bolał mnie brzuch i jajniki

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny ze ta 2 ciąża bardzo różni sie od pierwszej ciąży. ..w pierwszej nie czułam rozciagania i rwania, nie bolal mnie brzuch

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też szkoda ale nie mam wyjścia Justyśka właśnie mierzyłam taką kurtke siostry i po rozciagnieciu sznureczków jest dobra choc opieta ale na teraz poźniej juz był by problem
    Anastacia33 a mówią że druga przechodzi się łagodniej jak widac nie ma reguły na to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 15:06

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass jak mówią każda ciąża jest inna.No i cos czuje ze tym razem przytyje wiecej...nie objadam sie jakos ale i tak kilogramy dochodza dosc szybko

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ