X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cwiczycie juz powoli mięśnie kegla? Albo robicie masaż krocza?

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett tak, to są słynne leginsy w pepitke-super wygodne i fajne w dotyku :)

Dziewczyny piękne już macie brzuszki. Jakoś o wiele fajniej patrzy się na takie ciążowe brzucholki niż czyta co naskrobałyście. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam ale wchodząc na forum bardziej wypatruje zdjęc :P

Kasss nie przejmuj się.Ja też jeszcze jakichś cudownych ruchów nie czuje mimo,że skończyłam 20 tydz. Pocieszam się,że lada moment przyjdą w najmniej oczekiwanym momencie :) grunt,że ok 4 razy dziennie czuję jak mała zmienia pozycje :D

czekaja lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym nie chciała kupować kurki zimowej w tą zeszłego roku nwet nie prubuje sie wcisnąć bo ogólnie przytyłam a odebrałam moja starą kurtkę jak z igą byłam w ciąży ale brzuch miałam sporo mniejszy bo termin na początek lipca no i ledwo sie teraz dopinam przeszyje guziki a później będe chodzic w rozpiętej jak sie uda
    a do samochodu to jakoś może wytrzymam

małą w przedszkolu dopisze o godzine dłużej to dziadek bedzie ją odbierał po pracy bo i tak przechodzi obok to może jakoś przetrwam tą zime

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia a jak rozróżniasz zmianę pozycji??? bo ja nie wiem co moja tam robi zawsze się śmieje ze świruje i szaleje w brzuchu :)

Sory ze tak zadaje nieraz może głupie pytania ale w taki sposób budyń mi się objawia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 16:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja się z Wami witam. wklejam zdjęcie z moim brzucholem. jeżeli chodzi o biust to u mnie też problemy. tylko, że ja normalnie przed ciążą nosiłam miseczkę E. teraz już mi się biustonosz cały odbija więc po domu chodzę w takim topie który kupiłam na siłownię, ale i tak się niekomfortowo czuję jak mi sutki wyjdą a w kuchni prawie siedzą bracia męża :P masakra :):)
    pozdrawiam

2cgjw5d.jpg

kasss, Juusti69, SunSun, madziutek 23, Niunia86, gosiaczek31, jasmin, Emca, czekaja, bella82, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyny cwiczycie juz powoli mięśnie kegla? Albo robicie masaż krocza?
    Ja ćwiczę mięśnie kegla ale tylko raz dziennie bo zapominam. A powinno się chyba więcej.

4e3f84b95f.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka gratuluje drugiego synka! ładne zdjecie ;-)

Dzisiaj powalacie tymi brzuszkami , wszytskie macie mniej wiecej podobna wielkość ... każda ma śliczny.. ;-)

Kasss obejżałam Twoje dwa filmiki ślubne i na pierwszym w pewnym momencie łza mi się zakręciła w oku.. widać, że jesteście bardzo zakochani i całuśnii :* piękna pamiątka i świetna modelka z Ciebie ja na swojej sesji byłam onieśmielona i nie umiałam tak pozować jak Ty ;)

Justi mnie brzuch nie bolał po cytologi a plamienie miałam to fakt!

Anastacia jak mam ten masaż krocza wykonać ? ;-)

kasss, czekaja, konwalianka lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jesli chodzi o kurtki zimowe to nie zamierzam kupować nowej, moja kupiłam w tamtym roku i przechodze w niej... w zimie będę sporadycznie z domu wychodzić a jak już to samochodem...;)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój brzuszek 22 tydz
    s4ozzk.jpg

kasss, Justyska89, SunSun, slodka100, Anastacia33, Niunia86, gosiaczek31, jasmin, Emca, czekaja, konwalianka, bella82, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Powiedzcie mi czy można iść na NFZ do dwóch ginekologów?[/QUOTE]

Oczywiście możesz chodzić do różnych ginekologów na NFZ, tak jak do każdego innego lekarza.

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka gratuluje synka :)
    Gratuluje wszystkim dziewczynką pięknych brzuszków
    niunia ja mam tak samo jak ty ruchy dziecka czuję dopiero puznym wieczorem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 16:51

konwalianka lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sie dzieje z Pocachontas?

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tez juz pare razy o nia pytalam ale nikt nie ma z nia kontaktu... ;/

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też się nad tym co z nią zastanawiałam martwię się o nią bo ona z blizniakami

• kasss Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa dziękuje bardzo byliśmy wyluzowani bo sesja była dwa tyg po slubie juz na spokojnie;)
    pocahontas nawet na ciąży blizniaczej sie nie udziela ostatni wpis 10 października oby sie odezwała
    ciekawe jak tam dziewczyny po wizytach?

noa8 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się martwię o pocachontas mam nadzieję że napisze do nas i że wszystko w porządku z nią i blizniakami

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ha w pierwszej ciąży ćwiczyłam kilka razy dziennie do tego masaż to istotne bo pomaga zspobiec nacieciu i pęknięciu krocza

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa jsk dokladnie wykonywac masaz krocza jest opis w belly baxza wiedzy pytania i odpowiedzi-III trymestr ciąży. Tam jest dokladny opis

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam o masażu krocza i zamierzam go wykonywać :)

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moja oliwka bylam u lekarza bo sntybiotyk cos moim zdaniem nie zadzialal...okazali sie ze mialam racje infekcja rozwinela sie w zapalenie oskrzeli...teraz silniejszy antybiotyk i inhalacje Z berodualu i nebudu na zmiane.moj z mloda teraz posiedzi bo mnie wzywaja do pracy.

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ